Gyömbér
Hogy vagy, mi van Veled, Veletek? Olyan régen írtál már, sem itt sem a másik topicon nem láttalak! Én itt figyelem, hogy melyik kismamával mi történik, hogy van, de Te egy ideje eltüntél!
Adj hírt magadról, mert különben aggódni fogunk!
Ja, azt nem is írtam, hogy holnap megyünk UH-ra! Kicsit szorongok de persze nagyon várom!
Ma bejelentettem a főnökömnek, mi az ábra. Tudomásul vette és sok sikert kívánt.
Megjöttem a telelésből, most próbálom behozni a másfél hét termését.
Először is szívből gratulálok Erikának és családjának.
Tényleg lehet abban valami, hogy a nehezen születő babák között több a lány? Kitartóbbak lennénk? ;-)
Noa, drukkolok, hogy mihamarabb begyógyuljon a sebed. Talán tényleg jobb lett volna, ha pár napig még bent tartanak - nagyon nagy strapa lehet két babát gondozni, még úgy is, hogy a család mindenben segít.
Viszont nem kérdés, hogyan lesz második gyermeketek :-).
Örömmel olvasom, hogy gyakorlatilag minden, 8. hetet betöltött pocaklakó szépen fejlődik. A miénk is egyre aktívabb, néha látni is lehet már, hogy mozog. Pénteken megyek terheléses cukorvizsgálatra, remélem, annak is jó lesz az eredménye.
Susok, nekem azt mondták, hogy egy-egy Algopyrin nem a világ vége. De az ingyenes Kismama-vonalat is fölhívhatod, ha az orvosod nem elérhető.
Optimista módon vettünk egy babakocsit és kaptunk már ajándékba egy-egy babaruhát is. Hamarosan kiváltom a kismama csomagot, állítólag van benn egy érdekes könyv. Ti már elmentetek érte?
Előszőr nagy gratula Erikának és a Párjának a kishercegnőhőz!:))))))
Nagyon úgy látom, hogy bele kéne húzni, különben "tiszta" nőuralom lesz itt:)) (Bár mint tudjuk, mi nagyon "lerontottuk" az esélyeinket azzal, hogy a 4. héten nem ettem sok sárgarépát:))))))
Susok, ha bírod, inkább ne vegyél be semmit! Langyos zuhany, főleg a nyakadra (ha jó esik, általában használ is), meleg, vagy hideg borogatás a kobakod rosszabb felére... Ha meg sehogyan sem bírod, csak olyat vegyél be, amit a dokid is enged! Van aki engedi a kalmopyrint vagy a panadolt vagy az algopyrint, van aki meg ellenzi..
Berku, teljesen jól emlékszel:) A 13. hét végére szépen kifejlődik a méhlepény és átveszi a sárgatest szerepét is. Ezután már a felesleges progeszteron rendesen ki tudja akasztani a májat!
Erika és családja, nagyon sok szeretettel gratulálok Nektek. Olyan jó, hogy most már egymás után jönnek a babák!
Mosomasa, az utrogestan leállítását először az orvosommal beszéltem meg természetesen. Csak mivel ő először szabadkozott, hogy nem akar beleavatkozni abba, amit a Kaáliban mondtak (ott viszont azzal bocsájtottak el, hogy a kezelőorvosommal beszéljem meg) ezért kíváncsi voltam, mit mondtak másoknak. Úgyhogy köszi, hogy leírtad, Nálad hogy ment! Egyébként ugyanezt javasolta nekem is, hogy a 11 héten kezdjem el csökkenteni és a 12 hét végére hagyjam el. Furcsa, hogy már itt tarttok, gyorsan elment az idő. Bár a nyár még borzasztó távolinak tűnik, de aztán lehet, hogy hamar itt lesz az is.
Hogy is van ez a hormonokkal? Jól emlékszem, hogy a 12 héttől a sárgatest helyett a méhlepény termeli a hormonokat? Vagy nem?
Először is gratulációk Erikának és családjának! Ismét bővült a Babavár egy kis hercegnővel!
Susok, nem tudom pontosan hányadik hétben vagy, de próbáld meg gyógyszer nélkül. Ha végképp nem, megy, akkor bevehetsz egy fél Algopyrint, de az már a vég legyen.
Én először a 12. héten vehettem be egy felet belőle, igaz, akkor épp olyan pokoli fejfájásom volt, hogy nem is bírtam volna nélküle.
Mi most már 23 hetesek vagyunk és a babóca olyan aktívan rugdos, hogy csak na.
Erika és családja!
Minden elképzelhető jót és örömteli babázást kívánok az egész családnak!
Noa!
Mielőbbi jobbulást, hogy feltöltődhess, és a babákra fordíthasd az összes erőd!
