Kedves kiwancsi, szíves örömest adnék, de sajnos nem az enyémek :(
Egy kertészeti honlapról szedtem le a képeket még tavaly. Nekem rózsaszíneim, dupla sárgám, ciklámenszínűm és fehérem van. És ha minden igaz, jövő héten kapok egy ismerőstől egy sötét lazacszínű kicsikét. Már nagyon várom :))
Végre itt is történt valami, tegnapelőttre elkezdett nyílni 3.
Két rózsaszín, meg a fehér, mára kinyílt az egyik piros is.
Ennek a virágja ma reggel 8cm átmérőjű volt, "vasalatlanul". :-)))
Mostmár jobban vagyok, köszösnöm a bíztatásokat. :-))
Van viszont egy kicsikém, egy újfajta, tavalyi és idén rengeteg bimbó jött a tetején, most viszont elkezdte ledobálni őket, ahalyett hogy kinyílnának. Erre mit mondtok?
Semmi bogár, semmi gomba, (esetleg túllocsolódott), de lehet hogy mondtok mást.
Ez a kedvenc barackszínűm, nagyon szép kis bokor. Tavaj vetem, akkor még kisebb virágokkal, és nem volt rajta ilyen sok. Sikeresen áttelelt, és tömeges virágzással lepett meg:)
Ezt a kis sárgát ugyancsak tavaj vettem, de akkor nem virágzott. Szerencsére idén már megmutatja magát. Kicsit világos lett, elvileg citromsárga színű.
Ő is tavaji szerzemény, hatalmas virágokkal. Úgylátszik, hogy ez az év nagyon jó a leandereknek, legalábbis nálam sokkal nagyobbak a virágok, mint az előző években.
Igen, az a bordó, most elég erős a színe, a középső olyasféle lilás rózsaszín, de van legalább hatféle, közülük csak egy illatos:-(De most már tényleg aludni kell!Egyébként a legfelső fehér adta a magvetés ötletét, mert valaki, nem én, olyan általam barackvirágszínűnek nevezett magjából "alkotta" ezt, az akkoriban nagyon vadászott fehéret:-)
Az enyém nem dupla, hanem rózsás, duplám nincs, (illetve azt hiszem lesz, csak még nem sikerült átvenni), csak még nincs kinyílva, holnap már biztos rendben lesz. A duplákon szoktak lenni kicsi magtokok, előfordult már a rózsáson is,talán egy, kettő meg is maradt, de még kicsi. A sárgán és a fehéren szokott több lenni, de azok sem olyan nagyok, mint a szimpláké. Sárgát szoktam hajtatni, majd meglátjuk. Eddig az újonnan nyílok stinte mind rózsaszínek, egy ciklámenszínű van köztük. De még csak most kezdődött a virágzás, hátha akad valami extra:-)
Olyan gyönyörűek a virágaitok.Nekem se nem gyökeresedik,se nem virágzik...csak ámulok itt a képeken. És fájdítom a szivem.Tényleg csak a hibiscus virágzás nyugtatja a türelmetlenségem.
Csak szólok, Pennyben (999,-ért ) lesz leander jövő szerdától.Most láttam az újságban.Többet nem tudok. (Hátha esetleg valakit érdekel...engem inkább az érdekel,hogy miért nem gyökereznek már a vízbenlevők).