Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.11.27 0 0 286

ez mondjuk egy 850-es, ha megnézed nagyban a képet, az van a tankon.

na, akkor mégeccer a különbséget.

más a tank, mások a kerekek, de ez tök lényegtelen és máshol van az olajhűtő, aminek más a burkolata is.

ez a régi.

ez meg az új.

a régi szériát-igaz, átkerekezve-egyes piacokon confort néven nyomatják tovább.

ja és más a sárvédő is meg máshogy áll rajta a dob, de ez lényegtelen...
Előzmény: mrt-666 (282)
TOM Creative Commons License 2005.11.27 0 0 285
Engem erdekel!
TOM
Előzmény: Hori R1100S (283)
Hori R1100S Creative Commons License 2005.11.27 0 0 284

Nem akartam titokban tartani a linket,csak véletlen lemaradt!

http://www.bmbikes.co.uk/bmwmodels.htm

Hori R1100S Creative Commons License 2005.11.27 0 0 283

Sziasztok!

Találtam egy jó kis linket,ahol az 1920-as évektől kezdve vannak BMW modellek,képpel és részletes műszaki adatokkal!

Szerintem jóóóó!

Más:A nemrégiben emlegetett ülésfűtésre egy egyszerűnek tűnő megoldás:

Kis barkácsolással szerintem berakható a bőrözés alá, a markolatfűtés kapcsolójáról vezérelhető.Kipróbáltam,nagyon kellemes.

Eredetileg Audi üléspárnába való,lehet,hogy tudok még ilyet szerezni,ha érdekel valakit.

Méret: Kb 250cmX45cm,vastagság talán ha 1miliméter.

mrt-666 Creative Commons License 2005.11.27 0 0 282

Konkrétan milyen seggre gondolsz?

Nem emlékszem pontosan, de a 850-es és az 1100-es talán más volt.

Ez egy 1150-es motor, van a klubban néhány különböző évjáratban, meg tudom nézni, de majd csak tavasszal, amikor előjönnek velük.

Amikor megjelent az első 1150R, már akkor ilyen hátsólámpája volt.

A lámpa melletti fekete burkolatra nem emlékszem, de lehet, hogy csak festés.

Ami kapásból hiányzik a motorról az a koffertartó oldalról. Létezik hozzá valami top-case tartó is (a top-case egy soft-bag).

Meg tudom nézni az ETK-ban is, ha kell.

Az ETK a BMW alkatrész katalógusa 1970-től minden típus (F, K, R), minden széria, minden cikk ábrákkal cikkszámokkal benne vannak, a változások is.

Ezt használják a márkakereskedések is. (az összes autó is benne van).

Előzmény: Törölt nick (281)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.27 0 0 281

azt nem tudja valaki megmondani, hogy pontosan melyik évjárattól van ilyen segge az R sorozatnak?

Petyavara Creative Commons License 2005.11.26 0 0 280

hüű,de nagyon ráizgultam erre a nagy túúráára!!!!

ne halogassuk sokáig.azt sem bánom,ha egypár hónapig a kúszöböt rágom,csak menjünk!

vajon arra beszélik a nyelvünket? mi akadály lehet még ,ha viszünk elég házipálinkát?:)))

vicc nélkül....

elég sok európai halandó megfordult már arra,és csak valahogy megjöttek. frenetikus élménybeszámolóval.

óriási dolog!

a maximálisan felkészült motorosokat is érheti nem várt esemény. de hát az emberi leleményességnek nincs határa.......tehát ,nem kell be.....ni.

de tényleg ,ülünk a meleg szobában.......

beszéljünk már róla! s ne csak beszéljünk!

üdv: Petya

Előzmény: Hori R1100S (278)
TOM Creative Commons License 2005.11.26 0 0 279

Biztositas:

ez jo kerdes, anno Erdelyi terepturara kerestem ilyet, de akkor csak autot! voltak hajlando hazaszallitani, de sajna ma sem egyertelmu a helyzet...De elobb utobb lesz, ha nincs is meg...

Előzmény: Hori R1100S (278)
Hori R1100S Creative Commons License 2005.11.26 0 0 278

Ez biztosan jó kis gurulás volt!

Dédelgetett álmaim közé tartozik,hogy egyszer én is szeretnék egy hasonló nagytúrán résztvenni.

Petya barátommal Gibraltárt néztük ki uticélnak,de ha már ottlennénk biztosan "átugranánk"a fekete kontinesre is.

Sajna a dolognak nemnagy realitása van a közeljövőben,elsősorban anyagi okok miatt.

Ha valakinek van ilyen nagytúra tapasztalata netartsa magába!

