Keresés

Részletes keresés

Flanell Creative Commons License 2008.06.12 0 0 6169
Köszi! Ezt a számolást még így nem láttam leírva.
A képek is nagyon hasznosak.
Ha majd már a vásárlásnál tartok, biztos lesz még kérdésem a konkrét megvalósításról.

Hallottam olyan indítóról, ami szelepként is funkcionál, és így 140 körül van az ára. Ha ilyent használok, akkor a nyomás függvényében elzárok annyi csepegtetőt, amit már nem bír a gép. (De biztos bírni fogja.)

Úgy látom, egy ideig nem kell koptatnod a szivattyúdat. :)
Előzmény: trasgo (6165)
Flanell Creative Commons License 2008.06.12 0 0 6168
Feltéve, hogy folyamatosan tudod öntözni, vagy nagyon esős helyen lax.
Előzmény: Zitka (6160)
Flanell Creative Commons License 2008.06.12 0 0 6167
Úgy érted, kanyargós járatok vannak a levélben?
Az az aknázómoly.
Felszívódó permettel meg lehet ölni őket, de ha már nincs sok idő a fogyasztásig, akkor ezt lekésted. Akkor szedd le ezeket a leveleket, vagy ha sok van, ezeket a töveket húzgáld ki, ásd el, vagy tedd nejlonba, ha berothad, akkor a molyoknak is annyi.
Előzmény: kérészke (6159)
trasgo Creative Commons License 2008.06.12 0 0 6166

a szűrő

az alsó kör 15méteres

Előzmény: trasgo (6165)
trasgo Creative Commons License 2008.06.12 0 0 6165
Szia Flanell

Az nem gond közvetlen átemelésnél vagyis a kút mellet megméred 1 perc vagy 10 sec mennyi a víz hozam és ebből kiszámolod az órai átlagos szivattyúknál elég , 0,8 bár nyomáson számolhatsz a 60 %-ával és már meg is van a szükséges cső mennyiség és ezt pl ha kijön 180 méter akkor ez lehet 150-220 méter között csinálsz 1próba nyomatást ha van nyomásmérőd megméred ha nincs akkor kézzel megsaccolod .
Teszek föl pár képet, náluk tegnap felhőszakadásvolt és elég leamortizált mindent.

elemek

toldó, indító, és végzár

szalag

a felhőszakadás nyomai

a kert

ez a felső 20m kör
Előzmény: Flanell (6153)
il1321 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 6164

Várom:)

(írd meg előre egy szövegszerkesztőbe, és csak be kell másolni:)

Előzmény: Sárgarózsa71 (6156)
Morcsi Creative Commons License 2008.06.12 0 0 6163
Én is mostanában fogom a borsó helyére vetni. Még idén lesz belőle valami :)
Előzmény: Zitka (6162)
Zitka Creative Commons License 2008.06.12 0 0 6162

Köszi.

Kihúzkodtam a borsókat, úgyhogy lett hely. Akkor megpróbálom újfent.

Előzmény: il1321 (6161)
il1321 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 6161
Akár még juliusban is lehet. Esetleg próbáld átültetni, ha van hova.
Előzmény: Zitka (6160)
Zitka Creative Commons License 2008.06.12 0 0 6160

Sziasztok! Rég jártam erre...

Szerintetek lenne még értelme elültetni egy-két bokor spárgatököt vagy cukkinit?

Az a gyanúm, hogy valami lótücsök vagy afféle elrághatta a magokat ill. a kis növénykék szárait, mert még mindig 3-4 cm-esek a levelek, a szomszédban meg már lapulevélnyiek, és virágoznak is.

kérészke Creative Commons License 2008.06.12 0 0 6159

Sziasztok!

Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a rukkolámmal? A leveleken fehér kis csíkok vannak, mintha valami kis kukac mászkálna benne/rajta. Úgy veszem észre, hogy a salátán is valami hasonló van. Mit lehet ezzel kezdeni? Nem akarom, hogy az egészet megfertőzze ez a valami.

Előre is köszi

CBNora Creative Commons License 2008.06.12 0 0 6158
Ez lesz az első. Jól nem lakunk vele, de talán követik a nagyobbak.
Morcsi Creative Commons License 2008.06.12 0 0 6157

Én úgy nőttem fel, hogy mindig is keret nélküli ágyásaink voltak. Tavaly másik házba költöztem és ott már részben ki volt alakítva egy kert, keretes ágyásokkal, idén teszteltem és nagyon tetszik! Sokkal könnyebb rendben tartani, gazolni és ha szükséges közvetlenül eső után is tudok csipegetni friss zöldségeket, nem leszek nyakig sáros. Mivel építési hulladékból készültek a keretek, tervben van egy felújítás egyszerű beton szegélykővel.

Persze mindez csak azután, ha túléljük a mostani pechszériánkat...

Előzmény: katbo (6155)
Sárgarózsa71 Creative Commons License 2008.06.11 0 0 6156

Il!

Már napok óta készülök írni, vannak kérdéseim a kerti képeiddel kapcsolatban, de egyszerűen nincs időm. Majd talán a jövő hét elején, mert még a héten van két vizsgám!

