Keresés

Részletes keresés

Igneous Creative Commons License 2003.10.06 0 0 270
Ezekben az esetekben lehet ez egy megoldás. De mi van a Kaya Ibrahimos cégeladásoknál (ahol pár százmilliós köztehetartozást tüntettek el) vagy ennél az MTV-s ügynél?
Előzmény: Kovács Béla Sándor (269)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.10.06 0 0 269
Lenni kell ott egy jogi személynek - valamivel az állam alatt - amely károsodott. Az egyes ügyekben - amennyire emlékszem - Orzságimázs Központ, Kisrókus Kft, Miniszterelnöki Hivatal, stb.
Előzmény: Igneous (266)
Igneous Creative Commons License 2003.10.06 0 0 268
Gondoltam, hogy nem lesz egyszerű...

Szóval ezekben az ügyekben közpénzek tűntek el, amely cselekmények a központi költségvetést, esetleg a TB alapokat károsították. Irreleváns, hogy milyen intézmény közvetítésével került ki a költségvetésből a pénz, a sértett az állam lesz.

Előzmény: elemes (267)
elemes Creative Commons License 2003.10.06 0 0 267
szerinted van ertelme annak, hogy megismeteljem, amikor rovid tavu terveid kozott lathatoan nem szerepel, hogy elolvasd?
Előzmény: Igneous (266)
Igneous Creative Commons License 2003.10.06 0 0 266
Azokban az ügyekben, melyekben Keller feljelentést tett, az állam a sértett. Tehát még egyszer megkérdem: tudod-e hogy ki lesz a pótmagánvádló?
Előzmény: elemes (265)
elemes Creative Commons License 2003.10.06 0 0 265
szeritem ez le van irva a betv-ben, a buncselekmeny karosultjanak, jogi kepviseloje utjan. vagy valami ilyesmi.

penzmozgasokrol volt szo, nyilvan megtalalhato az az intezmeny, amely a penzt atutalta annak a gyerekgyilkos fideszes gazembernek, aki aztan rosszul bant vele.

Előzmény: Igneous (263)
elemes Creative Commons License 2003.10.06 0 0 264
igen.
Előzmény: Igneous (263)
Igneous Creative Commons License 2003.10.06 0 0 263
És azt is megmondod, hogy kinek kellene fellépnie pótmagánvádlóként?
Előzmény: elemes (262)
elemes Creative Commons License 2003.10.06 0 0 262
bormester

a nyomozas ideje alatt az ugyeszseg beavatkozasi LEHETOSEGEIROL lasd az elozot (amit zuglo kartacsnak irtam).

a lezaro hatarozatok rendkivul szagosak

sokadszorra: harom honapja nyitott a lehetoseg a potmaganvadas eljarasra.

Előzmény: bormester (250)
elemes Creative Commons License 2003.10.06 0 0 261
persze. magahoz vonHATJA.
es valoban, utasitHATJA.

salgo nagyon szepen az ugyeszseg lehetosegeit sorolta fel. de valahogy nem merte kimondani, hogy a rendorseg a konkret ugyekben az ugyeszseg utasitasara cselekedett.

Előzmény: zuglo_14 (255)
elemes Creative Commons License 2003.10.06 0 0 260
azzal az apro kulonbseggel, hogy magnokazettaert ennyi penzt adni legrosszabb esetben butasag. birosagon tanuskodo szemelynek -- plane elore -- penzt adni viszont az almoskonyvek meg a BTK szerint rosszat jelent.
Előzmény: zuglo_14 (249)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.10.06 0 0 259
Miután a hétvégén elolvastam a jegyzőkönyvet, lustaságomat leküzdve kénytelen voltam megnézni a BTL-t is. A törvényi tényállás tényleg tartalmazza az "önhibájából" kifejezést.
Megjegyzem: ez a mi megítélésünkte ronthatja le, nem a Poltét. Mi meg most bepótoltuk.
Előzmény: Igneous (258)
Igneous Creative Commons License 2003.10.06 0 0 258
Kedves KBS!

Feltették az ominózus interpellációra adott választ az Országgyűlés honlapjára. Az a vicces helyzet alakult ki, hogy rá kellett jöjjek, mind a ketten elb@sztuk... :-)))

Te ott hibáztál, hogy biztos voltál benne, hogy Polt nem használta az "önhiba" kifejezést. Pedig igen. Én ott hibáztam, hogy élből lehülyéztem, merthogy ilyen fogalmat nem ismer a büntetőjog. Pedig igen.

Ezúton elnézést kérek. Csúnya mellényúlásom talán menti, hogy soha nem voltam képes elsajátítani a pénzügyi bűncselekményeket...

trasgo Creative Commons License 2003.10.04 0 0 257
Ez az ügy eljutott rendörségi szakaszba pintér alá.
A alöbb említet szept elejéig 22-böl csak töredéke.

