Keresés

Részletes keresés

CBNora Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6248
A mi két macskánk közül Mackó, akit az üvegházban szoktatok látni, hempereg a macskamentába, meg rágcsálja, a szobamacskánkat meg egyáltalán nem érdekli, hiába dörzsölgetem, hogy szagosabb legyen.
Előzmény: zsebi41 (6247)
zsebi41 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6247

Nekem a macska mentám virágzik, még a nagy kertemből hoztam át ,itt kiszorult az utcára a különféle zsályák és levendula társaságában.

A macskák érdekesen viselkednek vele, van amelyik hempereg benne, és olyan mintha berugott volna és van ami rá se néz.

angol levendulamacska mentafrancia levendulaorvosi zsályasudár zsálya
Előzmény: Mad árka (6243)
V.M. Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6246

Egyszerű hagyományos kékmákot. Már hosszu-hosszu évek óta mindig teszek el magot. Közepes nagyságu gobók vannak s szinte félig vannak mákkal.

Vagy öt éve lila virágu mákot is vetettem. Nagyon tetszetős, szép, hatalmas gubókkal, de alig lötyög szem benne s a színe szennyes-szürke. Ezt nem tartottam meg.

Előzmény: Mad árka (6241)
Vezso Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6245
Mocsolyásig nem mentünk el, de még mindig nagyon tetszik a falu. Tudtad, hogy annyi tő rózsa van ültetve, ahány lakosa van Kisgyőrnek? :)
Előzmény: kétbalkéz (6239)
Mad árka Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6244
Milyen fajt vettetek?
Előzmény: kétbalkéz (6239)
Mad árka Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6243
Én a virágzó macskagyökérrel voltam így a napokban. A kiskertem (mondjuk a kis jelző itt nem pusztán hangulatfokozó elem) közepén álldogáltam, amikor erős virágillat bújt a fejembe. A kerítés mellé ültetett macskagyökér volt, egészen megörültem neki. Felbuzdulva a sikeren jövőre biztos lesz egy macskagyökeres sarkom is.
Előzmény: CBNora (6242)
CBNora Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6242
Lementem a kertbe eső után egy kis friss fokhagymáért. Tömény virágillat fogadott. A petrezselyem. Eddig is éreztem az illatát, de úgy látszik, így eső után az igazi. Tényleg nagyon kell egy kertbe a virágzó petrezselyem.
Mad árka Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6241
De szép! Milyen/melyik mákmagot használsz/használod?
Előzmény: V.M. (6240)
V.M. Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6240

Néhány négyzetméter mák minden évben helyet kap a kertben.

kétbalkéz Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6239
:-)) Ha Mocsolyásig is eljöttetek( ami Kisgyőrtől még vagy 3 km), akkor talán láthattad a bambuszt:-)
Amúgy a bambuszhajtásokról le vagyok tiltva, addig, amíg kellően be nem dzsungelesedik. Utána engedélyezte a párom, hogy néhány hajtást megehetek:-))
Előzmény: Vezso (6237)
tuztovis Creative Commons License 2008.06.17 0 0 6238

Köszi!!

Ez nagy segítség volt! Mikor "kenőszappan vásárló körútra" mentem a közelben, elhaladtam egy festékbolt mellett. Gondoltam, hogy ott úgy sem kapható! Hát most már tudom, rosszul tettem! :-)

A brokkolikat sajnálnám kidobni, kellett nekem ennyi magot elvetni! :-(

Majd meglátom hogy nőnek, legfeljebb minden másodikat kikapom ha nagyon muszáj.

Előzmény: zsebi41 (6232)
Vezso Creative Commons License 2008.06.16 0 0 6237

Kétbalkéz, holnap megyünk Kisgyőrbe egy csapat óvodással. :) Majd keresem a bambuszos kertet. (ha jól emléxem:)

Vezso Creative Commons License 2008.06.16 0 0 6236
Bunkó módon a kapott infót meg se köszöntem. :) Szóval kösz szépen. :)
Előzmény: kicsee (6231)
CBNora Creative Commons License 2008.06.16 0 0 6235
Csak a Myxomycetes osztályba tartozókat gyűjtöttem.
Előzmény: CBNora (6234)
CBNora Creative Commons License 2008.06.16 0 0 6234

Jó!