Elsősorban arra lennék kiváncsi,hogy megéri-e  többszázezer forintot elkölteni egyetlen ilyen alkalommal,vagy inkább a szezonban több relative kisebb távolságú (egy-két ezer km) turát érdemes tenni?

Létezik-e olyan biztosítás amely teljeskörűen fedezi,ha egy motoros bajba kerül küföldön?

TOM Creative Commons License 2005.11.25 0 0 277
MotorturaBp-Damaszkusz
TOM Creative Commons License 2005.11.25 0 0 276

Egy "olcso" intercom 30,000 Ft-ert az OSBE Mouse, jol mukodik, szelzajszures stb.

EN mar azt is soknak tartom...szoval BT plusz egyeb firnc franc sem igen lehet ennyire draga...na de majd talan lesz olcsobb...

Előzmény: Vojnó (275)
Vojnó Creative Commons License 2005.11.24 0 0 275
Nekem az a gyanúm, elnézegeve a nyákot, hogy nem a BT modul a nagy!
Van gondolom valami pic, hogy a 3db gombot és a két ledet meg a programozást lekezelje, de ez dinamikát is állít, szélzajt mér (mert két mikrofonja van és csak egy zörgöt mikor b@sztattam!
Szóval itt valami inteligens zajszűrés is játszik, de ettől még nekem sem ér meg ennyit!
Előzmény: TOM (274)
TOM Creative Commons License 2005.11.24 0 0 274

Akkor meg varok kicsit...

az a dobbenetes, hogy maga a BT chip nehany ezer Ft-os tetel...de idovel gondolom csokken a kesz keszlet ara is...

Kosz,

T

Előzmény: Vojnó (273)
Vojnó Creative Commons License 2005.11.24 0 0 273

Előre bocsátom, nem az enyém volt.
Egy fickó vett magának + a feleségének egy-egy system5-t (természetesen LT-hez megfelelő színben!)
Aztán jött ez a kékfogú WCS-1 és drót nélkül tud kényelmi dolgokat.
Én meg ott jártam a szervízben (mert sisakbeszélő rendszert tettem be egy RT-be és megkérdezte hogy láttam-e már ilyet.
mondom - ha megmutatod, igen! :o)
Aztán kiderült hogy be kéne csak rakni a sisakba és neki se ideje, se kedve nem volt a srácnak. (hozzá teszem, csak beszerelési útmutató nem volt hozzá!)
Én meg beraktam.
Gyári cucc, gyári sisakba!
Akárki akármit mondhat, de én ezért szeretem a propelleres bajor gyárat (persze a mocikat meg Berlinben csinálják) mert átgondolt és nem csinál semmit sem ok nélkül.
Beraktam, kipróbáltam (sajna nem motoron) és átadtam!
Csináltam képeket is, de sajna most nem elérhető, de ha érdekel felrakom.
Szóval:
Sisak-sisak közötti kommunikáció az alapfunkció, az egyik sisakot betaníthatod egy mobilhoz is és elsöbséget élvez a mobil! A BT azszem v1.01. A feltöltés egy egész esti program :o) és nem tom mennyit bír!
Méret kicsi, de ezt inkább a képek! És kb 110k az ára /db!

Előzmény: TOM (269)
TOM Creative Commons License 2005.11.24 0 0 272

Latom meg nem ragtad akkor at a topicot, mikor ezt kerdezted.

Minden BMW tulajt es szimpatizanst, leendo vagy volt tulajt szivesen latunk.

Nem szeretem az ilyen kasztosodast egy kaszton belul....Van aki szerint a K sorozat sem BMW. BMW csak a boxer :((((

TOM

ui:udv a topicban! :)

Előzmény: gsxpeet (271)
gsxpeet Creative Commons License 2005.11.24 0 0 271
ja, azt meg se kérdeztem, az, hogy nekem egyhengeres, ráadásul olasz bmw-m van (régi f650), nem kizáró ok?
gsxpeet Creative Commons License 2005.11.24 0 0 270

helló tom!

felvettem az oldalt a kedvencek közé, most átrágom magam az eddigi hozzászólásokon.

TOM Creative Commons License 2005.11.23 0 0 269

Na errol minden erdekelne!

Mire hasznalod, intercom  v radio is? Milyen BT vevod van? Hasznalati ido 1 feltoltessel? Meret stb??? Ar sisak nelkul?
T

Előzmény: Vojnó (265)
TOM Creative Commons License 2005.11.23 0 0 268

Most irtam 3 hozzaszolast oda :)

T

Előzmény: Peti00077 (267)
Peti00077 Creative Commons License 2005.11.23 0 0 267

Sziasztok!