A rend?rségi határozattal egy újabb fejezete zárult le a Fidesz közeli cégek szerz?dései ügyének. Mint az sokak el?tt ismert, Schlecht Csaba 1995 júliusában egyetlen napon 13 Fidesz közeli céget adott el, több mint százmillió forintot meghaladó köztartozással. Az említett cégek alapítói, tisztségvisel?i között szerepeltek többek között Orbán Viktor miniszterelnök úr, Stumpf István, Kövér Szilárd és számos Fidesz-vezet?, szinte a Fidesz teljes vezérkara. Felvet?dött a gyanú a nyomozó hatóság számára is: az óriási összeg? köztartozás alóli mentesülés céljából történt-e vajon a cégek fantomizálása?

http://www.mklu.hu/akt37.htm

trasgo Creative Commons License 2003.10.04 0 0 256
22 ügyben megszüntetett eljárás nem véletlen itt elöre megfontolt szabotázs de csak egy oldalra, ha másik oldalra is lenne 1-2 és a 22 helyet 5-6 lenne talán más lenne a véleményem.

Poltot a kormányzati oldalról azzal vádolják, hogy korábban ötvenhárom olyan b?ncselekményben történt ugyan feljelentés, amit az Orbán-kormány idején a központi költségvetés terhére követtek el, a legf?bb ügyészség azonban huszonkét ügyben megszüntette az eljárást. A kormányoldalnak az sem tetszhet, hogy Polt az 1994-es parlamenti választásokon a Fidesz jelöltjeként indult.

http://www.index.hu/politika/belfold/polti0909/

Happy End szerzödésein több hónapig ült.

Vagyis a Legf?bb Ügyészség azért nem bocsátotta a rend?rség rendelkezésére a Happy End szerz?déseit, mert az eljárás ez idáig még a polgári jogi vonalon nem fejez?dött be. (Ez várhatóan azt fogja megállapítani, hogy a szerz?dések nem ütköznek-e a Ptk.-ba, amennyiben ugyanis ez állna fenn, úgy azok megtámadhatók, illet?leg semmisek)

http://www.origo.hu/valasztas/20020426meghallgatas.html.

zuglo_14 Creative Commons License 2003.10.04 0 0 255
Egyébként "bormester" hozzászólásához kapcsolódva:

Polt Péter(168 óra):
-Fidesz-ügyekben sorra szüntették meg az eljárásokat, vagy megtagadták a nyomozást.
- Törvényesen. És nem elsősorban az ügyészség, hanem a rendőrség.
- Csakhogy a nyomozásokat az ügyészség felügyeli.
- Nonszensz, hogy az ügyészségnek százszázalékos a felelőssége, a rendőrségnek pedig csekély.
- Állítólag a Millenáris-ügy nyomozása során Bártfai Béla - az Orbán-kabinet volt közigazgatási államtitkára - kihallgatása előtt az ügyészség bekérte a kérdéseket a rendőrségtől, hogy felkészíthesse a gyanúsított Bártfait.

- Nem gondolhatja komolyan, hogy az az ügyészség készítette föl, amelyik végül mégis vádat emelt ellene. De tényleg, miért mindig a legfőbb ügyészt faggatják? Az ügyek jelentős részében a rendőrség szüntette meg a nyomozást, vagy már az elején megtagadta.

Salgó László (Népszabadság):

- Ezek szerint, ha mondjuk egy öt éve tartó nyomozás végén, arra kapnak utasítást, hogy bűncselekmény hiányában szüntessék meg az eljárást, önök kreálnak valami hihetőnek tűnő indoklást, amellyel elmagyarázzák a gyanúsítottnak, hogy miért nem bűncselekmény az, aminek alapos gyanújára tekintettel éveken keresztül nyomoztak, esetleg többen egy ideig letartóztatásban is voltak?

? Mi nem kreálunk semmit. Ha szóbeli utasítást kapunk az eljárás bármilyen formában történő befejezésére, módunkban áll leírni érveinket, megindokolni, hogy a büntetőeljárás keretében feltárt tények és körülmények figyelembevételével miért javaslunk vádemelést, vagy ellenkezőleg, miért tartjuk megalapozottnak a nyomozás megszüntetését. De ha az ügyészség arra utasítja írásban egy adott ügy nyomozóit, hogy szüntessék meg az eljárást, már erre sincs lehetőség. Még ha jogi érvekkel alá is tudná támasztani az ügyészségével ellentétes álláspontját, a nyomozó mégsem tehet mást, mint hogy csokorba szedi a tényeket, és az ügyészi utasítás szerint lezárja az ügyet. Vagyis: végrehajtja az ügyész döntését. A büntetőeljárási törvény ugyanis az ügyészt teszi az ?ügy urává?, ő ?nyomoz és nyomoztat?. Jogában áll eldönteni minden egyes ismertté vált bűntény esetében, hogy ?a rendőrségnél hagyja-e az ügyet?, magához vonja, vagy a rendőrségnél tartja ugyan, de fokozott felügyeletet gyakorol a nyomozás felett, azaz napi vagy heti rendszerességgel beszámoltatja a nyomozókat az ügy állásáról, utasításokat ad nekik. Természetesen ? véleményem szerint ? a felelősség is ennek megfelelően oszlik meg az ügyészség és a neki alárendelt rendőrség között.

