Keresés

Részletes keresés

AlBaPaPi Creative Commons License 2007.11.19 0 0 4768
Azért álljunk meg egy pillanatra!
Persze, hogy örül az ember egy szép megoldásnak, de ettől még had kritizáljuk a sok pénzből összehozott közepeske csapatunkat. Vagyis inkább, hogy miért tudnak máshol, kevesebb maniból, jobb légiósokat találni.
Mielőtt elfelejtenéd, ez az egész hajcihő azért zajlik, hogy vmelyik csapat megnyerje a bajnokságot. Ha az embereket jobban érdekelné a játék szépsége, akkor nem bajnokságokat rendeznének, hanem bemutatómeccseket.
Szerintem a mi hagyományainkkal és költségvetésünkkel igenis elvárhatja a szurkoló, hogy jobb produkciót kapjon.
Előzmény: Redick (4766)
Redick Creative Commons License 2007.11.19 0 0 4767
Nem. A Darts-csapatot.
Előzmény: GordonGekko (4762)
Redick Creative Commons License 2007.11.19 0 0 4766

Örülök a sok aggodó, féltő hozzászólásnak.

Kikaptunk, most az van, hogy mindenki monnyon le. Naná. Ráadásul, mint megtudtam, Nagy G. az új BMW-jét nézegeti, de lehet, hogy Feri bácsi is kap egy Boeing 747 200B-t. Vagy kettőt. Bencze Zoli meg nekrofil. Mi meg jó nagy hülyék vagyunk, hogy 300 kilométert utaztunk hóbasárbafagyba. Tegnap csak Sporttárst és a TS csapatát sajnáltam magunknál jobban.

Egy motívált, de igencsak középszerű játékosokból álló Kecskeméttől sikerült méretes zakót kapni, a második félidőben teljesen széteső játékkal. Nálunk csak Simon (az első félidőben) és olykor-olykor Radovics játéka volt elfogadható. Bencze beteg és lázas volt, stb. A többit nézzétek meg a tv-ben...

Etceverria és Battaglia szürkén játszott, akár csak Kurvinyek. Jó légiósok nélkül sajnos nem lehet eredményt elérni. Ez van. Hogy Soós Gabi miért játszott 10 percet két hét kihagyás után, meccshiánnyal küzdve azt nem nagyon értem, ahogy azt sem, hogy Hanga miért nem kapott több lehetőséget és miért volt pályán Bencze, ha semmi sem sikerült neki és szemmel láthatóan lépni alig bírt.

Ami a szezon elött a legnagyobb erősségünknek tűnt az a legfájóbb gyenge pontunk. A három pontos dobásokkal rendre hadilábon állunk. (Az is kiderült, hogy mit ér Brown, ha nem mennek a külső dobásai..)

Olyat sem láttam sokszor, hogy egy Miljkovics csapat fejben feladja a meccset a 3. negyed közepétől.

Lassúak voltunk és fejben is máshol járt az egész társaság.

Más:

Évek óta sulykolják belénk, hogy bajnoki cím, bajnoki döntő, a négy közé jutás a minimum stb., de észre kellene venni, hogy ez a keret erre nem alkalmas. Ahogy a tavalyi sem volt az. Senki ne várjon itt briliáns, könnyed sziporkázó győzelmet minden ellenféllel szemben. Azok az idők elmúltak, amikor bárhol, bárki ellen győzelmi esélye volt az Albacompnak. Ez a társaság reálisan nézve az 5-7 helyre jó. Ha a négy közé kerülünk az bizony a bravúr kategóriába tartozik.

Jó lenne, ha a fehérvári közönség szemlélete megváltozna. Ha az emberek tudnának örülni egy szép passznak, zsákolásnak, vagy éppen egy küzdelmes meccsen aratott győzelemnek. Itt mindenki bajnoki címekben mér. Úgy néz ki sokszor, hogy a lényeg, maga a játék, már nem is olyan fontos.

