Keresés

Részletes keresés

menroting Creative Commons License 2009.09.18 0 0 576
A pontos koordináták megvannak e ,vagy ezt nem tartották lényegesnek lejegyezni ?
Előzmény: Jessica Fan (556)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.18 0 0 575

Idézet:

"Hát igen a naiv, tudatlan ember pénztárcája így is megnyitható szépen.
Gabonakör turizmus....pff döbbenet...

Eredeti gabonakör. 8-D

Bocs de mosoly nélkül ezt nehéz volt leírnom."

Ezt a hozzászólást had ne minősítsem... A reakció alapján arra kell következtetnem hogy a vélemény amit alkotott mindenféle saját kialakult véleményt nélkülöz.. Dobálózás a szavakkal... De ha már Einstein szóba került akkor csak annyit mondanék hogy "Meggyőzhető vagyok... Érveljenek" A. Einstein De ha nincs érvelés nincs értéke a kiejtett szónak... Bocsánat ha bárkit megsértettem...
Előzmény: Törölt nick (536)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.18 0 0 574
keszthely@totalcar.hu

Nem szeretnék ssemmiféle ellentét szítója lenni és semmiképp nem akarok állást foglalni a témában de azok az emberek akik még mind a mai napig képesek hinni a szédítésnek hogy márpedig nincsenek földönkívüliek és csak mi élünk az univerzumban senki más sőt mi is teremtettük nem? csak már nem emlékszünk rá.... ugyan már ez egy nagyon hosszú vita lenne ami ráadásul már nem is tartozik a gabonakörökhöz... De tételezük fel hogy egy nálunk millió évvel idősebb civilizáció termékei ha még mindig életben vannak az csak annak az eredménye hogy egész másként gondolkodnak mint mi.. mivel nekünk az ipari forradalom óta van úgynevezett technológiánk amivel nemsokára siker is elpusztítanunk magunkat ami egy másik civilizáció léptékében lépve anyit jelent hogy kb önygilkosok lettünk... Mert néhány száz év nem jelent semmit. De azért már azt ugyan ne megyarázza meg senki hogy még a kételkedést sem engedhetjük meg magunknak hogy mivan ha igaz és mivan ha tényleg nem ember műve mint ahogy nagyon nagyon sok más dolog sem a földön... De javaslom ha valakit érdekel a teremtés az ne a bibliát hanem a biológiakönyveket olvasgassa és ne a darvini szemléletet tekintse irányadónak hanem próbáljon meg gondolkodni... Mert egyetlen dolog van ami a földön biztos az hogy olyan mutáció nem létezik a kromoszómaszámot megváltoztatja.. tehát az izzó földgolyón ahol csak atomok léteztek véletlenszerüen kialakul egy sejt amire oly kicsi az esély mert ugye tanultuk hogy a sejt kétféle atomból épül fel balra és jobbraforgóból... De játszunk a gondolattal és legyen egy sejtünk ami életképes a már kihült bolygón.. És akkor abból az egy sejtből lett a páfrány is meg a kutya is... Emberek hát ezt már a 4 éves kislányom sem venné be!!! Meg hogy a halak úgy gondolták lábra meg tüdőre van szükségük és kinőtt... mi ez a marhaság? Ezek az elméletek kb akkor készülhettek volna mikor féltek a horizonttól mert leeshetnek a szélén. Ha létezne az egyedfejlődés akkor a skorpiók amik az föld egyik legöregebb élőlényei akor hol vannak a templomaik meg a piramisaik? vagy akár felhoznám példának az "egyedfejlődés" újabb csodáját miszerint és egy olyan bogárfaj a trópusi őserdőkben (ezt bárki megnézheti a national geographic-on) aminek két különálló mirigye van amelyek váladékai nagysebességgel lövellnek ki a "csőrén" majd a két külön anyag a levegőben keveredve 700 celsius fokos elegyet alkot ami mikor rácsőppenik az áldozatára (nem elefántra kell gondolni) akkor halálos. Mindez persze csak azért mert szüksége volt erre a halálos fegyverre és kitalálta magának majd kinövesztette... :) És akkor egy gabonakörön vagyunk fennakadva mikor azt sem tudjuk honnét jöttünk meg hová tartunk de azt hogy ez gabonakört nem eber csinált azt már lehetetlennek tartjuk.. Ezért tart ott az emberiség ahol mert képtelenek vagyunk a hatalmas önelégültségünkön továbblépni és el sem tudjuk képzelni hogy nálunk okosabbak is vannak.. De végülis mindegy mert gondolom úgyis lesz olyan tanult kolléga aki megmondja a "frankót" én csak kérdezek...
joy Creative Commons License 2009.09.18 0 0 573

Jut eszembe, lüke vagyok, hogy annyit papolok, elég csak fotózni:

Ennél dögösebb gabonakörös hajtogatott búzaszálakat senki sem produkál a táblákban!

