Szerintetek ezt érdemes jelezni a PSZAF-nél egyoldalú szerződésmódosítás címén?
Azzal teljesen egyet értek, hogy aki "mostantól" lesz új Joker ügyfél, annak már csak 250.000 Ft-os összegig adnak visszatérítést.
Ám a régi ügyfelekkel szemben- akik a teljes hitelkeretre szerződtek- nem fer.
Én személy szerint megraklamáltam, egy knóonkrét visszatérítés hibás számolásával egyetemben, de a panaszom erre vonatkozó részére nem is reagáltak. Még akkor sem, mikor a válaszlevelük megérkezte után, írásban válaszoltam és kérdeztem rá még 1x a témára.
Arra figyelj, hogy a számlakivonat letöltésnél, az időszak kiválasztásánál a kezdő és a vég dátum foglalja magába a számlakivonat teljes időszakát, azaz ha a szeptemberi kivonatot akarod letölteni, akkor a kezdődátum szeptember 1 vagy korábbi, a végső dátum szeptember 30 vagy későbbi legyen.
Valami nem kóser,mondjuk látom elég nagy a fejetlenség,10 felhasználó ismerősöm közül 9 nem tudta meglépni,egy ember viszont tudott 09.havi kivonatot nyomtatni.
Az elektronikus kivonatoknál kivonat letöltése nyomtatása menüpont alatt elérhető, szépséghibája, hogy csak 2014. február hónapjáig jeleníti meg a kivonatokat, utána nem.
Erste netbank. Kivétel nélkül minden banknak a netbankjából könnyedén tudtam nyomtatni teljes havi bankszámlakivonatot (nem forgalmi kimutatás stb..) hanem a hagyományos bankszámla kivonat.
És? Akkor sem a teljes ügyfélkört kellene büntetni ilyen miatt, hanem a bank éljen az egyoldalú felmondás jogával, és köszönjön el az ilyen ügyféltől. A számlatörténetből biztosan látható volt a kirívóan sok "össze-vissza" vásárlás, ami alapján lehetett arra következtetni, hogy ott valami simlisség történik. (Pl. havi 6 villanyszámla befizetése OTP automatán és társai)
Ez szerintem nem több, mint valami kezdeti kihátrálás a hitelkártya mögül és valami kombinált termék felé terelés lesz. (Lásd Raiffeisen, ahol nincsen már Oxygen hitelkártya, de van "Sokoldalú okoskártya")
hátha valaki már járt előttem ebben a cipőben,a wizzaires hitelkártyával,pontosabban a hozzá kapott ajándék pontok beváltásával van problémám,nem sikerül a foglalásnál a 20000ft.-os kupont és a 10000 beváltott pontot egyszerre felhasználni,vagy az egyiket vagy a másikat fogadja el és utána a többit kártyával lehetne csak fizetni,megoldás?
Nem szívesen mesélném el miket hallottam - de bizony elég meredek történeteket az összes ismerős részére végrehajtott vásárlásokról melynek ellenértékét kp beszedte az illető, és nem egy hónapban hanem egész évben. Az ilyenek azért szerintem előbb-utóbb szemet szúrnak a banknak is.
"Azt gondolom, voltak akik visszaéltek a lehetőséggel és nyerészkedési céllal is vásároltak. Azért havi tízezret " keresni" azon amit amúgy is elköltenél, elég jó dolog."
Nem gondolom h nyerészkedés lenne az ügyfelek részéről. A banknak is az az érdeke, hogy minél többet költsél adott hónapban. Egyrészt így ő is több visszatérítést fog kapni a tranzakció elszámolását végző társ bankoktól, másrészt arra hajt h annyit költs amennyit nem tudsz egyben határidőre visszafizetni, így felszámolhatja a büntető kamatot, amin ugyan csak nagyon szépen keres.
Hidd el nem jótékonykodásból adták vissza eddig sem, csak kevesebbet kerestek a történeten.
Nézd meg a teljesítési rendet, mert a napon belüli átutalás bevezetésekor ezek módosultak. Részben kedvezőbbre, hiszen, ha du. 4-ig utalsz, akkor az még aznap a kedvezményezett számláján lesz, viszont 4 után már csak másnapra fogadja be a megbízást (nemcsak az Erste, hanem gyakorlatilag az összes bank).
kb 2500 - 3000 ft / ho -ban maximalizalja a visszaterites merteket. Anno en a rafi gold hitelkartya es a joker kozul valasztottam a jokert, ugy nez ki rosszul dontottem.
Kaptunk, de legnagyobb bánatomra ez engem nem érint. 250et se költhetek el havonta jokerről, mert nem lenne meg rá a fedezet akkor meg többe kerülne a leves mint a hús. Azt gondolom, voltak akik visszaéltek a lehetőséggel és nyerészkedési céllal is vásároltak. Azért havi tízezret " keresni" azon amit amúgy is elköltenél, elég jó dolog. Persze, ha lenne olyan bank amelyik nagyobb százalékot térít vissza az engem is érdekelne. Addig szeretem a jokert ! :)
Ti is kaptatok a szeptemberi hitelkártya (Joker) kivonat mellé egy levelet, hogy október 11-től már "csak" 250.000 Ft-nyi költésig fizetnek bármi nemű visszatérítést? Hiába van 4-500e-s hitelkereted, akkor is max 10.000 Ft-t ad.
Szerintem ez nagyon inkorrekt, hisz idáig is annak adta vissza egy részét, amit ő is beszed(ett) a tranzakciókért a társbankoktól. Így 250e felett a teljes haszon ottmarad..
Lassan lehet körbe nézni, mit kínálnak az aktuális versenytársak a piacon.
Erstenél jómagam is voltam ügyfél, anno szemeszter számlám volt, amely később diákszámlaként futott, mikor már betöltöttem a 26-ot, megszüntettem, sokkal jobb ajánlatok is vannak a piacon, pl CIB Online és Gránit Bank, ez utóbbinál már 2 éve vagyok ügyfél, maximálisan meg vagyok elégedve vele.
"Ha egy benzinkút pl csak 3 naponta küldi be, akkor addig nincs nevesítve a tranzakció, max a zárolásoknál látni. "
Az volt vele a bajom, hogy sem a zárolásoknál nem látszott, de még az igénybe vehető összeget sem csökkentette három napig. Ilyen előtte soha nem volt. Biztosan voltak gondok a rendszerrel, mert előző hónapban tömegesen elcsúsztak a visszatérítéssel, ebben a hónapban pedig a zárással. Azóta úgy tűnik, helyre állt a rend.
Egyáltalán meddig van a netbankban "munkanap"? Máskor 6 óra körüli utalás is lazán teljesült azonnal, most meg csak 4 óra van, és már a következő banki napra teszi.
Ha netbankban utaltam, és azt írta ki, hogy az utalás a következő banki napon teljesül, akkor az normális, hogy most semmi nyoma nincs a netbankban az utalásnak? Nincs zárolva az összeg, nincs ott a legújabb tranzakciók között, mintha nem is csináltam volna semmit.
Pedig jót írt. A terhelés akkor jelenik meg, ha a cég, ahol a kártyát használtad beküldi a tranzakciót. Ha aznap küldi be, akkor aznap jelenik meg, pl a Netbankban is. Ha egy benzinkút pl csak 3 naponta küldi be, akkor addig nincs nevesítve a tranzakció, max a zárolásoknál látni.
No igen, én is cseppet kíváncsi lennék, hogy a 9.-i Máv-os vásárlásom mikor fog megjelenni, nem lenne mindegy hogy még szeptemberben vagy csak majd októberben. Eddig zároltként szerepel.