Szavard dicsérte a szurkolásunkat. Háááát, ha ezt ő elfogadhatónak találja, lelke rajta. :-)) Mondjuk az új dob tényleg jól szól.

(Volt amikor sokkal jobb volt a hangulat, például 2004-ben, Walker sérülése utáni kecskeméti meccsen)

A meccs végén, inkább csak a magunk szórakoztatására, páran nótáztunk is egy kicsit. :-)

(Földházi, Földházi.. :-)) )

AlBaPaPi Creative Commons License 2007.11.19 0 0 4765
Kérdezek párat:
Szerinted hányadik helyre elég ez a csapat?
Ha mondjuk 5-ek leszünk elégedett leszel-e?
A mi költségvetésünkkel jó eredmény egy 5., 6. hely?

Már régóta nem idegeskedek idegenbeli vereségeken. Nem igazán hoz lázba a csapatunk, a kosárlabda játék szeretete miatt veszek bérletet.
A hazai vereség, gyenge, töketlen, szívnélküli játék zavar, ilyenkor a jó ellenfél miatt érdemes kijárni.
Reálisan próbálom nézni az erőviszonyokat, és ez alapján írom, amit gondolok.
Csodák nincsenek sajnos.
Pénteken jön a Körmend, min. 100 fanatikus szurkolóval. Nem lesz könnyű.
Előzmény: GordonGekko (4764)
GordonGekko Creative Commons License 2007.11.19 0 0 4764
azér jó hogy ennyire sötét jövőt festetek fel mer akkor nem lesz nagy várakozás benneketek és ha mégis jobban sül el akkor örülni fogtok... eddig ez más csapatoknál volt divat, mi a terhet szeretjük pakolni.:)
Előzmény: AlBaPaPi (4760)
Voltjobbis.... Creative Commons License 2007.11.19 0 0 4763
......ez a jugó edző, meg a tuti emberei, annyira nem tutik, és egyre idegesebbek is lesznek.....mi megint szarul igazoltunk légiósokat a többi csapathoz képest, évek óta csak magyarázkodás van, eredmény nincs....ez szar teljesítmény...sok pénz elfolyik, mindenki valami visszaosztást suttog, közbe meg a többi csapat jobb nálunk kevesebb pénzből......fehérváron ennyi élcsapat ennyi sportágban csak a zsebeket gazdagítja, de koncepció nélkül sosem lesz élvonal beli egyik sem...az a fránya pénz beszél mindenhol a kutya meg én meg ugatunk...a nagyságok meg gazdagodnak...néző meg buta ha erről még két szót is vált.....cumi mint az országban sok más egyéb, de párhuzamot ne vonjatok - RADOVICS-csal az élen leszünk, bent a nyolc aljában szép eredmény, de akkor hol fogunk mi jó meccseket látni (?) Szombathely messze van, Ivkovicsot nem szeretik sokan, pedig az mégis jobban tud valamit mint a mi vezetőink....na, de elég a siránkozás örüljön mindenki, hogy kezd összeállni a csapat és Radovics a húzó ember, ami még sajnos igaz is, na ezért siralmas ez az egész mentalitás és szemlélet!!!!!
Előzmény: Deny82 (4755)
GordonGekko Creative Commons License 2007.11.19 0 0 4762
a volánt kérdezed??
Előzmény: Redick (4758)
szavard Creative Commons License 2007.11.19 0 0 4761

Kecskeméten most volt a legjobb a szurkolásotok, igaz eddig nemigen volt.

Most, hogy túl vagyunk rajtatok tényleg összekaphatnátok magatokat, mert amit mutattatok tegnap az se sós, nem volt se savanyú, mi voltunk ilyenek tavaly.

