Egyik cimborám mondta, hogy neki anno az apja meghagyta, hogy mi dolga egy embernek a háznál. Nos a férfiember összes dolga az, hogy ha jön az árvíz, akkor hajót ácsoljon és megmentse a családját! Ezt főleg itt nálunk tengerszint felett 300 méterrel fontos tudni! :))) Férjek, urak, ehhez tartsátok magatokat! :)))
Szarrá ázatom magam már megint, hajnal óta esik újabb 5mm, tegnapi nap 12.6mm-el zár. Június 41mm. És most is esik és fog es is! Rain forever! 12fok van, hideg van!
Hú, a csapadákzóna határa már órák óta ittvan tőlem pár km-re, 20:20 óta itt már nem volt csapadék, de ittvan nagyon közel ami Stratus fractusokat generál, és a templom fényénél látom hogy olyan alacsonyan vannak ezek a kis foszlányopk, hogy majdnem elviszik a templon tetejét!! 50-100méteres alapjuk van. h 96% nem is csoda, írom is befele a táviratba. 7.3mm edig de majd jön médg hozzá, nem kell sajnálni Éves eddig 247,9mm eddig a pillanatig, kicsit több mint az átlag de nem extra.
A vulkánokról olvastam - köszi.... az másodlagos légszennyezettségként hatott...
- gondolom absolajte laikusként....
... olyasmi járt a fejemben, hogy pl. az időjárást, éghajlatot pl. a tengerszint, mélység stb... változások - gondolok itt a meghatározó áramlatokra, - pl.Golf... befolyásolja-e.... - vagy a széljárást, irányt... a vizek, tengerek párolgását... a föld mágneses és egyéb sugárzásait .... stb - megváltoztathatja-e ...
Még az a jó, hogy itt nem fával fűtenek, így nem kell lapátolnom a szenet!:))) Csak nyomom egy gombot aztán beállítom a ijelzőn a hőmérsékletet tized fokra ha kell aztán dolgozik a gázszámla!:)
A rendszer most Dk felől jött, halad Ény felé, de hozzátok nem mutat sokat a modell, itt Dk-en keleten lesz nagy mennyiség ismét. Keleten már zibatarok is robbannak kifele, itt sima eső egyenlőre de keni rendesen 5.2mm mióta ittvagyok. Milyen esőember vagyok aszondja a kollégám, mert mindig mikor megjövök esik!:) És holnap estig még 10mm ide.
Azaz fordult a kocka, itt nem esik és 1 fokkal melegebb van, mint Szegeden!!! Ferrihurri, mond már meg, jön-e erre az a fránya eső, mert szeretnék egy kis permetezést most megejteni!?
Hú milyen holnaptól.. Most jöttem dolgozni 13:30-ra holnap reggelig, ahogy megérkeztem egyből elkezdett esni, már 1.5mm az újabb termás és holnap estig stabil 10mm-t hoz a modell. A Tisza újra árad, 700cm köré megy vissza itt Szegeden is az előrejelzések szerint, nagyon vizes a talaj is.
Végre elállt az eső! Katasztrófa ez az egész időjárás, és bizonyosan a globális változásoknak köszönhető. Szép lesz, ha itt nálunk lehűlésben nyilvánul meg, egekig emelkedő gázárakkal. Át kell állni más fűtésre!