Jó, nem vonok le messzemenő következtetéseket, de két olyan esetre is emlékszem, ami nem indításból történt, Borkó ember nélkül maradt, de hiába várt a labdára a 6.25-nél. Pedig Simi ránézett... és a másik oldalt passzolta meg.
Lehet, hogy csak két rossz döntés volt, de feltűnt.
Simon egész jól eljátszik a magyar válogatottban Németh Isti mellett, úh Spivey mellett sem lenne probléma.
Egyébkén meg jobb is, ha nem folyamatosan ő pumpálja a labdát, mert ha valaki egy pillanatra üres helyzetbe kerül a palánk alatt, akkor Simi kb 10ből 3szor tudja odavarázsolni, szemben például egy Spivey 10ből 7-8-cával.
Mindkét dolgot észrevettem. Az elsőt nem értem. Ha sértődöttség van köztük, akkor azt mihamarabb rendezni kéne! Sok múlhat rajta.
Tényleg NG volt az első, aki felállt az A szektorból. Így kell ezt!
Azért még a Simon-féle dologhoz, de nem Borkós dolog. Volt valaha a pályafutásán, mikor klasszis kisemberrel játszott együtt? Persze Alekszicsen kívűl... és nem is kifejezetten bedobóra gondolok, hanem ketessel? Képes lenne ő mondjuk Spivey-val vagy hozzá hasonló domináns hátvéddel együtt megosztozni a szerepen/pontokon?
Ezen is érdemes lenne elgondolkodni mielőtt igazolunk...
Radovicshoz egy megjegyzés: nyilván nem fog (neki sem) mindig minden sikerülni, de amit szombaton megoldott palánk alatt néha 2-3 védővel-centerekkel a nyakán, az is mutatja, hogy valamit tud. Kezdi fizikálisan is hozni a formáját (jó, sose lesz egy sprinter, de lehet, hogy sose volt! és mi csak elvárnánk...), ezzel pedig a játék összes elemében jobb lesz a szezon eleji formájánál.
1. Radovics. az egyesek által lassúnak tartott játékos volt kb a meccs 80%ban az aki legelőször ért fel támadáshoz... más kérdés h Simi sohasem passzol neki. ha van más opció, akkor tuti nem Borko kapja. ha meg nincs, akkor pumpa... ez azért érdekes...
2. Nagy Gábor: fullriszpekt. ilyet sem láttam még tőle. 4 perccel a vége előtt felállva tapsolt. és ha jól értettem a mozdulatait akkor vagy a közönséget bíztatta vagy a B-középnek köszönte meg... mindkettőért riszpekt.
tegnap 3 kocsival mentünk hozzátok látogatóba Kecskemétről, hogy a tőlünk 4 év után "lapátra tett" és kiöregedett istent, nevesen Chad-et ismét láthassuk MEGÉRTE! akárhogy is játszott volna, boldogok lettünk volna, ha csak személyesen találkozhatunk és beszélhetünk vele; de így, hogy ekkorát játszott, teljesen bearanyozta a napunkat, óriási ajándékot kaptunk tőle! néztem magunkat: úgy néztünk ki mindannyian, mint a boldog kisgyerekek, majd' kiugrottunk a bőrünkből, s egy-egy parádés megmozdulása (ugye nem kell részleteznem?) után szavunk sem maradt... a tény, hogy a meccs eleji bemutatáskor nekünk intett ki, és ahogy érkezett hozzánk a meccs végén, mindent elárul az érzelmeiről, pedig tudjuk, hogyan vélekedik ő az idegenlégiós mivoltáról ("csak semmi személyeskedés")
amit ő művelt tegnap, az sokkal több, mint egy próbajátékon bizonyítani kívánó játékos! elképesztően koncentrált volt a játéka, pörgött, megindult, vérprofin védekezett, kemény volt mindkét palánk alatt, Sitku egyetlen pontot sem dobott róla (csak H-ról), s ezzel totálisan blokkolta az egyik legponterősebb nyíregyházit; a stat is magáért beszél, s ha még több labdát kap, és többször megjátszák a társak őt bátran, akkor még ponterősebb lett volna; de nem szabad telhetetlennek lenni, sztem kihozta a maximumot, s nagyban elősegítette a tegnapi fiesztát! benne van a pakliban, h Chad nem hozza mindig ezt a formát, gyorsabb már nem lesz, dehogy pozitív környezetben, társak mentén erre simán képes még 34 (és nem 35, T.Posch úr! - jövő márciusban ünnepli...) évesen is, az elvitathatatlan! Nem kicsit irigyek vagyunk rátok, h nálatok van! És nagyon nem bánnánk, ha előbb-utóbb Zsoldos mester bejelentkezne érte és széles meakulpák kíséretében visszahívná őt Kmétre :O ;)
még vmi: Soós újfent bizonyította, hogy béna, és még mindig úgy tűnik, hogy a büdös életben nem lesz belőle meghatározó játékos, ezért örülünk, h visszarendeltétek és nem nálunk rontja a levegőt; Hanga tényleg zseniális, nagyon benne van a lehetőség, éljetek vele! én is aggódom miatta, ahogy szolnoki kollégám, de természetesen a jó értelemben véve.
Én úgy tudom, úgy van, hogy a finnek azt ígérték, aki jobb ajánlatot kap és menni akar, az elmehet év közben is.
