Már rég írtam, de azért folyamatosan követem a topicot... De. Az utóbbi két hétben, azt tapasztalom, hogy valami súrlodó hangot ad a kocsi fékezéskor. Létezik, hogy máris elkoptak volna a betétek vagy a tárcsák? Még csak 13.000 km van a kocsiban, én ezt furcsálnám, ráadásul én csak akkor fékezek, ha muszáj. Ja, meg a másik. Egy-két hónapja figyelem, hogy kb 2000-es fordulaton, alacsony sebességfokozatban mintha enyhe rángatásokat művelne az autó. Nem merem ilyen miatt szakszervízbe vinni, mert biztos ezer óra munkadíjat fizethetnék.... Ötlet?
Az autó reklámról csak annyit,hogy gondolj bele,ki az a marha aki fizet azért iszonyatos pénzeket (mondjuk 40000 autónként),hogy bármit is reklámozz! Egyébként pilóta játéknak nem rossz,és nyilván valakinek megéri a sor elején. Bár ez csak saját vélemény,mindenki azt csinál amit akar:-))))
8 hónapos 1.4 Star+cool Lacettim van 14000 km.rel. Eddig meg vagyok vele elégedve, a sokak által tapasztalt magas fogyasztást nem vettem észre, max 7.5, vegyes igaz nem is szúrom a szemét. Viszont van egy dolog ami zavar. Minden induláskor amikor a kuplungot engedem fel, egy ponton egy rövid kattanást hallok. Megkérdeztem a szervízbe ott azt mondták, hogy az elektromos fékpedál miatt csinálja és minden Lacetti ilyen. Nekem ez lerázós válasznak tűnt. Valóban ilyen lenne mind. Köszönöm előre is a választ.
"Neked k.sok az árajánlat /betét levegőszűrő, pollenszűrő, olajszűrő, motorolaj "
Szia!
Igaz, igaz! Én is ezért viszem az olajat. A levegőszűrőt megnéztem szerintem csak kifújatom, mert még fehér a szine. A pollenszűrőt nálam többet használók sem igen cseréltek, én sem fogok.
Azt hiszem, hogy így beleférek a várt összegbe.
Más. Küzdök az autóreklámmal dologgal. Pusztazámor topiktárs eltünt(?) így én tipp nélkül vakra kerestem.
Baja és szűk környéke - semmi lehetőség
Ilferro - regisztráció pénzzel :-(, több autón is láttam.
Autóreklám24 - regisztráció ingyenes, majd egy hónap alatt nem tudtam sem emailen, sem telefonon felvenni velük a kapcsolatot..!:-(
Petvik - nem országos érdekeltség
Autóreklámok - regisztráció ingyenes, Székesfehérvár + a megye, megkeresésre válaszolnak
Kicsit lelombozott, de probálok még keresni. Lassan szaporodnak az autóreklámmal foglalkozó cégek:-)
Ha mindenáron préselni kívánsz nagyobb végsebességet, ahhoz +kW és +nyomaték kell a Lacsiba - a normáltól "jobb" üzemanyag önmagában édeskevés... legfeljebb az a korábban tankolt nafta volt gyenge!
Feltélezve ideális motorállapotot.
Már alig lengő szél iránya, léghőmérséklet, páratartalom, haladási irány ugyanazon az úton, tömlőnyomás stb. amit nem mérsz vagy tapasztalsz is néhány %-ot lötyögtethet a kmóra mutatón, a teljesítmény mérés meg csakezért nem éri meg.
A rossz üzemanyag is igaz, és látványos lehet- nem lehet vele hazaérni...
Használt autónál először maga a NUBIRA érdekeljen - szerintem, és ne a felni meg a köpeny alpján válasszál. Ha megvan az elképzelésed, és már érzed az autót, csak utána döntsd el mit szeretnél változatani. Én pill. nem költhetek -pedig fáj szívem 16-os felnire- 2 egyetemista lányom gondoskodik az önmegtartóztatásról. Nálam a teljesítmény tuning volt az első, a többi várat magára.
Kérdezd meg a vitt olajat (olajshop.hu futárral is jó ár!)