Előzmény: Deny82 (4755)
AlBaPaPi Creative Commons License 2007.11.19 0 0 4760
Ezt minden vereségünknél leírod, hogy "jaj csak el ne kezdjünk kapkodni", amiről az a klasszikus vicc jut eszembe, subi-dubi ég a konyha - subi-dubi ég a konyha.
Senki se állítja, hogy kapkodni kell, de lépni mindenképpen, mert el fog úszni a hajó.
Azokon lepődök meg, akik meglepődnek. Ez a csapat nem igazán jó, 1-4-re semmiképpen. Az első pillanattól látszott, és ahogy egyre több riválist megismerünk, egyre bizonyosabbá is válik.
Előzmény: Törölt nick (4759)
Redick Creative Commons License 2007.11.19 0 0 4758
Tegnap nyertünk?
shark21 Creative Commons License 2007.11.19 0 0 4757
Aki benczét védi az vagy elfogult vagy hülye:):)
Alkoholista a gyerek.... meg semmi esze a játékhoz... eccerűen nem írok semmit nagyon sokat tudnék de az egész ami a csapat körül van undorító... meg ami a sportot körül veszi... mind1 minden meccsen csalódnom kell bizonyos emberek miatt...
Itt akkor lehet majd vmi ha Dávid Kornél lesz az elnök.....
Nem kívánok semmit se hozzá fűzni benczét nem nevezném meccsre!!! Ja hogy ilyet nem lehet??? miért is.... itt vannak a problémák

csá....
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.19 0 0 4756
Radovics számomra tök észrevétlenül vágott 18-at jó százalékkal. Persze ez így még mindig sokkal jobb, mint a két amerikai, akik tök észrevétlenül nem csináltak nagyon semmit sem.
Deny82 Creative Commons License 2007.11.18 0 0 4755
Sziasztok!

Én úgy látom, csúfos vereséget szenvedtünk Kecskeméten a mai napon.
Mindamellett, hogy amikor a bírók látták nem megy nekünk a játék, elkezdett lejteni a pálya a hazaiaknak -nem is kicsit-, azért sajnos be kell látni ez a mai nap nem volt valami szerencsés. A félidőben -3nál én még bizakodtam, de a harmadik (és negyedik) negyed förtelmes volt, inkább támadásban, de védekezésben is. Amikor Miljkovic látta, hogy nem megy semmi elkezdett eszetlenül cserélni, és be kell látni hibásan erőltette Zé játékát. Egyben itt meg is jegyezném, hogy Zé sem fog jobban játszani, még akkor sem, ha az édasányját, vagy egyéb felmenőit durva, néhol visszataszító hangnemben méltatják a fehérvári szurkolók. Ugyanúgy ahogy Radovicnak bizalmat szavaztunk (legalábbis én így érzem), Zének is kellene, persze nem mindegy, hogy még meddig. Sajnos én nem látom benne azt a tüzet, amit elvárnék tőle. Elbambul, mafla és semmi küzdőszellem nincs benne. Ajánlanám eljuttatni egy kineziológushoz, aki segítene neki megtalálni a célját... nagy az elvárás vele szemben, de bírnia kell ezt a terhet, nem kisfiú már.

VALAMINT. Megkérném azt a kedves szurkolótársamat, aki az edzőnek javasolta, hogy "a jugoszlávoddal kiabáljál ne a fiatalokkal", hogy legközelebb nézze egy kicsit a meccset is, mert RADOVIC 18 pontot dobott... ő küzd, de tényleg :)

Nem tudom ki hogy van vele, de én ma azért kicsit láttam az igazi Simon Balázsból is, aminek nagyon örültem, de két ember nem tud meccset nyerni, legalábbis nálunk nem.
Egyszer menne már mindenkinek jól... hirtelen de megtelne a fehérvári csarnok is :)), talán még tapsolnának is :) (halk kritika)

Azt nem tudom, hogy a meccs vége után elhangzott buzdításokat viccnek szánták-e a dobbal rendelkező emberek -bocsánat, hogy így írom, de nem ismerem őket személyesen-, de nekem szimpatikus volt.
Köszönöm a figyelmet :)

Deny
beetee Creative Commons License 2007.11.16 0 0 4754
Tényleg szép teljesítmény a 38 pont. 3 negyeden át olyan dobószázalékkal, hogy ilyen szinte nincs is...
Előzmény: Törölt nick (4752)
beetee Creative Commons License 2007.11.16 0 0 4753

És szinte senki más a Sopronból.

