Az az igazság, hogy nem volt kedvem ketten menni a Karib térségbe a barátoknak meg az időpont nem felelt meg. Viszont jött ez a Vörös tengeri hajóút jó áron és igy ide négyen megyünk.
Pont ez a 30.-a volt nekik kérdéses ez az ut pedig dec 1-én indul.
Február esetleg nekünk is számitásba jöhet. csankisandorne@freemail.hu az email cimem
A Costán gardrobszekrény van a kabin előterében, gondolom az MSC-n is így van. Jó nagy, elférnek benne a cuccok, bőröndök.Minden kabinban van TV, bár a vétel eléggé korlátozott. Viszont a hajóinformációk, útvonal, időjárás mindig látható volt rajta folyamatosan.
off
De mennék már én is valahova hajózni! Talán majd jövőre. Jó utat mindenkinek!
Sziasztok! Ha nem boldogultok, és kapok egy elérhetőséget, megpróbálok segíteni!
Mindenesetre fontos hogy pontosan töltsétek ki! A vezetéknév= surname, A hajó indulási időpontja kell! A vészhelyzet esetére kell akit értesíteni tudnak, név, telefonszám.
Az útlevél kiállítása, helye, érvényessége. Pl: 06.05.2012. A pontok fontosak!
Inkább az eredeti oldalon csináljátok ne a fordításban. Ha hibáztok, jelzi a rendszer! Ha mindent elfogadott, mentsétek! Van hogy sokan próbálkoznak egyszerre, akkor többször kell próbálkozni!
Ha mégsem menne, semmi gond, majd ott megcsinálják a beszállás előtt
Szervusztok! Mi nov 25.-én indulunk a Divinával. Megkaptuk neten a hajójegyet ki is nyomtattuk, de nem sikerül becsekkolni. Mi lehet az oka? Mindent az útmutató szerint csináltunk. (Talán ott lehet egy hiba, hogy a kiszállás dátumát kérik a magyar fordításban.) Légyszi segítsetek. Egyébként már három hete folyamatosan olvasom a hozzászólásokat és sok jó ötletet kaptam. Köszi minden hozzászóló utastársamnak.....
Sziasztok kicsit lemeradtam a fakultatív programokban, most így visszamenőleg olvasgatom. Január 30-i divinára hová szerveztek fak.programot. Kérem irjatok. Köszi Kati
Nekem soha semmi bajom nem volt még a kártyával, én mindig mindenhol azt használom, az MSC hajókon is. Bár ez is igényel némi odafigyelést, de szerintem sokkal biztonságosabb és kevesebb probléma van vele mint a kp-vel.
Ha jól értem az MSC által lefoglalt összeg nagyobb volt, mint amennyit akkor az eur számládon szabadon hagytál, ezért a bank a huf számla terhére teljesítette a foglalást, amivel kiürítette (lefoglalta) a huf számlát. Mikor hazajöttél, akkor a belföldi költésedhez emiatt nem volt elég pénz a forint számlán, így ezek meg az eur számláról teljesültek. Mindig keresztben, átváltással. Nem hangzik jól.
Korábban nekem a Costa a számla fizetésekor automatikusan oldotta is a zárolást, tehát ha időlegesen is, nem volt duplán terhelt a számla. Úgy gondoltam az MSC is terheléssel egy időben a zárolást is leveszi, nem azon felűl vonja le. Így lenne korrekt.
A bankkártya mindkét számlához, euro és forint, tartozik egyszerre, de ha az egyik számláról elfogy a pénz akkor a másikat kezdi fogyasztani. Amíg az egyiken van pénz addig teljesít bármilyen terhelést, bármilyen valutában, és örömmel váltja át, ismertek a kereskedelmi bankok árfolyamai...
Így ha odafigyel az ember akkor nincs átváltási veszteség. Praktikus ha sokat utazik az ember vagy vásárol külföldről.
A balatoni Ft költésedet is az eur számláról vonta a bank?
Szerintem az, hogy az MSC nem oldotta fel manuálisan a zárolást (hanem automatikusan oldódott fel 2 hét múlva) gyakori megoldás, nem MSC specifikus. Legalábbis nekem eddig minden autóbérlő cég így tett, és ha jól emlékszem más hajóstársaságok is (RCCL és Costa volt nekem eddig). USA-ban még nem béreltem autót, de a zárolt összeg általában nagyban függ az autóra kötött biztosítástól is.