Keresés

Részletes keresés

Ejejump Creative Commons License 2008.10.02 0 0 3069
Hello !
Fogadási limit, igazad van, félrefordítottam (ill. nem fordítottam sehogy, mert nem is figyeltem, mivel a szöveg - You have reached a limit on your ability to send money - pénzküldésről szólt...
Azt mondom némiképp fura ez a dolog :)
Előzmény: digicat (3067)
digicat Creative Commons License 2008.10.02 0 0 3068
Amíg nem vagy verified, addig korlátozva vagy. Nem lehet csak úgy névtelenül garázdálkodni.
Előzmény: Maganyos Lovag (3066)
digicat Creative Commons License 2008.10.02 0 0 3067
Receiving Limit = fogadási limit, tehát amennyit neked küldhetnek, nem amennyit te küldhetsz.
A korlátlan sosem teljesen korlátlan, mindig vannak határok. Ha más nem, akkor a magyar és uniós pénzmosás elleni törvény.

Amíg nem vagy verified, addig lényegesen alacsonyabbak a limitek.

"Ha lift-elem a limitet, mit is kérnek pontosan?"
Meg fogják írni pontosan.
A hitelkereted senkit nem érdekel, csak téged meg a bankodat. Nem hitelbírálatot végeznek, hanem ellenőriznek (hogy legyél verified).
Előzmény: Ejejump (3065)
Maganyos Lovag Creative Commons License 2008.10.02 0 0 3066
Igazad van, kapkodtam és elrontottam a kódot. Időközben küldtek újat, és azzal sikerült is.

Ezt a limitet viszont továbbra sem értem. Megnéztem a „wiew limit” menüpontot, és mint kiderült az éves limitem 2.500,- EUR. Ebből még felhasználatlan az idei évben 2481,-, miután az idén alig használtam a PayPalt-t.  

Előzmény: digicat (3061)
Ejejump Creative Commons License 2008.10.02 0 0 3065
Kiegészítés:
view limits alatt:
" Amount of Limit Remaining Reset date
Receiving Limit per year $3,300.00 USD $3,051.24 USD Dec. 20, 2008"

Amennyiben van még 3051 USD felhasználhatóm, mire fel limitálja a vásárlásaim ?
Előzmény: Ejejump (3064)
Ejejump Creative Commons License 2008.10.02 0 0 3064
Sziasztok !
Visszaolvastam !!
De maradt fehér folt :)
Szóval én is megkapom ezt az üzenetet:
You have reached a limit on your ability to send money. Please link and confirm a debit or credit card to lift this limit.
Ez egy dombornyomott Mastercard kártynál jelenik meg, ami a primary card-m
Van egy szintén Mastercard alapú net-kártyám is felvéve a paypal accoumhoz, de... ezzel meg - volt a mögöttes folyószámlán pénz - nem enged fizetni. Most nem tudom produkálni újra, de itt már láttam leírva... Amikor nem teljesíti a bank a lehúzást.

Most akkor van küldési limit v. nincs ? Biztos van, mert azt írja :) De itt többen azt írjátok, h. PP-al korlátlan értékben vásárolhatsz. Vagyis pénzt küldessz! :)
A másik:
Ha lift-elem a limitet, mit is kérnek pontosan?
- a 3 igazolvány mindegyike kell v. csak egy?
- folyószámlakivonat, ezzel gondjaim lesznek, mivel a hitelkeretemet maximálisan kihasználva több hónapja mínuszban vagyok - hol 100e-rel, hol 20-30 e-rel, de mínuszban. Ezt gondolom hiába faxolom el nekik, nem fogják leszedni a limitet. Vélemény ?
- mi kell még nekik?