Egyébként minden nagyon szép nálad, csak láttam dolgokat amikről kikérdeznélek! :)))

Előzmény: il1321 (6139)
katbo Creative Commons License 2008.06.11 0 0 6155

Az egész az úttal kezdődött. Nagyon szép volt, csak állandóan ráfolyt a föld. Aztán a szükség hozta, hogy az ágyások szélére a férjem keretet készítsen. Igy egy kicsit meg is lett emelve a szint. Három ágyásba új föld került. Az egyik a fóliás sátor, gyönyörű egészséges is volt benne minden. Retek és a saláták.

Jövőre tervben van a maradék ágyásokban is egy kis föld frissítés. Amúgy semmivel sem nehezebb ilyen ágyásban dolgozni, mint a keret nélküliben.

Előzmény: Vezso (6140)
Flanell Creative Commons License 2008.06.11 0 0 6154
Na, végigolvastam az elmúlt napok termését. Nagyon fut a topik. :)
Nálam a korán veteményezett dolgok nagyon jók lettek, mert a tavasz fantasztikusan esős volt, viszont a májusi dolgok (pl. dinnye, patisszon) semmit nem érnek, mert azóta nem esett, csak egy hete egy kevés.
Annyi nedvesség azért még volt május elején, hogy a palánták jól megindultak vele.

A fokhagyma megsárgult, vettem rá rohadt drága Amistart, hátha javít valamit a helyzeten, de egyszerűen nem léteznek direkt fokhagymára való szerek, vagy legalábbis arra nem engedélyeztetik a gyártók, mert sokba kerülne nekik.
Egyébként eléggé fejes a nagyja, már szedtünk piacra.

Az első zöldbab lassan már elvirágzik, a későbbit meg lerágta egy kertekbe beköltöző növendék vadnyúl. Szórtam rá Zolone-t (a babra, mert a nyúl nem állt meg), az olyan büdös, hogy remélhetőleg nem rágja tovább.
A maradékot a paradicsomra szórtam, nálam is volt pár fekete levéltetű, inkább most irtom le őket, mint mikor már összepöndörödnek a levelek, és inkább most, mint mikor már eszem a termést.
A helybe vetett erős paprikát földszinten rágja valami, már olyan ritka, hogy ha szétpalántázom a sűrű helyekről, még akkor is marad üres rész. Mellette a virágládába vetettből (60 tő/virágláda) egy sem hiányzik, már bimbósak. Csak sűrűre sikerült, megint. :(

A vöröshagyma és a borsó helyén a másodveteményeket 80 centis sortávval tettem, így a nagy rotációs kapával is végig tudok szaladgálni rajta, kevesebb lesz a kézi munka, elég lesz 20 centit kapálni-gyomlálni.
Flanell Creative Commons License 2008.06.11 0 0 6153
Köszi!
Ez a lamellás szűrő tényleg nagyon jutányos áron van, ennyiért nem érdemes bonyolultabb módszerrel szórakozni.

Én sajnos nem tudom kiszámolni, hogy mi mennyi, mert a kis félkezes benzines szivattyúmon semmi sincs, ami a tulajdonságaira és képességeire utalna, hiába kerestem a szokásos kis táblácskát. De hát lehet szabályozni a fordulatot, aztán majd kikísérletezem. Lehet, hogy eleinte eldurran párszor, de hát majd rájövök a lehetőségekre...

A 20-as és 15-ös kör mit jelöl? Métert?
Előzmény: trasgo (6102)
kicsee Creative Commons License 2008.06.11 0 0 6152
Hát az az igazság, hogy nekem se...
Borsó 7/8-a tetves lett, kuka
Uborka 3/4 a föld alatt maradt.
Krumpli és paradicsom: harcolok valami betegséggel, valamikor én állok nyerésre. Mostmár kezd szép lenni.
Paprika, kicsik és aminek nem sárgul a levele, azt eszi valami és olyan az egész, mint egy csipketerítő
Retek, kuka
Bab. A futó az szépen nő, de a bokorbabot nem hívják semminek. Nem is kelt ki rendesen, kb a fele a földben maradt.

A többiből úgy néz ki lesz valami... Ami nagyon szép, az a csemege kukorica! Kövér és egészséges. Nyamm nyamm!
Jövőre semmit nem fogok csinálni! De tényleg.
Nem kap műtrágyát, nem kap vegyszert, nem kap semmit! Locsolni sem fogok!
Majd ahogy a jóisten gondolja úgy lesz.

Az egyik részen krumpli lesz a másikon meg paradicsom, oszt jónapot. Meg még egyszer megpróbálkozok a paprikával.

