na szerintem ez a zEon huncutsága. ez a nappali fény áradat. mer nappal fényes verőfénybe persze hogy kevesebb áramot kell hasznáni, mer csak szinte besegítenek a napnak. demeg éjszaka azt mongyák ha sötét lessz az utcán, hogy kérem mi egész nap világitottunk, kell egy kis pihenés a világitólámpáknakis. aszt az emberek meg botorkáhatnak a vaksötétbe. csak reméllem a Gázmű nem nyáron fog fütteni, mer átveszik a zeontol az ideát. télen meg... kapitálista uri huncutság. semmimás. Baranyai bácsi kel ide, aki rendet tesz.
:)) A cicák pl. egyedül a talpukon tudnak izzadni. És ha félnek, izzadnak. Most mutatta meg nekem a drnő, amikor Honyt ótottuk, hogy nézzem meg a tappancsait... olyan volt, mintha előtte egy bádoglavór alja vízben ácsorgott volna. A pilóták mezítlábassága is párhuzamosságba állítható ezzel a gongrétummal.
Hát otthun én se pakcsolgatok, de azér az utcai világítást, ha kipakcsolják hajnali fél 5-kor, nem kell összevissza pakcsolni, csak majd saccperkábé 8 után. Ez azér nem biztos, hogy mindegy. A végén még az Eon fizet nekünk, ha éjt nappalá téve tárva nyitva égetünk.
Aprópopó, sok alvós kép sikerült rólad. De jól áll, mert láccik a dikszrktékt msink. Emléxel, hogy Szkréták vendégkönyvében az egyik beírásra: "Kevés a tigris!!!" Még mámma is felvisítottam a buszon... valahogy nekem az is bélás egy kicsinyég.:D:D:D:D!
Akkor ez hasonló lehet mint a buszokon a fűtés. Állítólag kevesebbet fogyaszt a busz, ha meleg időben is megy a fűtés. De ehhez én nem értek, buszt még nem vezettem.
Egyet kell hogy értsek a kisfőnökkel, mer ezt én is hallottam. Igaz, hogy otthoni viszonylat tekintetében, vagyishogy sokkal többet árt, ha folyton kapcsolgatjuk a világosságot, mint használ. A kapcsolónak legalábbis. Ez olyan, mint a Fudáj tévé: az is inkább menjen, mint kipakcsolgassuk folyton.
Béla kiszaladt már csak úgy sétálni.:)) A levegőzés végül is nagyon egészséges, a mozgásfajták váltogatása pláne. ]"a Vörös Hadsereg utcán tárva nyitva van a villany, vagyis ég!" Uramisten! TÁRVA-NYITVA A VILLANY!!!!
Hát ez nem semmi. Nappal praktikus égetni a villanyt az eon szerint. Este meg essen fel az ember a sötét utcán. Mostanában nem egyszer volt rá példa mégpedig Újkert részei, de Vöröshadsereg utcán is.
Ezt éppúgy nem értem, mint az óravariálást amiről évekig azt mondták millárd pénzeket lehetett spórolni, de újabban meg már nem. Most akkor mi van?
Dél körül kiszaladtunk Endrével, hogy ő tudjon tipmikszezni én meg csak sétáltam vele. És azt figyeltem meg hogy a Vörös Hadsereg utcán tárva nyitva van a villany, vagyis ég! Hát én ilyet még nem láttam, hogy a világosság kellős közepén fogyasztják az áramot. Mikor visszaértünk mondtam is Dalnikiné Esztikének, hogy ez mekkora pazarolás és ugye az adófizetők isszák meg a levét. Aztán jött épp a kisfőnök és ő azt mondta, hogy dirrekt világit az Eón, mert praktikussági ok vagy mi. Igy olcsóbb ha ég, mert nem vesz fel akkora áramot. De ebben ő sem volt biztos, de hallott valamit, elvégre közel ül a tüzhöz. Hát nem lettem okosabb, de ezek szerint az Eon is tud rólla. Viszont ha igy olcsóbb, miért nem értesitik a lakókat, mert hátha én is kevesebbet fizetnék ha éjjel-nappal égne a villany.
Gumipókos szép napot! Reméllem, sikerül a Gömbtárs tudásvágyát kielégíteni:
"A dolmányos varjú szárnyfesztávolsága akár 1 m. is lehet!teste szürke, feje, szárnya és farka fekete.Facsoportokban, ritkás erdőkben, parkokban él. Tartós párkapcsolatban élnek.Költési idő márc-jún-ig tart.4-5 tojást raknak, ezek zöldes barna foltosak.Mindenevők, a dögöket is megeszik, ha nincs más."
Mindamellett hogy sajnálatom a G.-t a bringás balesetért, de érdeklődnék, hogy ez a szürke varjú fióka megfigyelés ez egy tudományosan megalapozott megfigyelés e. Konkrétan : biztos hogy a G. szürke varjú fiókát látott ??? A képen szereplő egyedről van szó??? Csak azért kérdem, mert most nem tudom pontosan, hogy mikor van a szürke varjú költési időszaka, de későbbre tippeltem volna. De ha valaki tudja a szürke varjú (alias: dolmányos varjú, azaz Corvus cornix) költési időszakát azt megköszönném. UB G. esetleg??