Ma reggelre az egyik leanderem alsó leveleiből sok elsárgult, és ilyen lett, mint a képen. Meg tudnátok mondani, hogy ez mitől lehet? Kártevő, túlöntözés, perzselődés?
Ha ennyi van, csináld mindkettőt, és majd jelentsd a kisérlet eredményét. Van, aki errea, van, aki arra esküszik, de szerintem még senki sem próbálta azonos időben, azonos fajtákon, azonos körülmények között. Most majd kiderül az igazság
Megjött a párom egy vödör leander ággal, akkor most vízben vagy tőzeges hormonos gyökereztetést válasszam? Nem tom mit csináljak álítólag öt színt sikerült kutyázni....vannak képek is majd teszek fel....este.
Jó, hogy mondod, mert úgy vágtam be alulról, ahogy a többit szoktam. De akkor megyek is rögtön a szikéért, és ejtek rajta még egy vágást. Azon ne múljon
A magról vetésről most azért nem írok részletesen, mert ez meglehetősen távoli feladat, majd valamikor februárban lehet elkezdeni, akkorra érnek be a magok. Azt elmondom, hogy egy magtokban vagy száz mag van és nem feltétlen az anyanövény tulajdonságait hordozzák, de természetesen ha aktuális lesz küldök magot bárkinek szívesen esetleg más színű növényről, mint otthon van.
Ki persze nem dobtam még, annyira jól azért nem megy. Kapott még egy esélyt. Eltávolítottam róla a leszáradt hajtásokat, a födlben volt elbarnult részt levágtam, és ment vissza a vízbe a karó. Próba szerencse. Egyébként a szár belül még élteképesnek tűnt.
Ma vettem egy leandert a Pennyben. Nem látok rajta semmi betekséget,igaz ez nem tapasztalat csak ahogy titeket olvaslak elég sokat tanultam tőlletek. Van rajta friss bimbók is. A színét sajnos nem tudom. Megróbálom majd lefényképezni és felrakni ide. Így már 5db leandrem van. Remélem leszmajd több is, de türelem "leandert " termt.