Egyetlen törött szál sincsen benne, akkor ugyan is széthullana 1-2 hónap alatt, márpedig a szobor több, mint 10 éves!

Az is igaz, nem a hajnali 1-2 óra, hanem napok alatt készült el!

Előzmény: joy (572)
joy Creative Commons License 2009.09.18 0 0 572

10 THZ-ról:

http://wiki.ham.hu/index.php/Elektrom%C3%A1gneses_sug%C3%A1rz%C3%A1s

Mintavételezett anyag méréstechnológiájáról:

http://eki.sze.hu/ejegyzet/ejegyzet/beinrohr/fejez81.htm

Ne akard már bemesélni, hogy ők méréstechnikai szakemberek, tudósok, esetleg egyetemi tanárok saját szakterületükön!

Ha olyanok mint Sós Tibi, akkor csókoltatlak.

Én információimat hiteles fizikai-kémiai szaklapokból, oldalakról szedem, nem ufonautista hívőktől, és az azokból élőktől!

A gabonaszálak törés nélküli hajtogatásának gyönyörű gyakorlati példáit tudom fölsorakoztatni, pölö az aratási koszorúk, fonatok  épp úgy készülnek, mint a gabonakörök. A nedves szalmaszálakat megfelelő irányban elhatogatják.

Vagy a még triviálisabb: szalmakalap.

Sosem hallottam, hogy ezeknek különleges mágneses erőtere, rezonanciája lenne!

A karácsonyfa díszeink jó része szalmadísz, a csúcs-csillag is. Ezeket a nejem készítette.

Előszedtem, megnéztem, nem reagál rájuk az iránytű, pedig műxik, a hangfalnál úgy vigyázzba vágta magát, hogy csak na.

Előzmény: Jessica Fan (569)
Jessica Fan Creative Commons License 2009.09.18 0 0 571
Nem, csak azt mondta, hogy megfigyelte az objektumot amint a gabonaföld felett repkedett.
Előzmény: Törölt nick (558)
Jessica Fan Creative Commons License 2009.09.18 0 0 570
Valamint velünk volt Viszkok András és Sós Tibor is.
Előzmény: Jessica Fan (569)
Jessica Fan Creative Commons License 2009.09.18 0 0 569
Grell Bence, és Deákné Bitskey Edit. Te nem hiszem hogy hallottál róluk. Számomra ők híresek. Neked nem biztos, mivel nem ismered az összes munkatársát a Magyar Ufókutatási Központnak, ahogyan én sem.
Előzmény: joy (562)
Jessica Fan Creative Commons License 2009.09.18 0 0 568

10 THz.

Előzmény: BBnum (567)
BBnum Creative Commons License 2009.09.18 0 0 567
"az elektromágneses sugárzás mértéke jelentősen nagy volt a mérőműszer kijelzőjén"

Az elektromágneses sugárzás milyen frekvencián sugárzott?
joy Creative Commons License 2009.09.17 0 0 566
Én meg arra lennk kíváncsi, a biztosító fizeti-e a gabonakárt?
Előzmény: Törölt nick (558)
joy Creative Commons License 2009.09.17 0 0 565

Téveccccc.

Felülről hat valami a gabonaszálakra.

Nem taposó lábak, annak a kora régen lejárt!

Deszkapalló, ólajtó a hajnali harmatos időben úgy dönti le tökéletesen egy magasságban, és irányban, hogy a szárak -a közhiedelemmel ellentétben- eltörnek, soha többé nem képesek fölegyenesedni.

Csakhogy amíg fényes nappal a száraz búzaszállal próbálkozunk, nyílt törés-szakadás az eredmény, míg a későéji, hajnali párás, nyirkos szálak külső, nedves rostjai nem szakadnak el, így látszólag "elhajlottnak" tűnnek.

Előzmény: menroting (560)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.17 0 0 564
Arra gondolsz,hogy az ördög műve?
Szerintem az isten akar nekünk üzeni ezekkel a jelekkel,tehát felülről jön!
Előzmény: menroting (560)
joy Creative Commons License 2009.09.17 0 0 563

Mennyire ismered a mágneses anomália méréstechnikáját?

Na, jó, nem szemétkedek, mennyire ismered a geológiai méréstechnikát?