Itt ugyan off, de ha már betetted ezt az oldalt, figyelmedbe ajánlom ezt a részét:

http://www.discoverlife.org/20/q?search=Eumycetozoa

Jó pár évig ezeket gyűjtöttem, nagyon érdekes lények. (Nyálkagombák)

Előzmény: il1321 (6224)
CBNora Creative Commons License 2008.06.16 0 0 6233

Nem szoktam nézni a mulcs alját. Szerintem olyan, amilyen.

Nálunk is vastagon tele van a szilvafa tetűvel. Minden évben. A fának nyilván nem tesz jót, de más növényeken eddig nem telepedett meg, csak a lehulló tetű és cukros lé szennyezi a növényeket. Szappannal én sem kísérletezem úgysem győzném azt a nagy fát rendesen lefújni. Várok, míg maguktól elfogynak. Igaz, nekünk a közelben nincs több szilvafánk. Arra biztos veszélyes.

Előzmény: Vezso (6227)
zsebi41 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 6232

szia!

festék boltban lehet kapni festők használják a fal lemosására.

A kenőszappan v. káli szappan amit KOH- ból nyernek és zsiradékból.Az állaga ahogy a neve is jelzi kenőcsös.

A mosószappant NaOH-ból és zsiradékból állítják elő és az állaga elég kemény.

Tetü írtásra ha nem kapsz káli szappant jó lesz a nátron szappan is.

Reszeld le és meleg vízzel készíts belőle oldatot, hűtsd vissza és avval is védekezhetsz a tetük ellen.

Ezek az enyhén lúgos oldatok oldják a rovar kitin páncélját és így pusztítják el.

Szerintem nem volt jó ötlet a brokkolikat ilyen közel ültetni, előfordúlhat, hogy egymástól nem fognak rendesen fejlődni, de majd meglátod ha nagyon vészes akkor huzigáld ki a felesleget.

Előzmény: tuztovis (6230)
kicsee Creative Commons License 2008.06.16 0 0 6231
Tréfarépa! Ez tetszik, vicces vagy!! :D

Nem akartam gúnyos lenni, csak arra próbáltam célozni, hogy kb ennyi haszna lesz a mostani permetezésnek. Iszonyat módon elszaporodtak, elborítanak mindent és még nincs vége! Én úgy gondolom, hogy sajnos az idén már nem tudsz velük mit csinálni.

Emlékezzetek vissza, talán két éve mennyi cserebogár volt... Következő évben nem lehetett látni a madaraktól néha a napot nálunk. Idénre normalizálódott a helyzet. Szabályozza majd ezt a kérdést a természet szerintem!
Előzmény: Vezso (6229)
tuztovis Creative Commons License 2008.06.16 0 0 6230

Sziasztok!

Segítsetek kérlek! Kenő szappant hol lehet venni? Mezőgazdasági bolt nem nagyon van a közelemben. Most hülyeséget fogok kérdezni, de az hasonló a mosószappanhoz, vagy az valami egészen más?

Még egy kérdésem lenne: Idén elég sok brokkoli palántám lett, nem volt elég helyem hogy 50cm-re ültessem egymástól őket. Tavaly nem jött ki egy sem, idén belelkesültem és nagyon sajnáltam volna kidobni, ezért kb. 20 cm-re ültettem őket. Az nagyon kevés?

OFF: A kisbékák utrakeltek! :-) Még van egy-két ebihal, de valószínüleg ők is elhagynak minket. Viszont most hétvégén olyat láttam amilyet még sosem. Két béka (de milyen!) párosodott a medencénk szélén. Foltosak voltak és nagyok! Készítettem róluk képeket, csak még nem töltöttem le őket. Nem tudom mikor lesz alkalmam végre összeszedni azt a télire kint felejtett medencét! Mindenesetre ha mi nem is, az állatok nagyon élvezik. :-)))

Vezso Creative Commons License 2008.06.16 0 0 6229
Tréfarépát reggelizünk? :) A gúnyosabb fajtából?
Előzmény: kicsee (6228)
kicsee Creative Commons License 2008.06.16 0 0 6228
Szenteltvizet hajnalhasadtakor... ha biztosra akarsz menni egy fekete kakas vérével mosakszol meg. :)

Egyébként Karate Zeon, Actara, Bi58, Decis ilyesmiket szoktak szórni az emberek...
Előzmény: Vezso (6227)
Vezso Creative Commons License 2008.06.16 0 0 6227

Sziasztok!