Rólunk annyit, hogy tegnap töltöttük a 31. hetet, szerencsére mindketten jól vagyunk. Még január 31-ig dolgozom, utána megyek el szabira. A csütörtöki UH-n kiderülnek a baba méretei, és az, hogy fejvégű-e a fekvése (a doki szerint az). Szerencsére sokat mocorog, az apukáját mindig arcon rúgja. Kaptam egy kevés ruhát, amiket már ki is mostam és kivasaltam, és a hétvégén egy-két új ruhácskát is vettünk. Egyre inkább elkap a vásárlási láz......
Mindenkinek jó babavárást, Kisvirág
Kedves Erika család!
Nagyon-nagy gratula az egész családnak, és nekem is könnybe lábadt a szemem.../a meghatottságtól, és az irigységtől/
Megyek is vissza a lombiktopicra, és közben növesztgetem a tüszőimet!
Mégegyszer sok boldogságot!
Gyozelem.
Szívbol gratulálok nektek, különösen azért is mert inszemmel sikerült ami elott én is állok, tehát van remény!!!!!!!!!
A szemem könnyben úszik.
Jó babázást.
Én ERIKA férje vagyok és örömmel jelentem, hogy ma hajnalban 0:20-kor megszületett Viktória nevű kislányunk, 2700g-mal, 47 cm-rel. Mindketten egészségesek és jól vannak. A vajúdásnál és a szülésnél végig jelen voltam, hát mint mondjak amikor megszületett a baba, nekem is könnybe lábadt a szemem. Most többet nem írok, mindenkinek jó egészséget kívánok.
Sziasztok!
Üdvözlök minden pocakost és pocaklakót, és persze minden kishercegnot és a kisherceget.
Remélem jól vagytok és minden rendben van.
Nagyon sokat gondolok rátok, innen a reménykedo háttérbol.
Csucsuka
Örülök, hogy minden rendben van és mégsem kell muteni!
Noa
Nagyon sajnálom, hogy ilyen nehézségeken kell még átmenned!!! Jobbulást kívánok!!
Utrogestan leálláshoz annyit, hogy ezt igazából az orvossal kellen megbeszélni...
Nálam úgy történt, hogy az elején 2x1 golyót nyomogattam fel, aztán megemelte az orvosom a 7. hét tájékán az adagot 2x2-re. Ezt kb. a 10. hétig kellett így "szedni", majd kontroll után ismét 2x1 lett a 11. héttől és a 12. hét végén el kellett hagyni! Lehet, hogy vérezgetés lép fel, de azért azt tartsátok szem előtt, hogy a 12. hét után kifejezetten káros hatású a sárgatest hormon pluszadagolása! Ezért mondom, hogy beszéljetek az orvosaitokkal.
Noa, kitartást és jobbulást kívánok!
Szklara, köszi, megírhatod a címet, bár a sógornőm is tart ilyen tornát, amire szintén nem nagyon járok, csak itthon végzek kímélő tornát, mert ugye görcsöltem és most gyógyszert szedek és nem akarom túlerőltetni sem magam. Nálam a sport a rendszeres séta, kellemes tempóban, friss levegőn és az itthoni gerinckímélő mutatványok.
Noa: nem értem, miért engedtek haza 5 nap múlva. Elég megterhelő lenne külön-külön a császár is, a szülés is, nemhogy együtt.. nálunk 7 nap múlva engednek csak haza. Nekem is gyulladt már be hasi sebem, nem épp "kellemes"... nagyon fontos, hogy sok folyadékot igyál, hogy a gyulladás mielőbb kitisztuljon a szervezetedből! Óvatosan mozogj, kíméld a hasizmodat. Min. 6 hét gyógyulás kell a sebnek, de állítólag fél év, mire teljesen 100 %-ra rendbejön odabenn is minden. Nagyon vigyázz Magadra!! Megérdemelnéd végre a Boldogságot, hisz annyit küzdöttél már..
Persze ez mindenkire vonatkozik!
Nagyon vigyázzatok Magatokra és a Babákra! Érezzétek jól magatokat, és élvezzétek az áldott állapotot, mert tényleg az! :)
Aki még épp nem vár babát, Neki külön kitartást és mielőbb babavárást kívánok! :)
és sok ++++++++++t :)
Noa! Úgy sajnálom, hogy rosszul vagy:(
Kaptál valamilyen érzéstelenítést a kínzókamrában? Mielőbbi gyógyulást kívánok, és sok-sok erőt, hogy bírd a mostani (legújabb keletű) fájdalmas megpróbáltatásokat. (Hát nem volt még elég?)
Küldöm a gyógyító sugarakat +++++++++++++++++++ és remélem, hogy minél előbb már csak élvezetben lesz részetek a babázásban:)
Sihaya!
