Keresés

Részletes keresés

cypress. Creative Commons License 2008.06.19 0 0 6259

olyan 5 hetes lehet...kivételesen nem emlékszem pontosan

foga már van:-)és érdekesen a hátsó lába mindig gyorsabban szalad,mit az első:-))Mindig kiröhögjük.

3-an voltak,de rögtön az első nap 2 testvére elpusztult:-((

Előzmény: CBNora (6257)
kicsee Creative Commons License 2008.06.19 0 0 6258
Jéé nálunk is most van egy ilyen kismacsek. Etettük az anyját, aztán egyszercsak odahozta a fiát, letette a szőnyegre. Nyarvogott egyet és elment :)
Azt hittük nem is látjuk többet, vagy mi a szösz. Aztán csak visszajött, egy egérkével a szájában. Na azt a hancurt, amit Findusz levágott azzal az egérrel nagyon vicces volt :)
Azóta nálunk van(nak). A saját nevelésű, Pimpi és Pompi szépen elfogadta őket. Lassan macskafarmot nyitunk :)

Előzmény: cypress. (6256)
CBNora Creative Commons License 2008.06.19 0 0 6257
Aranyos. Mennyi idős?
Előzmény: cypress. (6256)
cypress. Creative Commons License 2008.06.19 0 0 6256
 Vidéken vagyunk...BP-től kb. 60km északra(északkeletre) a Börzsöny lábánál:-)
Előzmény: taormina1 (6255)
taormina1 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 6255
No és hol a Kiscica?
Előzmény: cypress. (6254)
cypress. Creative Commons License 2008.06.19 0 0 6254

sziasztok:-)

Ezer éve nem voltam:-(

Főleg kérdezni jöttem,de azért mesélek is kicsit.

Cseresznyepermetezés: Végülis nem hoztak a gazdaboltunkba decist,csak karate-t kaptunk. De ettől függetlenül úgy döntöttünk,hogy rizikózunk. Mégsem permeteztük meg a nagy fát...És idén mi húztuk a szerencsés lapot. Olyannyira,hogy a nem permetezés ellenére még bogarat,és legyet sem láttunk idén.Hangyát is elvétve... molyokat,pillangókat,méheket sem.Egyszóval a termés szuper volt!! Pedig a főszedés környékén még esett is,többször. Vagy idén volt extra jó a lépés,vagy a tavalyi extrán rossz...jövőre megint többet tudunk majd. Végülis összesen 26 kiló cseresznyét szedtünk elrakni. A többi gyomorban landolt+ egy kicsi maradt is rajta.

Lett 34 üveg befőttem(jó buli volt:-) ) + a fagyóban is van jó pár kiló eltéve.

A borsót már kiszedtem,de sajna ki kellett dobnom .Mind kukacos volt:-( Jövőre permetezni fogom. Egyenlőre még üres a helye.

A saját nevelésű paradicsomokat is átültettem. Lett 42 tő gyönyörű,erős.Már vannak is rajta kis paradicsomok:-) És az 5 lugas paradicsomot is szétraktuk. Annak végül a párom tákolt szerkezetet, tök jó lett:-)

Az újravetett ubi is gyönyörűen kikelt,mind. Már szép nagyok,nemsokára másznak felfelé a hálón.Csináltunk neki ubihálót/ubitámot. Nem röhögni:-))) ytonghálóból. Kifeszítettük karókra és a két oldalára vetettem a magokat.( Kicsit még majd meg kell erősíteni,mert az(sok,sok,sok és mégtönbb) eső lenyomta fölül,de nem lesz gond vele utána,jó lett)

A krumpli is nagyon szépen virágzik itt-ott.Bogár egy db sincs,szerencsére.Elképzelhető,hogy nem is lesz???

A tökök gyönyörűek,a kukorica sem volt még ilyen szép soha.

A paprikák is talán helyrejönnek,mert még mindig kicsik voltak.Lassabban jöttek helyre,mint a paradicsomok.