Úgy veszem észre, hogy az időjárás miatt kezd penészedni a mulcsom alja? Mit csináljak vele, összeszedjem?

Van olyan paradicsomom, hogy rumba. Olyan fura. Alig van levél rajta, viszont szépek a termések és sok is van rajta. Normális ez? Nem ártott neki, hogy sok hónaljat leszedtem?

Az egyik kis szilvafám iszonyatosan elfertőződött. Vagy egy hétig nem néztem rá, és a csúcson levő leveleket szinte teljesen beborítják a zöld tetvek, de a friss ágakon s a törzsön is rengeteg van. Lepermetesztem szappanlével, de félek, hogy nem sokat segít. Mit tanácsoltok? Nem szeretném, hogy  a többire is rászáljanak.

Sárgarózsa71 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 6226

Il! Már készül  a kérdéslistám,de előtte egy sürgető dolog:

A karalábén lévő ha maceráljuk kicsit röpködő fehér állatkáktól (talán lisztecske?) hogy szabaduljak?  Azoknak is jó a kenőszappan?

szalmaszál Creative Commons License 2008.06.16 0 0 6225
Szia!
Kár hogy nem tudsz küldeni a földedből, én küldenék cserébe a homokomból. :c)
Akkor mindkettőnknek picit könnyebb lenne.
Előzmény: Flanell (6213)
il1321 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 6224

Sziasztok! Nem nagyon  tudtam otthonról jönni, lebetegedett a netem.

Találtam egy neked való oldalt. Érdemes szétnézni rajta:

http://www.discoverlife.org/mp/20q?guide=Bombus

Előzmény: CBNora (6223)
CBNora Creative Commons License 2008.06.16 0 0 6223
Tegnap szétszedtem egy kis komposztkupacot, amit tavaly tettem félre a nagy tetejéről, mert még nem volt jó. A közepe teljesen száraz volt, pedig úgy tűnt, hogy sok eső esett mostanában. Sok felismerhető növénymaradvány is volt benne, ment a nagy kupac tetejére. Úgy látszik, egész évben kevés volt a csapadék, többet kell a komposztot locsolni. A paprikáknak azért ki tudtam hordani bőségesen, de nem nagyon maradt másra.
Előzmény: Flanell (6213)
CBNora Creative Commons License 2008.06.16 0 0 6222
Bizony, lustaság. Csak folyamatosan kénytelen vagyok erőt venni magamon, ha azt akarom, hogy legyen mit enni meg nézegetni. Azért megéri, csak néha szenvedek.
Előzmény: anblock_italia (6217)
anblock_italia Creative Commons License 2008.06.15 0 0 6221
Azért a mi agyagunk nem így működik szerencsére, de elgondolkozom az általad leírtakon:-)
Előzmény: Flanell (6220)
Flanell Creative Commons License 2008.06.15 0 0 6220
Sőt, idén még semmit nem locsoltam, azt sem, amit kellett volna, mert nem volt időm, de a paradics locsolása fel sem merült bennem. Nem vízinövény. Alig egy hónapig tartott a totális szárazság, és ritkán volt 30 fok.
Ha elkezdi az ember árasztani vagy kannából öntözni, akkor nem lehet abbahagyni, mert a víztől a föld összetömörödik, egy hét múlva tele lesz repedésekkel, és ha még jobban kiszárad, akkor megszakadnak a gyökerek. Legalábbis kötött talajon így műxik. Mint ha egy cérnaszál két végét betonkockába önteném, és megkötés után a kockákat távolítanám egymástól.
Előzmény: Flanell (6219)
Flanell Creative Commons License 2008.06.15 0 0 6219
Én még idén nem locsoltam paradicsomot, csak hetekig tartó 35 fokos időben szoktam.
Előzmény: anblock_italia (6218)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!