Keresés

Részletes keresés

oleandro Creative Commons License 2006.06.21 0 0 5678
mindig melléütök,de a Lelence az nem rossz
Előzmény: oleandro (5676)
anblock_italia Creative Commons License 2006.06.21 0 0 5677
Tegnap is ezt kérdezte valaki, nem kell sokat visszaolvasnod, de a végeredmény az, hogy lehet túl sok víz, vagy túl kevés, túl sok tápanyag, vagy túl kevés, esetleg hideg vít, esetleg őszi megfázás, szóval bármi, neked kell rájönni, mit nem csináltál megfelelően, nem könnyű feladat és tapasztalatom szerint a sárga levél már nem zöldül meg, mert ha elkezd sárgulni, akkor már roncsolódott a szövetállománya és elpusztul. De ime, ezt ma szedtem le egy nyárvégén megmetszett és szépen kihajtott, de ősszel megfázott leanderről, nem örültem neki, dehát ez van.
Előzmény: andi88 (5666)
oleandro Creative Commons License 2006.06.21 0 0 5676

Ha már így OFFolgatunk: Mi is megyünk arra, Dolomiok, garda-tó, venetoi váriosok, egy kis tenger Lelencénél. leander szempopntból nem ismerem a környéket, de remélem a Garda -tó környéke aranybánya. ha vkinek van vmi különleges lelőhelye arrafelé, megoszthatná.

És egy szakami kérdés: amikor elmegyünk, a leanderek nyilván kevesebb vizet kapnak majd. Szerintetek elötte már kezdjem el őket edzeni (a víz mennyiség fokozatos csökkentésével), vagy éppen ellenkezőleg, adjak nekik csak annyit, amennyit bírnak (ill. én), hogy legalább addig jó legyen nekik?

anblock_italia Creative Commons License 2006.06.21 0 0 5675
Abból ez az első virág, jól eltaláltad, idén ez lesz nálam a favorit, de hajtásra még egy kicsit várni kell.
Előzmény: Boyteam (5663)
anblock_italia Creative Commons License 2006.06.21 0 0 5674

Nagyon termékenyek voltatok ma,most csak néhány szó, mert az érettségiző állítólag a gépen írja a tételeit:-)

A magról neveltek hajtásai már ugyanolyanok, van sok, amit szaporítottam már.

Olaszországban mi eddig és ezek után is legkésőbb májusban járunk, ami miatt sajnos a leandererdőket nem látom csak zülden, de hajtáshozatalra van akkor is lehetőség, legfeljebb zsákbamacska. Én úgy hoztam őket, hogy a kiürült hűtőtáskába tettem kicsi üdítős üvegekben amiket a lányunknak vettünk (meggyanusított, hogy a leander ágak miatt vettük az üditőket, pedig dehogy!?), Így vízben voltak, ha esetleg kicsurgott nem volt gond, szóval jól sikerült, majd mind megmarad.

TTNora Creative Commons License 2006.06.21 0 0 5673

igen, izginek tényleg izgi a várakozás! :-)

Amilyen satnya, annyira pátyolgatom a többihez képest.

Én elhatároztam, hogy ha tehetem, minden évben egy másik tájegységet járok körbe Olaszországban.

Előzmény: monarda (5672)
monarda Creative Commons License 2006.06.21 0 0 5672

De legalább van remény a virágzásra addig meg meglepetés+várakozás, ami nagyon izgi, legalábbis szerintem.

Toscana , Róma, Velence......mind gyönyörű!Ha egyszer gazdag leszek nem csak egy-két napra megyek.....

Előzmény: TTNora (5671)
TTNora Creative Commons License 2006.06.21 0 0 5671

Én már nagyon sokat olvastam Toszkánáról, de ez minden várakozást felülmúlt!
És a virágok! Állandóan feljajdultunk, hogy odanézz, de gyönyörű fa, virág, stb.! :-)

Nekem egyébként a hajtásletépés nem jött be. Tavaly Horvátországból hazafelé jövet 10 hajtást csomagoltam vizes papírtörlőbe, egy maradt meg, de elég csenevészke (bár utána a házunk körüli építkezés sem tett jót neki, átment rajta egy úthenger). Azt sem tudom milyen színű lesz valaha.

Előzmény: monarda (5669)
monarda Creative Commons License 2006.06.21 0 0 5670

Biztos jól tudod, de én úgy tudom ha az eredetét tudod igazolni(számlával)akkor lehet.

Ha metszőollózol azt Magyarországon se nyílvánosan teszed, nem?:DD

Sok sikert hozzá!

Előzmény: Glenbenton (5667)
monarda Creative Commons License 2006.06.21 0 0 5669

Az isteni hely! Gondolom maradtatok volna még egy kicsit.......

Előzmény: TTNora (5668)
TTNora Creative Commons License 2006.06.21 0 0 5668

Toszkána, LaRosa a falu, ahol a kertészet volt. Volterra környéke.

De nagyon sokat kirándultunk, és szinte minden faluban volt kertészet!

Előzmény: monarda (5617)
Glenbenton Creative Commons License 2006.06.21 0 0 5667

Mi is megyünk nyáron Olaszországba és szeretnék hozni leandert.

Nem cserepeset, csak hajtásokat.

Én úgy tudom, hogy a határon semmiféle növényt nem lehet átvinni.

Ti mit tudtok erről?

(nem mintha ez megakadályozna a csempészésben)

andi88 Creative Commons License 2006.06.21 0 0 5666

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni!

Mivel munkahelyen vagyok nincs időm visszaolvasni a hozzászólásokat.Biztos volt már róla szó ezért bocs!

