A topic célja a BMW motorkerékpárok tulajainak és azoknak a szimpatizánsokanak az összefogása, akik szeretik ezt a motormárkát.
Szinte hihetetlen, hogy nincs ilyen Topic még!
Ja! R1100S-nél, ha nincs se markolat fűtésed, se ABS akkor 40A-es a generátorod és az akksi 14Ah-s, viszont ha ezek közül valami van benne, akkor 50A-es a generátor és 19Ah-s az akksid!
Előre közlöm, senkit nem akarok bántani! De nekem az R1100R akksija 4 évig bírta. Garázsban riasztó nélkül 1-1.5 hónap után is indult! Jó nem örömködve, de kb 4-5 fordulatra röfffff! :o) Ezek az elektronikák, újdonságok, csak a bosszúságot okozzák! Szerintem egyszerűbb, ha lekotod az akksit, ha hidegben áll (minuszban) akkor ki is vegheted, de melegben ne tárold, csak ne minuszban. Hónaponta (esetleg 2 hónaponta) ráraksz egy H4-est 4-5 órára és utána újratöltöd. Első évben én is kiszedtem, pincébe és félidőben kicsit rűtöltöttem. Utána már nem szarakodtam, 4 évig bírta! Ja nekem gyárilag rendelve a markolat fűtés, (de valahol azt olvastam, hogy akkor csak a generátor nagyobb), az aksim meg 19Ah-s!
Az aksim 2 éves, de mikor 1,5 évesen megvettem már akkor mondta a tulaj hogy szerezek be töltőt ha sokáig nem használom, mert hajlamos az aksi leszívására, rá 3 hétre le kellet cserélnem az aksit..Egyébként van rajta riasztó de nincsen élesítve mert otthoni garázsban áll, ilyenkor télen is min. +10C-on van a motor
Szerintem nekem is az van, igaz meg alig hasznaltam.
Ami tudasban kb ez ill tobb az a Saito, most akcios a louisban, 50 Euro
TOM
Ui:nekem eddig nem allt hosszabb ideig, de az mar elofordult, hogy ut szelen megallva veszvillogoval, a motor nehezebben indult...elegge ki van szamolva az akksi kapacitasa...
Hany eves az akksi? Van riasztod? Nem kapcsol ki nehany nap utan a riaszto?
már pedig nélküled nem szeretnék túl sokat motorozni!
ezt a tényt is tessék figyelembe venni, barátom!:)
nekem nagyon tetszenek a hosszú túrák. rengeteg élmény,tapasztalat gyüjthető.amikor a fotókat nézem,legszívesebben azonnal indítanám a moccot,és mennék valamerre.
kellene egy"motorostalálkozót" már tartani,vagy neeem?
Mi is ALAN-t hasznalunk MHS szettel,amit Hori emlietett. Sajna a kabel tenyleg kenyes pont..en visszavittem mar egyet, szo nelkul kicsereltek...igaz a fokereskedo 200 meterre volt a mult cegemtol...
A bukosisakhoz valo rogzites a kenyes pont...
Sajna nalunk is allandoan a kabelezessel van gond, de jo bukoban 80-90 km/h oraig lehet hasznalni. Mi ezeket fokent motor-motor kommunikaciora hasznaljuk, interkom funkcioja nem az igazi...
Interkomra en az OSBE mouse-t (epp elado) hasznaltam es van aki ALANt es OSBE-t is osszekoti igy megoldja az mot-mot es vezeto-utas kommunikaciot.
Van aki befeccolt sokat speci kommunikacios szettekbe, de a kabelezes ott is kenyes pont.
En a Bluetooth-ra varok...pld Schubertnek van S1-be epitett BT cucca...de az arat meg sem merem nezni...
Budapesten lehet, Szombathelyen sajnos nem kapom meg 3000,- Ft alatt,
Viszont amiben a segítségedet kérném, szeretnék telekomunikációs klt.-et Schubert sisakba is beépithetőt( felnyitható), valami olyat amiben az ember motor-motor, és utas-utas között tudana beszélni, te milyet ajánlanál?
Én már egyfélét kipróbáltam az ALAN 456R, hát az egy kacat.., max. biztonságiőr tudja használni..:-))
Tegezödjünk ha lehet, mert szerintem én vagyok az idősebb, én 33, és jobban szeretem ha ilyenformán beszélgetünk, de remélem ez neked sem jelent próblémát :-))
Egyébként már írtam hogy én a Castrol-nál maradtam azon belül is a 10-W40, ezt elég kedvező áron be tudom szerezni 2000,-Ft/ liter, Ausztriából
Azt hallotam,hogy itt a motorkonstrukció a hibás az olajeszegetésért,nevezetesen a vizszintesen fekvő hengerekből nembír leállítás után az olaj a teknőbe maradéktalanul lecsorogni,igy indításnál mindig egy kis mennyiség beszivárog az égéstérbe,majd ott elég.(sok kicsi sokra megy)
Köszi az infot, biztos így lehet mert akiket én ismerek azoknak 1150 van, és az bizony valakinek megeszik 2 ltert is 10.000km-en, és a szervizben sem tudtak rá mit mondani hogy miért lehet ez.