Keresés

Részletes keresés

szocske_ Creative Commons License 2015.01.26 0 0 1026

bocs, így oké, nem vettem észre a hozzászólásodban, hogy 10 ezresről írsz.

Előzmény: MindP (1025)
MindP Creative Commons License 2015.01.26 0 0 1025

Kedves Szocske

Te 20000 befizetéssel számoltál, annak 54.651 ft a betéti kamat.

A Fundánál  20000-re 81.504 ft a kamat.

A funda is fizet az állami támogatás után.

Üdv MindP

Előzmény: szocske_ (1020)
szocske_ Creative Commons License 2015.01.26 0 0 1024

ráadásul ezt nem a 4. év után utólag kapom meg, hanem már befizetéskor...

sőt, Erste wizzair kártyával már 40 ezer Ft, 4 évente csak a fundamentából megvan 2 főre egy oda-vissza repülés :)

Előzmény: FOMA (1023)
FOMA Creative Commons License 2015.01.26 0 0 1023

Bizony, húszezernél az ugye havi négyszáz, négyévente csak ebből 19.200,- Ft nettó hozam.:-)

Előzmény: szocske_ (1022)
szocske_ Creative Commons License 2015.01.26 0 0 1022

köszi az ötletet, utánanéztem, simán tudok egyéni összeget befizetni...

2% visszatérítés befizetéskor az utólag jóváírt 1-3% kamathoz képest elég jelentős előny...

Előzmény: szocske_ (1021)
szocske_ Creative Commons License 2015.01.26 0 0 1021

ezzel kapcsolatban van egy kérdésem:

ha költségoptimalizálás miatt 5000-re nyitom a fundát, akkor csop.beszedéssel csak 5000/hót szednek le így csak erre jár a jóváírás, a további 15ezret csak utalni tudom.

Vagy lehet esetleg a weblapon a havidíjon felüli összeget is befizetni hitelkártyával?

Előzmény: FOMA (1016)
szocske_ Creative Commons License 2015.01.26 0 0 1020

az erste kalkulátorával számolva a 2% kamat náluk 4 év alatt kamat 54 651 Ft

Fundánál 3%-os hozamlesővel miért kevesebb?

Esetleg lehet, hogy a funda csak a befizetésre ad kamatot az erste pedig az állami támogatásra is?

Ha így van, akkor az erste 2% több mint a funda 3%....

Előzmény: MindP (1017)
szocske_ Creative Commons License 2015.01.26 0 0 1019

először is nem a futamidő végén, hanem évente írják jóvá az állami támogatást, onnantól az is kamatozik.

A fundamentánál 1 vagy 3%-ot, Ersténél 0,1 vagy 2%-ot.

Ahogy lentebb is írták, és az erste honlapján lévő kalkulátorból is kiderül, ez egy 20 ezres 4 éves szerződésnél 40-50 ezres összeg is lehet, tehát én azért nem hanyagolnám el, főleg, ha egy tollvonásba kerül választani a két módozat közül.

Ha nem kell a hitel és amúgy nem akarok erstés számlát, akkor egyértelműen a funda 621-es módozat (hozamleső), esetleg 5000-es kötéssel csökkentve a számlanyitási díjat.

így ugyan van 8000 Ft számlanyitási díj és 150 Ft/hó számlavezetési díj, de ezt bőven kompenzálja a magasabb kamat.

Ráadásul fizethetem hitelkártya számláról így jár rá további 1-2% jóváírás.

Előzmény: Jacki-i (1014)
FOMA Creative Commons License 2015.01.26 0 0 1018

Megnéztem, a Hozamlesőnél havi 20.150,- Ft befizetésnél 1.329.504,- Ft-ot vehetsz fel. (Ebből a 150,- Ft a számlavezetési díj.) Ha kicsit trükközöl, akkor 6.100,- Ft a számlanyitási díj, persze ennek a személyi bankárod nem fog annyira örülni.:-)

MindP Creative Commons License 2015.01.26 0 0 1017

Kedves Jacki-i

Csak súgok:

4 éves tízezresnél Hozamleső módozatban az összegyűlt kamat 40. 770 ft. plusz a most futó számlanyitási akciók.

cserébe ennél a példánál maradva 12.300 a számlanyitási díj plusz 4*1800 ft számlavezetési díj.

