Ez úgy hangzott, mintha már temetnem kellene. Azért én még reménykedek, hogy csak az az egy virág sínyli meg a dolgot. Ha egy palántát elültetünk, annka is kell egy kis idő, amíg magához tér. Különben is, eddig idén e kettőn kívül 15 hajtást ültettem el, abból csak egynek a levele kezd fonnyadozni. Volt már köztük olyan is, amelnek ugyanígy elkezdett barnulni a gyökere, azért ültettem el, és megmaradt (egyelőre).
Különben is, az elültetés után mennnyi idővel lehet már tutira mondni, hogy sikerült a dugványozás, ebből már rendes növény lesz?
Ezeket a csúnya napokat arra használom, hogy a házban kicsit rendet rakjak, a kertben most nincs sok dolgom, bár lehet, le kellett volna vágni a füvet, hiszen holnaptól ismét esni fog. Ha kinn is vagyok, akkor a fóliasátorban gyönyörködök. A kutyusok csak örültek volna, ha becsöngetsz. Na, majd máskor.
Na, most újra megnéztem őket a földben: aminek meghagytam, annak lefonnyadt az a szép virága. cca 5 óra alatt. Más változást nem látok (még) trajtuk, de ez rosszat sejtet. Mit cssnáljak? Tegyem őket vissza a vízbe? Vagy várjak még? Nem akarom elveszteni őket. Segítség!
Ma kinyílt a másik is. Viszont a szívszélhűdés jött rám, amikor megláttam, hogy a tegnap még egészségesen fehér gyökérkezdemények bebarnultak. Gyorsan elültettem mindkettőt, az egyiket virágosan, a másikat meg sajnos viirágától megfosztva. Remélem megmaradnak.
Egyébként,Anblock, ma is jártam arra, de nem voltál a kertben, azt hittem nem vagy. Csöngetni meg nem akartam, nehogy megbolondítsam a kutyákat. Közben meg itt látom, hogy a gép előtt ülhettél akkortájt.
valószínűleg olyan lesz, mint Rágicának az a nagyon halvány rózsaszín, majdnem fehér, belül piros csíkokkal, mert a rózsaszínnek is elég sötét a bimbója.
Sziasztok! Hamár úgyis annyira off,mivel a leandereknek a pincében jobbhelye lenne,mint a teraszon, AI lehetne egy képet az üvegházi paradicsomokról?Mennyire hagyják le a kintieket?És mennyivel tovább élnek?
Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen! Gyönyörű szép, még nem tudom eldönteni, hogy a leandereid, vagy ő a csodásabb:) Persze én elfogult vagyok, semmiképp sem objektív:)
De drága! Ha "véletlenül" leanderek között egy szembeni képet is feltennél róla, így nem lenne off:)), nagyon-nagyon örülnék. A miénk 4 éve hagyott itt minket, 16 évig éltünk együtt és borzasztóan hiányzik:(( Köszi:)
Remélem, ilyen marad (csak nagyobb lesz), mert ezzel a sárga középpel, fehér széllel igen mutatós, ésszámomra különleges. Én se szoktam a bimbókat meghagyni, de most kiváncsiságból direkt rahta hagytam. Egyébként majdnem jártam arra, de a vigaros szél. miatt meggondoltam magam. Az 1 db virágomat a szél-eső leverte (pont ettől féltem tegnap). De van helyette ez.
Nagyon szép, az általam nagyvirágú lazacnak nevezettnek tűnik, bár a szírma rózsaszín, de a közepe miatt az összhatás távolabbról lazacos, a hivatalos nevét nem tudom. Persze lehet, hogy tévedek.
Hosszasan ecseteltem egykor, miként maradt meg sok viszontagság után egy sárgám, amiről így derült ki, hogy sárga, nem az általam hitt rózsaszín. De az igazság az, hogy én általában le szoktam vágni a virágokat, akkor nem is tudom miért hagytam meg, talán megérzés volt:-)
Nagyon szép ilyennek is, nem valószínű, hogy piros lesz, az enyém pont olyan sárga volt, amilyen egy sárga, talán csak kicsit halványabb. De minden lehetséges...!
Én ilyet még nem láttam: kinyílt egy nyesedék még a vízben nézzétek. Mondjuk, ahonnan jött, ott dupla korallpirosnak nevezték. Ehhez képest duplának nem dupla az tuti. De szerintetek ebből rendes körülmények között lehetne piros? Kötve hiszem, de így is nagyon szép.