Nekem vannnak igazi vad kacsáim és nem akkorák mint egy balkáni gerle hanem mind egy posta galamb és onnan tudom igaziak mert úgy találtuk a tojásokat egy tó nádasában és a tojásokat a kotlós alá raktuk és 8 ból 7 kelt ki ...
Értem én azt. Nah, de mégsem akkor, mint egy b. gerle. De elfogadom mások véleményét. Nem fogok senkivel sem veszekedni, pont ilyesmin aztán végképp nem.
Nekem is voltak "vadkacsáim", - vagy legalább is úgy néztek ki, - de azok nem repültek. Majdnem akkorák voltak mint a házikacsák, de sehogy nem akartak elrepülni. Viszont a vadon élők azok repülnek, kisebbek mint a hziasítottak.
Ezek szerint te még nem láttál vadon élő vadkacsát, amelyik ténylegesen vad is és kacsa is. És balkáni gerlét se láttál. De akkor úgy mondom, hogy mint egy nagyobb galamb. Persze valamivel vaskosabb, hisz mégsem galamb, hanem kacsa, de a hasonlítás végett írtam.
Majd menny ki tavasszal egy tóra, ahol vannak vadkacsák, lehetőleg vadon élők, nem városi tavakban emberek által etettet kacsák, és akkor meglátod, hogy nem írtam hülyeséget. De vitatkozni nem akarok, én azt mondom amit valóban láttam, nem azt amit egy könyv vagy szakirodalom, vagy egy városi ember mond.
Hello! Én nem nagyon szoktam írni erre a forumra, meg nem is vagyok az a kötözködős fajta, de néha olyan hülyeségeket hordassz össze. Hogy lenne egy vadkacsa (tőkés réce) akkora, mint egy balkáni gerle. Vagy feléd vannak kis méretű vadkacsák, meg nagy kukoricán hízott gerlék, vagy nem tudom. Egy vadkacsa legalább 4szer nagyobb egy gerlénél.
A vadkacsa (tőkés réce) színe adott. A fekete tojó már nem vadkacsa, hanem más házikacsa fajta. Az oké hogy a vadkacsából lettek, de a tájjelleggel kialakultak sokféle színváltozatok a domesztikáció során.
Fekete magyarkacsa van, és pomerániai kacsa is van.
Ezen kacsák minden domesztikációjában a gácsérok farktolla visszakunkorodik, színtől függetlenül.
Tegyél fel képet, és akkor talán biztosabbat tudunk mondnai.
A vadkacsa amúgy akkora kb, mint egy átlagos balkáni gerle. Az ettől nagyobbak már házi tartásúak, legalább 1-2 generáción át.
Üdv.kaptam 7 db vadkacsát." vadas gácsér és 5 fekete tojó.az lenne a kérdésem h ugyan ugy pörge a feketének is a farka ha fiu,?Vadas tojó jön ki belőlük?és ez a fajta csöbdes vad azért van hangja (ezt csak azért mert van egy nyárom fogott ugyan ilyen vadas gácsérom és neki még nem hallottam a hangját.)
Üdv, én a müanyag kagylo formáju gyerek homokozot vetem a ludaknak és kacsáknak tavaj és nagyon megvoltam vele elégedve énis és az álatok is, nemtul magas kb:30cm, de 3 liba elfért bene legaláb és könyü takaritani és bárhova átlehet helyezni könyedén.
Azt szeretném megkérdezni hogy nem e lesz bobitás kacsa tojásod elado mert nekem is vanak és szeretnék vérfrisétésnek máshonan is, egy jotanácsot szeretnék adni a kacsákat és libákat lehet külön kéne zárni tavaszra mert mikor a kacsák pároznak a liba gunár lehet beszál vagy megzavarja öket föleg akor ha csak egyetlen fürdetöjük van , nálam sajnos ez a helyzet ezér én tavaszal különválasztom öket. Még azt szeretném megkérdezni heileg hol laksz én Győrszentiváni vagyok.