A hagymából hová lesznek a kukacok????Mert sajna az újhagymában voltak:-S Most viszont már szép nagyok,néha leves alá kiveszek belőle,de nem látom benne a kukacokat...jövőre ezt is lepermetezem...

Képzeljétek a kutyánk az összes lehulló cseresznyét megette.Mindig jött velünk a fához és ami leesett vagy ledobtuk falta be. Azóta is odajár enni...

És sajnos az epret is lelegeli,hiába "nyomjuk fejbe". Még neki áll feljebb...

Répa,zöldséget nem is néztem mostanában,de lassan biztos eljutok odáig is...

A káposzták,brokkolik tetvesek.Elég nekik a szappan vagy "lekaratéjjozzuk" őket:-)))?

A zöldbabon is sok a tetű,viszont a termés is szép.

Sajnos nálunk már lassan 1 hete minden nap esik. És előtte is voltak záporok.

A földre rá sem lehet menni olyan sáros. A krumplim egy erdő,"összenőtt".Nagyon félek,hogy begombásodik a párától. Mindkét végén paradicsom van mellette. Ők is "hatalmasak" már.Alulról mind letörtem a hajtást+a hónaljakat is,de félek,hogy ők is gombásak lesznek...vagy ha esetleg a krumpli lesz az elkapják.

Most még nincs gond,mind szép és egészséges,de hétfőig még esőt mond.

Ez a június nálunk jó esős...Szóval mit tegyek,hogy ne legyenek gombásak? Permetezzük? Karaténk van itthon(amit nem használtunk el a cseresznyefára).Azzal lehet? De hányszor? Milyen időközönként?Mennyit,mikor? Eső előtt gondolom ne,csak utána.De most mindennap esik van,hogy többször is:-S Ha hétfőig (akkorra mondják a meleget)nem permetezünk nem lesz gond? Jöhetne már megint egy kis kánikula:-)))Most minden csupa víz,pára...

No egyszer az esőt várom,egyszer a meleget:-)Nekem sem lehet a kedvemre tenni:-)))

Ja,és van egy kiscicánk:-) Nem kéri vki? Nagyon édes,negyedperzsa,cirmos:-)

Teszek képeket és BOCSI a hosszért.

krumpli

paradicsom

kukorica,sütőtök,paprika

zöldbab,rege

tök

lugasparadicsom(remélem növöget még)

ribizli
kicsee Creative Commons License 2008.06.19 0 0 6253
Kábultok egy kicsit ti is? Legális ez? :D :D
Előzmény: CBNora (6251)
Mad árka Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6252
Ha élhetek egy offtopik és kíváncsi kérdéssel, az a macskaűző név alatt árusított növény mennyire hatásos macskák ellen? Tudtok erről valamit?
CBNora Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6251
Az az érdekes, hogy Mackót is csak ez a díszmacskamenta érekli (Nepeta fessenii), a rendes Nepeta cataria őt sem. Pedig a magját több helyen direkt úgy árulják, hogy örömet lehet szerezni vele a macskának. Mi viszont szeretjük teának.
Előzmény: kicsee (6250)
kicsee Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6250
Hát igen... a nagy macskakönyvben is benne van, csak okosan kell vele bánni, mert totál junkie-k is lehetnek tőle a macsekok. :) Drogos macska hihi.
Előzmény: zsebi41 (6247)
Mad árka Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6249
Hm, eddig azt hittem, ez csak afféle városi legenda. Még az a szerencse, hogy kutyamenta nincs, legalábbis a növény szempontjából. :)

Nekem egyébként az oregánóm olyan, mintha valaki belehempergőzött volna, bár úgy hírlik, az oregánó az ilyen, nagyra nőve és terjeszkedve középen foghíjas.
CBNora Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6248
A mi két macskánk közül Mackó, akit az üvegházban szoktatok látni, hempereg a macskamentába, meg rágcsálja, a szobamacskánkat meg egyáltalán nem érdekli, hiába dörzsölgetem, hogy szagosabb legyen.
zsebi41 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6247

Nekem a macska mentám virágzik, még a nagy kertemből hoztam át ,itt kiszorult az utcára a különféle zsályák és levendula társaságában.