Marad 21.200.-

Ezt akárhogy nézem 480.000 ft-ra amit befizetsz a 48 hónap alatt 4% körüli kamat ha egy összegben megvan a pénzed.

Kukkants már végig a bankok ajánlatán mit kínálnak most? Jegybanki alapkamat 2,1%

Üdv MindP

FOMA Creative Commons License 2015.01.26 0 0 1016

... plusz a Fundamentánál van csoportos beszedés, ami megfelelő számla esetén még hozhat vissza egy kis pénzt. Én pl. Citilife-ról fizetem a három húszezres Fundamentát,

így minden hónapban visszajön belőle 1 %.

Előzmény: FOMA (1015)
FOMA Creative Commons License 2015.01.26 0 0 1015

"A kamat nagyon kicsi , nem is érdemes vele számolni."

Akkor én megnézném a helyedben a Fundamenta Hozamlesőjét. Ott ugyan van számlanyitási- és számlavezetési díj, de könnyen lehet, hogy a végösszeg még ezek levonása után is magasabb. (A számlanyitási díjjal meg lehet egy kicsit trükközni.)

Jacki-i Creative Commons License 2015.01.26 0 0 1014

A kamat nagyon kicsi , nem is érdemes vele számolni.

Számlavezetési díj nincs.

A futamidő végén a befizetett összeget lehet felvenni + a 30 % -ot , az éves befizetések állami támogatását.

Mondjuk 10 eft havival számolva 480 eft + 4*36 eft =624 eft.

Havi 5-20 eft lehet a havi befizetés.

szocske_ Creative Commons License 2015.01.26 0 0 1013

Az erste honlapján az szerepel, hogy akkor nincs nyitási díj, ha megfelelsz néhány feltételnek, köztük annak, hogy ERSTE bankszámláról csop.beszedéssel fizeted a lakástakarék havi megtakarítását a teljes futamidő alatt.

Persze lehet, hogy mivel téged külön kerestek meg, a nyilvánostól jobb ajánlatot kaptál, szokott ilyen lenni.

Amit viszont nem értek:

nem kell számlát nyitni, de a termék neve: ERSTE Privilégium Bankszámla

most akkor lesz Erstés számlád vagy sem?

Vagy Te egyébként is új bankszámlát nyitnál náluk, és ezért kapod mellé ajándékba a honlapon reklámozottól kedvezőbb feltételek mellett is ingyen a lakástakarék számlanyitást?

Amire figyelj:

ha nem kell hitel, akkor a magasabb kamatozású szerződést kösd.

Az ersténél van 0,1% és 2% betéti kamatra lakástakarék.

a hitelkamat persze épp fordítva kedvezőbb, de ügyelj, nehogy a rosszabb kamatozásút kössék neked.

Ha jól látom a két módozat neve az ersténél Prémium Hitel és Prémium Hozam.

Egyébként ez az akciós hirdetmény január 23-ig írja a számlanyitás díj elengedést:

http://www.erstebank.hu/static/internet/download/LTP_akciok_20150105.pdf

Előzmény: Jacki-i (1010)
FOMA Creative Commons License 2015.01.26 0 0 1012

"A 4. év után legkésőbb 90 nappal a befizetett zseton + a négy évi állami támogatás egyben kiutalásra kerül."

Kamat nincs, csak az állami támogatás? Mennyi a hitel nélküli megtakarítás végösszege, amit felvehetsz majd? Van-e havi számlavezetési díj? Ezeket figyelembe véve érdemes összehasonlítani a Fundamenta és az OTP LTP termékeivel. Nekem decemberben a Fundamenta Hozamleső volt a legelőnyösebb, de ez változhatott azóta.

Előzmény: Jacki-i (1010)
Jacki-i Creative Commons License 2015.01.26 0 0 1011

Amit még tudni kell , hogy a termék neve : ERSTE Privilégium Bankszámla.

Jacki-i Creative Commons License 2015.01.26 0 0 1010

Sziasztok !

Gondoltam megosztom az élményemet , ha már voltatok olyan kedvesek válaszolni a kérdésem.

Nos most volt itt nálam az üzletkötő az UFS GROUP-tól az ERSTE megbízottja , értékesítőjeként.

