-- annyira rosszul vegzi a feladatat, hogy kisoprik partostul meg a parlamentbol is (ez tortent a centrumpart elodjeinek nagy reszevel, es politikusaival) kiveve Kupa
-- az a politikus, aki semmivel sem bizonyitotta jobban azt, hogy helyes rabizni a kozugyek intezeset, mint hogy csendben lopott (Kupa) vagy alapvetoen nem kerult a husosfazekhoz (tobbi CP politikus)
-- az a politikus, aki a Kadar rendszerben az ertelmisegi elithez vagy az ellenkulturahoz tartozott (ld. SZDSZ) de az uj vilagbol nem latszik semmit erteni
-- aki keptelen igazarol meggyozni az embereket
-- akinek nincsen programja, nem tud a valasztokkal kommunikalni, vagyis nem alternativaja a jelenlegi nagyoknak, csak annyiban, hogy o kicsi, es ezert kevesebb utalatos dologgal lehet osszefuggesbe hozni
-- a CP egeszen pontosan mondott valamit, hangsulyozom, egeszen pontosan, hogy mit fog alapvetoen mashogy csinalni ezzel az elegge elcseszett orszaggal, aminek rogton a nyakan az EU csatlakozas. Az, hogy humanizalni akarjak a politikat, onmagaban nem sokat ert, jobb volna kicsit professzionalizalni, nem?
1. Való igaz az SZDSZ és a MIÉP a két értelmiségi párt. Én az SZDSZ-t emeltem ki mint nekem rokonszenvest. Ennyi. Amellett hogy a MIÉP értelmiségi bázisa is sok számomra tiszteletreméltó embert is magában hord. Aki nem hiszi járjon utána. A MIÉP nem az ami a médiából lejön. Mégse szavazok rájuk mert bennem is él némi bizonytalanság...
2. Mindig a vseztesekre szavazol. Ezt elég visszatetsző duma. Hadd ne válaszljak rá. A bukott szót se akarom itt értékelni. Nem idevaló. A törpepárt úgyszintén nem.
3. A cigánykérdés pedig itt nem téma a részemről...
"Azért arra én is kíváncsi lennék, hogy az SZDSz mivel járatta le a liberalizmus eszméjét."
A viselkedésével, azokkal az eszközökkel, amelyeket a politikában használ. Nem ragozom sokáig. Elég annyi, hogy antiszemitizmus (igen, ezt az SZDSZ gerjesztette/gerjeszti, talán nem teljesen tudatosan - bár ekkor igencsak jóindulatú voltam), elhatárolósdi, taxisblokád, és mindenféle egyéb kisebbségügyi kérdések.
Ott csak egyeni jeloltek jutottak be ,mint kozos jeloltek.az MDF listan be sem jutott. Itt viszont valoszinuleg az SZDSZ bejut listan, mig a kozos jeloltekben mar nem vagyok ilyen biztos.
Látszik, hogy öregszem, mert csak most jutott eszembe, hogy ez a helyzet igencsak hasonlatos az 1998-as helyzettel, igaz, akkor a Fidesz cipelte be az MDF-et a közös jelöltek miatt. Lehetséges, hogy most a maszop az szdészt? Mecsoda szégyen, mecsoda szégyen !!!
Tudod mi a szánalmas...
az ahogy megpróbálsz kibújni a válasz elöl....
ugyanúgy mint a másik topicban amikor bizonyítva lett, hogy I. Viktor hazudott...
de hát maga a "módszer" is egy válasz...
olyan MDF-es "Heti válasz"...
ha már az Elek et.-at emlegeted...
a TE elvtársad!
2 milliárd közpénzért!
az őrületbe kergetsz. :) nem a demokrácia ellen érveltem, csak annyit mondtam, hogy a kormányzati rendszer stabilitását szolgálja a kevesebb párt. 5-6-nál több parlamenti párt esetén általában instabil koalák jönnek létre, gyakoribbak az előrehozott wálasztások.
Bizonyara azokban a korzetekben inditanak kozos jeloltet ahol mindket part a legvacakabbul all, hogy az egyeni jeloltre adott szavazat ne menjen ketfele.
Persze. Az MSZP-SZDSZ közös jelöltek pedig erősítik a szadesz önállóságát, mivel a maszop pusztán önzetlenségből enged közös jelölteket.
Tényleg úgy lehet, ahogy mondod:-))
"Szóval, csigavér. A szadesz, ha bekerül a parlamentbe, megkéri az árát a maszop"
El vagy te szedulve teljesen. Ha a szadesz bekerul
azt a teruleti listakon elert eredmenyenek koszonheti majd es nem par kozos egyeni kepviselojeloltnek.Ahhoz meg mi koze van a maszopnak.
Várd ki a végét. Lesz ez több is, mint kettő. Sok idő van még. Egy hete ugye még teljesen önálló volt a szadesz.
Emlékszel még: "Nem lépünk koalícióra, ha a maszop abszolut többséget szerez". "Nem lépünk koalícióra, ha Horn lesz a Miniszterelnök".
Szóval, csigavér. A szadesz, ha bekerül a parlamentbe, megkéri az árát a maszop. Mert kikerülni nem tudjátok.
További kellemes köldökvizsgálódást.
A 89-essel már el is hódítottad nemecsektől a hónap vicce címet. Két (2, kettő) db közös jelölt vs. kegyelemképviselők '98 és közös lista 2002. Az arányérzékeddel nagy baj van.
Ertem, bar a demokracia ellen azzal ervelni, hogy nem jo a gazdasagnak? Akkor celszeru volna megvonni Mo. szuverenitasat es a General Electric maganteruletenek nyilvanitani, nem? Az egy gazdag, hatekony vallalat, es jo kis ipari park lennenk, ahogy vagyunk.