(Persze nem így lesz, de most egy kicsit mérges vagyok)
Előzmény: Vezso (6147)
CBNora Creative Commons License 2008.06.11 0 0 6151
Nem hiszem, hogy olyat le kéne permetezni, ami nem csinál látható kárt, pláne, ha nem tudjuk, micsoda. De sokan így tesznek, ezért is jó, hogy nem piacról kell vásolnunk.
Előzmény: Vezso (6141)
CBNora Creative Commons License 2008.06.11 0 0 6150
Ilyenkor nem is petéznek. Érdekes állatok ám a tetvek, a szaporodásuk meg főleg. Ilyenkor szűznemzéssel szaporodnak, és eleven tetvecskéket hoznak a világra. Itt úgy látom, elég jól le van írva.
http://www.sulinet.hu/tart/ncikk/jf/0/15779/sex2.htm
Előzmény: kétbalkéz (6143)
Vezso Creative Commons License 2008.06.11 0 0 6149

Off (bár nálam a kutya és a macska is a kert része, segítenek zömíteni:)

Mi egy kóbor kutyát fogadtunk be. Ennél hálásabb jószágot még nem láttam. Csak az a baj, hogy nagyon hunyászkodik, pedig nem szoktam bántani, mondjuk az etyele-petyelét is a gyerekek végzik. Sajnos meg kell kötni, mert a kerítés még mindig nincs kész. Naponta elengedem és olyankor mindig össze-vissza pisil mindent. Hogy miért? Valami trauma érhette szegényt.

A macskákat egy párszor ki kellett seprűzni a házból. Már megállnak az ajtó előtt. :)

Előzmény: kicsee (6148)
kicsee Creative Commons License 2008.06.11 0 0 6148
Il, Vezso

valahogy én is így gomboltam! állatot bántani nem szabad, mert emlékszik rá és nem fog hozzád úgy viszonyulni. De az orrára koppintás az teljesen rendben van. Nekünk is van 2 macsekunk... nos ha nem beszélgetek el velük annak idején... uhh
Előzmény: Vezso (6131)
Vezso Creative Commons License 2008.06.11 0 0 6147

Nekem nem nagyon sikerült ez az év. Most van először normális méretű kertem, tavaly volt egy kis sarok paradicsommal. A saláta mondjuk jó lett, még mindig van jég és tépő. A tépő már keserű nekem. A retek kb egy hétig se volt élvezhető, aztán megkukacosodott. :( A petrezselyem ki se kelt, a répa imitt amott előjött. Ha arra járunk elrágcsálunk egyet-egyet. :) A hagyma kukacos lett, nem tudom, hogy öreg korára benövi-e. A borsó szintén kukacos, pedig nagyon szépen indult. Most a paradicsom és az uborka elég jól néz ki, remélem az nem kukacosodik. :)

Szóval van még hova fejlődnöm. :)

A hagyma szára mitől tekeredik ösze? Valami gomba, vagy a kukacok miatt van?

Előzmény: tuztovis (6144)
tuztovis Creative Commons License 2008.06.11 0 0 6146
Köszi! Egy kicsit sikerült megnyugtatnod! Azt hiszem visszarakom a kis fa tutajt, amit még a nagy békáknak raktam be, hogy ki tudjanak ugrani. :-)
Előzmény: CBNora (6136)
kétbalkéz Creative Commons License 2008.06.11 0 0 6145
A jánosnapi retek valószínűleg nekem is azért maradt földibolha mentes, mert már kifejlődött saláták mellé vetettem. Hagyma nem volt a közelben, úgyhogy most majd a jégcsapretekkel kipróbálom ezt a párosítást. Tavaly a jégcsap is tiszta kukac lett:-(
Előzmény: Vezso (6115)
tuztovis Creative Commons License 2008.06.11 0 0 6144
Szóval ha most nem szedem, akkor még több időt kell később rászánnom. Köszönöm, erre voltam kiváncsi. Hát akkor neki esek amint tudok! Egy jó kis zöldborsó levest úgy is régen ettünk már. Most káposztát eszünk káposztával annyi van, hogy már kezdünk megcsömörleni tőle. :-)
Előzmény: Vezso (6135)
kétbalkéz Creative Commons License 2008.06.11 0 0 6143
Tavaly nekem sem volt rajta, idén viszont van egy pár darab, a fekete fajtából. Lepermeteztem a káliszappanos keverékkel, és úgy tűnik, a nagy részük kifeküdt, de ahogy nézegettem a leveleket, petéket nem raktak rá. Akkor vajon mi a francot csinálnak rajtuk?
tuztovis Creative Commons License 2008.06.11 0 0 6142
Hát még én sem láttam paradicsomon tetűt soha. A szomszéd 2 méter magas gazjairól jöhettek át, néhányuk már teljesen átnyúlik a paradicsom fölé. Nem győzőm tépkedni. A kenőszappanak utánanézek köszi!
Vezso Creative Commons License 2008.06.11 0 0 6141
Én muslica szerűségeket láttam rajta. Kérdeztem a szomszédot, hogy mi lehet, azt mondta nem tudja, permetezzem le. :) Eddig nem láttam, hogy valami kárt okoztak volna.
Vezso Creative Commons License 2008.06.11 0 0 6140

Szép nagyon.

Ennek az elkerített ágyásokna mi az előnye. Könyvekben meg tv-ben is sok helyen láttam már. Ez a magas ágy? Hamarabb felmelexik, nem taposódik annyira? Nem nehezebb művelni? Én néha betérdelek a növények közé.

Előzmény: katbo (6134)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!