Keresés

Részletes keresés

aircollect Creative Commons License 2008.09.20 0 0 3037

Köszönöm a válaszokat.

Még egy kérdésem lenne.

Az ebay díjak fizetésre automatikus paypal fizetési módot választottam. Első (augusztusi) díjaimról a számla elkészült. Szeptember 15. óta az ebay oldalon "fizetett"-ként van jelölve, de a paypal számlámról még mindig nem vonták le az összeget. (Az egyenleg bőven fedezetet nyújt a számla összegére.)

Tapasztalat szerint mikor emelik le a díjakat, vagy van esetleg van valami tennivalóm amit nem vettem észre? (Amikor a végleges számla elkészült kaptam olyan üzenetet, hogy ne fizessek mert az túlfizetésként fog jelentkezni.)

Köszönöm

Sándor

Előzmény: pittipitti (3036)
pittipitti Creative Commons License 2008.09.20 0 0 3036
A tisztelt vevőd csak simán a paypalt használva fizetne neked....
De hogy kinek a paypaljáról azt nem tudhatod :-)
Kérd meg hogy a szállítási címet írja bele a közleménybe...meg hogy mit vesz éppen tőled azt is....
Előzmény: aircollect (3033)
digicat Creative Commons License 2008.09.19 0 0 3035
Írd meg neki, hogy klikkeljen a számlában levő Pay gombra vagy linkre. Lehet meg sem nézte azt az emailt és azt hiszi a vásárlásról akarsz számlát küldeni (mint nálunk az áfás számla). Küldhetsz neki Request Money-t is, azt nincs ahogy félreértse.

Az emailcímedet is megadhatod, visszaélni nem tud vele, csak így nem lesz összerendelve a PayPal tranzakció az eBay tranzakcióval (kivéve, ha fizetéskor a vevő helyesen választja ki a tranzakció típusát és a tranzakcióazonosítót is megadja).
Ezt te is ki tudod próbálni, a végén ne klikkelj a Send Money gombra és akkor nem küldődik el a pénz.
blg Creative Commons License 2008.09.19 0 0 3034
a vevő ha bejelentkezik az ebay-re, és rámegy a My eBay oldalára, a Won szekcióban találja meg az általa megvett dolgokat, itt a jobb szélén van egy Pay now link, arra kell kattintani. Valószinűleg ki lehet törölni innen a tételeket még a fizetés előtt (még sosem próbáltam), de akkor még mindig ott van az email, amit az eBay küldött automatikusan, amikor megnyerte a licitet. Ebben az emailben is van egy Pay now gomb.
Ha ezt is törölte, na akkor nem tudom mi van...
aircollect Creative Commons License 2008.09.19 0 0 3033

Sziasztok!

Segítséget kérnék. Viszonylag új ebay / paypal használó vagyok. Az ebay-en csak eladok. Eddig minden rendben ment, vagy az aukció lezártakor azonnal, vagy a küldött ebay számla alapján fizettek a vevők (általában 10-30 USD). Jelenlegi vevőm  is vásárolt már, fizetett, az árut megkapta. Most is nyert egy aukciót, a számlát elküldtem, írt, hogy szabadságon van jövő héten fizet. Újabb hét múlva írt, hogy még mindig szabadságon van, adjam meg a paypal email címemet, hogy fizetni tudjon. Elküldtem újra a számlát, amin ha jól látom van egy nagy sárga gomb "Pay it now" amire kattintva - gondolom - azonnal fizethet. Erre visszaírt, hogy a számlára nincs szüksége neki az email cím kell.

-megadhatom a címet, vagy valami hátsó szándékot kell sejtenem? Vissza lehet élni csak a címmel?

-az ebay értesítőjén amit neki küldenek a megnyert aukcióról nincs rajta az email cím amire fizetni kell? (kizárólagos paypal fizetési módot adtam meg)

-ha az email cím kell az utaláshoz, akkor az aki az aukció lezártát követően 5 másodpercen belül(!) fizetett az, hogyan tudott?

Mivel ebay-en nem vásároltam, nem ismerema rendszer vevői oldalát.  Még a "kereskedés" előtt fizettem más ügyben paypal-al, de akkor is "money request"-et küldött a partner (nem küldte meg közvetlenül az email címét), ahol az "elfogadom" gombra kattintva azonnal a világ másik végén volt a pénz.

Lehet, hogy egyszerűen tisztelt vevőm nem tudja kezelni a dolgokat?

Segítségetek köszönöm

Sándor

mhorvat Creative Commons License 2008.09.19 0 0 3032
Probléma tárgytalan, Expiration Date fordítva volt beütve (kártyán csak 09/10 van, ezek szerint ez hó/év formátum).
mhorvat Creative Commons License 2008.09.19 0 0 3031

Sziasztok!

PayPal-on szeretném hozzárendelni bankkártyám az account-omhoz, OTP Junior Max kártyám van, rajta VISA jel (alatta külön, hogy Electron). Valamiért nem fogadja el a kártyaszámomat a PayPal (xxxx xxxx xxxx xxxx formátum a kártya előlapján, nemde?). Gondolom én voltam figyelmetlen, csak nem tudom, hol szúrhattam el.

