Én szombaton regisztráltattam magam a Paypalra, de még mindg nem szedték le a 400.- összeget a kártyámról (épp ezért nem is tudom megadni a paypal megerőstési kódot). Nektek mennyi időbe telt mire levonták az összeget (meglett a paypal kód)?
PayPal-en a címzett azonnal megkapja a pénzt (ezt te is látod a Transaction history-ban a tranzakció státuszából - Completed kell legyen). Nagyon kevés kivétel van (pl. eCheck), de ezek magyar regisztrációra nem érvényesek. A kártyás vásárlás zárolása majd terhelése a bank belügye, a külvilág számára a tranzakció létrejött.
Még egy kérdés. Vásárlás után a számlámon jelzi zárolt összegként a vásárlás összegét. Ez az összeg mikor fog végleg eltünni a számlámról? Gondolom amíg nem emelik le az eladó sem kapja meg a pénzt, vagyis nem postázza az árut.
Azt kérded mikor írják jóvá? Ha igen, akkor elméletileg az első pénzküldéskor írják jóvá. Egy ideje olyan is van, hogy a tranzakciót stornózták, ez is pár nap után derül ki. Légy türelmes ;-)
Valószínűleg nem jól tettem fel a kérdést. A regisztrációm sikeres volt, a számlainfómban is szerepel a 400 Ft terhelés, a kód is megvan, minden stimmel. Csak úgy tudom, hogy ez a bizonyos 400 Ft egyszercsak a paypal egyenlegemnél megjelenik, az lenne a kérdés, hogy mikor?
A 400 Ft nem a regisztrációhoz szükséges, hanem a verified státuszhoz, csak regisztráció után tudod indítani a folyamatot. Enélkül is lehet fizetni kb. 5 alkalommal, talán összesen 500 euró összegig (a view limits ki kellene írja).
PayPal-ben soha nem fog megjelenni, mivel nem a PayPal számládat ellenőrzik, hanem a bankkártyádat, ezért a bankkártyádat terhelik, annak a számlakivonatán keresd. A legtöbb banknál azonnal látszik a zárolt tételek közt, néhány bank kivétel (az OTP biztosan), ezeknél 1-5 napba telik.
biastorm: csöppet off, de az adott bank(ok)on belül keresd a választ... némelyik bank szeret ülni a pénzen, főleg ha devizás tranzakcióról van szó... valszeg az usában ezek a dolgok is másképp működnek...
Azt mondja meg nekem valaki, hogy van az, ha innen küldünk pénzt az USA-ba az másnapra a rendelkezésre áll a bankszámlán, viszont amikor kintről küldenek MO.-ra 3-4 napot kell várni a jóváírásra? Egyszer már leugattak itt a "hozzáértők", de ismételten bebizonyosodott, hogy így van. Nejemnek küldtem át pénzt.
"Valamint az érdekelne még hogy ha saját ebay accounttal rendelek vmit akkor azt más PP-jéről ki lehet fizetni?" Miért ne tudnál? Sehol nem kérdik, hogy ki fizet.
Segítségeteket szeretném kérni, eléggé fontos lenne ez nekem..
Beregisztráltam és miután a PP is látta hogy a kártyámmal a hagyományos módon a megerősítés nem fog menni akkor megkért hogy faxoljam el nekik a szükséges dokumentumokat, ami meg is történt, ezután pedig azt az emailt kaptam hogy 3-5 napon belül értesítenek majd. Na ezt a mailt 6-án küldték (augusztus) és még mindig nem történt semmi. Ha most próbálok nekik küldeni megint egy emailt amiben érdeklődnék az accountom sorsa felől akkor egy auto message-et kapok, amiben közel sem arra válaszolnak amiért én írtam.
A kártya az OTP-nél van ilyen virtuális Mastercard kártya amivel pl. World of Warcraft accountot is lehetett gond nélkül üzemeltetni. Illetve mikor a PayPal próbálta nekem terhelni a kártyámat azokkal a 400forintokkal amiért cserébe el kellett volna küldenie a megerősítő kódot, akkor amiket kaptam kódokat arra azt írták mikor a megerősítést szeretttem volna végezni hogy az már régi kód, és mikor rányomtam az oldalukon arra hogy Resend Confirmation Code akkor meg elküldtek egyet megint, 400HUF ellenében de az már megint régi volt....
Szóval mit tudok tenni ilyenkor?
Valamint az érdekelne még hogy ha saját ebay accounttal rendelek vmit akkor azt más PP-jéről ki lehet fizetni?
