Ezaaaaz :) Tudtam,hogy valami roha.dt hüle neve van :) A 4ben lesz 1 gúnár tuti az megy cserére megint csak.Nem is tudom minek tartom ha nem vágom el a torkát :) A 2 éves gúnár olyan tapasztalt mint ha ma született volna.Nincs mellette tojó :) Ma szereztem 2 kecskét is :) A szomszéd még nem tudja :) :) márc közepén hozom haza őket,tegnapi szöletésü nöstény alpesi és fél éves bak alpesi. A bak nagyon szép,akár vérvonalat tovább vinni is jó.
Csáo, a zöldes-kék tojást az Araukana toja olyan tojást kaptatok.
Bütykösöknek meg örülök hogy paszolnak,a gúnarakal nagyon jo üzletet csináltál 3 helyet 4-et kaptál gratulálok, amugy mind a négy tojo és Landezi ludak mert azok nagyon jo kotolnak, és a 2 éves gúnár nagyon jo mert már tapasztalt,
Szeva Balázs.Mi a neve annak a csirkének aminek a tojása zöldes-kék? Illeszkednek a libák a gúnárhoz :) A 3 gúnárt meg elcseréltem 4 db 2011 őszi vadas színü libura.Ahoz meg van 2 éves gúnár a cimbimnél :) Köszi Attila
Nem adnám el ha nem muszály mert én is folyamatossan keltetek. Tegnap sikerült szereznem egy bütyis gúnárt a bütyis ludaimhoz. Így a tavaszi tojás már tuti lesz remélem :) Vannak csirkéim is jó kakassal. De kölcsön szívesen adom amíg nem indulnak be a ludaim.
Csapdát holnap hoznak,a kutyák hátra vannak engedve (eddig a hátsó kertbe nem engedtem őket).Sajna a hurok nem jó,mert talán a saját macsim végezné benne és az kár volna,hisz jó egérvadászok.
Igen,élvefogó csapda lesz,a macsikat majd nem engedem ki. A megölt kacsákból egy darabkát rakok bele.
De az a gyanúm ketten voltak (1fiú+1lány) és kettő intézte el a tásókat.Egy harmadikat a begyénél megbontott.de nem vészes,már ápolom.
Ezt én is olvastam, csak ott már napos korban szelektáltak, amelyek nagyon kicsik, fejletlenek, azok mentek pecsenyének, amelyek meg kifejlettek, azok maradtak a köv. szelektálásra.
kiváncsi vagyok nálam milyen szinek jönnek ki barna gúnár x fehér tojó(aminek a farka tövében van egy barna folt... nameg a feje tetején... és a szeménél egy huzott csík:) kicci kinai jány:D
Erre a fütykös kérdésre én annyit tudok, hogy anno Szolnokon beszélgettem egy illetővel aki anno liba telepen dolgozott. Azt mondta ott úgy voltak szelektálva az apaállat jelöltek, hogy meg lett nézve milyen kosszú a nemiszervük. Volt egy bizonyos méret, és ha az alatt volt a méret akkor az az állat nem maradt tenyésztésben.
Elvileg minél hosszabb a nemiszerv, annál könnyebben és biztosabban termékenyít a gúnár.
nálam is ez a gáz... h az eggyik tojót november-december körül cseréltem és hoztam haza....
eggyüt elmászkálnak, dödögnek... de ink külön mászkál... nameg a másik 2 is külön... és csak ök párzanak... a cserélt tojónek is nyujtogatja néha a gunár a nyakát udvarlás céljából de nem fexik meg neki