Ez a variáció egy hajlított ívű kereszteződés. Na csak azért írom így,mert ugye bármely felező vonal átlépés irányjelzéssel jár és a záróvonalat nem lehet ám elgázolni. A körforgalomban nem lehet záróvonal ugye?
Első kérdésem tudod-e ki a területi önk.-i képviselő?
Második: ha tudod, hány esetben próbáltad elérni telefonon,email-en, vagy fogadó óráján.
A hókotró traktor az minden valószínűség szerint valami maszek dolog lehet,mert traktorral nem tolnak havat a klutákvitézek, ha meg ÉKF feliratos volt a dolog, akkor meg maszekban valaki megkente a zsbüket a tolósoknak,oszt véletlen arra tévedtek.
Hogy miért is írom így. Nos pártköppenyváltó jóska-laci kinyilatkozta királya tévéjében is, hogy csak és kizárólag aszfaltos úton jár a pórnak is a hótolás, a többi degeljen bele a hóba,mert ott fődes az út.
Viszont én ma reggel pont ligeten kersztül mentem, és érdekes dolgot láttam. A diosdi uton mentem le a 70-es felé mikor a Rebarbara utrol érkezett egy hókotró méghozzá ugy hogy tolta a havat és szort is valamit. Direkt beengedtem magam elé, hadd menjen és még én is jobban járok :) Ámde: Amit tolt havat azt kitolta a Diosdi utra majd felemelta a tololapját, és leállította a szorást is. Kb 50-60méter után elkanyarodott balra a Kakukkfű utcába, ugy hogy már a kanyarban leengedte a tololapját. Úgyhogy én meg ma pont azt tapasztaltam hogy a Diosdi uton (a suli elöttsem) nem takarítottak viszont a mellékutakon tolták a havat lelkessen.
Szerencsésnek mondhatod magad, ha mellékutcában, ahol élsz láttál hókotrót:):):)
Huszonéve nem járt az utcánkban hókotró autó, sem traktor. Erre varj gombot:):):)
Városvezetőinknek "tönkretevőinknek" terepjárójuk van ám, mit számít nekik az, ha leesik egy kis hó. Na meg Segges úr kapot csilli-villi aszfalt utat, aki kijelentette, hogy a mellékutcákat nem kell takarítani!
Mi ugyebár nem fizetünk építményadót, gépjárműadót....stb.Nekünk nem kell tudni biztonságosan közlekedni.
Hogy sülne le a képükről a bőr:):):)
Csinálj egy szép nagy hóembert, nyomj az orrába egy hatalmas sárgarépát, tégy egy hatalmas fazekat a fejére és gondolj a címzetteidre:):):):)
Immár több éve figyelem az itteni viszonyokat.Most, hogy leesett az előre nem látható hó(amit honnan is tudhattunk volna hiszen több napja mondja a tv rádió), ismét meg kellett állapítsam, hogy a vezetésünk, vagy az illetékesünk nincs a helyzet magaslatán. Én egy kis utcában lakok, itt lennt a "vizes" utcák egyikében. Mióta váltás volt ott fenn....azóta sajnos hókotrót nem látok! Max az aszfaltos utakon,amiből erre a környékre ugyebár sok nem jutott. Írom ezt azért, mert addig bizony egy 4 éves időszakban boldogan tapasztaltam egy hókotró traktor jelenlétét a kis utcákban is. Kérdem csöndesen...miért?Vagy miért nem látható ez? Miért van hanyagolva ez a környék? Vagy nem csak ez a környék?Hanem ez a város?A ligeti részt ügyesen kinyírják...gratulálok....és köszönjük.
Annyit tanultam a jogból, mit kell tenni az ellen hogy a felelőség a nyakungba szakadjon. Fontos szabály a megfelelő intézkedés, a hivatalos felszólítás, tájéloztatatás a megfelelő hatáskörrel rendelkező személynél.
Olvastam a cikket, sajnos ezek igy nem mentesítenek semmi alól! ( hacsak nincs otthon, sőt titkos helyen elrejtett a célszemélyekkel aláirt dokumentáció)....
Azonban ma Magyarországon ez nem elég! Az egymásra mutogatás, a hatóságok valós vagy megjátszott dilettantizmusa mentesít mindenkit, esetleg egkövez egy balek célszemélyt, a kisembert aki elviszi a balhét..
