Csak bekukkantottam, mert egész délután dugványoztam a leandereket öt balkonláda lett tele+10 ág került vízbe, jó fások voltak. Remélem szerencsém lesz.....
Van az a pumpálható, bioszer levéltetvek ellen, ami tök ártatlannak látszik, nagyon hatékony a levéltetvek ellen., és általában nem károsítja károsíta a növényet, majd minden kocakertész használja. Nem jut eszembe a neve sajnos, majd gondolkozom rajta. Na azt kerüld el, ha jót akarsz. Minden növényre jó, de speciel a leandernek a friss hajtása egy nap alatt elkezd tőle feketedni, és aztán teljesen tönkre is megy. igaz, a levéltetektől is megszabadít. Úgyhogy sztem maradj az általad említett szereknél
Én is szeretnék kérni a pirosból,ha lehet,mivel most nagy csalódás ért,tavaly vettem két pirosat és mindkettő bordó lett:-( Szép nagyon,de hát mégsem piros...:-(
:) lehet hogy azért,mert még viszonylag kicsik,nincs meg a megfelelő bugaszám,'hogy egymásba fussanak' Érthetően írtam?Nekem sem egyszerre virágoznak,csak utolérik egymást.Nálam sem volt ez mindig így.Nekem különben is csak 7 nagyobb van,ebből eddig 3 virágzott,tegnap bejött a 4.,de mire az utolsó virágozni kezd,szerintem akkor az elsők már nem fognak. ozmokót jó ,de bármilyen magas foszfortartalmú táp serkenti a virágzást.Nálam teljesen déli 'teraszon vannak.kétszer locsolok,reggel-este.
Rendesen kinn szoktam felejteni-6 ig is, amim volt anno(rózsaszínű), de aztán úgy bezsongattátok az embert, hogy mára már azt sem tudom mennyivel is rendelkezem. Rengeteg dugvány......ha megered mind....bele sem merek gondolni......még a végén utolérem Anblocot, pedig nem szándékom, van elég tennivalóm......:DD
Lehet, hogy Rágicától is megfertőződtem:"ludat,kacsát,kakast is"mondás.......miatt??:DD
Nekem annyi a gondom velük, hogy nem akarnak egyszerre többen virágozni mindig csak egy egy külön külön virit.
Sima virágföldet használsz osmocotéval keverve? Nálam abban vannak, de nem produkálnak, talán még nincs elég meleg nekik?
Ma reggel készült képeimből feltöltök egy csokorral.
Csak a barack színű leanderunk várat pár napot, amit mindíg lefújt a szél a teraszról. Többet volt arnyékos helyen, de rengeteg virágot fog nemsokára hozni.