Keresés

Részletes keresés

Fine Tune Creative Commons License 2007.08.11 0 0 132
Most próbáljam elmagyarázni egy SZDSZ-es versenyzőnek mi a különbség a fideszes és a fasiszta között?

Szerinted sikerülhetne?
Előzmény: Libera nos, Domine! (130)
Fine Tune Creative Commons License 2007.08.11 0 0 131
Persze, nem akartam írni, de úgyis mindenki tudja, kivéve az SZDSZ-eseknek. Az SZDSZ-eseknek azt jelenti a fasiszta, hogy nem szdsz-es, nem MSZP-s és mégis politizál.
Előzmény: jakobi (127)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.08.11 0 0 130
Bocsi, de én nem fideszes vagyok, hanem náci. Ez más.

El tudnád magyarázni a különbséget?
Előzmény: Fine Tune (126)
Rab(b)indranath Creative Commons License 2007.08.11 0 0 129
Azt hiszem, ugyanarról beszélünk, csak más aspektből.
Előzmény: Törölt nick (116)
Doppelstangel Creative Commons License 2007.08.11 0 0 128
Nem kérle, te egy szimpla fasz vagy.
Előzmény: Fine Tune (126)
jakobi Creative Commons License 2007.08.11 0 0 127

"Fasiszta (itt az indexen is) azt jelenti, hogy nem vagy SZDSZ-es, nem gondolkodsz SZDSZ-módra."

Ne játsszunk már a szavakkal, drága olvtárs. A fasiszta qrvára nem azt jelenti ("még itt az indexen" sem), hogy valaki nem szdsz-es.  

Előzmény: Fine Tune (114)
Fine Tune Creative Commons License 2007.08.11 0 0 126
Bocsi, de én nem fideszes vagyok, hanem náci. Ez más.
Előzmény: Doppelstangel (124)
vizinikk Creative Commons License 2007.08.11 0 0 125

fel kellene már ismerni, hogy nem a negatív ellenségképet kellene sulykolni.

hogy nem valami ellen, hanem valamiért (és az nem a saját zsebek dagasztása) kellene már tenni.

mert az, ami az országban 17 év alatt végbement, mindnyájatok szégyene. egyetlen párt, aki valaha is alakította a rendszerváltozás utáni politikát sem mentes ennek a felelőssége alól.

Előzmény: jakobi (121)
Doppelstangel Creative Commons License 2007.08.11 0 0 124
Mi az a "komoly" amit leír? Vénasszonyos jajveszékelés, szánalmas önmutogatás. Neked persze tetszik, mert a normálisabb génjeidet elveszítetted valamelyik Fidesz-gyűlésen, te erre élvezel, de te ebben nem vagy mérvadó.
Előzmény: Fine Tune (114)
Fine Tune Creative Commons License 2007.08.11 0 0 123
Szerintem már sikerült.
Előzmény: Rab(b)indranath (111)
vizinikk Creative Commons License 2007.08.11 0 0 122

látod, ez itt a legnagyobb probléma: te és az szdsz kizárólag szavazatokban gondolkoztok.

sokan mások meg abban, hogy amit a párok felvonultatnak, értelmes és tisztességes ember számára nem vállalható.

Előzmény: jakobi (112)
jakobi Creative Commons License 2007.08.11 0 0 121

Ha te ezt szerencsének tartod... akkor ennél még nagyobb szerencse lehet számodra, hogy nem él már Ady Endre, Márai Sándor és még annyian, akik kicsit másképp gondolkodtak a hazafiságról, mint te. A legnagyobb szerencsédnek ezek szerint azt tarthatod, hogy Toroczkai, Vona Gábor, Grespik stb. él és virul, és ezerrel menti a nemzetet.  

Előzmény: Törölt nick (113)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.11 0 0 120

"Azt hittem, hogy csak merő véletlen, hogy mindegyiküknek ugyanaz a származása"

Tévedsz, nem most lettél fasiszta...

Előzmény: Se gily bol u Rassan (-)
Doppelstangel Creative Commons License 2007.08.11 0 0 119

Te akkor voltál egyáltalán fontos vagy érdekes, amikor az epsomi derbin jegyet szedhettél.

Kit érdekel, hogy mi a hasfájásod?

Vagy csak kihagytak valami buliból? Az bizony pech. De, megnyugtatlak, a Fidesznél is kihagynak, hiába próbálsz most átlovagolni...

Fine Tune Creative Commons License 2007.08.11 0 0 118
Ez valóban elszomorító, de ez aligha a topicnyító hibája.
Előzmény: Törölt nick (116)
vizinikk Creative Commons License 2007.08.11 0 0 117

ezzel csak egyetlen gond van: amit leírtál azt nem képviseli az szdsz.

Előzmény: Állományjavító (109)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.11 0 0 116

Igazán az az elszomorító, hogy egy ilyen című topikban Petri, Kis János, Hack, TGM, Kőszeg Ferenc, Solt Ottília nevét lehet olvasni.

Előzmény: Rab(b)indranath (111)
KukacAV Creative Commons License 2007.08.11 0 0 115
Csak azt nem értem, mi a bajotok a szcientológusokkal vagy a hitgyülivel: ugyanaz a szektás szóhasználat megy nálatok is, csak ti Sátán helyett az SZDSZ-t nevezitek meg minden személyes bajotok forrásaként. Nyilván könnyebb kivetíteni meg másra hárítani...
Fine Tune Creative Commons License 2007.08.11 0 0 114
Te még az sem veszed észre a nagy önbizalmadtól, hogy itt elég komolyan égetik a pártodat, sőt magukat az SZDSZ tagjait is. Durva dolgok amiket leír.