" Megint csak a büntetőeljárásról szó törvényre hivatkozhatok. Az ügyész bármikor, bármelyik ügyben magához vonhatja a nyomozás irányításának jogát, s akkor ? a törvényben előírt keretek között ? azt kell tennie a bűnügyi rendőrség adott ügyben eljáró tagjainak, amire az ügyész utasítja őket. Természetesen mindenki a maga munkájáért felel. A rendőrség kizárólag azért, hogy a szakma szabályainak és az ügyészi utasításoknak megfelelően, törvényesen, pontosan és lehetőleg gyorsan végrehajtsa a törvényekben és az ügyészi utasításokban foglaltakat. Ezen túl minden más ügydöntő határozat, döntés meghozatala az ügyészség dolga és joga, s természetesen az ő döntéseik következményeiért minket nem terhelhet felelősség

(A kiemelések tölem.)

Előzmény: bormester (250)
zuglo_14 Creative Commons License 2003.10.04 0 0 254
Kedves egyrahedli!

Mi a problémád?
"Netán te vagy Keller?
Ha nem az vagy, vond vissza, amit írtál.Ha nem az vagy, vond vissza, amit írtál."

Nem vagyok Keller, és pontossan miért is kellene a véleményemen változtatni?

Előzmény: egyrahedli (251)
JPBemondó Creative Commons License 2003.10.04 0 0 253
"Velejéig tisztességes ember, épp úgy, mint Szász, vagy Járai"

Én azért Szászra nem nagyon bíznék egy beteg macskát.

Előzmény: egyrahedli (242)
courvoisier Creative Commons License 2003.10.04 0 0 252
Ez a forum pontosan arra van, hogy az ilyesmiket utkoztessuk, az sem baj, ha idonkent beleszol valaki, aki ert is hozza. természetesen. és szerinted még arra is való, hogy a hozzáértők hozzászólásait állhatatos hasfájós floodal mielőbb el lehessen tüntetni. És tána egy darabig megint háborítatlanul lehet ökledezni. Szeretem, amikor értelmes emberek védik foggal-körömmel a védhetetlent.

A tobbit nem ertem Érted te azt, de nincs jelentősége.

Előzmény: bormester (229)
egyrahedli Creative Commons License 2003.10.03 0 0 251
Netán te vagy Keller?
Ha nem az vagy, vond vissza, amit írtál.
Előzmény: zuglo_14 (246)
bormester Creative Commons License 2003.10.03 0 0 250
1. Eloszor is ezek kiemelt ugyek, a fougyeszseg kiemelt ugyek foosztalya kozvetlenul felugyeli oket, es utasithatja a nyomozast vezeto ugyeszt (pl. azonnal visszaviteti a hepiend lefoglalt iratait).

2. A magyar buntetoeljarasi jog szerint nem a rendorseg nyomoz, hanem az ugyesz, tehat nincs igazabol olyan, hogy a "rendorseg visszadobta", azt is az ugyeszseg szunteti meg, csak meg nyomozasi szakban.

3. Ezek a nyomozasok nem (sem) zajlottak/zajlodnak korantsem a teljes egyetertes boldog egyuttmukodeseben (ld. Salgó László: Az írásos ügyészi utasítást végre kell hajtanunk).

4. En nem tobb tucat ugyrol beszelek, hanem csak azokrol, amelyeket a napvilagra kerult informaciok alapjan atlatni velek. Ezekben raadasul a fentiek mellett (ellenere?) vademelesi javaslattal jutott el az ugyeszsgi szakba az ugy, ahol a 15 napos dontesi/merlegelesi ido alatt lettek ellenkezojere forditva egyeves nyomozati munka megallapitasai, es a lezaro hatarozatok rendkivul szagosak. Nem emlekszem, hogy en mas ugyekrol beszeltem volna.

Előzmény: elemes (245)
zuglo_14 Creative Commons License 2003.10.03 0 0 249
No azért, volt olyan is aki magnókazettát vásárolt, csak az többe került, ha jól emlékszem...

:-))))

Előzmény: elemes (248)
elemes Creative Commons License 2003.10.03 0 0 248
no, azert az az 5000 forintos berhungarista nem javitotta keller hitelesseget.
Előzmény: zuglo_14 (246)
elemes Creative Commons License 2003.10.03 0 0 247
(nem birtam mar a topic cimet... inkabb vesszen a kerdojel, minthogy szegeny polt peter rancosra zuhanyozza magat)1
zuglo_14 Creative Commons License 2003.10.03 0 0 246
Kedves "egyrahedli"!

