:) /aki ott végzett, az legalább le tudja írni helyesen a suli nevét ;) /
Egyébként nyilvánvaló, hogy csak a rím kedvéért választottam a jelzõt, és nincs köze a valósághoz, különben kimoderáltathatnál IRL adat beírása miatt. :)
A költő itt a szabadban keresi új témájához az ihletet, de örülnék, ha nem foglalna bele a művébe: Odakint a napon lézeng Emő, De milyen alapon néz engem ő?!
Kérem adja írásba, hogy miként tudok a testem minden részénél lebarnulni: Orvosomnak kérdem tanácsát a lapon, Hogy süttessem térdem kalácsát a napon,
Tényleg nyitottál, ott jártunk, de írj előleget nekünk, légyszi, hogy pontosabban tudjuk, mire gondoltál..-)
A palindromokhoz, pedig én sajna kevés vagyok, egyetlen egyet nem sikerült még írnom, pedig írok már vagy huszonakárhány éve! Azokhoz nagyon birtokolni kell a nyelvet, minimum Arany János-i minőségben!
Nyitottam egy olyat, hogy Nyelvgyötrők írása (én még nemírtam bele) :) http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9166786
Egyébként ugyanitt egy másik jónak tűnő játékhoz is nyitottam topicot, de abba én se igazán írtam: Palindrom (olyan mondatok, amelyek visszafelé olvasva ugyanazok)
Benne vagyok, jó ötlet! Olyant játszottunk egyszer, hogy egy létező költő, író nevét kellett mondatba foglalni, de maradéktalanul. Mondom a példát: KOSZTOLÁNYI DEZSŐ
"Rossz a koszt, ó lány, ide zsörtölődni járok csak!" Annyi engedmény volt, hogy hosszú és rövid magánhangzókkal szabadon lehetett játszani. Ez nagyon régi, mér Karinthyék kezdték, ez a mondat tán még tőlük ered, ha nem is szó szerint.:-)
Egy-két kínrím azért becsúszott...a keresztrímek azért érnek, ugye?
Nanáhogy. Szó sincs arról, hogy itt csupa purista leledzik, magunk is szabálytalankodunk időről időre - meg, aztán a kecskerím-szabályok sem épp szilárdak. Én pölö sosem tekintettem igazi kecskének a 3cseréseket (szalonremi - szarom le ni), ettől függetlenül voltak ilyenjeim is.
A kínrímek pedig mindenki szerint tökéletesen teljes jogúak itt :D
Olyan verseket írtál, amilyeneket akkor szoktam írni, amikor a szavakat gyűjtöm össze egy kecskerímhez.
pl.: cím: Majd legközelebb elmondom: Nem tudja senki, hogy ugyanazt csinálja A bég is, a cég is, a jég is, a lég is, Mégis Rég ismerjük őket, És mondanám is, ha nem lenne itt a vég is.
Egyébként neked két jó dolog (téma) illene ilyen hasonló nyelvtani játékokban, mert egyébként azon kívül, hogy nem kecskerímek, nekem tetszenek, mert tényleg egy adott témáról szólnak.
1. téma: Alliteráció (nagy kedvencem - az egyik régebbi kecskerímemnek ilyen címet adtam)
2. téma: Nyelvgyötrő (ez gyakran játszuk testvéreimmel, csak kár, hogy ezeket soha nem jegyzem fel - nyitok egy topicot hozzá, ha érdekel)
Persze mindkettőnél saját szerzemények a legfrappánsabbak.
Újonc kadétlányok Szájat nagyra most Csenge, Rita tát: nem láttak ők még tengeri csatát.
A virágárus siráma
Pókháló lep koszorút, por csokort, nincs virágszerető korcsoport...
Mikor a macsó közli, hogy egy testrésze nagyobb nyilvánosságot érdemel, barátnője felháborodik (DR. YES-nek ajánlva) Tán az összes szomszédot hívjam át, hogy láthassák ők is a hím "javát"?
Ráborult a csukazsírolaj, rögzítésre nincs szükség Nem használ ő hajhálót a fejére ömlött halháj óta...
A méret a lényeg Puha, nagy kell, nem durva, kicsi papír, s alfeleden majd nem üt ki picsa-pír.
Lusta népség Nem jár már edzeni Csaba, Réka tornára, inkább átkapcsol a kabarécsatornára.
Nagypapi véleménye a keresztelő előtt: "Szólt a vén: rossz a név." A jelenlevő boszi is beszólt: " Ha jő a rém, ne szólj rám, jobb, ha mér, s nem vár már. " Nem hagyta szó nélkül az atya sem: "Ne szólj bele, Papi! Nincs nálad pipa! (Istenemre, megcseréltem a két pé betűt!!!:-)) Így az anya, mert felbőgött a gyerek: "Ez már nem egy oázis, nem csak sír, de oáz is!" Végül szólt a mádám: hova lett a dámám? A pap lezárta az eseményt: "Ne szórakozzanak velem, mert elpárolog a szent levem?" Így keresztölték meg a kis Palit, ki most is a pólyában lapít..-)
............................................... Egy-két kínrím azért becsúszott...a keresztrímek azért érnek, ugye?
Jó, hogy elhidd nem Kiszel Tünde van írva a személyimbe.:-)
Boltomat bezárom, kulcsomat megrázom. Nincs nagy károm, megkerült a rákom. Pénzem ebből lészen, utazom a szélen. Itt egy kerek ráma, elég is lesz mára! ............................. Kiszenvedtem neked, nna:-)