McClendon jönni akart, és jöhetett is. Állítólag Spivey is jönni akar.
Most itt valami problémázás van, de azért szerintem nem dőlt el semmi.
Nem tudom mennyire lehet ilyenkor egy játékost erőszakkal ott tartani, de ha ez az elengedési ígéret a szerződésében is benne van, akkor szerintem egyáltalán nem.
A Horváth Zoli témához nem tudom mennyire kapcsolódik viszont a következő dolog (szerintem valamennyire kapcsolódik):
Banks magyarországi licensze a mai napig is nálunk van, tehát addig tuti nem fog a Paksban játszani, amíg mi erre nem bólintunk rá :D
dehogy aggódom, csak nem értem, mit vártok annyira Spiveytól. majd ha megjön és végigalázza a bajnokságot, lehet, hogy megértem. de akkor ha Hanga megint alig játszik majd ugye nem lesz közfelháborodás?(Henderson-Horváth csere után ugyanis Nubert nem kell mindenképpen elküldeni, hogy Spivey nálatok játszon)
azt nem értem, mi a francért akárjátok ti ennyire Spiveyt év közben, mikor épp kezd összeállni a csapatotok, a játék, talán az emberek is tudják már, mit kell csinálni...
minek Spiveyt Nuber helyett? majd kértek a ligától 3 hónap szünetet, hogy Miljkovic be tudja építeni a csapat szerkezetébe? a nyír1 meccs mutatta meg, mi az erősségetek, miért csinálja az edzőtök, amit csinál év eleje óta. miért kéne ezt lerombolni azzal, hogy az egyik legjobb védőtöket becserélitek Spiveyra, aki lutri, mert bár McLendon sem fiatalabb, az egyik magasember, a másiknak meg a gyorsasága a fő erénye, ami pont hogy a korral egyre inkább csökken... támadásban is van elég emberetek szerintem bőven, Spivey nélkül is. Hangára jóval több feladatot bízhatnátok szerintem, ahogy ez most, hogy nincs Brown, létre is jött és lám... lehet, hogy nem idén fizetődne ki, hanem két év múlva, mikor a(z egyik) legjobb magyar játékos a tietek lenne. mert magyarországon pont atletikus kisember nincs normális, Simon és Németh teljesen mást játszik, mint Hanga, aki ha kinövi magát(és ezt csak játékpercekkel teheti, méghozzá sokkal), kb. egy plusz amerikainak tekinthető.
mondjuk nekem csak jó, ha Horváth Zolit idehozzátok Henderson helyett, de inkább Spiveyt várom már Nuber helyett, szerintem ott buknátok be minden esélyeteket a bajnokságra.
Összegzem: füst, sör, és egy jó társaság mindkét helyszínen megvolt, viszont becsápolt tini csajok csak nekünk jutottak. Ja és Air Hanga is megjelent úgy 22h magasságában, és már csak úgy megszokásból adott egy búrát Gekkonak. Hazafelé a csoki Mikulásról beszélgettünk.
Hívtunk. Nem jöttél. Egyébként a Kaisers-ben. Amiről lemaradtál: Iszonyat nagy füst, visitozó, becsápolt tini csajok, egy-két korsó Zlaty Bazant és egy jó kis beszélgetés.
Szerintem is most vagyunk rendben számszakilag, abból a szempontból, hogy hány bevethető magasember, és hány bevethető mezőny kell a csapatba.
Ettől függetlenül örülnék egy Henderson - Horváth Z cserének. Főleg, ha ezt azért húzná meg a vezetőség, hogy azzal lehetőséget teremtsen egy Nuber - Spivey cserére. :D
szerintem Henderson-McLendon-Bencze-Dávid 4esfogat lesz a 4es-5ös posztra és Nuber-Simon-Hanga-Soós-Radovic az 1-2-3-ra. ennél több ember nem is kell. a helyükben én nem hoznék senkit 2esbe, mert akkor Hanga megint megy vissza epizód szerepbe.
Csak az agyalapi merevlemezem rögzítette a helyszínen a meccset, sajnos csak magamnak kompatibilitási problémák tudom lejátszani (amit azóta már megtettem többször is) és a file manager segítségével rögtön betettem a soha le nem törlendő felvételek közé...
Duna TV vs. M2 esti mese : Na erre használd a DVD felvevődet.
Látom még nem múlt el a sör hatása.:) Inkább abban nyilatkozz, hogy rögzítette-e a merevlemezes készüléked a tegnapi meccset. De mire leírtam, már tudom is a választ, hogy az a drága cucc nem fogja a FTV-t. Ezért a médiagurukhoz fordulok:
SportársRostásMerlin és a többi varázsló!
Nem-e lehetne-e valahogy megoldani aztat, hogy a tegnapi Alba-Nyíregyet isméstlésben vmikor leadja városunk tévéadója? Ui. nem számítottam erre a parádéra, ezért nem is programoztam be a készüléket. A mérkőzés után pedig leöblítettük a látottakat. (Mondjuk az asszonyt felhívhattam volna, de már késő bánat)
Ha már a kívánságoknál tartunk, még azt kéne elintéznetek, hogy az esti mese ne egyidőben legyen az m2-n és a Duna TV-n, mert az baromság.