köszi, utobbi adatra voltam kivancsi. ha nem gond, belinkelem egy masik topikra. a paper letoltheto valahonnan vagy nem lett publikalva szeljegyzetkent sem? :)
" A nők memóriájára igen jó hatással van az apasági vizsgálat eredménye..."
amúgy tök lényegtelen, hiszen a zabigyerekhez két fél kell, egy pasi és egy nő ;)
a nők ált. nagyon jól tudták:
95%+ tudták ki az apa... hogy akarták-e hogy kiderüljön az más...
amúgy férfitársaim sokkal zűrösebbek voltak, hetet-havat összehordtak, kibújni így-úgy, szabotálni... ja és náluk olyan 60% körüli találati arány volt a valósághoz képest...
egy adalék
egy EUs projekt során amibe Y öröklét vizsgáltunk, annak mutációját (apai ágon öröklődik - nagyapa-apa-fiú-...)
egy csomó családot vizsgáltunk, 3-4 generációt, sok EUs ország sok sok család, mindenki küzdött a saját mintáival...
a kakukktojások aránya 18-22% között mozgott függetlenül vallástól, országtól, nemzetiségtől... 🤔
persze ez nem lett publikálva, csak a Y lokuszok mutációs rátája...
(ennek ellenere nem tiltanam az abortuszt, a gyerek erdekeben, meg a halal is jobb, mint olyan anyahoz szuletni, aki nem akarta. meg inkabb a kuret, mint a pottyantos wc sz@rtartalyaba fullasztas, humanusabb)
de alapvetoen elitelem, es a semmibe nezem az ilyen noket
es undorito a nane patent es tarsai hozzaallasa ezekben az ugyekben: egy pofonert sitt, gyerekgyilkossagert semmi, ahhoz jogod van, mert no vagy...
Szerinted jobban jár az a magzat , akit megszül az őt nem akaró nő , és bevágják intézménybe ? Vagy mentálisan (esetleg fizikailag is) naponta megrugdossák mire mentális zavarokkal felnőtté válik ? Vagy eleve fogyatékosnak szüli egy drogos/alkoholista ?
Nem mennybe menetel egy abortusz , az biztos . De a nem szívesen vállalt gyerek élete sem lesz az .
ha a torvenybe iktatnak, hogy a 0-3-6-12 honapos csecsemo is kanallal szettrancsirozhato, azt is elfogadnad? lenyegi kulonbseg nincs: vedekezesre keptelen, ellatasra szorulo.
Ha gyilkosságról beszélünk abortusz kapcsán , akkor szerintem nincs helye világnézeti/vallási szempontból megközelíteni .
Ha a jog elfogadta a tudományos megközelítést , hogy hány hetes koron túl tilos a normál abortusz (kivéve eü.-i ok esetét) , akkor nyilván azon belül a jog nem tekinti gyermeknek a magzatot , vagyis nem gyilkosság .
van aki úgy mikortól van megfelelő neurális funkciója... (mert ugye a gyermek ön és én tudata születés után alakul csak ki idővel)
lélek ügyben vallások mást és mást mondanak...
a buddhisták "viccesek", fogantatáskor beleszületsz abba az életbe amit "választottál" feladatnak (lehet jó szar is) és ha abortusz van, esetleg csecsemőgyilok, akkor azt kell megélned, mert ilyen életet/erzést is meg kell tapasztalni a sok millió újjászületés során amíg meg nem világosodsz...
a tudomány meg hetkre kiszámolja, meddig "nem ember" ez nem jelenti nincsenek reflexei, érző funkciói, de öntudat nincs... nem úgy éli meg szerintük, hogy jajj megölnek, mint egy felnőtt stb.
a jogszabály csak az anyával való elbeszélgetést rendjét és egyebeket szabályoz...
én radikálisan mást javasolnék, abortusz csak gyermek/fiatal korúaknak, ill. erőszak áldozatainak lenne "ingyen" mindenki más vastagon fizetne...
viszont mind az óvszer, fogamzásgátló, spirál, hüvelygyűrűs stb. ingyen lenne minden magyar nőnek aki menstruál/nemi életet él mindegy, hogy 14 vagy 35. vész esetén a utáni tabletta/injekció.
pasiknak gumi ingyen.
megtoldva nagyon komoly felvilágosítással, aki védekezni akar, tudjon, ne legyen pénz kérdése, és értse is a védekezés mikéntjét...
az abortusz az csak a végső rossz megoldás legyen...
Látszólag nem értetted meg, amit írtam, te a mostani helyzetről beszélsz, én pedig másról, olvasd el szótagolva, hátha úgy megérted!
a jogrend a gyermek jogait védi,
A hozzászólásomban abortuszról írtam, és ott a nőnek van joga eldönteni, hogy megöli a gyereket, vagy megszüli - ez nekem egyáltalán nem a gyerek jogairól szól.
De egyébként előtted a pálya, mutasd meg nekem, az abortuszról szóló jogszabályok hol védik a gyerek jogait!
Holtan találtak egy idős nőt egy kiskunmajsai tanyán hétfőn, este hat órakor. A 76 éves nő a helyszíni és halottszemle adatai alapján bűncselekmény áldozata lett, írja honlapján a rendőrség. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el emberölés gyanúja miatt, ezért keresik B. Imre 75 éves kiskunmajsai lakost. Azt kérik, hogy aki a linkelt képen látható férfi tartózkodási helyéről tud, vagy arról információval rendelkezik, hívja a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-76/513-356-os telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöldszámán vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.
"A feministák megérdemelnék, hogy a fagyi visszanyaljon, mert ha a nő szabadon dönthet az abortuszról, akkor dönthessen a férfi is szabadon arról, hogy elvállalja-e a gyereket.
Tehát ne lehessen a férfiakat apaságra kényszeríteni. Különben is, milyen alapon végeztetnek apasági tesztet egy férfin, dönthessen a férfi, hogy hozzájárul-e, vagy sem.
:/D"
tudatlanság süt a hozzászólásból
szó sincs nőről a témában, a jogrend a gyermek jogait védi, neki kedvez
azaz, ha apuka sikeresen megcsinálta akkor teljesítse jogait a gyermekkel szemben, ennyi...
és apuka megtagadhatja az apasági vizsgálatot 1x, 2x, 3x igaz a bíró, majd megbünteni 50/100/200 K-ra, ill. a végén dönthet úgy, hogy az egyéb bizonyítékok alapján a pasi a gyermek apja...
na ekkor apukán a a bizonyítás joga, hogy nem én hanem más (apaság vélelmének megdöntése) csakhogy ez vizsgálattal jár... ;)
1 esetben ússza meg a pasi, ha a nő nem árulja el ki lehet az apa, nem nevez meg apát, ekkor a jog szerint létrehoznak egy fiktív apát és arra anyakönyvezik a gyereket, ritka de van ilyen. ilyenkor az anya az egyetlen szülő
ps. ha kérdés van, kérdezzetek jó 12 évig végeztem apasági vizsgálatokat ;)
Itt még az is lehet, hogy a férfi is agyonütve fekszik valahol.
Volt az a másik eset, amiben a férj volt az áldozat, a feleséget gyanúsították, mert eltűnt, aztán őt is holtan találták meg, annyit tudni, hogy ő is gyilkosság áldozata lett.
Ez azért elég marginalis probléma a nők bantalmazasahoz képest.
a nok bantalmazasa a marginalis problema a ferfiak gyerekkel kapcsolatos jogfosztasahoz kepest (joga van fizetni, joga van kussolni es gyereket soha/havonta par orara/maximum kethetente hetvegen latni...)