Keresés

Részletes keresés

getom Creative Commons License 2000.10.10 0 0 149
A klubb első szabálya: soha senkinek ne beszélj a klubbról...
Babaloo Creative Commons License 2000.10.10 0 0 148
:D

Persze.

Előzmény: leos carax cornelius (147)
leos carax cornelius Creative Commons License 2000.10.10 0 0 147
2000. október 10-én 12.44.53-kor Jehova Szóda önként lemondott a tagságról.
Előzmény: Babaloo (145)
Kaputykin Creative Commons License 2000.10.10 0 0 146
Tulajdonképpen nem is olyan nagy marhaság ez a saját filmklub-ötlet, csak télleg kéne neki vmi jó név.
Javaslataim: Jéghegy Fesztivál? Kék szalag Fesztivál? Smith kapitány Fesztivál? Queen Elisabeth Fesztivál? Ice Titan Fesztivál? Durr bele Fesztivál! (Ez utóbbinál Bud Spencer-Terrence Hill filmek lennének túlsúlyban)

És akkor én hozzájárulnék egy zárt körű Monty Python Az Élet értelme vetítéssel, ami nemrég van meg otthon dévédén.

Babaloo Creative Commons License 2000.10.10 0 0 145
Jeszónak megengedte. Pozíciótól függ, úgy tűnik.
Előzmény: leos carax cornelius (144)
leos carax cornelius Creative Commons License 2000.10.10 0 0 144
Hát igen, tudnék érdekes dolgokat mesélni, de az alapszabály nem engedi sajnos meg.
Előzmény: Babaloo (143)
Babaloo Creative Commons License 2000.10.10 0 0 143
Én nem egészen így értettem, de Vadi nyilván erre utalt, amikor egy bizonyos ló-hasonlattal élt...
Előzmény: leos carax cornelius (142)
leos carax cornelius Creative Commons License 2000.10.10 0 0 142
Hogy egy macsó állat vagyok? hát, mondják...
Előzmény: Babaloo (141)
Babaloo Creative Commons License 2000.10.10 0 0 141
Hát mégiscsak igaz lesz, amit a Vadi mondott rólad.
Előzmény: leos carax cornelius (140)
leos carax cornelius Creative Commons License 2000.10.10 0 0 140
Jól gondolod.
Előzmény: Babaloo (139)
Babaloo Creative Commons License 2000.10.10 0 0 139
Mi a beavatás, fiúk?
Nyugi cornél, nem mondom el senkinek. Én diszkrét vagyok. Gondolom, ez amolyan férfi mulatság.
Előzmény: Törölt nick (137)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.10 0 0 138
először is kell egy jó név.
Előzmény: leos carax cornelius (135)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.10 0 0 137
mondjuk azt még nem tudja a Baba, hogy miből is áll a beavatási szertartás.
(nem véletlenül kezd el dadogni a Vadi még mindíg, ha meglát egy lovat...)
Előzmény: leos carax cornelius (136)
leos carax cornelius Creative Commons License 2000.10.10 0 0 136
Mos mé montad el? ...ez egy exkluzív klub.
Előzmény: Törölt nick (133)
leos carax cornelius Creative Commons License 2000.10.10 0 0 135
Szal nemtom, mit kéne, lehet, hogy nem lesz más választás, muszáj lesz csinálni valami filmklubot normális filmekkel... az Örökmozgó programjában láttam, hogy lesz a hónap végén valami kult-vetítés, gőzöm nincs, hogy kell ezt érteni, csak fél szemmel olvastam, de még az index is bele van valahogy keverve, hogy itt lehet szavazni a filmekre vagy valami ilyesmi... a Trafóban is volt tavasszal egy próbálkozás kult címszóval, Parakovács meg Ligetinagy neve alatt futott, a futott, az mondjuk túlzás, mer talán ha egy vetítés volt, vagy inkább egy se... kéne csinálni egy filmklubot, egy filtív filmklubot legvégső esetben, mondjuk ezen még dolgozom, hogy fiktívbe hogy lehetne, de szerintem nem megoldhatatlan, és nem ám kult vagy mittomén, JÓ FILMEK, oszt kész.
Előzmény: VadalmaX (132)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.10 0 0 134
Hozzál légyszi Abbast is, ha még maradt, egyébként túl van tárgyalva.
Előzmény: VadalmaX (130)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.10 0 0 133