A helyi magnetikus eltérések vizsgálata nem végezhető el mintavételezéssel, mert 99%ban közvetlenül függ a környezetétől, Ha kiveszel belőle egy kanállal, és arrébb viszed aká csak 2-3 méterrel, már torzul a minta eredeti mágneses tere.

A mágnese eltéréseket mindenkor a közvetlen környezetéhez kell viszonyítani. A fúrásos mintavétel csupán azért szükséges, hogy megállapítsák az alant rejlő kőzet összetételét, annak vas tartalmát.

Egy rendes technikás fölvonulás geojárgánnyal, fúróberendezéssel, laborkocsival, mérés több tíz millió HuF.

Fizted?

Előzmény: menroting (559)
joy Creative Commons License 2009.09.17 0 0 562
Nevezd meg azokat a hivatalos kutatókat!
joy Creative Commons License 2009.09.17 0 0 561

Sejtettem, hogy erre a Kalmárra hivatkozol.

Író, újságíró...

Abból él, hogy hazudik.

Hiteltelen, mint a többi.

Jó, ha valaha bölcsészdoktorit össze tud kaparni magának, tudományos újságíráshoz semmit nem ért.

Hírgyártáshoz viszont magas fokon konyít.

:o(

Előzmény: rockertoro (551)
menroting Creative Commons License 2009.09.17 0 0 560
Én viszont arra gondoltam hogy a gabonára nem felülről hat valami hanem alulról ami lehet hogy mélyebben van.De én nem az ufók alkotásának gondolom ezt ,hanem egy valamilyen célból létrehozott több komponensből álló ősi technikának időnként még mükődő részegységének hatásának. 
Előzmény: rockertoro (551)
menroting Creative Commons License 2009.09.17 0 0 559
Én nem a sima mágneses vizsgálatra gondoltam, hanem olyanokra amik mintavételhez kötöttek. 
Előzmény: joy (546)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.17 0 0 558
Arra lennék kiváncsi nagyon, hogy amikor egy ilyen gabonakör eltűnik pl learatják, akkor azon a helyen MARAD-E a sugárzás és ha igen meddig?

Lehet hogy konstans? Ergo lehet hogy egy ilyen helyen maga a sugárzás alkotja a kört, annak hatására fekszenek el a gabonák? Valamilyen földből vagy űrből jövő kozmikus sugárzás? Utóbbiról amúgy írtam egy kis konyha teóriát régebben...

Arra is kiváncsi lennék, hogy a közelben lakó gazda aki az UFO élményt, állítása szerint látta, vajon tudta-e, hogy ott a gabonakör, amikor a bejelentését tette vagy nem tudott róla...
Jessica Fan Creative Commons License 2009.09.17 0 0 557

Itt van egy légifelvétel:

http://www.gabonakor.hu/kepek-hungary-2006

Jessica Fan Creative Commons License 2009.09.17 0 0 556

Oké...

Íme:

Mint már említettem a Magyar Ufokutatási központ tagja vagyok 2005 óta. És volt szerencsém egyszer 2006-ban egy gabonakör megvizsgálásán részt venni Mezőkomáromban egy 6 tagú kutatócsapattal. Két egymásba olvadó tökéletes körről van szó. A nagyobbik kb háromszor akkora mint a kisebbik. A hivatásos kutatók talajmintákat vettek, és az elektromágneses sugárzás mértéke jelentősen nagy volt a mérőműszer kijelzőjén. Én amikor a körbeléptem egy olyan energiát érzékeltem magam körül amit szavakkal nem tudok leírni.... Megfájdult a fejem....A kör közepébe merészkedtem, amikor a Magyar Ufókutatási központ egyik gabonakör kutatója karonragadott és arrébb vitt onnan, e szavakkal intett meg:

"Nem ajánlatos a "valódi" ábrák közepébe menni, mert a sugárzás ott a legnagyobb és káros lehet az emberi agyra."

Én csak meredten álltam, és bólintottam. Később, még aznap este jelentkezett egy szemtanú, aki kérte hogy a nevét ne tegyük közzé. Ő a gabonaföld mellett egy tanyán lakott, és állította hogy éjjel 3 körül a kutyák vadul ugatni kezdtek. Kiment a tornácra és ÉNY felől egy kék fénygömböt vett észre amely lassan repült a gabonamező fölé. Ő elmondása szerint úgy 400 méterre lehetett a szokatlan jelenségtől, amely fél percenként a színét váltogatta, és olyan erős fénye volt hogy az éjszakát nappalá változtatta.