CASTROL GTX MAGNATEC 10-40 4l 6500,-Ft
CASTROL GTX MAGNATEC 5-40 4l 7600,-Ft
Ilyen kevés km-rel , mint Neked k.sok az árajánlat /betét levegőszűrő, pollenszűrő, olajszűrő, motorolaj + esetleg ennyit sem cserél csak számlázza+ 1 óra nem kapkodós munkával/
Céges más típusú gk. Lizingelt (nagynevű -nemírom ki- de nem GM) márkaszervizében használt szürkés-fekete motorolajat töltöttek be, a soför csak képernyőn nézhette és elhitte az új motorolajat. Szegeden történt, a helybeliek lehet már tudják is hova nem szabad menni.
Én az 1.6-os sedánnommal a nyáron kipréseltem a gépből sik uton a 190-et. Igaz én már közeledem a 25 e km-hez Különben meglepően jól kezdett menni a kocsi 20 e körül és a fogyasztása is 8 körül van vegyes használatban. Tapasztalatom szerint sok függ a benzin minőségétől is, a Tescos benzinnel nem tudom ezt a végsebességet produkálni. A tesco benzin csak városi használatra jó, de idönként nem árt normális benzint is bele tenni, hogy kitisztitsa a motort. Nem akarok reklámot de a shell 100 oktános benzinjétől egészen megvadul a kocsi.
Azon túl viszont egyből matricakaparás, forgalomból kivonás, újra zöldkártyáztatás, stb. Én egyszer 6 hónapig nem vettem észre, sok volt a gondom. A rendőrnek nem kerülte el a figyelmét. Mindez persze sok-sok pénzembe került, érdemes tehát odafigyelni rá!!!
Nem szabad, hogy megállítson, akkor évekig. : )) Viccen kívül, egy hónap még bele szokott férni, meg tágra nyílt szemek, hogy hoppácska, nem is tudtam. Csak hitelesen.
Hát igen megint a robot. Bár fűszerezem az időm, készülök a februári 2 éves garira. Most épp olajárakat nézem. A Kalocsa-i szervízt is fel kellene hívnom, hogy árat mondjon. Szekszárdon kb.30-36e + 10E zöldkártya várható. Szeretnék beleférni 37-40e-be.
A festékhiány a kilincsen meg külön műsor lesz. Kiváncsi leszek ki hogy fog hozzáállni..
Szerinted a zöldkártyát mennyi ideig lehet húzni lejárás után, anélkül, hogy a rendőre megjutalmazna érte?
Bár a fóliából a képminőség miatt nem sok látszik, de a felnid az nagyon szuper! Hasonlít az AEZ Icon 5 -re, amit még nézegettem az elején én is. Nagyon elegáns, szép küllői vannak és sokat enged láttatni a féktárcsából! Gyönyörű!!
Én 6000km-nél prószáltam pályán sík uton, de 180-nál nem akart többet menni... Meg nagyon erőltetni sem akartam még akkor.Majd ha 10e felett leszek ujra megproszálom.A fordulatszámot nem figyeltem. R*R! A stabilságot ugy értettem,hogy az aerodinamikailag jól eltalált (nem csak tetszetős!) kaszni nem tul érzékeny a szélre,a kiváló futómű pedig jol elnyeli az úthibákat.Persze ez nem kanyargós szerpentinen érezhető-ott elég puha a futómű/dől és bólogat-hanem egyenes pályán. Igazából nem is kell nagyon feszegetni a végseb. kérdést mert nincs értelme. Ez az autó,mint már korábban írtam nem sportmasína hanem 'sportos'családi autó.
fogyasztás szempontjából a 100km/h ,ilyenkor 6-6,5 körül fogyaszt.De igazából simán lehet 150-el is menni.Az enyémben még végseb környékén is olyan csekély belül a zaj mint 110-nél.Ráadásul nagyon stabil is a járgány.
Igazából egy 6. sebességgel megoldhatták volna ezt a dolgot,mert az 1,6 moci simán elvinné és nem pörögne ilyen sokat 130-nál.Csak ugye az drágított volna az előállításon.Most az összes tipusban ua. fos opel-származék váltó van,ami az 1,3-as Kadettomban még jó volt,de ebben...
Nekem 7,2 a vegyes imígyen : autópálya 140 ,város 60 ,kívül 100, ahol lehet kímélve...de,ha a nyakamra jönnek azt nem tűröm :)) és majd mindennap ez történik :) ,na olyankor pörgés 5e-ig vagy amíg lehet.Persze ez azért ritkán.