Keresés

Részletes keresés

In Lak'ech Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2726

Ez nem a Műsorainkat ajánljuk zenéje. Dzsonszi. Itt dúdolom neked, de nem hallod, fogadjunk. :-)

Az ilyen kicsit andalító zene volt és bár a zenét szerettem, de mégis rossz érzés volt, mert másnap már menni kellett iskolába (vasárnap este volt).

Előzmény: MrJones512 (2724)
MrJones512 Creative Commons License 2024.03.09 0 3 2725

"Egy ideig csengőhangom volt."

Nekem a La Baletta No. 2. Pressertől. A klipjét sokszor megnéztem az első "nagykijelzős" telefonomon (LG GD880 mini) elalvás előtt, olyan szép.

Előzmény: In Lak'ech (2722)
MrJones512 Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2724

Megvan!

Pedra De Gavea

Előzmény: MrJones512 (2723)
MrJones512 Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2723

Nem akar beugrani a zenéje, de nem csoda: épp a panorámáé megy (a műsor nem érdekelt, de a zenéjét aaazt mindig meghallgattam).

Nincs ebben a listában: https://www.youtube.com/watch?v=AXYfvGPiOSQ ?

Előzmény: In Lak'ech (2722)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2722

1977 basszus! Ez már történelem! :-) Imádom!

Emlékeztek még a "Műsorainkat ajánljuk" ajánlóműsorra? No abból nem találtam sehol fellelhető videót. Pedig évek óta keresem a főcímzenéjét. A Deltáé megvan. Egy ideig csengőhangom volt. A Deltán nőttem fel. Szerintem a műsor miatt fordultam a tudomány felé.

Csak egy személyes szösszenet:

Hat, vagy hét éves lehettem, amikor szüleim megvették az első televíziót. Ami persze nem úgy nézett ki mint egy igazi (értsd, mai) televízió. Nagy volt (no nem annyira, mint a maiak) és k...va nehéz. És ugyebár fekete-fehér. A robbanós Colorstar színes tévékre még éveket kellett várni. Nekünk meg még többet.

Szóval valamikor karácsony előtt voltunk. Akkoriban két filmet minden karácsony előtt vetítettek. A Twist Olivért (nem a Liam Nison-ost), meg a Koldus és királyfit. Akkor épp a Twistet vetítették. A család első tévéjének first light-je ez volt. Mi hárman testvérek, átszellemülten bámultuk a domburú üveg mögötti varázslatot. Anyám beszólt a szobába, hogy kész az ebéd. Mi persze, hogy nem voltunk éhesek. Ám apám kikapcsolta a tévét (bizony, oda kellett menni és megnyomni egy gombot) és azt mondta, hogy majd ebéd után folytathatjuk. Mi gyerekek, meg is nyugodtunk. Ám miután újra bekapcsoltuk a tévét, csodálkozással teli szomorúsággal tapasztaltuk, hogy valami egészen más megy a tévében. Szentül meg voltunk győződve, hogy a film onnan folytatódik, ahol kikapcsoltuk.

Előzmény: MrJones512 (2721)
MrJones512 Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2721

Nagyon szigorúan fogom elbírálni: ebből letöltendő lesz!

Előzmény: In Lak'ech (2719)
MrJones512 Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2720

Azér'... megbaszódhatna ez az android is: a rohadalom energiagazdálkodásával gyakorlatilag hanyattvágja a valós idejű üzenetküldést.

Egy órája beírtam valamit a messengerbe, de még nem kézbesült, holott a címzett aktív állapotban van.

In Lak'ech Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2719

Én meg megtaláltam a filmet a videán. És most már beugrott, hogy kettő filmet vetítettek egymás után és a második a fedebes.

https://videa.hu/videok/film-animacio/urtortenetek-1977-magyar-sci-fi-6vZs2T0OGfA1whmo

Előzmény: MrJones512 (2718)
MrJones512 Creative Commons License 2024.03.09 0 3 2718

A vicces, hogy itt, a fórumon is megvolt a válasz, csak a keresőt kellett volna használni. :)

Előzmény: In Lak'ech (2717)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2717

Ezt találtam meg a Port.hu-n. :-))

Előzmény: MrJones512 (2713)
MrJones512 Creative Commons License 2024.03.09 0 3 2716

TV-ben: https://port.hu/adatlap/film/tv/urtortenetek-urtortenetek/movie-177541

Papíron az A Pokolba tartó vonat c. antológiában jelent meg. Én is ott olvastam.

"McNaught unottan olvasta: - V 1097. Ivópohár, zománcozott, egy darab.

- Itt van - mondta Blanchard és megtapintotta.

- V 1098. Fedeb, egy darab.

- Quoi? - kérdezte Blanchard meglepődve.

- V 1098. Fedeb, egy darab - ismételte meg McNaught.

- Mit áll ott, mintha villám csapott volna magába? Ez az űrhajó konyhája. Maga a főszakács. Maga tudja, minek kellene a konyhájában lennie, vagy nem? Hol az a fedeb?

- Soha nem is hallottam róla - jelentette ki Blanchard kereken.

