Éppen a legfőbb ideje ennek a topiknak is. A szemeink előtt bontakozik ki a jövő, férfiak tömegei kezdenek rájönni hogy manipulálják őket a nők, hogy át lettek verve, hogy boldogtalanok, hogy a mai modern nőknek nem lehet megfelelni. Hogy túlárazottak, hogy elképesztő igényeik vannak, hogy megcsalnak. Hogy egy rántottát nem tudnak tisztességesen elkéeszíteni. Hogy a feminizmus harmadik, agresszív hulláma teljesen átmosta az agyukat.
Egyértelmű a válaszreakció : A nők bojkottja! Megvonni tőlük a figyelmet és a támogatást.
A digitális lábnyomom megmarad. 30 év múlva összegyűlik annyi anyag hogy 2214-ben is írok még. Kinyomtatnak 3 D-ben, lehet teszek akkor föl farkas képeket is ;D
És a STEM szakok? Lökik mint eszelős a "felzárkóztató" képzéseket KIZÁRÓLAG nőknek, egyre több csaj indul első évfolyamon és ugyanúgy 1-3% végez mint 30 éve!
Az a gyógyíthatatlan bánatom h rosszkor születtem. Ha 6-8 évvel korábban jövök akkor részt vehettem volna a rablópriv-ban, ha ennyivel később akkor nem ruszkit kellett volna tanulnom, és nem Comodore 16-al vacakoltunk volna. 30 évesen lett mobilom, 35 évesen netem. (akkor még nem 1 volt a kettő) Ja és nem vagyok 185 cm magas, kihalok mint a dínók a durva életbe! :Dp
Nem én sírom vissza, hanem egyrészt ártunk és ormányunk:-) panaszkodik, hogy fogy a magyar, másfelől meg ti gyüttetek problémázni, hogy milyen mgok lettek a ffiak: szarnak a gyerekvállalásra, családra, megúgy a nőkre is:-)
szeretik a férfiak a múlt kicsiny darabját kiemelni, széppé festeni és aztán azzal pedálózni :P Az asztalról is csak a jó falatokat vennék le, a többit nem :D
kicsit oylan mint amikor a Facebookon is magyarázzák hogy régen sokkal jobb volt mindne mert ez meg az ... mindig írom hogy akkor kussolj és a FB-ről is töröld magad, régen ugyanis az sem volt és így a világ nagy része nem szembesült a faszsággal amit összehordtál :D
Nem értik meg, nem gondolják végig, hogy a képzés a modern élet része, a technikai civilizáció velejárója. A nőket se hobbiból kezdték el képezni, szükséges volt, ahhoz, hogy dolgozni tudjanak.
A kor szintjén, a kor elvárásainak megfelelve a gyereknevelés teljesen más, mint 100 éve. Ahogy a másik topikban írtam, a gyereknevelés még sosem volt ilyen hosszú, ilyen erőforrásigényes, ilyen komplex.
Mondjuk van ennek is egy olyan része, hogy talán ennyi lehetőség a kényeztetésre se volt soha. Mikor gyerekeink születtek a barátnőmmel, mondtam is neki, hogy mi a francot fogunk csinálni ezekkel a gyerekekkel, hogy felfogják és megtanulják, hogy van olyan, hogy nincs? Korábban a gyereknevelők mindent megadhattak a gyereküknek, ami erejükből telt, még akkor is vígan volt a gyereknek információja a javak végességéről, és ez beépült a gondolkodásába. Most, ha mindent megadsz egy gyereknek, amit tudsz, akkor gyakorlatilag, ha csak nem néz rengeteg reklámot, úgy érezheti, hogy a mindent megtehet, mindent kérhet - nem biztos, hogy jó, ha ez a gondolkodásának, világlátásának a szerves része.
Ha vissznézek az időben, már a nagyszüleim se vállaltak sok gyereket, ők a két vh. között született nemzedék, kettő-kettő gyereket vállaltak.
