Az vígasztal, hogy nálunk ma végre nem esett, ami már szinte kivételes napnak számít. Rágica, Nálatok azért esett régebben is, ugye?, csak egész délen volt már már szárazság.
Hát ez gyönyörű, illatos is? A sárgás szín hiányzik belőle, legalábbis a képen, de lehet a fényhiány miatt, majd nyáron (ami a TV2 szerint két hétig fog tartani) színesebb lesz. Gizmo1-nek van még ilyen régebbről, meg valaki vett mostanában, vagy az Te voltál?
Ellentmondást nem gondolok, mert alapból nem ugyanúgy indulnak, ez nem futóverseny, ahol egyszerre állunk fel a rajtvonalra:-) Szóval biztosan nem kell elmagyaráznom, de az tuti, ha startpisztollyal tudnánk indítani, akkor a duplák, rózsásak biztos lemaradnának, de ez gondolom elég magától értetődő:-) Igaz, az azért érdekes, hogy bármilyen alapállásból indultak kinn a kertben, pont ugyanaz kezdte a nyílást, mint tavaly.
Na ennek ellentmond hogy a legduplább rózsaszínem az, aki úgy tesz mintha nyílni akarna, bár az enyémek most meg vannak bolondulva, annyi rajtuk a bimbó mint még soha, de egyformán fejlődnek, és alig dugták még ki a vacak kis szirmukat.
A magról nőttek viszont hozzák a második pár levelüket. Csak lenne végre időm fényképezni, egész hétvégén a közelükben sem voltam. Hogy vannak amiket kaptál tőlem? Nem jön erre a lányod? Behozom a cserepest neked.
A leándervirágzás késése fölötti bánatomat a hétvégén egy szép virágzó sétányrózsába öltem. :-))) Most ő uralja a teraszt.
Természetesen, hiszen a szimpláknak sokkal könnyebb kifejlődniük, ezért is nyílnak hamarabb, bár ha igazán jó nyár van, amiben mostanában nincs sok részünk, akkor a dupláknak, rózsásaknak is sikerülni szokott. Duplában még nem láttam ilyet, a dupla fehér az hófehér, pedig szép lenne:-) Tavaly sok duplát sikerült magról hajtatni, nagyon kíváncsi vagyok, lesz e köztük új szín!
nekem a fehérből ma reggelre még kettő kinyílt. ezen kívül csak kétféle duplapiros és egy szimplapiros fog virágozni, a többit a drasztikus metszés miatt idénre elfelejthetem. és sajnos a nagy rózsaszínem nem hajt. azt hiszem az kinyírtam :((
Igen, valóban, az első virágzás igen hamar lemegy, de ezen kinyílnak a virágbugák még egyszer a nyáron. Viszont nálam 1 tavalyi buga maradt véletlenül, de meg se moccan, az ideiek már rég lehagyták. De mintha ezen a képen szimplák lennéne. Lehet, hogy úgy van, hogy a a szimplák inkább másodvirágoznak, mint a duplák (csak egy ötlet.)?
Ha van leander, ami képes egy évben kétszer virágozni, ez az! Sajnos az enyémek metszve vannak és még bimbóm is alig van, de talán nyár végére lesz, illetve Olaszországból is van egy kicsi, az már bimbós, megyek, be is teszem a fóliába, bár már szegény paradicsomok...
Ezt a képet direkt Neked készítettem, mind tavalyi bugák, kár lett volna levágni őket, igaz? Az első vajsárgám is tavalyin nyílik!
És mekkorák már a földből kihajtott palántáid? Szépen állnak?
Én a hétvégén azt vettem észre, hogy a két hete (sárgának) beszerzett bokromon a hajtáscsúcsok némelyike le van konyulva, és a töve megbarnulva. Levágtam, de aggódom egy kicsit miattuk. A bimbós ágak rendben vannak.
nem okoskodsz egyáltalán :) egyébként az olasz színmegnevezése "bianco rosato" ezért mertem megvenni annak idején annak ellenére, h rózsaszín a bimbója, pedig fehéret szerettem volna, úgyhogy nem csalódtam benne :)