Próbálj meg ne túlzottan aggódni, mert az árt neked is, a babának is. Az orvos biztos nemcsak vigasztalni akart, hanem úgy is van.
Tegnap írtam egy jó kis monológot, és most látom, hogy nem látom. :-/
Noa, kellőképpen figyelmetlen voltam, lemaradt a szövegemből, hogy (természetesen) mielőbbi jobbulást kívánok!
Vomit, nem állítom, hogy természetes a fertőződés, hanem abban nem vagyok biztos, hogy ilyen esetben az orvos felelősségre vonható, hiszen a császár olyan beavatkozás, aminek kockázata van. Csodálkoznék, ha egy orvos azért felelősségre vonható lenne, mert a seb fertőződött.
A családtagom fertőződésere nem tudok mit írni. Nagyon sok dolog van, amit mérlegelnék. Valószínűnek tartom, hogy ha az addigi ellátással nem volt gond, akkor nem esnék egyből az orvosnak, a kórháznak.
(Sajnos a MÁV Kórházrol is lehet negatív élményt olvasni.)
Balletje,
nem akartam felesleges indulatokat vagy rossz hangulatot kellteni, de szerintem nem természetes, hogy egy műtét után kinyílik a seb, és váladék folyik belőle. Egy vakbélműtétnél sem. Te szó nélkül elmennél mellette, ha valamelyik családtagod így járna?
vomitné
PS.: Sajnos nekem személyes rossz tapasztalataim vannak a János szülészetéről, a 12 héten váltottam a MÁV-ra, de ez már a szülés negatív topicba tartozik. :-(
vomitné
Nagyon sajnálom ezt a császáros dolgot.
Nem tudom, hogy a sors miért "üt" rád még egyet, volt elég "bajod".
Kívánom, hogy sok örömöd teljen a gyermekeidben.
Köszönöm az együttérzést. Fejlemény nincs, holnap kell menni megint kontrollra. Kedves Vomit, köszi, hogy leirtad az esetet, remélem azért én nem járok úgy... Direkt nem mondom, hogy hibázott volna bárki is, én azt nem tudom megitélni, lehet, hogy Balletjének van igaza. Mindenesetre egy általános dologra már régen felfigyeltem - és ez nem az emlitett kórház sajátja: szerintem túl hamar hazaengedik mindenhonnan a császárosokat (5 nap éppúgy, mint a normál szülés), és próbálják a császárt úgy beállitani, mintha az is valami tök természetes dolog lenne, holott nem az. Nagyon keserves, nagy hasi műtét, még akkor is, ha rutinbeavatkozásnak számit. És úgy általában azt vettem észre, hogy a szülés után az embert valahogy leirják: megvannak az egészséges babák, attól kezdve te szedd össze magad és tűrj, mert a fájdalmak természetesek... Én ugye 29-én szültem, másnap szombat volt, a hosszú szilveszteri hétvége, gondolhatjátok, mennyit foglalkoztak ott az ügyeletes orvosok velünk, ez külön rosszul jött ki.
Császározni egyébként azért kelltt, mert elkezdtük a 39. hetet, vagyis a terhesség totálisan kihordottnak minősült. Ez már döntési helyzet: vagy várunk, amig természetesen beindul, és esetleg kockáztatjuk, hogy az idő haladtával életveszélyes dolgok lépnek fel (túlfeszült has, elkezd leválni a lepény, romlik a magzati állapot sb.). Namármost esetleg szilveszterkor jön rám a szülés, és éjjel kapkodva kell a zöldfülű ügyeletest előszedni... stb. stb. Vagy tervezett császár jó orvosokkal , délelőtt, biztonságban. EZ utübbit kelltt választani, mert ha bármi történt volna, nem bocsátja meg az ember magának. Mint ahogy be is igazolódott a döntés helyessége, mert a felül fekvőbabéra össze-vissza volt tekeredve a köldökzsinór, igy ha meg is indult volna természetesen, a másodikat csak császárral lehetett volna kivenni, ha egyáltalán nem lett volna már késő. Egyébként minden ikres ott császárral végezte, egy elkezdett szülni, de nem ment, őt is felvitték a műtőbe.
Nekünk eddig minden rendben úgy tűnik :) "csak" 1 dolog van, a 28. heti szűrésen találtak 1 streptococcus baktérumfajtát.. a dokim szerint nem kell aggódnom, nem tudok ellene semmit tenni, szülés előtt kapok antibiotikumos infúziót és akkor nem tudom megfertőzni a Kicsit.. azért aggódom rendesen.
Mindenkinek nagyon jól viselt, egészséges terhességet kívánok!:) Aki még nem az, ne adja fel, sikerülni fog!! sok ++++++++++++++++t!