Dehogy nem tehetünk, csak olyan oldalról kell megközelíteni az anyóst és ott kell ütni ahol fáj neki. Csak! meg kell találni az oldalt és az ütési pontot.
Amit feszegettetek sajna nem jó,mert labilis és nem teljesen megtámadhatatlan.
Sőt,már foltoztak is nem egy helyen,de ott is újra sülyedt.:D :D
Kezd beigazolódni az,hogy nem megfelelö emberekre lett bízva a munka.
.Arról ne is álmodj,hogy újraaszfaltozzák, örülj annak,ha egyszer sikerülne nekik egy tisztességes munkát kiadni a kezük közül.
De ha már helyreállítják, jó lenne némi hozzáértést belevinni. Alig pár hete aszfaltozták végig a Szovátay út lefelé menő sávját, de már most rengeteg helyen megsüllyedt a burkolat a házibekötések árkai felett. Gondolom eszébe sem jut senkinek az egészet felmaratni és egybefüggően újraaszfaltoztani, hanem csak a kátyúzni fognak, amit ugyebár csak szinteltéréssel képesek megvalósítani. Nyárra már úgy fog kinézni, mintha évtizedek óta toldozták foltozták volna.
"Minden utat azonnal kell jól-használhatóság (normál használat) szintjéig helyreállítani, de végleges burkolat-helyreállítást a mellékutcákban 4 hónapos konszolidációs idő letelte után lehet elvégezni.
Eljutottunk ide is: közleményben szólítják fel a kivitelezőket, hogy állítsák helyre az utakat. Egyébként egy ehhez nagyon hasonló közleményt adott ki Tárnokon is a polgármester és Viziközmű Társulat elnöke.
[...] Bővebben!Tovább »
Sokat nem akarok beleokoskodni ügyvédi kérdésekbe,de
- melyik ügyvéd lesz az aki ingyen és bérmentve felvállal egy olyan ügyet,amiben még befejezetlen állapotok vannak
- ki fogja annak az ügyvédnek a meghatalmazást adni
- kik és milyen hiteles okirati és fotó bizonyítékokat fog produkálni
- ki és hány esetben lesz hajlandó saját költségén majd polgári peres bírósági tárgyalásokon napokat eltölteni.
Csak óvatosan megkérdezem, hogy ki ellen is akartok pereskedni?
A Hivatal egyből kiesik,mert nem ő a kivitelező
Az önkormányzet kiesik mert ő sem megrendelő
A csatornatársulás is kiesik mert bár megrendelő,de nem kivitelező
A kivitelező meg.....nos tudjuk honna fúj a szél....., továbbá majd arra hivatkozik, hogy köztes állapotban van és még nem készült el a munkával és a helyreállításokat nem végezte el.
Nem akarom mentegetni ezt a számomra is 22-es csapdájában is jól felkészült galerit,de sajna a száraz jogi tények ezek.
A jog és az emberi erkölcs és emberi jóérzés az sem tegnap,sem ma,sem holnap nem lesz köszönő viszonyban sem.
Szerencsés ember vagy, ha csak egy dolgot nem értesz! Ráadásul igencsak egyszerű a válasz. Nézd meg ki nyerte az Érdi csatornaberuházás teljesen pártatlan és nyílt közbeszerzési pályázatát! Mond Neked valamit, hogy Közgép? Esetleg tudod azt is, melyik párttal "szimpatizál" Simicska, Nyerges és T. Mészáros "úr"? Folytassam??? :(((
Azért nincs pénz az aszfaltozásra mert sokkal fontosabb dolgokra kell. Pl. a szintén véletlenül Alcsúton alapított fociakadémiára. Oda már nem is talicskával, hanem bányadömperrel tolják a pénzt :((((
Kellene sok-sok hiteles dokumentum, irat, fotó, amik alátámasszák a vádakat, követeléseket. Arra nem lehet hivatkozni, hogy a neten olvastam, meg mondta valaki aki hallotta valakitől. Egy ügyvéd nem tud bizonyítékokat gyűjteni csak kész vádak alapján. Az ügyvéd csak a jogot ismerő szakemberként meg kell találja azokat a jogszabályokat amikre hivatkozva a bizonyítékok alapján össze lehet állítani és be lehet nyújtani egy keresetet vagy egy büntető feljelentést.