Hát sajnos a leanderek ügyében nem történt az előző napokhoz képest jelentős változás, néhány halvány viágocka nyílt, de olyanok, amilyeneket már mutattam. Na meg aztán némi költői túlzás volt, hogy tele a terasz virágzó leanderekkel, dehát viszonyítás kérdése az egész:-)Persze van még imitt, amott, de összességében képen még nem mutatnak túl jól.
MI van kertészkém,vége a meccsnek? Arra való az asszisztencia,hogy tudja,mitől lesznek szépek a növények! :) Inkább tőlük azok szépek,amiket más kertészetbe szoktak vinni,de azok tényleg egybe'vannak,meg mutatóba.
Vannak szép növényeik, de nem mind virágzik egyszerre. Vannak olyanok is amiknek a zöldjeik sem néztek ki szépen, de hát ilyen a kertészet. Ennyi növényt gondozni, locsolni, tápanyagozni, permetelni, folyamatosan figyelni egyik másik baját, ez itt nagyon nagy falat.
Hali!Még mindig nincs fényképeződ?Küldök mélt Zombáról amikor mi lent voltunk,a leanderek úgy látszott mintha büntibe lennének,ott nem tartoznak az xtra különleges növények közé,bár elvileg van nekik csomó fajta,sajnos nem virágoztak akkor.
Igen, ezt minden évben újra kell vetni, imádják a molytetük és valóban nagyon kétségbe tud esni egy kis kiszáradástól, de egy nyáron biztos jól fog mutatni, bár láttam már olyan nagyot, ami biztos áttelelt.
Hali! Szépeket vettél már megint! Kínai leandert vettem én is anno,jól néz ki,voltak vele problémák.Próbáld meg kevésbé napos helyre tenni,nagyon szereti a vizet és nem bírja ha kiszárad.XXXl cserép kell neki.Szerintem mondjuk a leanderhez nem sok köze van(max.a neve),fagyérzékenyebb,nekem kétszer nem sikerült átteleltetni.Viszont jó hír,hogy annyi kínai leandered lesz tavasszal ,a fűben meg mindenhol,amennyit akarsz,mert a magjait elszórja és tavasszal kihajt.
Szinte mind (Az öregek közül.) pattanásig készen áll! A kicsik késésben vannak, mert rajtuk nincs tavalyi bimbó, ők többnyire idei meglepetések. Csak ő mutatott meg ismét 2 virágot.
Arra gondoltam a homogén virágföldnél, hogy általános virágföld is van sokféle, olyan lenne jó, amiben nincsenek nagy, keményebb darabok, ami pereg az ujjaid között. Hogy melyik ez? Hát azt nem tudom, nincs bevált földem, olyat használok, amit kapok, de ilyen finom munkához ki lehet válogatni egy kicsit a földet, hiszen nem kell belőle sok. Mert ügye ha egy nagyobb darab kerül a gyenge gyökérkére, akkor ha lenyomod a földet rögtön letöri. Ezek apróságok, de fontosak lehetnek a siker érdekében!