Itt vagyok, csak eddig vagy időm, vagy erőm nem volt este netezni. Az UH nagy élmény volt! 4 cm-esek most a kicsik, a bal oldali "hiperaktív", járt a kis keze-lába, forgolódott, bukfencezett, de a jobb oldali is szépen mocorgott. Nagyon kedves doktornő volt, sokáig mutogatta ez mi, az mi, a szívhangjukat is hallhattuk. A végén izgalmamban el is felejtettem megkérdezni, hogy akkor ugye minden rendben, de a magatartásából úgy tűnt, igen. Azért a dokimmal majd kielemeztetem a leletet. Ja és videóra is felvetettük a vizsgálatot. :-)
A talinak nagyon örülök, megyek is majd jelentkezni a másik topicba.
Ananova (és mások) miért ne lenne itt keresnivalód?!
KovA elméletileg és általában igazad lenne, de Noa ikreket szült és ilyenkor azért nem lehet hagyni mindig a dolgokat a maguk természetes menetében menni.
Susok, muszáj volt bátornak lennem, mert legkésőbb márc. elején abba akarom hagyni a munkát, és nem akartam úgy végrehajtani, hogy "holnaptól nem jövök". Jót mosolyogtam, mert a főnököm után egy kolléganőnek meséltem a dolgot, jó személyt választottam, mert 2 napon belül az egész osztály tudta (35 fő!) :-))) Legalább nem nekem kellett mindenkihez odamenni.
Arpg, igen, ne dolgozz annyit, tessék nekünk írogatni! :-)
Szia Napóra, örülök, hogy itt vagy, én még sajnos nem ... de ami késik, nem múlik... Megyek is, mert nincs itt még semmi keresni valóm, csak azt akartam kérdezni, hogy nem jössz a talira! Jó lenne, Téged is látni, elvégre, én még nem is láttalak, kismamaként!!! : )))
Üdv, minden babavár-ónak
Susok, az ingyenes Kismamavonal száma: 06-80-200-339. Általában munkaidőben működik.
A csomagot úgy lehet kiváltani, hogy a Várandós mamák Könyvében (amit a védőnő ad a Gondozási könyvecske mellé olvasgatni) megkeresed az ingyenes kupont, kitöltöd, és elvizsed egy kiváltóhelyre. Persze nem árt utánanézni, létezik-e még, mennyire aktuális a lista. Itt Gazdagréten most nyílt egy bolt, ahol ki lehet váltani, tegnap el is mentem érte. Volt benne egy minta Anyák Lapja, egy minta Kisbaba, egy falra ragasztható terhestorna, némi repiajándék, de a legfontosabb, a tájékoztató az anyasági ellátásokról (a 2000. évre, de talán hamarosan a 2001-es lesz benne - olyan rettentő sok változás nincs, hacsak nem a nagyszülők akarnak gyesre menni).
Mosómasa, a fent említett csomagban a mintalapokban vannak hirdet;esek, igaz, lejártak. Viszont képet alkothatsz a használt babakocsik árairól, és esetleg a Brendonban tett látogatás után el tudod dönteni, milyen típusút keress, ha veszel egy aktuális ilyen lapot. Te is adhatsz föl hirdetést benne ingyen, meg tényleg vannak a védőnőknél is néha cetlik.
A SZT topicon ZSizsának írj, neki van egy eladó.
Ja, 20-án lesz bababörze a Marczibányi téri MH-ban délelőtt. Én gondolkodom rajta. :-)
Susok, próbálj meg nem idegeskedni, jó? Babócának se jó, Neked se... Gondolj inkább arra, hogy mindenkinél hamarabb fogod tudni, hogy minden rendben! A kolléganőmnek is csináltak, mivel már Ő is érett nőszemély volt, a doki és a személyzet nagyon figyelmes volt - a tapasztalatai szerint a lombikosokra még jobban figyelnek, ha lehet ilyet mondani - nem fájt, két napot pihent utána és evvel el is volt intézve a dolog:))) Úgyhogy tessék csak nagyon pozitívan gondolni a dolgokra!