Ha a dédszüleimig nyúlok vissza, akkor ott már előfordult több gyerek, egyik helyen 4, a másik helyen 5, viszont olyan is volt, ahol a 3 gyerekből 1 a másik helyen 6 gyerekből 2 érte meg a felnőtt kort. Ahol pedig sok gyerek volt, ott jobbára csak 1 tanulhatott. Annyira ne hiszem, hogy ezt kéne visszasírni.
Igen, 13 éves juhászbojtárságig valóban felnevelték a gyerekeiket ezek a nők, akár főtt krumplin is. Ilyen erősek voltak. De zavarba jöttek volna, ha fel kell szállni a metróra, hogy gyorsan és időre beérjenek a munkahelyükre, nagy mennyiségű adathalmazt pontosan feldolgozni. És még inkább zavarba jöttek volna, ha a másodikos gyereküknek otthoni szemléltetőeszközt kellett volna környezetismeretből készíteni, mert az alsós tanítónéni nem igazán volt motivált, hogy órán megtanítsa az anyagot a gyerekekkel. Téged is akármelyik nő fel tudott volna nevelni 7 testvéreddel, és mehettél volna marhákat terelgetni, csak nem tudom, mit szólnál hozzá, ha nem a netet birizgálhatnád a meleg szobában, hanem a tűzön kellene főznöd most a gulyást.
Ez egy optimalizációs folyamat, a modern élet része, és még nem találtuk meg ennek az életnek az egyensúlyát, hagyjál már a 100 évvel ezelőtti erős nők szöveggel, ne legyél oktondi.
Ebben igazságod vagyon:-) Valóban, a mai világban tovább tart felnevelni egy gyereket, mire a társadalom hasznos tagjává válhat. Ez is az egyik oka, hogy kevesebbet vállalnak belőle. És pont a középosztály. Ahol meg sok születik, ott látjuk, többnyire mennyire lesznek hasznos tagjai a társadalomnak mamár piacképest tudás híján.
Ma teljesen mások a gyereknevelessel szemben támasztott igények, nem ashatod bele a földbe a gyereket amíg kapalsz, és sokszor 25 éves koráig csak viszi a pénzt, nem hozza.
Háppedig így van. Korábban ennyivel erősebbek voltak a nők. (Nem nagyobb arcúak, hanem ténylegesen erősebbek) 6-8 gyereket simán kihordatak, felneveltek, óvoda bölcsi nélkül. Mellette ugyanúgy folyamatosan dolgoztak (legfeljebb a férjük volt a munkaadójuk), és vezették a háztartást is.
Modern ffi szerep meg az, amit látsz, és ami ellen megy a nyígás, hogy mamár a ffiak ilyenolyan puhányok, passzívak, határozatlanok lettek, nem akarnak a nőkért meg úgy általában semmiért se harcolni, nem akarják a nemi alapú többletfeladataikat magukra vállalni. A dolog pikantériája, hogy tulképp azokat a tulajdonságokat útáljátok a modern ffiakat, mert olyanok lettek, mint ti magatok vattok. Inkább örülnétek a zeggyenlőségnek:-)
Ott kezdődik, hogy azt írod, hogy a nők kapnak sokkal több segítséget a gyerekneveléshez, mint bármikor.
Ez így ebben a formában szomorú lenne, ha igaz lenne.
A családnak szól ez a támogatás, nem csak a nőnek, hanem a férfinak is, gondolom, te is így gondolod, hiszen váláskor megosztott gyerekfelügyeletet szeretnél a férfiak nevében.
Az mgtow komolytalan, sértődős nyafogás, de egy modern férfi szerep kialakulásának segítésében látnék fantáziát, és ennek nyilván az is része lenne, hogy a férfiak ne veszítsenek a váláson annyira sokat.
Az a baj, hogy ahogyan a női szerepek is egymás mellett élnek, tehát vannak hagyományos gondolkodású nők (szerintem pl. én) és vannak modern gondolkodású nők, úgy a férfi szerepek is egymás mellett fognak élni, lesz modern gondolkodású férfi és hagyományos gondolkodású férfi. És mindennek, ami a jogrendszer része lesz-lenne, ezt mindet együtt kell kezelni, mindet képviselni kell. Nem könnyű.