Köszönöm a segítségeket.

vzstrial Creative Commons License 2008.09.15 0 0 3030
Értem köszi. Akkor egy 95$-os Oakley szemcsi esélyes hogy vámolásra kerül?
Előzmény: digicat (3029)
digicat Creative Commons License 2008.09.15 0 0 3029
Az USPS csomagk is bekerülnek a vámhivatalba, de gyakorlatilag véletlen módon vámolják meg őket. A futárcégek (DHL, UPS) azok, amelyek mindig vámolnak.
Előzmény: vzstrial (3028)
vzstrial Creative Commons License 2008.09.15 0 0 3028

Sziasztok!

Jó rég jártam erre... lenne egy kérdésem: jól emlékszem, hogy az USPS-es csomagok azok amik nem kerülnek a vámhivatalba? Amúgy szemüvegről lenne szó...

digicat Creative Commons License 2008.09.14 0 0 3027
"Akkor a limit erre vonatkozik?"
Kártyás fizetés fogadására, ezért nem változott fizetés után.
PayPal egyenlegről korlátlan számban lehet fogadni.
Előzmény: attila7575 (3026)
attila7575 Creative Commons License 2008.09.13 0 0 3026
Akkor a limit erre vonatkozik? Mert láttam, hogy van egy 5-ös limitem, de a fizetés után nem változott. Akkor már értem.
Mondjuk ez mint korlátozás engem nem érint, lévén hogy fogadni azt szerintem nem nagyon szándékozok.

Paypal acc-ok között gondolom korlátlan számban lehet fogadni. Vagy nem?
Előzmény: digicat (3024)
attila7575 Creative Commons License 2008.09.13 0 0 3025
Köszi, oké akkor ez rendben van.
Előzmény: digicat (3023)
digicat Creative Commons License 2008.09.13 0 0 3024
Sok értelmét nem is látom a feltöltésnek. Inkább azoknak hasznos, akiknek valamilyen okból nincs bankkártyájuk (lásd pl. slevente, de Román regisztrációval még nincs ez a lehetőség).
Akkor lehet még értelme a feltöltésnek, ha a címzettnek Personal regisztrációja van, mert azzal csak évi 5 kártyás fizetést lehet fogadni (hacsak nem változott ez is újabban).
Előzmény: attila7575 (3022)
digicat Creative Commons License 2008.09.13 0 0 3023
"Az teljesen completed, de ez így rendben van, hogy az ő oldaluk akar átdobni a paypal oldalára?"
Ha egy kereskedő weboldalán fizetsz akkor nincs más lehetőséged. Kézzel akkor tudod indítani a tranzakciót, ha megkapod a címzett emailcímét, de online boltban ez sem teljesen elég, mert a tranzakcióazonosító is kellene, de azt nem tudod megadni, így a kereskedő is manuálisan kellene feldolgozza a tranzakciót (pl. a te esetedben nem kaptad volna meg automatikusan és azonnal a terméket).
Előzmény: attila7575 (3020)
attila7575 Creative Commons License 2008.09.13 0 0 3022
Ebben igazad van, ha jobban belegondolok tényleg. És tényleg írja, hogy ugyanarról a névről jöjjön. Én meg nem igazán fogom a saját számlámról feltölteni a paypal acc-ot, mivel a hitelkártyám szépen intézi a dolgot ahogy kell.
Előzmény: digicat (3021)
digicat Creative Commons License 2008.09.13 0 0 3021
Ez egy elég új dolog, inkább nem kísérleteznék más bankszámlájával, mert elképzelhető, hogy a PayPal ellenőrzi a nevet, és ha nem egyezik akkor tiltanak.
Van is egy figyelmeztetés a Top up oldalon: "Make sure that the name on your PayPal account matches the name on your bank account, so that the money can be transferred successfully.".

Amúgy jól látod, elméletileg banki átutalással is kaphatsz pénzt mástól a PayPal-re. Az viszont elég biztos, hogy ebben az esetben egyik félre sem vonatkoznak a PayPal biztosításai (pl. Buyer protection).
Értelmét sem nagyon látom, mert több időbe telik mint a PayPal-PayPal, és ha már átutalás akkor küldheti egyből a te számládra, így nem kell később lekérd.
Előzmény: attila7575 (3018)
attila7575 Creative Commons License 2008.09.13 0 0 3020
Az teljesen completed, de ez így rendben van, hogy az ő oldaluk akar átdobni a paypal oldalára? Mert mindig mindenhol azt dudálják, hogy csak a kézzel beírt, biztosan-azon-az-oldalon jelentkezz be.
Tudom hogy paranoid, de a jelszavam azért megváltoztattam... :)
Előzmény: digicat (3019)
digicat Creative Commons License 2008.09.13 0 0 3019
Ha a Transaction history-ban a tranzakció státusza Completed, akkor sikeres volt a tranzakció.
Előzmény: attila7575 (3017)
attila7575 Creative Commons License 2008.09.13 0 0 3018
Ja, még egy kérdés. Rákattintottam egy olyanra a paypal ablakában, hogy Top Up Account. Erre behozott egy oldalt, amin kiderül (?), hogy van egy unicredit bankos számlaszám, amire ha az ebben az ablakban megadott "your transfer id"-vel küldök pénzt, akkor megjelenik a paypal accountomban. Elvileg. Jól értelmezem? Akkor gyakorlatilag olyantól is tudok pénzt kapni, akinek nincs paypalja?
attila7575 Creative Commons License 2008.09.13 0 0 3017
Üdvözletem! Megcsináltam életem első paypal-os fizetését. Működtetek egy közösségi oldalt /egyszerű fórum valójában/ és a reklámmentességért, és a chat lehetőségéért lehetett fizetni.