Egyébként a gabonaszárak nem törtek el, hanem szimetrikusan elhajlottak azonos irányba.

A fejfájásom ezután még napokig nem múlt el...

Előzmény: Törölt nick (555)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.16 0 0 555
Szépen kérlek írd ide is! Igérem nem kötök bele. Kussolok oké? 8-D
Komolyan érdekel, de télleg na... ;)
Előzmény: Jessica Fan (554)
Jessica Fan Creative Commons License 2009.09.16 0 0 554

roisz13!

Ha érdekel én mit és hogyan tapasztaltam leírom neked, de nem erre a fórumra. Elküldöm az email címedre, ha hajlandó megadni!

Jessica Fan Creative Commons License 2009.09.16 0 0 553
Az idézettel egyetértek...
Előzmény: Jessica Fan (552)
Jessica Fan Creative Commons License 2009.09.16 0 0 552

Én Magyarországon tapasztaltam hasonló élményt ahogyan te Angliában.

Végre találtam valakit, akivel tudnék beszélgetni erről a jelenségről úgy ahogyan én szeretném...

"Szóval nem tudom, nem akarok sugallni semmit de nem hinném hogy néhány vicces ember műve lenne..."

Előzmény: Törölt nick (534)
rockertoro Creative Commons License 2009.09.16 0 0 551

az előadást Kalmár János tartotta. lehet hogy ismeritek. nemrég szintén tartott előadást túrkevén, amin sajnos nem voltam. nagyon érdekes dolgokat mondott. olyan dolgokat is, amik nem lennének 1-2 ember kedvére itt, így nem nagyon mennék bele az előadásba. sajnos a gabonakörös dolgokkal kapcsolatban csak erre emlékszem. már 6 éve volt... akkor még voltak beszélgetős esték, ha jól emlékszem, az Ady Endre művelődési házban, valahol Pesten (nem Budán), ahol ő is tartott előadásokat. sajnos nem volt alkalmam elmenni oda.

úgy gondolom, hogy homlok egyenest ellenkezni, kinevetni, stb. ezeket a dolgokat ugyanolyan butaság, mint fanatikusan hinni benne, és valóban valószínűtlen, eszement elméletekkel előállni.

én megvettem egy könyvet (Philip J. Corso: A Roswelli Titok), akit érdekel keressen rá. teljesen objektíven ír le mindent, csak azt, amiket mint katonatiszt/ezredes tapasztalt, nem feltételez. és az 60 éve volt...

szerintem valóban nem az a kérdés már, hogy léteznek-e... és valóban, teli vagyunk bizonyítékokkal, amiket csak azért nem fogadnak el annak, mert nem valószínűek. de egy meteorológiai műholdképet senki nem von kétségbe.

biztos számos olyan külföldi oldal van, ahol megtalálhatóak ezek a 'megnyitott'/közzétett dokumentumok... persze, ez megint lehet kérdéses, h elhisszük-e...

nem csak mágnesességet lehetne mérni, nagyon sok minden mást is. az erős hő vagy mechanikai hatást lehet vizsgálni vékonycsiszolatokon, vagy a kőzetmintáról mikroszkópikus képet és kémiai elemzést is adhatnak elektron mikroszkópok (pl. SEM), lehetne vizsgálni/keresni ritka (nyom)elemeket, izotópokat geokémiai módszerekkel (tömegspektrométer, stb.). a 'hatott' réteg pedig szerintem nem túl mély, 1-2 méterre leásni nem nagy dolog.

találtam 1-2 videót, anyagot Kalmár Jánosról azoknak akiket érdekel:

http://video.miner.hu/v/2ce6719f3004b8360c24bbf93648806e

http://webcast.tv2.hu/mokka/index.php?m=video&video_id=401740

http://iqdepo.hu/dimenzio/14/14-12-19.html

http://www.galaktikaklub.hu/rendezvenyek/2008/04/12/galaktika-barati-kor-vendege-volt-kalmar-janos

Előzmény: menroting (540)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.16 0 0 550
Jó jó, de kötelet vigyél....
Előzmény: Törőlt_nick (549)
Törőlt_nick Creative Commons License 2009.09.15 0 0 549
én ha egyszer eljutok a Vegára első dolgom lesz a pisálás után, hogy összes búzájukat letaposom a szemétládáknak.
joy Creative Commons License 2009.09.15 0 0 548
Kissééééééé?
Előzmény: menroting (543)
joy Creative Commons License 2009.09.15 0 0 547
Igazad van.
Előzmény: menroting (542)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!