Elérkezett végre a nagy nap, virágzó leanderekkel van tele a teraszom...és most nincs fényképezőm! De ami késik... Ki kellett már hoznom őket a fóliából! És végre a kinnmaradottak is talán jobb kedvre derülnek!
Hát bizony ez sok a leandereknek, leginkább kellemes a kártevőknek, úgyhogy elképzelhető, hogy az atkák áldozata lett, bár azért ez elég durva lenne, nem vetted észre korábban, hogy valami nem stimmel?
Hát olyat én nem mondhatok, csak azt mondtam, várjunk a virágzásig. Lassan ennek is eljön az ideje:-) De azért ha sűrgős vannak olyanok, amiket megismerek:-)
Akkor a macska miatt veszekszünk állandóan? Jó ezt tudni!
De azért rá kell jönni, mi is volt a baj, mert egy leander nem csinál ilyet ok nélkül. Lehet ő volt az atkagazda, csak nem vetted észre? Hány fok van a pincében télen?
Hát óvatosan helyezd el, de ha le is törik, van másik gyökér, nem lesz baj. Úgy szoktam csinálni, ezt nem írtam, hogy amelyiknek ilyen sok gyökér van az alján, azt nem állítom, hanem vagy fél centire a föld felett tartom, amikor rászórom a földet, és folyamatosan locsolgatom, hogy bemossam a gyökerek közé a földet. Micsoda faxni, igaz! De ha már fáradoztunk vele? És milyen színűek?
Nektek nagyon szófogadó leandereitek vannak! Bezzeg az enyémek:( -egy árva virág sincs. Bár nem tudom miért csodálkozom a virágaimon, mikor a fiaimon sem igen akar működni a dolog:)))
Ha annyira elszáradt, akkor szerencse, hogy kihajtott, merthát valami baja nyílván volt. Lehet, csak elfelejtetted meglocsolni? an úgy, hogy olyan helyen van, hogy nem vesszük észre! Macskátok nincs, ugye?
annyit tudok,hogy könnyen törik a gyökere,de hát van már benne egy-két hosszabb nyulvány azt akkor ovatosan hajlitsam be,vagy azért ennyire nem sérülékeny?
Nem. Teleltettem őket a pincében és ez elszáradt teljesen. Nincs mit tennem gondoltam a a gyökeret is megtámadná a szára felöl, inkább becsukom a szemem és csonkítok. Szerintem helyesen tettem. Ez még egy nagy gyerekkoromból származó leanderünk hajtatásából lett nevelve. Ennek a rózsaszínnek van a leg jobb illata az összes leander közül. Ha beleszagolok, anyám és nagymamám jut eszembe.... Vigyáznom kell, mert csak ez az egy virágom van a szülői házból.
Kicsi cserépbe, hogy hány centis azt nem tudom, de arányos legyen a növénykével. Igen, az általános virágföld jó neki, most még ne tegyél bele semmit, majd ha nagyobb lesz és átülteted, akkor már lehet egy kis marhatrágya.
De lehet vannak más tapasztalatok, hátha más is szól a témához.