- Hallania kellett róla. Itt van a felszereléslistán, jól kivehetően, rágépelve. Fedeb, egy darab. Itt volt akkor is, amikor a felszerelést négy évvel ezelőtt átvettük. Mi magunk ellenőriztük és alá is írtuk.

- Én semmiféle fedebet nem írtam alá - tagadta Blanchard. - A konyhában ilyen holmi nincs.

- Tessék, nézze! - horkant fel McNaught és az orra alá dugta a papírt. Blanchard megnézte és megvetően szipákolt. - Nekem van itt elektronikus

tűzhelyem, egy darab. Vannak speciális melegítőtartályaim, hitelesített kapacitással, egy készlet. Vannak tepsiim, hat darab. De fedebem nincs. Nem is hallottam még róla, nem ismerem. - Karját széttárva megvonta a vállát. - Fedeb nincs.

Eric Frank Russel: Halandzsa (ford.:Avarossy Éva)

Case closed.

Előzmény: In Lak'ech (2709)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2715

Igen, az általam említett filmben is próbálták lefedni minden szarral a "fedebet". Próbálták serpenyővel, fésűvel, szemeteslapáttal.

Megpróbálom megkeresni, mert tudom, hogy pár éve valahol a neten ráakadtam. Csak nem tudom, hogy hol.

Előzmény: MrJones512 (2713)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2714

Lehet, kicsit öregszem, de tényleg jó nosztalgiázni. Néha borzalmas, néha igazán jó csemegékre lehet rátalálni a neten kóborolva. A nappaliban kéz közelben kint van a majdnem összes galaktika, jó pár Új Galaxis, Átjáró ...   és rengeteg sci-fi, a "nagyoktól" az alig ismertekig ... A feledhetőeket bedobozoltam, és kiraktam a gépház polcaira :) Viszont a polcon maradás dicsőségét még akkor is kivívhatja egy író, ha kicsit döcögősen ír, ám remek új ötlet vetett papírra... :)

Szerencsére a kortárs magyar és külföldi íróktól is igen jó minőségű írásokra lehet rálelni...

Valami sejlik a fedeb-ről, de lehet, hogy csak az emlékezetem tréfál meg. :))

MrJones512 Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2713

Mainapi kisszínes:

bioLarzen 2016 aug. 31. - 02:03:05

Bacchus, ezt nem hiszem el... A második történet, ez a "fedeb" apám egyik kedvenc vicce volt gyerekkoromban - ott speciel tengerjáéró hajón játszódik a dolog, de ez mellékes. Emiatt azt hittem, hogy ez valójában egy magyar író remeke angol álnév alatt, és csupán a viccet tupírozta fel kicsit. Utánanéztem: nem! Valóban létezik az író, sõt, valóban létezik ez a kis szösszenete is (eredeti címén Allamagoosa). Az eredetiben nem rövidítés okozza a gondot, hanem egy elírás ("off. dog" helyett "offog" kerül a leltárba) - tehát valahogy ebbõl a novellából lett vicc, mire apámhoz elért... VISZONT: a novella alapja valószínûleg tényleg egy tengerészeti anekdota, amely szerint egy hajó leltárjában szerepel egy "shovel wood" bejegyzés, amirõl senki nem tudja, hogy mi az, ezért a leltárellenõrzésre csinálnak valamit, amire ráfogható, hogy shovel wood. Erre kiderül, hogy kimaradt egy vesszõ a leltárból: "shovel, wood" - vagyis egyszerû falapát. Vagyis, nem a novellából lett vicc - hanem, a "viccbõl" (vagyis anekdotából) novella...

Előzmény: MrJones512 (2712)
MrJones512 Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2712

Ez a "fedeb"-sztori nekem is rémlik valahonnan.

MrJones512 Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2711

Ha rá tudod venni, hogy ikszeljen ki téged, akkor van.

Egyéb esetben nincs.

Előzmény: Nyúlszájú (2708)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2710

Szerintem már régen dolgozik rajta. :-)

Előzmény: Nyúlszájú (2708)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2709

De jó nosztalgiázni. Bennem elevenen él még az Androméda törzs, a Pirx kapitány kalandjai, a Zsoldos Péter féle Feladat, meg a címét már nem tudom, de egy amolyan scifi bohózat volt, ahol a galaktikus kormány leltárra ment egy űrhajóra (magyar film volt), és egy eszközt az istennek sem találtak, ami a leltárkönyvben "fedeb" címen volt. A film végére kiderült, hogy az űrhajó vizsla kutyája volt leltárba véve és a fedeb nem mást jelentett, mint fedélzeti eb. :-)

Előzmény: Rendszer.hiba (2707)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2708

Olyan nincs, hogy engem ne tudjon olvasni, akit nem akarok?

Előzmény: MrJones512 (2706)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2024.03.09 0 3 2707

Megtalálható a youtube-n, sőt, még az Alfa holdbázis is ... :) Bizton tudom, hiszen nézegettem őket... :)

Részben ezek miatt lettem sci-fi rajongó, kvázi mindenevő. Nekünk járt a Rakéta, Galaktika, IPM ... többek közt ... Ezek is  jobban érdekeltek, mint pl a rajz vagy énekóra ... :)

Előzmény: In Lak'ech (2703)
MrJones512 Creative Commons License 2024.03.09 -1 3 2706

Az nem automatikus: a júzer hozzászólásait lapozgatva működik, de a lapozást azt kézzel kell csinálni.