A macskák érdekesen viselkednek vele, van amelyik hempereg benne, és olyan mintha berugott volna és van ami rá se néz.

angol levendulamacska mentafrancia levendulaorvosi zsályasudár zsálya
Előzmény: Mad árka (6243)
V.M. Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6246

Egyszerű hagyományos kékmákot. Már hosszu-hosszu évek óta mindig teszek el magot. Közepes nagyságu gobók vannak s szinte félig vannak mákkal.

Vagy öt éve lila virágu mákot is vetettem. Nagyon tetszetős, szép, hatalmas gubókkal, de alig lötyög szem benne s a színe szennyes-szürke. Ezt nem tartottam meg.

Előzmény: Mad árka (6241)
Vezso Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6245
Mocsolyásig nem mentünk el, de még mindig nagyon tetszik a falu. Tudtad, hogy annyi tő rózsa van ültetve, ahány lakosa van Kisgyőrnek? :)
Előzmény: kétbalkéz (6239)
Mad árka Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6244
Milyen fajt vettetek?
Előzmény: kétbalkéz (6239)
Mad árka Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6243
Én a virágzó macskagyökérrel voltam így a napokban. A kiskertem (mondjuk a kis jelző itt nem pusztán hangulatfokozó elem) közepén álldogáltam, amikor erős virágillat bújt a fejembe. A kerítés mellé ültetett macskagyökér volt, egészen megörültem neki. Felbuzdulva a sikeren jövőre biztos lesz egy macskagyökeres sarkom is.
Előzmény: CBNora (6242)
CBNora Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6242
Lementem a kertbe eső után egy kis friss fokhagymáért. Tömény virágillat fogadott. A petrezselyem. Eddig is éreztem az illatát, de úgy látszik, így eső után az igazi. Tényleg nagyon kell egy kertbe a virágzó petrezselyem.
Mad árka Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6241
De szép! Milyen/melyik mákmagot használsz/használod?
Előzmény: V.M. (6240)
V.M. Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6240

Néhány négyzetméter mák minden évben helyet kap a kertben.

kétbalkéz Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6239
:-)) Ha Mocsolyásig is eljöttetek( ami Kisgyőrtől még vagy 3 km), akkor talán láthattad a bambuszt:-)
Amúgy a bambuszhajtásokról le vagyok tiltva, addig, amíg kellően be nem dzsungelesedik. Utána engedélyezte a párom, hogy néhány hajtást megehetek:-))
Előzmény: Vezso (6237)
tuztovis Creative Commons License 2008.06.17 0 0 6238

Köszi!!

Ez nagy segítség volt! Mikor "kenőszappan vásárló körútra" mentem a közelben, elhaladtam egy festékbolt mellett. Gondoltam, hogy ott úgy sem kapható! Hát most már tudom, rosszul tettem! :-)

A brokkolikat sajnálnám kidobni, kellett nekem ennyi magot elvetni! :-(

Majd meglátom hogy nőnek, legfeljebb minden másodikat kikapom ha nagyon muszáj.

Előzmény: zsebi41 (6232)
Vezso Creative Commons License 2008.06.16 0 0 6237

Kétbalkéz, holnap megyünk Kisgyőrbe egy csapat óvodással. :) Majd keresem a bambuszos kertet. (ha jól emléxem:)

Vezso Creative Commons License 2008.06.16 0 0 6236
Bunkó módon a kapott infót meg se köszöntem. :) Szóval kösz szépen. :)
Előzmény: kicsee (6231)
CBNora Creative Commons License 2008.06.16 0 0 6235
Csak a Myxomycetes osztályba tartozókat gyűjtöttem.
Előzmény: CBNora (6234)
CBNora Creative Commons License 2008.06.16 0 0 6234

Jó!