Üdv, én a müanyag kagylo formáju gyerek homokozot vetem a ludaknak és kacsáknak tavaj és nagyon megvoltam vele elégedve énis és az álatok is, nemtul magas kb:30cm, de 3 liba elfért bene legaláb és könyü takaritani és bárhova átlehet helyezni könyedén.
Azt szeretném megkérdezni hogy nem e lesz bobitás kacsa tojásod elado mert nekem is vanak és szeretnék vérfrisétésnek máshonan is, egy jotanácsot szeretnék adni a kacsákat és libákat lehet külön kéne zárni tavaszra mert mikor a kacsák pároznak a liba gunár lehet beszál vagy megzavarja öket föleg akor ha csak egyetlen fürdetöjük van , nálam sajnos ez a helyzet ezér én tavaszal különválasztom öket. Még azt szeretném megkérdezni heileg hol laksz én Győrszentiváni vagyok.
Én szoktam menni a Nyíregyi börzére. Igaz tavaly egyszer voltam, de az előtt sokat.Hétvégén 4-6-an szoktak lenni legalább vagy többen, időszaktol függően.Börzén 3 sorban árulnak 30-40-en vagy többen (még nem számoltam).Letöbb a galamb , de egyébként sok miden előfordul.Én eddig selyemtyukot,Plymoutot,holand bóbitásat és egy vadas szinü magyar kacsát vettem ott.
Én sem betonoztam le a kacsaúsztatót. Vettem fekete tófóliát és azzal béleltem ki. Elég vastag, így nem szakítják ki a körmükkel. Meg egyszerűbb is mint betonozni. Ráadásul és folyton átrendezgetem az udvart ezért így áthelyezhető a kacsaúsztató is.
Nekem váju van itatónak és fürdőzőnek. A liba ebben petélt. A tojó belefeküdt fürödni, a gúnár meg rámászott. A vájú nem egy nagyonmély és nem nagyonszéles. Ami fontos volt a libáknak, hogy mikor összekoszolják, nem fürdenek szívesen, de ha tiszta vizet kapnak, akkor egyből pancsolnak. A kacsánál hasonló a helyzet, csak ott az igénytelenség kicsit magasabb.
énis gondoltam rá mivan ha belefulladnak a tyukok....
mert vékkép ezt a fürdetőt a fiasság növelése miazz csinálnám! a kacsa még hagyán, mert az tud normálisan cicmeregni a földön... nade a gúnár... egy csöppet béna... mindig lecsúszik a tojórólés a földön tvisztel... :/
sziasztok ma a tojó libám leült a gúnárom persze oda ment udvarolni ez alatt azt értem hogy a fejét anyaka köré tekerte, a tojó fején a tollakat óvatos igazgatta és persze rá akart "mászni" de amikor rá lépett akkor a tojó azonnal fel ált és elment gondolom ez azt jelenti hogy a gúnár készen áll de a tojó még nem párzik..:)
nekem a libák és kacsák egy olban vannak mert a hó és a nagy higed miatt biztonság kedvéért bezártem őket vastag szalma stb.,a loiba vajon oda a szalmába csinálja majd meg a fészket vagy a ládába?ez lehet hülye kérdés volt.xD
Amit én tudok: Nyírbátorban minden hónap első vasárnapja, az interspar parkolójában. Nyíregyházán minden hónap utolsó vasárnapja, nem tudom hol van.
Mátészalkán 3 nagy börze van, (Veterán börze és motoros találkozó) de hogy mikor, azt nem tudom. Állítólag minden hónap 3. szombatján vagy vasárnapján szokott lenni kisállat börze, de tavaly sem volt mindíg. De mivel szalkán piac van, ahogy jön a jobb idő, mindenki megy árulni.
Általában 10-15 tojást tesznek alá maximum, de ha elég nagy, akkor lehet aláfér még párral több is. Ha kotlanak, jobb elvenni a gúnárt, mert ha olyan, akkor még petélni fogja őket. Ez ismerősömnél így volt. Nekem 5 tojóból 5 kotlott meg, Akkor a gúnár csöndes, nyugodt volt, egyszer sem piszkálta a tojókat. De ez egyénfüggő. Kacsánál is mondják, hogyha megült, jobb elvenni a gácsért, hogy ne űzze a kotlót.