Viggiano is csak az utolsó negyedbe dobált párat, pedig ellenünk jó volt nagyon.

Hogy egyszemélyes csapatként tudtak pariba maradi a Falcoval egy botrányos első negyed után, az megint csak annyit jelent, hogy senki nem mehet biztosra senki ellen...

Előzmény: Törölt nick (4752)
timsó Creative Commons License 2007.11.16 0 0 4751

Való igaz, hogy a lényeg a rájátszásra marad, de nem mindegy a pályaválasztás miatt, hogy milyen pozícióból indulsz.

A Falco is és a Pécs is már nyert egy-két rangadót, ami rólunk még nem mondható el.

A Falco a Pécset verte idegenben, a Dombóvárt és a Paksot otthon, a Pécs pedig ellenünk és a Körmend ellen nyert idegenben, igaz a Kecskeméttel szemben viszont alulmaradtak. <--- Ez lett volna a kötelező kategória, amit az előző hozzászólásomban írtam.

Tényleg nem érdemes még számolgatni, mert nagy körbeverések várhatóak, de hogy az élmezőnyben maradjunk, az itthoni meccseket hozni kell  minél nagyobb kosárkülönbséggel, idegenben pedig jó lenne egy-két bravúr, de ha nem megy legalább ne kapjunk ki jobban, mint ahogy idehaza győztünk. Így ott lehetünk a legjobb négyben az alapszakasz végén.

Előzmény: Törölt nick (4750)
timsó Creative Commons License 2007.11.16 0 0 4749

Hi!

Azt se felejtsd el, hogy azok a csapatok, akiket Te a "nagyon nehéz meccsek" kategóriájába soroltál egymás ellen is fognak játszani és talán a Falco kivételével, -aki jelen pillanatban kimagaslik a mezőnyből - egymás ellen ugyanúgy nem mehetnek biztosra, mint mi ellenük.

Ezért nagyon fontos, hogy az egymás elleni idegenbeli és otthoni meccseken a kosárkülnbségünk pozitív legyen ellenfeleinkkel szemben, mert a végén erős a gyanúm, hogy a 2-8 hely között nem lesz túl sok pontkülönbség.

A Pécs ellen ez már nehezen megvalósítható, de a többiek ellen teljesíthetőnek látszik.

Na persze az egész nem ér semmit, ha az un.  kötelező meccseket nem húzzuk be.

Előzmény: AlBaPaPi (4745)
beetee Creative Commons License 2007.11.16 0 0 4748
Igen. Meghatározó játékos lehet. Ha a szorgalma kitart, akkor nem csak itthon...
Előzmény: Törölt nick (4744)
GordonGekko Creative Commons License 2007.11.16 0 0 4746
A Jadran az nem az északi-tenger neve albánul??? TEEEE tudatlan, az nem játékos!!!! :)
Előzmény: Törölt nick (4740)
AlBaPaPi Creative Commons License 2007.11.16 0 0 4745
Ezt azért nem írom alá. Mondjuk inkább, hogy hullámzó a csapat teljesítménye.
Kronológiailag:
Felkészítő időszak
Pécs - jók vagyunk
Hervis kupa gyengék vagyunk
Bajnokság:
Kaposvár ellen - gyenge játék, minimális győzelem
Zete - jobb játék , elfog. arányú győzelem
Paks - Randa(ll) játék, vereség
Pécs - gyenge játék, vereség
Mafc - jó játék (egy gyenge, v. szar napot kifogó ellenfél) , Győzikét is meggyőző győzelem
Sopron - Lesko, helyenként jó játék, elfog. arányú győzelem

Nagyon nehéz meccsek: Falco (i, o), Dombóvár (i, o), Szolnok (i, o), Körmend (i, o), Pécs (i), Paks (o), szerintem a Nyír1 is kezd összeállni, + minden idegenbeli meccs nehéz.