Itt ugyan off, de ha már betetted ezt az oldalt, figyelmedbe ajánlom ezt a részét:

http://www.discoverlife.org/20/q?search=Eumycetozoa

Jó pár évig ezeket gyűjtöttem, nagyon érdekes lények. (Nyálkagombák)

Előzmény: il1321 (6224)
CBNora Creative Commons License 2008.06.16 0 0 6233

Nem szoktam nézni a mulcs alját. Szerintem olyan, amilyen.

Nálunk is vastagon tele van a szilvafa tetűvel. Minden évben. A fának nyilván nem tesz jót, de más növényeken eddig nem telepedett meg, csak a lehulló tetű és cukros lé szennyezi a növényeket. Szappannal én sem kísérletezem úgysem győzném azt a nagy fát rendesen lefújni. Várok, míg maguktól elfogynak. Igaz, nekünk a közelben nincs több szilvafánk. Arra biztos veszélyes.

Előzmény: Vezso (6227)
zsebi41 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 6232

szia!

festék boltban lehet kapni festők használják a fal lemosására.

A kenőszappan v. káli szappan amit KOH- ból nyernek és zsiradékból.Az állaga ahogy a neve is jelzi kenőcsös.

A mosószappant NaOH-ból és zsiradékból állítják elő és az állaga elég kemény.

Tetü írtásra ha nem kapsz káli szappant jó lesz a nátron szappan is.

Reszeld le és meleg vízzel készíts belőle oldatot, hűtsd vissza és avval is védekezhetsz a tetük ellen.

Ezek az enyhén lúgos oldatok oldják a rovar kitin páncélját és így pusztítják el.

Szerintem nem volt jó ötlet a brokkolikat ilyen közel ültetni, előfordúlhat, hogy egymástól nem fognak rendesen fejlődni, de majd meglátod ha nagyon vészes akkor huzigáld ki a felesleget.

Előzmény: tuztovis (6230)
kicsee Creative Commons License 2008.06.16 0 0 6231
Tréfarépa! Ez tetszik, vicces vagy!! :D

Nem akartam gúnyos lenni, csak arra próbáltam célozni, hogy kb ennyi haszna lesz a mostani permetezésnek. Iszonyat módon elszaporodtak, elborítanak mindent és még nincs vége! Én úgy gondolom, hogy sajnos az idén már nem tudsz velük mit csinálni.

Emlékezzetek vissza, talán két éve mennyi cserebogár volt... Következő évben nem lehetett látni a madaraktól néha a napot nálunk. Idénre normalizálódott a helyzet. Szabályozza majd ezt a kérdést a természet szerintem!
Előzmény: Vezso (6229)
tuztovis Creative Commons License 2008.06.16 0 0 6230

Sziasztok!

Segítsetek kérlek! Kenő szappant hol lehet venni? Mezőgazdasági bolt nem nagyon van a közelemben. Most hülyeséget fogok kérdezni, de az hasonló a mosószappanhoz, vagy az valami egészen más?

Még egy kérdésem lenne: Idén elég sok brokkoli palántám lett, nem volt elég helyem hogy 50cm-re ültessem egymástól őket. Tavaly nem jött ki egy sem, idén belelkesültem és nagyon sajnáltam volna kidobni, ezért kb. 20 cm-re ültettem őket. Az nagyon kevés?

OFF: A kisbékák utrakeltek! :-) Még van egy-két ebihal, de valószínüleg ők is elhagynak minket. Viszont most hétvégén olyat láttam amilyet még sosem. Két béka (de milyen!) párosodott a medencénk szélén. Foltosak voltak és nagyok! Készítettem róluk képeket, csak még nem töltöttem le őket. Nem tudom mikor lesz alkalmam végre összeszedni azt a télire kint felejtett medencét! Mindenesetre ha mi nem is, az állatok nagyon élvezik. :-)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!