Igazából nem is akarok olyat, mint amit tegnap írtam (vagyis olyat, ami tényleg - szó szerint -, végignyálaz egy júzert, vagy egy topikot).

Amerre járok, ott pontozok. Az pont elég.

Előzmény: In Lak'ech (2705)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.03.09 -1 2 2705

És amint látom, visszamenőleg is működik a pontozás :-)))

Előzmény: MrJones512 (2701)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2704

Mondta, vagy láttad? Mert a csuha alatt nem nagyon látszik. Vagy nagyon nagy volt neki.

Előzmény: Édesanyám mondjad gyorsan (2702)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2703

Én hittanra (nem) jártam. Ugyanis akkor ment az Orion űrhajó scifi sorozat. Van aki mg emlékszik rá? Ahol az űrhajó végéből csillagszóró lógott ki. No és akkortól lettem tudományos beállítottságú. A hit sokáig nem érdekelt. Mostanra azt érzem, hogy "valami van". De nem tudom mi.

Előzmény: Anyóca99 (2698)
Édesanyám mondjad gyorsan Creative Commons License 2024.03.09 -1 1 2702

Féltestvérem temetésén felállt a pap fasza a ministránsfiúra...

Előzmény: Törölt nick (2699)
MrJones512 Creative Commons License 2024.03.09 -1 3 2701

No.

Feltöltöttem a Trollfilter legfrissebb verzióját a drive-ra. A szokásos linken elérhető.

Lehet tiltani/tüntetni és pontozni igény szerint.

(A két "mentés" gomb tökugyanazt csinálja - csak lustaságból lett kettő, hogy ne kelljen lapot tekergetni.)

Ma éjfélig még elérhető vagyok, ha valaki nem boldogulna.

Törölt nick Creative Commons License 2024.03.09 -1 1 2700

Egyedül nagyapámat zavarta, szerintem az ő ötlete volt a keresztelés is, időnként mondogatta is, hogy vissza kéne keresztelni minket rendes katolikussá. :D

Előzmény: Törölt nick (2699)
Törölt nick Creative Commons License 2024.03.09 -1 2 2699

Az én megkeresztelésem viccesre sikeredett. A családban mindenki róm.kat., kivéve a keresztapámat. Anyámék esküvője is katolikus templomban volt, aztán apám mehetett is katonának, kb. a nászútat töltötték együtt és akkor fogantam én, nem tervezett babaként. Mert anyám szégyellős volt, és asszonynéven akart menni a nőgyógyászhoz tablettáért. Csak akkor már késő volt. :D Harmadikos gimis volt, örülök, hogy nem vetetett el, de megérteném azt is, ha az én lányom lett volna, lehet, hogy nem engedem, hogy engem megszüljön és otthagyja a sulit.

De a keresztelésem, na! Szóval apám a születésem után kapott eltávot, hogy hazajöhessen megnézni a lányát. Kitalálták, hogy akkor megkeresztelnek, amíg apu is részt tud venni rajta. Bementek a katolikus templomba, ahonnan elküldték őket, mert nem volt ügyfélfogadás, de még le is oltotta őket a fickó, ez amúgy se úgy megy, hogy csak úgy megkeresztelnek minden gyüttment kölykét, aki az utcáról beesik. Anyámék tök kiakadtak és ahogy mentek hazafele nagymamámékkal, elsétáltak a Kőris utcai református templom előtt. Keresztapám mondta, hogy kérdezzék meg ott is, ő református, megdumálja. Na, ott volt ügyfélfogadás, a pap beöltözött és szűk családi körben megkeresztelt. :) Így alakult, hogy én lettem a családban az első református, de aztán az öcsémet is ott keresztelték. :)

Előzmény: Anyóca99 (2698)
Anyóca99 Creative Commons License 2024.03.09 0 0 2698

Tényleg van benne valami vicc , ha a saját életem nézem . Minden közeli/távoli családtagom megkeresztelt katolikus ... engem évekig járatott anyám hittanra . Aztán felfedeztük a barátnőmmel , hogy vasárnap a moziban a  matiné is akkor kezdődik mikor a mise . No onnantól csak hazudoztunk a miséről . Mi templomban esküdtünk , gyerekeimet megkereszteltettem , mert a családi nyomás ... ugye .... Közben sose érdekelt az egész , vagyis egy nagy álszentség volt minden . Amit utólag restellek , de a vidéki élet , a  "mindenkiismermindenkit" , egyfajta kényszerítés . Viszont a gyerekeim szabadon választott ateisták lehettek , bár a lányom mégis mintha .... de ő sem igazából ...

Előzmény: Törölt nick (2695)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2697

Mi málnáztunk. Egy réteg vastagságban lehetett csak rekeszelni, mert különben csak lének vették át. :-)

Én sem vagyok már első bálozó. :-)

Előzmény: Anyóca99 (2696)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!