Remélem sikerül azoknak segíteni akinek szüksége lenne valami fontos magra dugványra és szívesen küldenének valami hasonlót viszonzásul. Sok sikert.
Térkép=
A csereberemap@gmail.com címre bárki megírhatja nevét, címét és felkerül, vagy le ha azt kéri. Aki kéri a felkerülését az arról az emailcímről írjon, ami az indexes email címe!
Nem régen találtam erre az oldalra, ha érdekel valakit ezeket a növényeket tudom felajánlani, küldeni. citromfű, menta, kakukkfű /cserjés/, kanna piros, meténg, borostyán, vadszőlő, trombitafolyondár narancs színű, aszparágusz kinti évelő, sásliliom narancs színű, írisz kék és püspöklila, krizantém sárga és narancs színű, tisztesfű, indásfű, kecskerágó tarka levelű futó, bőrlevél, bukszus, ibolya püspöklila és kék-fehér cirmos, györgyike hagyma kék színű, mogyoró bokor, boglárkacserje, tüskétlen szeder, kúszó tuja, leander fehér és piros kérésre gyökereztetek.
Tegnap szedtem magot az általam édesgyökérnek ismert növényről. Nem én ültettem, a telekkel vettük. Az előző tulaj mutatta, hogy azt ne irtsuk ki, mert az édesgyökér. Ők a megtisztított szárított gyökerét használták. Egyszer megkóstoltam édeskés, picit ánizsos íze van. Ha erre gondolsz küldjél címet. Az én címem publikus.
'Glycyrrhiza glabra' néven keresd, így talán találsz forgalmazót is. Az alábbi oldal szerint egyes helyeken vadon megtalálható. http://www.vitalitas.hu/olvasosarok/online/komplementerm/2001/1/edes.htm
Keresek cserére évelő rózsaszín szarkaláb magot.Amit tudnék küldeni,mocsári hibimagok,bordó és fehér bordó torokkal.Keresek még natálszilvát,datolyaszilvát,szamócaguavát lehet megvételre is.
Én se ajánlom a selyemkórót. Iszonyat agresszív és ha bekerül valahová, nincs ember, aki ki tudja írtani. Tesóm is méhész, nagyban csinálja. Bár más eszköztár (autó, rakodókaptár és nem pl. boconádi, na meg be kell jelenteni, mivel ha ott vagy akkor a környéken méhkímélő szerekkel kell folytatni a növényvédelmet) kell hozzá, de inkább vándorolj. Kezded akácon, majd facélia, napraforgó és társai. Ha csak selyemkórón akarsz "legeltetni", akkor az nagyon gazdaságtalan, mivel nem mézel 3 hónapon keresztül. Ráadásul még a környezetnek se teszel jót.
Sok sikert és főleg türelmet hozzá! :)
Többiektől bocs, mivel ez nagyon nem a topic témájába vág. :)
Biztos ez a selyemkóró a méheknek? Szerintem Almacica kínai selyemkórót ajánlott, amit a leanderhez hasonlóan, konténeresen kell tartani. Ami nálunk a szabadban is megmarad, az meg tudtommal a "papagájvirág" néven elhíresült rokona az előbbinek (a termésének formája miatt a név), de hívják vaddohánynak is. Legtöbb helyen mindenféle inkvizíciós eszközzel küzdenek ellene, olyan agresszíven terjedő növény. Ültess inkább facéliát, mézesfát és még tengernyi jól mézelő, kevésbé problémás növény létezik.
Helló! Károly vagyok.Most kezdtem el méhészkedni és szeretnék selyemkórót vetni a méheknek. Úgy látom neked van,én vennék tőled magot.Várom válaszod.Email címem:ok74@freemail.hu.Köszönöm.
Keresek télálló kaktuszokat. Cserébe tudok küldeni pozsgafa hajtást, Aloe Vera sarjat, csicsóka gumót, fokhagyma ízű snidlinget, sárga Habanero paprika magot, paprikafa magot, sedum multiceps hajtást, vagy írd meg mit szeretnél érte, hátha van.