Hat, Noa tortenetet olvasva eszembe jut a mi esetunk.
Bizony amikor az ido elkozeleg, mar nagy a turelmetlenseg, az ember alig varja, hogy megpillanthassa a babajat. Olyannyira, hogy mar napokkal a kiirt ido elott toporog.
Ha sikerul kellokeppen az agyara menni az orvosnak fonnall a veszely, hogy elkapkodnak valamit, amugy is hajlamosak ra. Egy-ket hetet konnyu tevedni fogantatast illetoen, s egy-ket het tulhordas meg nem problema, ha tiszta a magzatviz es jol mukodik a mehlepeny, nem elegendo ok a szules beinditasara. Viszont az orvos kenyelme sajnos sokszor megiscsak eleg ok mindenfele technikai megoldas bevetesere. Szoval turelem.
Nem az orvos dolga vilagrahozni a babat, hanem csak az, hogy amennyire csak lehetseges a termeszetes medrebe tartsa terelje a dolgokat. Sajnos a gyakorlat ettol messze all.
Szuleskor is fajascseppeket adnak, szurnak, vagnak, varrnak kesz katasztrofa. Szamukra a szules, elvegezendo munka nem szeretnek varni. Elvegzik.
A korhazban fekvo tulhordok ricinusolajakat kaptak.
A regi babaasszonybolcsesseg egy kis koplalast ajanl.
Mi pedig elmentunk es 30 km-t bicikliztunk a sotetben erdei osvenyeken kb. este 11-ig. Hajnali 3-kor elindult a szules. Akkor meg begyalogoltunk a korhazba hadd taguljon az a mehszaj, kb. 40 perc volt a 3 km de neha meg kellett allni a fajasok miatt. A tavolsagot fajasokban mertuk. Utca vege kb. ket fajasnyira a Praktikerig lesz meg egy fajas stb. No persze nem merem ezt a "modszert" senkinek ajanlani.
Jobb a turelem, idon tul pedig egy kicsit gondosabb odafigyeles. Egy-ket het keses onmagaban semmi veszelyt nem jelenthet, ha egyebkent minden mas rendben van.
De hat kiki dontson a sajat lelkiismerete szerint, hogy mikortol es mennyire engedi a szakertelmet belekontarkodni a termeszet dolgaba...
Jaj, azt elfelejtettem mondani, hogy Döntöttem:)
Voltam tegnap az Ernő bácsinál, és elvállalt (Margit kórház), úgyhogy most van egy csomó feladatom ide menni, meg oda. Egészen megkönnyebbültem. De sajna a magzatvízvizsgálatot nem úszhatom meg:(((
Köszi a sok tanácsot, nem vettem be semmit. Szerencsére ritkán fáj a fejem:)
Quizas! Vigyél magaddal citromot, mert állítólag úgy könnyebb meginni:)
Végül tegnap voltam dokinál és ő is szó szerint ugyanezt mondta!
Köszi a tippet a Kismama vonalra. Anno láttam, hogy van ilyen, még fel is írtam a számát, de az olyan régen volt, hogy azóta elfelejtettem.
Hol kell kiváltani ezt a csomagot? Újságban már olvastam, hogy van ilyen, de kitől kell átvenni?
Berku!
Bátor voltál a főnököddel:) Én még várok a január végéig. Előtte még beszélnem kell a könyvelőmmel.
Mesélj, mi volt az UH-n? Jól vagy(tok)?
Arpg!
Semmi mesélés Rékáról? Csak az MF? Már levették a kis "kalodát"?
Mosomasa!
Ajándékvásárlás címszó alatt én is elrángattam férjecskémet a Brendonba:) Valóban nagyon drága minden. Ha gondoljátok holnapra megnézek egy-két címet, ahol talán olcsóbban is lehet vásárolni (mert pl. vannak használtak is jó állapotban).
Egyébként feldobtam a Tippen egy kérdést, hol van Pesten Kismama turkáló, de idáig csak egy válasz jött, ha összegyűlik, azt is közzéteszem, jó?
