Ez tőlem van? Ha igen csodálom hogy már virágzik! Nagyon szép lett! Nálam is most virágzik, van vagy 15 centi a virágja. Sajnos a leander hajtásokból ma dobtam ki a harmadikat, és úgy nézz ki hogy a többi sem gyökeresedik. Nem tudom mi lehet a probléma. Kiszáradnak. Lehet hogy majd kérek még tőled hajtást.
Hú, de szépek ezek a felsők. Lehet, hogy én véletlenül ilyet nyestem egyszer., Még a vízben kivirágzott, de nem akart rendesen gyökerezni, úgyhogy lenyisszantottam róla a virágot. Mi a neve?
Na jó, neked elárulom: Még március elején, a pincéből nyestem, jó nehezen gyökerezett meg, ezért jó sokáig a lakásban volt melegben, és eközben elkezdte a bimbókat növeszteni (a gyökerek helyett nyilván) Véletlenül núgy látszik egy ilyen hajtást sikerült nyisszantani.
Itt az egyik tegnap még csupa tetü idei szaporulat. delinkvens. Úgy látszok , jót tett neki a tetü kúra, mert mára végre kinyílt. A valóságban sokkal sötétwebb, de perze nem nem narancssárga, mitn ahogy aaz őse gazdája mondta, de legalább szép barackszinű. Én már ebben sem hittem igazán, úgyhogy most örülök neki, mert ilyenem még nem volt.
szisztok! AI érdekes ez a fóliás-nem fóliás piros-nem piros!Lefényképeznéd a kettőt egymás mellett? Gizmo nagyon szépek!
Tavász! fura,de a levél sötétedik szemmel láthatóan egy egyszerű levéltetű elleni szertől,atka elleni szertől is.Szerintem permetezz tegyél bele :zolone,fe,flumite,wuxal,kicsit kevesebbet,mint az előírt,így az új hajtások sem égnek meg,virágokat ne érje.
Szia, szia! De jó, hogy néha bekukkantasz! Várjuk a fotókat! Úgy látom Chopin már nemcsak a fülünket, de innentől kezdve a szemünket is elkáráztatja! És talán Bach-hal is ez lesz a helyzet!
Lehetne egy kis hajtást kérni, cserébe valamiért? A leandereim egyenlőre még nem nyílnak, nem tudom, tudok-e Számodra érdekeset találni közülük. Talán a Bach, ami Chopin tesója :) Azért van még sok fajtám, bár meg sem közelítik Anblock gyűjteményét.
Vagy ha megfelel, valami más, szoba v. dézsás növény
Hát úgy kellett kibontanom a fehéremnek a szirmait, pedig már nagyon laza volt.:-((
Hülye nyár van, két korai krizantémom már virágzik, de az egyik leánderen sincs virág, csak annyi bimbó, hogy még ennyit nem is láttam. A hibiszkusszal ugyanez a helyzet. Eddig csak akkor nem nyílt ki a virágja ha bogaras volt, de most teljesen egészséges, egy árva atka nincs rajta, csak fázik szegény. Ja meg a fügefa is...:-(
Természetesen az első utam az ominózus leanderekhez vezetett és azt állapítottam meg, hogy a két növény éppen csak köszönő viszonyban van egymással annak kapcsán, hogy egyiknek sincs olyan porzószála vagy micsodája. A levél és a virág színének különbségét még ráfoghatom részben a fóliára, de az egyik a hagyományos hármas elágazásos növekedéssel nő, míg a másik az általam sokat dicsért lépcsőzetes növekedést követi.
Azért ne aggódjatok, nem golyóztam be, csak nekem ez nagyon izginek tűnik, mivel itt nem csak általánosan leander iránt érdeklődők vannak, ezért bátorkodom hinni, hogy esetleg másokat is érdekelnek ezek a dolgok.