Fasiszta (itt az indexen is) azt jelenti, hogy nem vagy SZDSZ-es, nem gondolkodsz SZDSZ-módra.

Előzmény: Libera nos, Domine! (12)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.11 0 0 113
A kereszténygyűlölő "micisapkás" Eörsi szerencsére már csak fű alattt szavazhat.
Előzmény: jakobi (112)
jakobi Creative Commons License 2007.08.11 0 0 112

Feltételezésed téves. Nevezettek nem úgy fordultak el az szdsz-től, mint az egyből "fasisztának" átigazolt  topiknyitó. Saját bevallásuk szerint továbbra is az szdsz-re szavaztak. Persze elméletileg lehetséges, hogy hazudtak. Ez esetben mit mond a feltételezésed? Kire szavazott Petri, Kis, Eörsi és a többiek? Fidesz? MIÉP? Kisgazdák? Kereszténydemokraták?

Előzmény: vizinikk (107)
Rab(b)indranath Creative Commons License 2007.08.11 0 0 111

Azért ez egy igazán elszomorító topik!

De nem nyitója által, s nem is azáltal amit képvisel, (12 egytucat) hanem legfőképpen a magukat liberálisnak mondók (vagy képzelők?) azon igyekezete míján, ahogy a liberalizmus végső lejarátásán fáradoznak.

Vigyázzatok! Még sikerülni fog! :-((

Törölt nick Creative Commons License 2007.08.11 0 0 110

Naja, bezzeg a "fideszes voltam, de kiábrándultam" duma (ami már szinte klasszikus a maga nemében) az teljesen hiteles, érthető, nem beszélve a független értelmiségről, vagy épp a heti hetesről.

Előzmény: Törölt nick (108)
Állományjavító Creative Commons License 2007.08.11 0 0 109

lehetne még ilyen, hogy :

fasiszta voltam, szdsz-es lettem

Ez sem elképzelhetetlen: van, akit vonz az anarchizmusnak és a szétzilált, formátlan,  bizonytalan és nyűgös közállapotokat felváltó forma és rend hitének sajátos történelemszemléletre épülő, modernista, kissé talán dagályosan heroikus, autoriter eszméje, az ősi föld igézete, a bátor nemzet határokon átívelő önvédelme és a siker, a győzelem és az erő törvényszerűsége előtti hódolat...

És ha ezt a lelki alkatot és igényt azzal a felismeréssel társítja, hogy a liberális demokrácia a legsikeresebb és legerőteljesebb, legütőképesebb  társadalmi formáció, hogy joga van a szabadság és prospreitás eszméit és rendjét elsőbben  saját körében akár szükséges szabadságkorlátozások árán is megvédeni illetve érdekeinek és meggyőződésének megfelelően terjeszteni, hogy nem punnyadt széplelkek és kötözködő jogvédők rozzant mentsvára, nem sikertelen és destruktív szubkulturális kisebbségek, hanem, ha már, éppen a sikeres és túlteljesítő kisebbségek közérdekű érdekérvényesítésének közege lehet, és hogy az érdekérvényesítés eredményesebb, ha a parlamentáris alkotmányosság fékei és ellensúlyai között működik és hogy a kooperáció bizonyos határok között hatékonyabb, mint a szembenállás, máris felsejlhet előttünk az ideális liberális képzete...

Előzmény: Magic Horse (100)
vizinikk Creative Commons License 2007.08.11 0 0 107

...ja, és még valami.

nem tudom, kikre szavaztak a felhozottak, és nincs is jogom ezt megkérdezni, mert a választás titkos. de feltételezem, ha nem tudták vállalni a nevezett párt tetteit belülről, azt nem is támogatták kívülről sem.

Előzmény: vizinikk (104)
vizinikk Creative Commons License 2007.08.11 0 0 106

mosolyogj

és sem.

a többi stimmel.

az nevet igazán, aki utoljára nevet, mondja a művelt francia

Előzmény: hiryu_ (98)
vizimaci777 Creative Commons License 2007.08.11 0 0 105
Ne beszélj már marhaságot Samu!
Előzmény: samubácsi (84)
vizinikk Creative Commons License 2007.08.11 0 0 104

jóképű, Kónya mdf-es volt.

az a gond egyébként, hogy az átmeneti hőskor  után a mai (briganti) megélhetési hősök kora következett, igaz, nemcsak a szadesznél.

amúgy meg, igaz, hogy Petri masszívan alkoholista volt, de ez csak megölni tudta, a gerincének nem ártott. Solt Ottilát, pedig mint elődét nem nagyon van jogalapja egyetlen mai szadeszesnek sem felhozni.

Előzmény: jakobi (101)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.11 0 0 103
Az helyes, hogy kiszerettél a szélsőségesen magyarellenes szdsz-ből, de miért választod rögtön a másik szélsőséget, a fasizmust? Furcsa egy firma vagy te.
jakobi Creative Commons License 2007.08.11 0 0 102
/Kónya természetesen nem az szdsz-ből ment vissza saját szakmájába, őt mint a pártpol-ból kiszállt értelmiségit neveztem meg/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!