Én hitelt nem akarok felvenni , csak megtakarítani és az állami támogatást (30 %) felvenni.

Röveden a történet az , hogy január 31 -éig nincs szerződéskötési díj.Nem kell az ERSTénl számlát nyitnom , hanem a meglévő bankomnak adni egy megbízást ,

hogy havonta leemelje a számlámról a ahvi összeget és utalja az íerstének.

A 4. év után legkésőbb 90 nappal a befizetett zseton + a négy évi állami támogatás egyben kiutalásra kerül.

Ennyit hallottam röviden , nincs semmi rejtett költség vagy trükk.

Szerdáig kaptam gondolkodási időt. :)

Szerintetek ?

Nekem ez elég meggyőző.

Remélem nem vagyok túl naív.

sztibi2 Creative Commons License 2015.01.24 0 0 1009

Én is most menekülök, annyira szarok. Főleg a NetBank-ja. Valamikor olvastam az oldalukon hogy valamikor még az év netbankja is volt... Broáááf... Hányok ha a Netbankjukra gondolok.

Vállalkozói számlám van, és megsemmisült pár évi papír alapú bankszámla kivonatom.... Gondoltam majd letöltögetem az ERSTE NetBank-ról...

Aztán jött a pofára esés. kb 1,5-2 évnél régebbi számlatörténetet nem lehet lekérdezni. "Számlainformációs rendszer nem áll rendelkezésre" vagy valami hibaüzenetet kapok. Reklamáltam. Azt mondták elsőre, ez hiba, majd utánanéznek.

Végül arról tájékoztattak, hogy a régi adatokat biztonsági okból archiválják, ezért nem elérhet. (Szerintem ez csak kamu válasz, nem volt kedvük hibát keresni)

De megírták, régebbi tranzakciókat egy adott napra megadva le lehet kérdezni. És tényleg.

Aztán rájöttem keményen hülyének néztek az ERSTE válaszban.

Mert tényleg, bármilyen régi adatot, egy napra leszűrve ki lehet keresni....

Ja... akkor még sincs learchiválva...

Ha meg nincs, akkor miért nem lehet legalább havi intervallumokban lekérdezni... Mert 1500 napot nem akarok egyesével lekérdezgetni...

Meg mi az hogy biztonsági okból???  Majd pont az lesz a legnagyobb baj, ha feltörik a netbankom, hogy a 2 évnél régebbi tranzakcióm látják? Full hülyének néz az ERSTE....

Érdekes a BudapestBank-nál kb 1994 óta van magánszemélyes számlám.... Még azt az évet is le tudom kérdezni.. És nem csak havi intervallumokban, hanem akár több éves intervallumokban is listáz, keres.... Még a havi számlakivonatokat (kinézetre mint az eredeti) is ingyen, másolatban le lehet tölteni.

Persze gondolom a pénzéhes ERSTE örülne neki, ha ezeriksz Ft/hó-ért a bankban pótoltatnám a hiányzó kivonataim. Gondolom ez a fő oka...

Rohadt egy átverős banda az ERSTE... Nekem ennyi a véleményem. Én most, és csak ezért szabadulok tőlük.

tibi9999 Creative Commons License 2015.01.24 0 0 1008

Az 5000 Ft és alatti összegénél a PaypPass-ra ne is várj azonnali SMS-t:Mert legtöbbször az elfogadó terminál hagyja jóvá AZONNAL a fizetést, anélkül hogy a bankot értesíteni. (Azt megteszi később, ha jól tudom a következő kapcsolatfelvételnél.)  A banknak sem túl nagy akockázat, mert azért banki ügyfélnek csak van még 5000 Ft-ja a számklán, ha más nem a következő hónapban.

Ezért is annyira gyors... Gondolj bele, mikor lehúzással+PIN kóddal fizetsz. Amíg a POS terminál betárcsáz, azonosítja magát, jóváhagyást kér stb... 10-20 mp minimum. Ugyanennél a terminálnál, az 5000Ft alatti érintés pillanatában szinte nyomtatja az elfogadó nyugtát....  Szerinted ilyenkor a bank kapott akár egy bitet is? :):):):)

Előzmény: zoknee (1002)
tomas10 Creative Commons License 2015.01.23 0 0 1007
Aki teheti meneküljön az ERSTÉTÖL mert nem korekt nekem járt visza az adobol és amikor csináltatam a bank kártyámat az űgyintéző egy olyan bankszámla számottírt ara a kis cédulára ami nem az én számlaszámom és aki a bevalásomat csinálta űgye ezt a hibás számlaszámot adtameg hogy úgyutalják a pénzt de nem jöt a pénz hanem valaki másnak utalták és fél éve folyik az űgy és még semmi eredmény
Jacki-i Creative Commons License 2015.01.22 0 0 1006

Nagyon köszönöm a hozzáértő válaszokat !