Mivel most először használtam ezt a szolgáltatást, leírnám hogy hogy volt, hogy a tapasztaltabbak írják már meg hogy ez normális menete-e a dolgoknak.

Szóval az adott adminisztrációs felületen kiválasztom, hogy mekkora összeget akarok küldeni. Erre átdob egy paypal-bejelentkező részre, ahol felül látszik az hogy kinek, mennyit szándékozok fizetni. A Firefoxban árgus szemekkel néztem a felső címsávot, hogy paypal.com legyen benne, és meg is jelent a kis zöld jelzés a címsorban hogy verisign ellenőrzött oldalra akarok bejelentkezni, aminek az üzemeltetője a paypal. Bejelentkezés után el tudtam küldeni a fizetést, majd visszadobott a fórum saját admin oldalára, ahol kiírta hogy kész a tranzakció. Ezt követően amikor visszajelentkeztem a paypal oldalára (biztos ami biztos a főoldalon) ott benne volt a history-ban ez a fizetés.

Szóval, ez így rendben van? A pénz megérkezett gyakorlatilag azonnal, mert utána ahogy rámentem az admin felületre azonnal tudtam érvényesíteni a kért szolgáltatásokat.
digicat Creative Commons License 2008.09.12 0 0 3016
Ezt nem írtad, pedig lényeges, mert országonként mások a lehetőségek.
Romániában valóban csak bankkártyára lehet lekérni a pénzt (azt hiszem csak Visa-ra), na meg amerikai bankszámlára. A kártya lehet lejes is, nem kell devizában legyen. Az 5-7 napot komolyan is gondolják, kell ennyi idő mire a kártyán használható lesz az összeg.
Fizetéshez sem kell devizás kártya, jó a lejes. Válaszd a banki konverziót (lásd 2736. hsz).

OFF: Ajánlom figyelmedbe a válasz linket a hozzászólások fölött ;-)
Előzmény: slevente (3015)
slevente Creative Commons License 2008.09.12 0 0 3015
Koszi szepen!Nos en Erdelybol vagyok(romania) de itt meg a mi penzunk sincs a listan vagyis a RON akkor anyum kell nyisson egy dollar vagy euros szamlat v bankkartyat ?
digicat Creative Commons License 2008.09.12 0 0 3014
Ha megnézed a kártyahozzáadás ablakot akkor láthatod, hogy a keresztnév lehet más, de a családnév nem, tehát más kártyáját csak akkor tudod hozzáadni, ha ugyanaz a családnevetek.
Magyar regisztrációval bankkártyára nem tudsz pénzt lekérni, csak magyarországi forintszámlára (vagy amerikai bankszámlára). Összeghatár tudomásom szerint nincs, a rendelkezésre álló egyenleged mind lekérheted.
A fogadási limitedet a View limits linkre klikkelve láthatod.
Előzmény: slevente (3013)
slevente Creative Commons License 2008.09.12 0 0 3013
Hellosztok

Nemreg regisztraltam az en nevemmel a paypalon premium akountkent es hozzaszeretnek adni 1 bankkartyat csak az a baj hogy nekem nem lehet bankkartyam anyumnak van es az ovet hozzaathatom-e anelkul hogy megbuntesenek ha meglehet (toroljek a szamlat vagy ilyesmi) es ha igen mennyit tudok maximum fogadni a paypal szamlamra es onnan mennyit kerhetek ki a bankkartytara ?

Elore is koszonom a segitseget remelem tudtok segiteni!
C20NE Creative Commons License 2008.09.05 0 0 3012
Összefoglaltuk :-)
Előzmény: digicat (3011)
digicat Creative Commons License 2008.09.05 0 0 3011
-ha egyik sem vált be, akkor paypal helpdesk, mert néha tiltanak ki kártyát a rendszerből értesítés nélkül.
Előzmény: C20NE (3010)
C20NE Creative Commons License 2008.09.05 0 0 3010
Esetleg hívni a bankot, mert Ők elmondják miért utasították vissza...
Előzmény: digicat (3009)
digicat Creative Commons License 2008.09.05 0 0 3009
-ellenőrizni az egyenleget, limiteket, lejárat dátumát.
-várni pár órát-napot.
Előzmény: C20NE (3008)
C20NE Creative Commons License 2008.09.05 0 0 3008
- Hozzáadni egy másik kártyát ami működik, a PayPal szerint is.
- Másmilyen fizetési módot találni.
Előzmény: qwerty12 (3007)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!