A fizetéstől számított 45 napon belül van lehetőség dispute indítására (a linkelt oldalon van egy tutorial is a reklamációs folyamatról). Miután elindítottad kövesd pontosan a PayPal utasításait, főleg a határidőkre figyelj. Első lépésként mindenképpen az eladóval vedd fel a kapcsolatot (eBay-en), és ha nem kapsz érdemleges választ, akkor rajtad áll, hogy a 45 napon belül mikor indítod a reklamációt.
Néhány napja ebayezek csak, de most pórul jártam: buy it now akcióban lecsaptam pár napja egy cuccra, de most kaptam egy levelet az ebay-tól, hogy törölték a tételt az oldalról. Most nem tudom, hogy megkapom-e a cuccot, hiszen még törlés előtt rendeltem, vagy nem kapom meg - viszont akkor hogyan kapom vissza a pénzemet, amit a paypal már levont?
1 perc. Ha egyből be akarod fejezni a Verified process-t (hogy magasabb legyen a fizetési limited, és 5-nél többször is fizethess), az banktól és banki beállításoktól függően (pl. internet bank vagy sms értesítés megléte) további 1 perc és 3 nap közötti idő. Olvass vissza néhány hetet, többen is leírták tapasztalataikat.
Ha már van működő paypal regisztrációm, de nincs hozzá beregisztrálva a hitelkártyám, mennyi időbe telik míg hozzáadom a hitelkártyát, és lehet róla fizetni?
"elküldeni nekik egy emailben a képet?" Ha követed az utasításokat eljutsz arra az oldalra, ahol fel tudod tölteni a fájlokat (az Account Overview oldalról kiindulva).
"Ezt a részt nem értem pontosan" Amit küldesz legyen érvényes és törvényes, és arra a névre és címre legyen kiállítva, amit a PayPal regisztrációdban megadtál (férj, testvér, szülő stb. nevére kiállított számlát nem fogadnak el). Csak papíralapú iratokat fogadnak el, online kiállítottakat nem. Mielőbb küldd el a kért iratokat.
We are sending you this notice because you have received more than $1,300.00 USD in total payments to your PayPal account.
PayPal is required by law to comply with European Union Anti-Money Laundering regulations to collect information from customers when they receive more than the set limit in total payments. Please log into your account, go to the Account Overview page, and follow the instructions there about how to provide the required information. These steps need to be completed as soon as possible to comply with this regulation.
If you have any trouble completing these steps, please contact Customer Service at 00 353 1 436 9111
We appreciate your business and apologize for any inconvenience.
~~~~~
Arra kértek, hogy küldjek nekik egy másolatot a személyimről, a jogsimról, vagy az útlevelemről, legalábbis remélem, hogy egy elég, és nem mindet kérik, mert jogsim pl. nincs.
Ez hogy zajlik, be kell scannelnem mondjuk a személyimet, és elküldeni nekik egy emailben a képet?
Ezt a részt nem értem pontosan:
Please make sure that the documentation you provide is valid and legible. The name and address on your documentation must correspond with the information registered on your PayPal account. Your documentation cannot be older than 6 months. Send only documents received by mail (online statements cannot be accepted). Send all the information and documents required as soon as possible to complete the review process.
És még egy kérdés, kér valami Proof of address - Utility Bill dolgot is, ezt nem tudom micsoda.
Aki már végigment ezen segítsen, ha tud. Előre is köszi!
ebay.com -> My eBay -> Won Ha ott a listában, akkor a tiéd, ha nincs ott, akkor nem. Email értesítést is kapsz a vásárlásokról és fizetésekről, az eBay-től ill. a PayPal-től.
A PayPal tranzakciókat a tranzakciólistában látod, ami nincs ott, azt nem fizetted: paypal.com -> My Account -> Account history
Biztos volt már hasonló kérdés, de átolvasva a topicot, nem találkoztam vele:
szóval teljesen friss paypalos vagyok, az eBayról akartam rendelni valamit, onnan egyből a PayPalra irányított. Regisztráltam (két napja), levonta a 160+400 forintotis (pontosabban zárolta), jött a kód SMS-ben, minden stimmelt. Csakhogy a bankszámlámon két nap után sem jelent meg a 400 forintos levonás sem, sem semmi más. Az alapvető kérdés az, hogy vajon azzal, hogy az eBay átirányított, vajon egyben megrendeltem-e a kiválasztott cuccot, vagy mivel még nem voltam regisztrálva, újra rendelnem kell majd?
Hello, beakartam lepni Paypalra, de valami regisztracio megerositest ker, csak fura modon olyan adatokat ker, amit az adathalasz oldalak szoktak, nem merem megadni pl. Card Number: Card Expiration Date (mm/yyyy): Card CVV2: ATM PIN:
Es erdekes mert az url paypal.com os, es nem is emailbol nyitottam, hanem beirtam a bongeszobe. Egyedul vagyok ezzel?