Sziasztok boldok babavárók és baba tulajdonosok!
Erika gratulálok!!!!
De szeretnék már én is inkább ide tartozni, mint a meddoség topicba.
Újra lesz tali: 2001.02.10. 13 óra: Ananova, Monix, Lyvilla, Moncsoka, Cic (talán), Ancsúr+Lacija (reméljük), Csucsuka, Kuszti, Manka, Probaby, Susok, CsinnnKa, Jujó
Gyertek ti is!!!!!!!!!
Noa,
Sajnálom, hogy ilyen szörnyu dolgok történtek veled. Jobbulást, mihamarabb! A segítségedre lenne szükségünk, a múltkori tali helyre mehetnénk most is (vagyis én most eloször)?
Susok, szerintem ne szedj semmit fejfájásra, inkább kérd meg a férjed, hogy részesítsen egy kellemes feji masszázsban. Halántéktól, homloktól hátrafelé haladva, nagyon-nagyon jó.
Berku, én is megerősíteném a többieket. Az utrogestanból 2x2-t adagoltam a 10. hétig, a 11. héttől a 12. végéig csak 2x1-et, a 13-on már semmit. A méhlepény úgy látszik megbízhatóbban termeli a sárgatesthormont, mint a sárgatest maga, hiszen a 12. héttől sokkal kisebb a vetélés valószínűsége is. A szervezetnek pedig mindenképp át kell állnia, akár belülről kapta a progeszteront addig, akár kívülről.
Valóban kész nőuralom kezd kialakulni...de egyelőre úgy tűnik, hogy mi mégiscsak a hercegecskék táborát fogjuk erősíteni. Ez is érdekes, mert nem is akartam tudni mi lesz, de amikor rákérdezett az orvosom, hirtelen olyan kíváncsiság fogott el... :-))
Nálunk is látszanak néha a rúgások, akkorákat ficereg a pici, szinte hullámzik a pocim.
MOstanában voltunk babaágy és kocsi nézőben, hát szinte padlót fogtunk. Főleg a kocsiktól, azaz az áraiktól. Most még jobban spórolunk, bár megbeszéltük, hogy nem a legdrágább a legjobb minden esetben. Egyébként pl. a Brendon elképesztő árakkal dolgozik.
Gyömbér
Hogy vagy, mi van Veled, Veletek? Olyan régen írtál már, sem itt sem a másik topicon nem láttalak! Én itt figyelem, hogy melyik kismamával mi történik, hogy van, de Te egy ideje eltüntél!
Adj hírt magadról, mert különben aggódni fogunk!
Ja, azt nem is írtam, hogy holnap megyünk UH-ra! Kicsit szorongok de persze nagyon várom!
Ma bejelentettem a főnökömnek, mi az ábra. Tudomásul vette és sok sikert kívánt.
Megjöttem a telelésből, most próbálom behozni a másfél hét termését.
Először is szívből gratulálok Erikának és családjának.
Tényleg lehet abban valami, hogy a nehezen születő babák között több a lány? Kitartóbbak lennénk? ;-)
Noa, drukkolok, hogy mihamarabb begyógyuljon a sebed. Talán tényleg jobb lett volna, ha pár napig még bent tartanak - nagyon nagy strapa lehet két babát gondozni, még úgy is, hogy a család mindenben segít.
Viszont nem kérdés, hogyan lesz második gyermeketek :-).
Örömmel olvasom, hogy gyakorlatilag minden, 8. hetet betöltött pocaklakó szépen fejlődik. A miénk is egyre aktívabb, néha látni is lehet már, hogy mozog. Pénteken megyek terheléses cukorvizsgálatra, remélem, annak is jó lesz az eredménye.
Susok, nekem azt mondták, hogy egy-egy Algopyrin nem a világ vége. De az ingyenes Kismama-vonalat is fölhívhatod, ha az orvosod nem elérhető.