Köszönöm szépen előre is a segítséget !

digicat Creative Commons License 2008.10.02 0 0 3063
Lásd 3021 :-)
Előzmény: Nick Grabowsky (3062)
Nick Grabowsky Creative Commons License 2008.10.02 0 0 3062
Úgy tűnik, lehet végre hitelkártya nélkül is vásárolni PayPal-lel. Kaptam ma egy levelet a PayPal-től, hogy: "you can now shop online using your bank account". A profilomban mutatják, hogy milyen számlaszámra utalva lehet feltölteni a keretet.

digicat Creative Commons License 2008.10.01 0 0 3061
"Egyáltalán miért csinálják ezt a marhaságot ?"
Biztonsági ellenőrzés. Biztos nem szeretnéd, ha valaki ellopja a kártyádat, és a PayPal-en korlátlanul költhetné a pénzed. Van még a pénzmosás megelőzése és hasonlók is.

"Járt valaki hasonlóan ?"
Többen, vissza kellene olvasni, de ha nincs türelmed a pénzügyeidre, akkor így jártál :-p

Biztos jó kódot írtál be? Nagyon figyelj oda, mert ha többször is elrontod, akkor letiltják a kártyádat, aztán faxolhatsz nekik - több napos átfutási idővel.

Ajánlom még figyelmedbe a View limits linket, ott tudod nyomonkövetni a limitjeidet, hogy máskor ne érjen meglepetés.
Előzmény: Maganyos Lovag (3060)
Maganyos Lovag Creative Commons License 2008.10.01 0 0 3060
Sziasztok!

Évek óta használom a PayPal-t és eddig ragyogóan működött is. Erre fel amikor a legutóbb néhány napja pénzt akartam küldeni, elutasította a rendszer azzal, hogy „meg kell erősítenem a kártyámat” (ami már évek óta regisztrálva van a PayPal-számlámon); e mail-ben pedig az alábbi üzenet jött:

„Dear ……,

Your card has been linked to your PayPal account - now you just need to confirm it. Here's how:

Your card ending in ****  has been charged 400 HUF on Sep. 29, 2008.

Check your card statement in 2-3 days and find the 4-digit PayPal code for the charge.

Return to PayPal and enter the 4-digit code to confirm your credit card.

The charge will be refunded to your PayPal account after you confirm your card. When you confirm your card, your Sending, Receiving and Withdrawal limits will be lifted and you will be a Verified member.”

Így is tettem, megvártam hogy a számlámon megjelenjen a 400,- Ft-os terhelés, felhasználtam a hozzá érkezett négyjegyű megerősítő kódot, és erre újból hibaüzenet jelent meg:

„You have entered an old PayPal code. Please enter the new 4-digit PayPal code from your card statement.”

Járt valaki hasonlóan ?  Egyáltalán miért csinálják ezt a marhaságot ? Írtam az ügyfélszolgálatuknak, de válasz még nem jött, én meg türelmetlen vagyok, mert most már fizetnem kellene egy eBay-es eladónak.      

Bocsi, ha már lett volna szó erről lejjebb, és nem vettem észre, de most ninncs időm/türelmem végigolvasni a topicot.

Tibor

digicat Creative Commons License 2008.09.30 0 0 3058
"A következőt szeretném: ezzel a Mastercarddal regisztrálni a Paypal-on, majd így hazautalni a pénzt. Azok alapján amit eddig összeolvastam ez elviekben lehetséges, de valóban így van-e?"
Interneten használható kártya kell, ha arra alkalmas, akkor rendben van (MC 99%-ban jó).
Hazautaláshoz magyar bankszámla kell, nincs köze a kártyához.

A te esetedben csak azért kell a kártya, hogy legyél verified (a Moneybookers-ről biztos ismerős a folyamat), mert anélkül nagyon alacsonyak a limitjeid. Van egy olyan érzésem, hogy a verified limitet is ki fogod nőni.

Más lehetőségek:
1) Nyitasz egy offshore bankszámlát.
2) Igényelsz egy bankkártyát a német számládhoz.
3) Lenyeled az átutalási díjat (a 8 ezer ft nekem nagyon gyanús, német bankszámláról 0 közelében kellene legyen az átutalás díja magyar bankszámlára - remélem euróban indítod).