" hamis tanukat pénzel, hogy ocsmány hazugságait megetesse a gyanútlan bíróságokkal, és még kérked is korruptságával, aljasságával, törvénytelen hatalmával.
Keller az első számú közellenség."

Ez a Te véleményed, ugye?

Az enyémet meg lásd elöbb.
Akkor most mi is a gondod?

elemes Creative Commons License 2003.10.03 0 0 245
bormester kartacs,

teszel egy meredek kijelentest (persze, nem te, hanem a Part, te csak szajkozod).

en csupan (nem is tul messzemeno) kovetkezteteseket vonok le belole. ha a kovetkeztetes ellentmondasra vezet, akkor vagy a kijelentes teves, vagy a kovetkeztetes meneteben kovettem el hibat.

elmeselem hogy gondolkodtam, keress benne hibat.

a keller-ugyekbol kb tucatnyi jutott el az ugyeszsegig (ketharmadukat pedig mar a rendorseg visszadobta). van tehat egy tucatnyi (szerinted) bizonyitott buncselekmeny, amelyekben az eljaro ugyesznek (aki elso fokon bizonyosan nem polt peter) kotelessege lenne vadat emelni. am az ugyesz a bizonyitekok ellenere nem emel vadat, az elhangzott allitas szerint azert, mert polt peter egy bunpartolo fideszberenc.

nade az elso foku hatarozatot nem polt peter hozza. tehat az elso fokon eljaro ugyesz vagy maga is bunpartolo fideszberenc, vagy utasitast kapott a bunpartolo fideszberenc polt petertol.

az utasitas tenyet mindenki tagadja. ha az eljaro ugyes megis kapott utasitast es tagadja, akkor bunpartolo fideszberenc, utasitani sem kellett volna.

az keller-ugyekben eljaro ugyeszt valaki kijeloli (nem ismerem a mechanizmust). ennek a kijelolo embernek tudnia kell, kiben bizhat meg, tehat o maga bizonyosan bunpartolo fideszberenc. ha minden fideszes ugyet ugyahhoz a bunpartolo fideszberenc ugyeszhez szignal ki, gyanus lesz a kollegak szamara; tobb bunpartolo fideszberenc ugyesz kell tehat. stb.

Előzmény: bormester (240)
egyrahedli Creative Commons License 2003.10.03 0 0 244
Mintha én nem minősítettelek volna.
Ez nem érv, csak gyalázkodás.
Előzmény: zuglo_14 (243)
zuglo_14 Creative Commons License 2003.10.03 0 0 243
Kedves "egyrahedli"!

Szerintem, Te szimplán hülye vagy!
Lehet megsértödni....

Előzmény: egyrahedli (242)
egyrahedli Creative Commons License 2003.10.03 0 0 242
Polt Péter a legjobb ügyész a rendszerváltás óta. Velejéig tisztességes ember, épp úgy, mint Szász, vagy Járai. Ezek a demokrácia utolsó bástyái ebben a rohadt bolsi nyomulásban. Remélem lesz elég lelkierejük a legvégsőkig kitartani, hogy ha mégis törvénytelenül megkisérlik elmozdítani őket, az egész világ lássa, micsoda aljas banda támadt rájuk és a magyar köztársaságra.
Keller fog még bíróság előtt állva mentegetőzni a hamis vádakra, nyomozásokra, rágalmazásokra eltékozolt milliárdos közpénzek miatt. Ilyen mocskos alakot csak a szélsőbal termelhet ki magából. Nyakig benne van a legkülönfélébb privatizációs gazemberségekben, a közpénzek milliárdjainak lenyúlásában, még hatalomra sem jutottak már megfenyegette a medgyessy féle hajduszoboszlói ügyben az egyik pályázni akaró cég ügyvédjét, hogy "megnézheti magát, ha hatalomra kerülnek", hamis tanukat pénzel, hogy ocsmány hazugságait megetesse a gyanútlan bíróságokkal, és még kérked is korruptságával, aljasságával, törvénytelen hatalmával.
Keller az első számú közellenség.
zuglo_14 Creative Commons License 2003.10.03 0 0 241
Egyébként sajnos nem tudom ez ügyben történt-e konkrét rendörségi-ügyészségi vizsgálat(nyomozás), de öszintén érdekelne mi volt a Happy End "érdemi" tevékenysége, ami arányban állt a díjazásával?

Bár valószinüleg Polt úr kapásból mondaná, hogy mivel a Happy End-et felszámolták, ezért nem lehet semmit tenni.

Előzmény: zuglo_14 (238)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!