Optimista módon vettünk egy babakocsit és kaptunk már ajándékba egy-egy babaruhát is. Hamarosan kiváltom a kismama csomagot, állítólag van benn egy érdekes könyv. Ti már elmentetek érte?
Előszőr nagy gratula Erikának és a Párjának a kishercegnőhőz!:))))))
Nagyon úgy látom, hogy bele kéne húzni, különben "tiszta" nőuralom lesz itt:)) (Bár mint tudjuk, mi nagyon "lerontottuk" az esélyeinket azzal, hogy a 4. héten nem ettem sok sárgarépát:))))))
Susok, ha bírod, inkább ne vegyél be semmit! Langyos zuhany, főleg a nyakadra (ha jó esik, általában használ is), meleg, vagy hideg borogatás a kobakod rosszabb felére... Ha meg sehogyan sem bírod, csak olyat vegyél be, amit a dokid is enged! Van aki engedi a kalmopyrint vagy a panadolt vagy az algopyrint, van aki meg ellenzi..
Berku, teljesen jól emlékszel:) A 13. hét végére szépen kifejlődik a méhlepény és átveszi a sárgatest szerepét is. Ezután már a felesleges progeszteron rendesen ki tudja akasztani a májat!
Erika és családja, nagyon sok szeretettel gratulálok Nektek. Olyan jó, hogy most már egymás után jönnek a babák!
Mosomasa, az utrogestan leállítását először az orvosommal beszéltem meg természetesen. Csak mivel ő először szabadkozott, hogy nem akar beleavatkozni abba, amit a Kaáliban mondtak (ott viszont azzal bocsájtottak el, hogy a kezelőorvosommal beszéljem meg) ezért kíváncsi voltam, mit mondtak másoknak. Úgyhogy köszi, hogy leírtad, Nálad hogy ment! Egyébként ugyanezt javasolta nekem is, hogy a 11 héten kezdjem el csökkenteni és a 12 hét végére hagyjam el. Furcsa, hogy már itt tarttok, gyorsan elment az idő. Bár a nyár még borzasztó távolinak tűnik, de aztán lehet, hogy hamar itt lesz az is.
Hogy is van ez a hormonokkal? Jól emlékszem, hogy a 12 héttől a sárgatest helyett a méhlepény termeli a hormonokat? Vagy nem?
Először is gratulációk Erikának és családjának! Ismét bővült a Babavár egy kis hercegnővel!
Susok, nem tudom pontosan hányadik hétben vagy, de próbáld meg gyógyszer nélkül. Ha végképp nem, megy, akkor bevehetsz egy fél Algopyrint, de az már a vég legyen.
Én először a 12. héten vehettem be egy felet belőle, igaz, akkor épp olyan pokoli fejfájásom volt, hogy nem is bírtam volna nélküle.
Mi most már 23 hetesek vagyunk és a babóca olyan aktívan rugdos, hogy csak na.
Erika és családja!
Minden elképzelhető jót és örömteli babázást kívánok az egész családnak!
Noa!
Mielőbbi jobbulást, hogy feltöltődhess, és a babákra fordíthasd az összes erőd!
Rólunk annyit, hogy tegnap töltöttük a 31. hetet, szerencsére mindketten jól vagyunk. Még január 31-ig dolgozom, utána megyek el szabira. A csütörtöki UH-n kiderülnek a baba méretei, és az, hogy fejvégű-e a fekvése (a doki szerint az). Szerencsére sokat mocorog, az apukáját mindig arcon rúgja. Kaptam egy kevés ruhát, amiket már ki is mostam és kivasaltam, és a hétvégén egy-két új ruhácskát is vettünk. Egyre inkább elkap a vásárlási láz......
Mindenkinek jó babavárást, Kisvirág
Kedves Erika család!
Nagyon-nagy gratula az egész családnak, és nekem is könnybe lábadt a szemem.../a meghatottságtól, és az irigységtől/
Megyek is vissza a lombiktopicra, és közben növesztgetem a tüszőimet!
Mégegyszer sok boldogságot!