A fentiek közül mindegyiket jobbnak tartom a PayPal-nél (arra a célra amire használni akarod), abban a sorrendben, ahogy leírtam.
Előzmény: Törölt nick (3057)
pittipitti Creative Commons License 2008.09.29 0 0 3056
Gondolom dombornyomott kártyához tartozó bankszámlát akart írni :-)))
Előzmény: digicat (3054)
Don Jani Creative Commons License 2008.09.29 0 0 3055

Sziasztok,

Van valakinek tapasztalat nagyobb étékű küldemény vámoásával kapcsolatban ? Rendelnék egy Turbo szettet Honda Prelude-höz ~2000 USD. Eddig kissebb értékű dolgokat rendeltem csak, azok mind megúszták a vámot, ennél viszont ezt kétlem. Mekkora összeget érdemes ráiratni a számlára, hogy elfogadják valós értéknek, és ne akarják a vámosok megállapítani azt?

Köszönöm előre is,

DJ

digicat Creative Commons License 2008.09.28 0 0 3054
Milyen a dombornyomott bankszámla? :-o
Előzmény: Törölt nick (3052)
pittipitti Creative Commons License 2008.09.27 0 0 3053
123456781234567812345678 formában megadod a számlaszámodat forintosat...kizárólag a sajátodat...nem másét.....

Ha van több folyószámlád bármelyikre kikérheted, nem szükséges a dombor....
Előzmény: Törölt nick (3052)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.27 0 0 3052
Helló!

Visszaszeretnék küldeni x összeget a bankszámlámra. Rámegyek a Withdraw menüpontra. Majd ott kér egy Account Number-t. Itt mit kell megadni? A magyországi számlaszámom? Vagy kell hozzá az IBAN szám is? Lehet-e másik számlára is küldeni a pénzt? Annak is dombornyomottnak kell-e lennie, mint amelyikkel beregeltem a paypal-ra?
digicat Creative Commons License 2008.09.23 0 0 3051
563 ft: ebben benne van a kártyaellenőrzés 1 USD-je is, amivel nagy valószinűséggel más helyeken is találkozni fogsz, és nem lesz terhelve. Lásd pl. 2321, 2218.
Az összes kártyás vásárlás kétlépcsős, előbb foglalás történik, aztán néhány nap múlva a terhelés.
Egyébként is olvass vissza a topikban minél többet, hogy megkíméld magad néhány kellemetlen meglepetéstől (pl. a nemrég szóbakerült árfolyamkülönbségek miatt).
Előzmény: Bpeti (3049)
sziti Creative Commons License 2008.09.23 0 0 3050

Eszerint az 563 Ft még csak zárolt tétel.

Mivel ma regisztráltál, várj holnapig, talán addigra megtörténik a banki lekönyvelés.

Előzmény: Bpeti (3049)
Bpeti Creative Commons License 2008.09.23 0 0 3049
Köszi a gyors választ!
Na nekem ott csak egy jóváírás szerepel (amikor pénzt raktam a számlára) pedig minden beállítás stimmel és egy héten belül háromszor is "vásároltam" a kártyával.
Monjuk a számlatörténetben az egyenleg is úgy jelenik meg mintha nem vásároltam volna. Csak a főlapon van rendben az egyenleg (leszámítva a 400=563 problémát).

Lehet hogy csak napokkal később jelenik meg?
Előzmény: sziti (3048)
sziti Creative Commons License 2008.09.23 0 0 3048
Pontosabban: ne a kártyád száma alapján keress - a kártyához tartozik egy alszámla, tehát az a számla, melyre átteszel pénzt, amikor a virtuális kártyával fizetsz. Ezt a számlát keresd! A megfelelő tranzakciós sorban az utolsó rovatban megtalálod majd a 4jegyű kódot.
Előzmény: sziti (3047)
sziti Creative Commons License 2008.09.23 0 0 3047

Ugyanott találod a számlatörténetedben, ahol az elektronikus számlacsomagod alap folyószámlájának a történetét, csak ezt a számlát válaszd ki a menüből.

A többlet levonás "ilyesmi".

Előzmény: Bpeti (3046)
Bpeti Creative Commons License 2008.09.23 0 0 3046
Sziasztok!