Továbbra is 5-8-ra tartom elégnek a mostani csapatunkat.
Előzmény: Redick (4743)
Redick Creative Commons License 2007.11.16 0 0 4743

Az előrelépés, szerintem, szemmel látható. Az első két fordulóban a ZTE és a Kaposvár sem a legerősebb ellenfelek közé tartozott, ahogy a Mafc és a (Lesko-hiányos) Sopron sem. A 2-2 meccsen látott játék minősége között látható a különbség.

Vasárnap este 8 fele okosabbak (és részegebbek leszünk)! :-)

Előzmény: AlBaPaPi (4742)
AlBaPaPi Creative Commons License 2007.11.16 0 0 4742
Igazi erős csapatok közül eddig csak a Péccsel játszottunk, az eredmény(telenség) ismert.
Jobban örültem volna egy Leskos Sopronnak, az jó mérce lehetett volna.
Így halasztódik az igazi megmérettetés, hogy csak "könnyebb" ellenfelek ellen villogunk, vagy tényleg történt előrelépés.
Előzmény: Redick (4730)
Redick Creative Commons License 2007.11.16 0 0 4741
Get down, get down.. :-))
Előzmény: Törölt nick (4740)
Redick Creative Commons License 2007.11.16 0 0 4738
Azért elmondtam. Tudod: Gyk. ;-)
Előzmény: GordonGekko (4735)
Redick Creative Commons License 2007.11.16 0 0 4737

A helyes megfejtés: Ariel Sharon

Nem nyertél.

Előzmény: GordonGekko (4734)
GordonGekko Creative Commons License 2007.11.16 0 0 4736
én meg azt mondom hogy az edzésen is meg a meccsen is. aki az egyiken árnyékol az ne a másikon hozza be amit elmulasztott.

nem illene egy lapon emlegeítni a Rakosinszkival meg Bráunnal de Jordan nyilatkozta többször, hogy ő azért veszi durván komolyan az edzést, mert akkor a meccs már nem lehet meglepetés, és sokkal könnyebb lesz jól látszani. na meg nyilván a tehetségesnek érdemes keményen edzeni mert ugyanakkora befektetett munkával sokkal több eredményt tud elérni (magyarul hatékonyabb) de ezt sajna egykét agyhalott sportoló úgy értelmezi, hogy ha tehetséges akkor nem kell annyit edzenie, és a kevesebb melóval és hozza azt a szintet amit a többi a megszakadás árán produkál.
Előzmény: AlBaPaPi (4732)
GordonGekko Creative Commons License 2007.11.16 0 0 4735
értettem uram!
Előzmény: Redick (4730)
GordonGekko Creative Commons License 2007.11.16 0 0 4734
akkor Vilma!!!!
Előzmény: Redick (4731)
GordonGekko Creative Commons License 2007.11.16 0 0 4733
na igen de mivel Sahin utál minket, a mondat azon részét hogy "Székesfehérváron, és még szeretném bajnoki címhez segíteni az Albát" na azt nem írta le... pont egy újságírónak kell mesélnem ezt??? áááh... :)
Előzmény: Törölt nick (4729)
AlBaPaPi Creative Commons License 2007.11.16 0 0 4732
Bár örömteli, de erre csak azt tudom mondani, hogy nekem ne edzésen legyen profi egy légiós, hanem meccsen. Nincs igazam?
Emlékeztek pl. Lukjanec milyen profi volt a meccseken? Amikor jáchatott eleget.
Pedig gőzöm sincs, mennyit edzett.
Előzmény: Törölt nick (4718)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!