A sebkezelő nem árt, de nem hajlamos rohadni. Arra ne számíts, hogy olyan kis törzses növényed lesz, ez alakra olyan lesz mint a Dracaena-k. Ahonnan levágtad, ott is ki fog újra hajtani, ha ragaszkodsz az eredeti formához, akkor ezt gondozd. Az öntözésre figyelj, hagyd teljesen kiszáradni a földjét, csak utána öntözz, most tavaszig még ezen túl is szomjaztasd egy kicsit.
Köszi szépen! A virágbolti darabok törzse felül le van kenve valamivel (gondolom, sebviasz vagy micsoda), nekem is ezt kellene csinálnom?
Más: a cserepes yucca-m leveleinek vége barnul, szerinted mitől?
Kedves Roman! Hogy érted, hogy büdös? A szár, e levél? Puha a növényed törzse? Akkor szokott budösödni, ha túl sokat öntözöd és kirothadás elotti állapotban van.Valóban ne legyen víz a levelek között.
Yucca fa ügyben szeretnék Tőled tanácsot kérni.
Már többször vásároltam, de mindig tönkrement. Nem tudom mitől lehet. Nem hiszem, hogy azért lett volna, mert nem a megfelelő helyen volt, hiszen, azóta már többször váltottam lakhelyet. Mikor megvettem szép zöld színe volt. Az idő múlásával egyre sárgább lett. Ahol a levelei hajlanak elkezd egy pontban sárgulni, majd leszárad az egész levél.
Nem tudom, hogy szobanövényekkel foglalkozol-e, de remélem tudsz válaszolni.
Van egy szép nagy (2,5 m) dracénánk (sárkányfa), amely három törzsből áll és a középsőn lévő két hajtásvég tűnik a legegészségesebbnek, viszont kellemetlenül büdös. A másik két törzsön lévő hajtások sokkal gyengébben néznek ki (belül, ahonnan a legfiatalabb levelek nőnek) viszont nincs szaguk. Bár a levélszerkezete a broméliákhoz hasonlít, mégis azt mondta valaki, hogy nem szabad víznek lennie benne. (Nincs is) Hogyan lehetne a büdösségét megszüntetni?