Sárgulnak a leandereim levelei!Ez mitől lehet?

Előre is köszi!

monarda Creative Commons License 2006.06.21 0 0 5665

A leszedett magokból, mindig más színtónus alakul ki?

Évek múltával is megtartja a magról vetett az első színét?

Nem akarsz egy leanderes kertészetet nyítni?

Előzmény: anblock_italia (5656)
monarda Creative Commons License 2006.06.21 0 0 5664

Boyteam!

Ha mész a metszőollót ne hagy otthon, azért ajánlom , mert reggel telefonált a férjem és elmondása szerint : -ezeknél úgy nő a leander mint nálunk az akác.

Tehát jól megmetszette a bokrokat , pedig hol van még a vége az utazásának.....

Tényleg Anblock!

Nagyon szeretném megtartani majd a dugványokat amit most hoz, vízben fogok kísérletezni.......bár azt írták, hogy nem maradnak meg de a télen kettő olasz dugványt sikerült kigyökereztettnem, csak ültetésnél halt meg.:cry

Szerinted? Tessék mélyre ható lenni!

Előzmény: Boyteam (5660)
Boyteam Creative Commons License 2006.06.21 0 0 5663

A magról szaporítottak dugványozással megtartják a tulajdonságaikat?

Ha igen, és szabad kérni, akkor a 7.képen lévőből kaphatnék majd egy kis hajtást?

Nagyon szépre sikeredett. Az is érdekel, hogy még azt is tudod követni, melyik-melyiknek a gyermeke?

Előzmény: anblock_italia (5654)
Boyteam Creative Commons License 2006.06.21 0 0 5662

Jesolo mellé, ismerős vagy arra? Hátha tudsz ajánlani, valami jó kis lelőhelyet :)

Megteszek minden tőlem telhetőt, hogy szaporítsam az állományomat. Sokan vagyunk a kocsiban, nehezen viselik fickókáim a mániámat, de azért nem hagyom magam!!!

Hát, ha sikerülne pl. egy szép lilát, v. pirosat, v. bármilyen különlegeset nemesítened, már meg is van az első vásárlód! :))

Előzmény: anblock_italia (5661)
anblock_italia Creative Commons License 2006.06.20 0 0 5661

Off.:Merre mentek Olaszországban?

Nem lehetsz ennyire jó, hogy már ilyen korán szétszabdald szegényt, majd virágzás után is jó lesz!

A férjem szokta javasolni, de szerintem ez bőven elég, vagy ki tudja, evés közben..., valami igazi piros már tényleg jó lenne, meg narancssárga, meg lila, meg...talán kék?

Előzmény: Boyteam (5660)
Boyteam Creative Commons License 2006.06.20 0 0 5660

Köszönöm az illatjelentéseket :))

Hamarosan utazunk OLASZORSZÁGBA :))), ha megjöttünk, kezdem a sárga szabdalását. Addigra talán minden kinyílik, és meg tudom őket mutatni.

Kiwáncsi, nagyon szép a halvány rózsaszíned. Anblock, amiket alkottál, az valoságos csoda. Nem gondolkodtál még a nemesítésen? Szerintem, Neked még az is menne :) 

Boyteam Creative Commons License 2006.06.20 0 0 5659
Kérdezem a Többieket is, de szerintem ez sem egy szokványos :)
Előzmény: rágica (5608)
cserella Creative Commons License 2006.06.20 0 0 5658
hát igen,ezek egész jók lettek :)
Előzmény: anblock_italia (5654)
anblock_italia Creative Commons License 2006.06.20 0 0 5657
Persze, a jövő héten küldheted!
Előzmény: Melody2001 (5651)
anblock_italia Creative Commons License 2006.06.20 0 0 5656

Ez még nem az össze, de most nem tudom melyikek hiányoznak.

Na, nem kaptatok kedvet a magvetéshez?

jkoszeg Creative Commons License 2006.06.20 0 0 5655
anblock_italia Creative Commons License 2006.06.20 0 0 5654
ugye nem baj, én is csak így tudom egyben látni őket.
anblock_italia Creative Commons License 2006.06.20 0 0 5653
Mindjárt túl vagyunk az érettségin, nem mintha éjt nappá téve tanulna a gyerek, sőt! De megtaláljuk még júniusban a megoldást!
Előzmény: kiwancsi (5648)
cserella Creative Commons License 2006.06.20 0 0 5652

sajnos semmi küli .ilyen a tavalyi kép róla.teljesen rózsaszín ,de nem tudomeléggé tápanyagozni,ezért sem szeretem igazán,mindig fakók a virágai
a mostani állapota leginkább azért tűnik lilásnak,mert a fény ilyen volt,és kezd elnyílni.
Előzmény: anblock_italia (5644)
Melody2001 Creative Commons License 2006.06.20 0 0 5651
 AI! Na ilyet pl. nagyon szeretnék. Erről álmodom éjszakánként. Küldhetem érte a postást?
Előzmény: anblock_italia (5562)
kiwancsi Creative Commons License 2006.06.20 0 0 5650

Hogy tudnánk lebonyolítani?

Van neked olyasmid amire rég fáj a fogam. :-))

Nemrég voltunk Szegeden, de ez nem rendszeres.

Néha meg megyünk Békéscsabára úgy évente... de fogy a rokonság...sajnos.:-(

Előzmény: rágica (5649)
rágica Creative Commons License 2006.06.20 0 0 5649
Hááááááááááááááát! Ha Te is akarod!
Előzmény: kiwancsi (5642)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!