Nekem ez a "pirosam". Na azért tud néha kicsit sötétebb piros is lenni.:-)
Hanem ha jól sejtem kaptam tőled egy bordót is (propellervirágút).
Gizmo01-nak van egy igazi pirosa. Nem adott még senkinek?
Szép sorban gyökeresednek a tőled kapottak, bár bevallom van egy amelyiknek lóg a levele, de négy meg már cserépben. Ha elutazom viszem magammal, nem bízom a gyerekekre. :-))))
Sajnos viszont egy sem hoz még bimbót. Pedig locsolgatom virágzásindítóval. Véletlenül meglocsoltam a mikulásvirágot is, az meg zavarában kivirágzott. :->
csak képen lilás,kezdetben azt hittem,lehet,hogy mégis piros lesz idén,de sajna még mindig csak rózsaszín viszont a dupla rózsaszínem néhány virága nagyon-nagyon halvány csinálok képet,este jövök
Azt szeretném még megkérdezni tőled, hogy az a nagy rózsaszínes, lilás, szimpla leandered általában ilyen érdekes színű, vagy most a fényszegény kezdet miatt ilyen? Nekem s sok halványabb sokkal.
Majd mindennap nyílik egy újfajta rózsaszín, vagy ciklámen, de nagy érdekesség nem jött még elő eddig, meghát az is probléma, hogy nem lehet pontosítani most a színeket!:-( (Igaz, a kétszátötven körüliből még tán tíz virágzik!)
Rózsás virágú nagyon keveseknek és kisszámban nyílik, ne aggódj miatta, ha már pirosodik és ilyen marad az idő...
Még annyit megpróbálhatsz, hogy jó pár centivel a puhává vált szár fölött levágod és friss vízbe teszed, esetleg így sikerülhet. Addig vágd, hogy a szár közepe ne legyen barna, hanem szép tiszta.
Én örülök, hogy örülsz, és lehet Rágica meg Gyzozo (holvagymostanában?) is örülni fog, de biztos voltam benne, hogy sárga lesz, nem is értem a dolgot, egész biztos vagy benne, hogy ez az?
Én jelentem Neked, hogy az enyém bimbóinak a szélén van egy vékony rózsaszín csík! Gondoltam eddig is, hogy nem egyforma Rágicáéval, mert ő sosem merte azt mondani rá, hogy sárga, én meg merem, mert bár halvány, de tényleg sárga.
Ma láttam először, hogy valami megindult az oleanderen...2-3 bimbó megpirosodott,és csillogósság vált,olyan mint a Ti 1-1,5 hónappal ezelőtti képeiteken.
Ezen kívül 2 ágon nőtt még virágbimbó-csomó, meg amit visszavágtam,mert elcsökevényesedett,most két oldalt hozza a hajtást.
Remélem, hogy hamarosan beindul a többi is, és valamikor a nyáron utolérhetlek titeket.
Sajnos a leanderágaim leginkább megrohadtak a vízben.Bebarnult,és felpuhult a száruk...kidobjam?Várjak még? Már kb lassan 3 hete állnak a vízben.Nem kaptak napot. Se sok fényt...félhomályban voltak. Nem tudom.Nincs szerencsém velük.
Igen, kertészeltem, locsoltam a füvet és elültettem a pénteken a férjemtől kapott négy rózsás meténgemet:-) Nem vicc! Meg mást, meg keresem a helyét a datúrának!
Neked viszont azt mondom, légyszíves mutasd meg a tisztelt társaságnak azt a gyönyörű sárga leanderedet, mert én legalábbis alig tudtam, hogy van, de hogy ekkora, azt el sem képzeltem!
A levélsárgulásról ne engem kérdezzetek, annyi sárga levelem van, hogy csuda. Bár én tudom az okát, megfáztak ősszel, lehet látni a levelek csücskén a kis beszáradást, és sajnos ezek pont azok, amiket azért vágtam vissza, mert fel voltak kopaszodva, most megint kopaszodnak.:-(
Kérdés, hogy hol sárgulnak, ha alul az talán nem nagy baj, de ha a virág közelében, akkor baj lehet, de hogy mi...? Minden lehet, amit eddig felsoroltak, sajnos magának kell kitapasztalnia, hogy mi lehet az, amiből túl keveset, vagy esetleg túl sokat kapott.
sziasztok.levélsárgulás lehet csomó dologtól,én túlgondozásra gyanakszom,meg kellene várni,hogy a föld felszíne két locsolás között kiszáradjon. túllocsolástól lehet gomba is,lehet még tápanyaghiány X
mindkettő műgyantaburokba zárt tápanyag,ami a hőmérséklet és csapadék hatására oldódik ki a burokból. Ugyanaz a termék,két cég,más név,úgy tudom,scottts fűben profi
Másra gyanakszom.Mondtad,hogy szoktad őket sprickolni.Mikor? Kb hány óra tájt?Nekem napégésnek tűnik inkább,de azért elkülönítem. atka ellen Flumite, nissorun, mitac szerintem a zolone is(szívókártevő ellen?)tudja valaki hogy ez jó-e?