szoktunk persze, elég gyakran.
Ilyenkor mindíg veszünk kukoricát és azzal dobáljuk a mozilátogatókat, azután fennhangon cikizzük a filmet és még a vége előtt elmegyünk, nehogy gond legyen.
azután buli reggelig, a Vadi többnyire az asztal tetején táncol, a Kornél pedig hozat egy komplett cigányzenekart a saját számlájára, nótázunk mulatunk a Milla Jovovich Fan Club társaságában.
Na ilyen egy filmklubos buli.
Előzmény: Babaloo (127)
VadalmaX Creative Commons License 2000.10.10 0 0 132
szegény kutyus.
Előzmény: leos carax cornelius (131)
leos carax cornelius Creative Commons License 2000.10.09 0 0 131
Bundást inkább akkor hagyjuk szerintem.
Előzmény: VadalmaX (130)
VadalmaX Creative Commons License 2000.10.09 0 0 130
én a Bundást már láttam, nagyon vicces, de inkább olyan művészfilm-féle, szóval inkább csak röhögni meg kicikizni lehet, de azt viszont rendesen,
engem a cserepes kínálatból az Epstein érdekel, meg az Ige de oltárira,
közös programra viszont a Verhoeven-t javasolnám, és vinnék is mazsolás tejcsokit, meg szőlős traubiszódát, aztán desszertnek megennénk a perlakit a film után:-)
Előzmény: Törölt nick (123)
VadalmaX Creative Commons License 2000.10.09 0 0 129
egyszer már sikerült, de nagggyon szűk körben...
Előzmény: Babaloo (127)
Kaputykin Creative Commons License 2000.10.09 0 0 128
szagtekintély - így helyes, nem?
Előzmény: leos carax cornelius (126)
Babaloo Creative Commons License 2000.10.09 0 0 127
Tényleg szoktatok így találkozni?
Előzmény: leos carax cornelius (126)
leos carax cornelius Creative Commons License 2000.10.09 0 0 126
Bundás után vendégelőadó: Dr. Buda Béla pszichiáter professzor, nemzetközi hírű szaktekintély, fasza lesz.
Előzmény: Kaputykin (125)
Kaputykin Creative Commons License 2000.10.09 0 0 125
Ha lesz traubi is, akkó' engem is érdekel a bundás, meg az Epstein WC-je is.
Előzmény: Törölt nick (123)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.09 0 0 124
mondjuk engem főleg az háborít fel, hogy szóra sem méltatták, hogy ezt mind begépelted meg ilyenek.
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.09 0 0 123
akkor legyen a Bundáson találkozó, ilyenek, hogy vidmár meg Vadi nem jönnek?
persze nem baj ha nem, sőt, majd hozok pogit meg sóskekszet, kirúgunk a hámból.
Előzmény: leos carax cornelius (122)
leos carax cornelius Creative Commons License 2000.10.05 0 0 122
Persze hogy lesz, hisz mindig van, tudod jól... ez a Bundás az én érdeklődésemet is felkeltette, semmit nem tudok róla, de láttam a Massimo Dallamano féle feldolgozását a klasszikus történetnek még 1969-ből asszem, és egy nagyon kellemes emlék... megjegyzem a csodálatos Jess Franco is készített egy verziót Klaus Kinskivel szintén 1969-ben, szal nem ám összekeverni őket.
Előzmény: Törölt nick (121)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.05 0 0 121
szia Kornél, lesz megint találkozó? mert akkor megint jövök, ha lehet, főleg a bundás vénuszra lennék kiváncsi, mert nagy rajongója vagyok Seyferth művészetének, és egyébként is.
Előzmény: leos carax cornelius (120)
leos carax cornelius Creative Commons License 2000.10.05 0 0 120
Perlaki ilyen nagyon gondos nyilvántartást vezet a filmklubjainak a látogatóiról, de van értelme, mert tegnap találtam egy borítékot a postaládában, majdnem helyesen szerepelt rajta a nevem... szal az őszi program, amit most itt közzé is tennék, így viszonozva némiképpen az odaadó gondoskodást, az ajánlásokból is idézek kicsit, mer megéri, Perlaki írta tutira, hogy előszeretettel hivatkozik magára egyes szám harmadik személyben, az ne zavarjon senkit, tehát:

CSEREPESHÁZ FILMKLUB-VITAKLUB
(Vezér u. 28/b., Örstől öt perc)

Az évezred morális problémái
(belépő: 400 ft)

okt. 13. péntek 18.00 NYOM NÉLKÜL (holland, Sluzier) "A modern filmművészet egyik legeredetibb pszichológiai thrillere" Perlaki Tamás EZ ÍGY SZEREPEL A PAPÍRON
okt. 27. péntek 18.00 CELLULOID W.C. (am, Epstein-Friedman) A klubvezető ritkán játszik dokumentumfilmet. De ez a film … megérdemli, hogy bemutassuk. … Nem a szexfilmek világában kalandozik, hanem a "hollywoodi mozi" nagy sztárjainak és rendezőinek filmjeiből mutatja ki szenzációs filmrészletek segítségével a sokszor rejtett, talán az alkotó által sem bevallott homoerotikus mozzanatokat.
nov. 10. péntek BUBBY, A ROSSZ FIÚ (ausztrál, De Heer) A velencei filmfesztiválon a "zsűri nagydíját" elnyert "hírhedt" film csaknem minden lehetséges irányban kitágítja a rosszízlés határait, miközben találó megjegyzések és poénok áradatát zúdítja a nézőre
nov. 24. péntek 18.00 BUNDÁS VÉNUSZ (holland, Seyferth) Ebben az alkotásban egy esztétikailag és erotikusan is igen vonzó mai pár szélsőséges szexuális játékaiban korunk párkapcsolatainak problémái a legvégsőkig éleződnek.
dec. 8. péntek 18.00 AZ IGE (dán, Dreyer) Az Ige című film Ingmar Bergman számára is azt a mesterművet jelenti, amelyben a kereszténység legnagyobb kérdései: Megváltás, Hit, Feltámadás kapnak filmes megvalósítást.
jan. 6. péntek 18.00 TÖRÖK ÉLVEZET (holland, Verhoeven) Vad, erkölcstelen, végletesen szenvedélyes, hol kínban, hol gyönyörben járó kapcsolat filmje. Tiszteletlen mozi a tisztelt világról!

Minden előadás után részletes filmelemzés, filmvita a vendégelőadó illetve Perlaki Tamás vezetésével. Így egy este 2 előadást is élvezhetnek a nézők.

hú, de elfáradtam, mindegy, mosmá végigcsinálom,

BÁLINT FILMKLUB
(Révay u. 16, az Opera mellett)

Minden idők legjobb filmjei
(belépő: 400 ft)

okt. 5. csütörtök 18.00 A VÖRÖS TÖRPE (belga, Le Moine) Igazi filmszenzáció! Perlaki Tamás véleménye szerint az utóbbi évek világfilm termésének – a Hullámtörés mellett – legjelentősebb alkotása... A történet főszereplője egy gyermekméretű törpe férfi, aki egy "magas" felnőtt társadalomban próbál boldogulni... Hol groteszk, hol megható, hol drámai kalandok sorozata, amelyet bárki átélhet a jelenkori társadalomban, aki valahogyan nem illeszkedik a közmegegyezéses formákhoz.
okt. 12. csütörtök 18.00 MARÉKNYI SZERELEM (svéd, Sjöman) ...A Maréknyi szerelem letisztult filmjeinek egyike, amelyben a szerelmi-szexuális szál egyensúlyban van a társadalmi mondanivalóval.
okt. 19. csütörtök 18.00 EROTIQUE (amerikai, Borden-Terut-Magalhaes-Law) Igazi ritkaság ez a nagyszerű film! A mai filmművészet 4 neves női rendezője fogott össze, hogy az erotikáról, a párkapcsolatok modern szövevényeiről, a testek egymásratalálásáról, a női és férfi szexualitás kulisszatitkairól készítsen őszinte, kendőzetlen filmet.
okt. 26. csütörtök 18.00 EGY ÁLMODOZÓ 4 ÉJSZAKÁJA (francia, Bresson) EZ A KEDVENCEM: ...A nem földön járó, álmaiban élő, rendkívül szimpatikus és intelligens, de az anyagi valóság számára hasznavehetetlen főhősben valószínűleg a filmklub sok nézője önmaga (vagy barátja) tükörképére ismerhet rá.

nem vagyok komplett, kikészültem totál.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!