én nem is nevettem, és nem is tartottam megalázónak. hacsak nem arra gondolsz, hogy két hétig lesz szüksége Európának erre útmutatóra, és nem árasztjuk el a nyugati klubokat a lehetetlen neveinkkel.
Fonetikus. Mi -ellentétben az angollal- nem teszünk be egy nem hangzó betűt (jelen esetben az "r"-t), pusztán csak azért, hogy az előtte levő magánhangzót az eredeti hangjának (jelen esetben rövid "a") megfelelően ejthessük.
Mondjuk Kim Il Szungból orosz közvetítéssel lett Kim Ir Szen.
Nem kell felvenni. Mezei vagy melyik is "Meireles, les"-ezett a vb-n két éve, valószínű nem jutott vissza a játékos fülébe. Az ilyen fikaportálok, mint az Index, pukkadjanak meg. Sajnos már nincs meg a szavazás linkje, ahol a pótselejtező előtt kiesést vár az indexes közönség, amire az Index is ráerősített, hogy direkt olyanná tették a válaszokat, hogy azt sugallták, nem jutunk ki az eb-re.
Én is a spanyol csoporttól várom a meglepetést (törökök most bombaformában vannak/lesznek), ill. nem a belgától, hanem az angoltól. Az is lehet szoros.
A spanyol, horvát, török, cseh csoportnál nem hiszem, hogy lenne erősebb. A belga, olasz, svéd ír a második legerősebb szerintem. Itt, ebben a két csoportban beszophatja könnyen, aki a "4 legjobb harmadik hely" valamelyikére "pályázik". Mennyire igazságos lenne egy ilyen pld: Csehek nyomnak két döntetlent, spanyolokkal, horvátokkal, majd kikapnak a törököktől. Romániát szarrá veri Franciaország és Svájc, majd legyűrik nagy nehezen az albánokat és továbbjutnak.
A többi majdnem ugyanolyan erős, ha az első két helyet nézzük a nagyok szempontjából.
Annyira nem tűnik komolynak. A svédek meg tudnak ingani a kemények ellen, belgák annyit fordítgatnak 2 év alatt, hogy nem mindenki ellen fog menni, írek nem lesznek hatásosak a híres olasz védelem ellen. Van halálcsoport, de nem az olaszoké az.