I.

Előzmény: szocske_ (1005)
szocske_ Creative Commons License 2015.01.22 0 0 1005

jelenértékkel nem számolva 4 év alatt 7200 Ft a számlavezetési díj.

Ha 20 ezresre nyitod, akkor 32ezer a számlanyitási díj, ha 5000-re (de 20-at fizetsz), akkor csak 8000

Ersténél a 2% kamat 54 651 Ft

Fundánál a 3% kamat 4 év alatt kb. 80 ezer.

Tehát ha csak a számokat nézem, 20 ezres szerződésnél az Erste a jobb, ha 5ezrest nyitok de 20-at fizetek, akkor a Funda.

További szempont lehet, hogy az ersténél rövidebb a futamidő, de ez végülis a fundánál is megoldható 4 évnél felmondva.

Ersténél a feltételek szerint erstés számláról kell fizetni. Ha amúgy is van ilyened, ez nem gond. 

Csak ezért nyitni nem érdemes.

+ fundánál fizethetek csop.beszedéssel hitelkártya számláról így jár rá 1% visszatérítés, ami nullázhatja is a havi számlavezetési díjat.

Igazából lényeges különbség nincs, aki Erste ügyfél és amúgyis Erste számláról fizetné, annak egy árnyalattal talán jobb az erste, másoknak picivel a fundamenta a nyerő.

Előzmény: szocske_ (1004)
szocske_ Creative Commons License 2015.01.22 0 0 1004

ki kéne számolni, hogy a fundamenta 1%-kal magasabb kamata több-e, mint 4 évig a havi 150 Ft + a szerződéskötési díj...

Előzmény: Jacki-i (1003)
Jacki-i Creative Commons License 2015.01.22 0 0 1003

Sziasztok !

Most kerestek telefonon az ERSTE-től.

ERSTE lakástakarék Újévi akció.Van valakinek tapasztalata ? Tényleg annyira jó mint ahogy a telefonba mondják ?

Köszi előre is a válaszokat.

I.

zoknee Creative Commons License 2015.01.15 0 0 1002

Nekem paypass esetén csak akkor jön SMS, ha 5000Ft felett vásárolok és kéri a pin kódot is, ha alatta akkor a netbankban is több nap késéssel jelenik meg.

Viszont nekem a Visa paypass megoldása sokszor nem működik.

Előzmény: lesaux (999)
lesaux Creative Commons License 2015.01.14 0 0 1001

Köszi.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (1000)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2015.01.14 0 0 1000

Nem a paypass-al van összefüggésben.

Általában értékhatárhoz kötött. Pl 1000 Ft alatt a Citilife kártya nem küld sms-t. Sztem itt is erről lesz szó.

B opció,hogy épp meghíbásodott az sms küldő rendszer amikor használtad.

Előzmény: lesaux (999)
lesaux Creative Commons License 2015.01.14 0 0 999

Sziasztok!

Új hitelkártyát kaptam, a régi lejárt.

Paypassos fizetésnél nem jön SMS?

szocske_ Creative Commons License 2015.01.06 0 0 998

rákérdeztem az ügyfélszolgánál és mégsincs mindig jóváírás mobilpay kártyahasználat során, hiába tűnik úgy a reklám alapján:

"Továbbá nem kerül sor Pontok jóváírására Wizz Air Kártyával történő [...] Erste MobilePay szolgáltatáson keresztül végzett pénzküldési tranzakciók esetén.”

Így sajnos mégsem plusszos a kp felvétel a wizz dupla pontos hétvégéken...

FantomKommandó Creative Commons License 2015.01.05 0 0 997

Minden Joker tulaj felkerült a szopórollerre, sajnos.

Előzmény: szocske_ (996)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!