Segítséget kérnék.
Ma megpróbáltam regisztrálni a PP-n. OTP elektonikus számlám van virtuális kártyával. A regisztráció után írta is a PP, hogy 400 forint kell neki, de a számlámról 563 forint tünt el. Miért? Kezelési költség? vagy ilyesmi?
A másik problémám a már említett 4 jegyű kód. OTP-sek! Hol lehet ezt megnézni a direct-en? Én sehol nem találom a virtuális kártya forgalmát.

előre is köszi a segítséget (főleg ha miattam ismételni kell)!

BP
sziti Creative Commons License 2008.09.23 0 0 3045
A jelenlegi trend szerint maradj a banki váltásnál.
Előzmény: eragka (3042)
microdrive Creative Commons License 2008.09.23 0 0 3044
haho...

van olyan ember itt esetleg aki használ moneybookers és paypal accountot is és vállalja hogy én átdobok neki moneybookersen pééénzt ő meg kifizet nekem valamit paypallal...ha igen kérlek mail a ferrarimobil@ vipmail.hu cimre köszi
pittipitti Creative Commons License 2008.09.22 0 0 3043
Próbáld ki mindkét verziót ha 2 terméket vennél különböző személytől...
A 2. verzió kb 5 nap utáni árfolyammal számol azaz addig lehet +- 1-2% változás.
Előzmény: eragka (3042)
eragka Creative Commons License 2008.09.22 0 0 3042
Köszi mindkettőtöknek, kipróbáltam, működik :)
Most akkor mi a javaslat. Válasszam a 3. opciót, hogy devizával terhelje meg a kártyám, és ne HUF-fal?
Az első opciónál 170-re jött ki az átváltás 1 dollárra. (ez fix, és maradni is fog ennyi, ha ezt fogadom el? Mármint megterheli ennyi Ft-tal és kész)
A banki deviza eladási ma a bankomnál 167. De ez nem main lesz majd elszámolva, csak egy pillanatnyi állapot, és egy jövőbenin lesz?
Előzmény: pittipitti (3039)
BiaStrom Creative Commons License 2008.09.22 0 0 3041

nem kell aggódni.....

Előzmény: vzstrial (3030)
digicat Creative Commons License 2008.09.22 0 0 3040
3. Fizetés előtt mindig kiírja, hogy mennyit és milyen pénznemben terhelne, tehát komoly meglepetés nem érhet. Kisebb igen, mert a zárolás és terhelés között eltelik 2-5 nap, és azalatt változik az árfolyam, tehát a forintösszeg is (amennyiben a banki konverziót választottad).
4. A Manage Currencies-ben van egy valutaátszámoló, ott bármikor tudod ellenőrizni az árfolyamot. Most: 1 EUR = 233.881 HUF
Előzmény: pittipitti (3039)
pittipitti Creative Commons License 2008.09.22 0 0 3039
Bankkártyás fizetésnek veheted...
2 beállítása lehet..

1. Ez az alapeset amikor a paypal átváltja nagyon rossz árfolyamon forintra és forintban terheli a kártyádat.

2. Amikor a paypal az eredeti valutában terheli a kártyád és a bankod vált számlakonverziós deviza eladási árfolyamon....ez kb most az usa dollárnál 173-175 közt van...bankfüggő.

Előzmény: eragka (3038)
eragka Creative Commons License 2008.09.21 0 0 3038
Sziasztok!
Pár gyors kérdésem lenne :)
A Paypalos fizetés tul. képpen olyan, mint egy bankkártyás fizetés, csak egy közvetítőn keresztül?
Ha fizetek paypallal 100$-t, akkor milyen árfolyamon vonódik az le a kártyámról (számlámról), van-e átváltási költség ebben az esetben?
Teszem azt, a $ deviza vételije 167,92 Ft, akkor 16.792 Ft fog levonódni a 100$ ellenében? Vagy melyik árfolyamot kell nézni, és adódik-e hozzá plusz ktg?
Köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!