Látom mindenhol a téli motorozással vagyunk elfoglalva.

Azért nézzetek be mihozzánk is.

Africa Twin klub Fórum

http://www.torzsasztal.hu/Article/showArticle?t=9124610

Üdv Peti

Africa Twin klub

Hori R1100S Creative Commons License 2005.11.23 0 0 266

Szia!

Szaladok haza és nézem meg milyen akku van benne.Márha le tudom venni a tankborítást.Múllkor csak a gyorszár kinyitásáig jutottam,aztán elekadtam.

Hátha ma több időm lesz és sikerül.

Üdv

Vojnó Creative Commons License 2005.11.23 0 0 265
Én raktam be System5-be gyári kékfogat!
Nagyon profi!
De elgondolkodva azon, hogy két sisak meg a szett zusammen fél milka?!?!
Vojnó Creative Commons License 2005.11.23 0 0 264
Ja!
R1100S-nél, ha nincs se markolat fűtésed, se ABS akkor 40A-es a generátorod és az akksi 14Ah-s, viszont ha ezek közül valami van benne, akkor 50A-es a generátor és 19Ah-s az akksid!
Előzmény: Hori R1100S (262)
Vojnó Creative Commons License 2005.11.23 0 0 263
Előre közlöm, senkit nem akarok bántani!
De nekem az R1100R akksija 4 évig bírta.
Garázsban riasztó nélkül 1-1.5 hónap után is indult! Jó nem örömködve, de kb 4-5 fordulatra röfffff! :o)
Ezek az elektronikák, újdonságok, csak a bosszúságot okozzák!
Szerintem egyszerűbb, ha lekotod az akksit, ha hidegben áll (minuszban) akkor ki is vegheted, de melegben ne tárold, csak ne minuszban.
Hónaponta (esetleg 2 hónaponta) ráraksz egy H4-est 4-5 órára és utána újratöltöd.
Első évben én is kiszedtem, pincébe és félidőben kicsit rűtöltöttem. Utána már nem szarakodtam, 4 évig bírta!
Ja nekem gyárilag rendelve a markolat fűtés, (de valahol azt olvastam, hogy akkor csak a generátor nagyobb), az aksim meg 19Ah-s!
Előzmény: Hori R1100S (262)
Hori R1100S Creative Commons License 2005.11.23 0 0 262

Szia!

Úgy olvastam,hogy ezeknek a gépeknek,ahogy teis írtad,alul van méretezve az akksijuk.Ezt elsősorban a súlytakarékosság miatt tették.

Ha markolatfűtést is van a gépen az akksit nagyobbra szokták cserélni,ezt irja egy tesz,a totalbike honlapján. Lehet,hogy igaz.

Hori

Előzmény: Laslie-R (261)
Laslie-R Creative Commons License 2005.11.23 0 0 261

Az aksim 2 éves, de mikor 1,5 évesen megvettem már akkor mondta a tulaj hogy szerezek be töltőt ha sokáig nem használom, mert hajlamos az aksi leszívására, rá 3 hétre le kellet cserélnem az aksit..Egyébként van rajta riasztó de nincsen élesítve mert otthoni garázsban áll, ilyenkor télen is min. +10C-on van a motor

Előzmény: TOM (259)
botsinkai Creative Commons License 2005.11.22 0 0 260
F650-em egy hétig állt Prágában a szálló parkolójában beriasztózva, beindítás nélkül, de gond nélkül indult.
TOM Creative Commons License 2005.11.22 0 0 259

Szerintem nekem is az van, igaz meg alig hasznaltam.

Ami tudasban kb ez ill tobb az  a Saito, most akcios a louisban, 50 Euro

TOM

Ui:nekem eddig nem allt hosszabb ideig, de az mar elofordult, hogy ut szelen megallva veszvillogoval, a motor nehezebben indult...elegge ki van szamolva az akksi kapacitasa...

Hany eves az akksi? Van riasztod? Nem kapcsol ki nehany nap utan a riaszto?

Előzmény: Laslie-R (258)
Laslie-R Creative Commons License 2005.11.22 0 0 258

Sziasztok,

Köszönöm az infókat a sisak beszélőre, kicsit még én is nyomozok utána hogy ár érték arányban melyiket is érdemes megvásárolni.

A mai napon megadta magát az Optimum 3 csepptöltöm,(2 éves) ti milyet használtok ha használtok egyáltalán valamilyet??

Nekem a BMW R1150R , ha nem használom és nem töltöm folyamatosan csepptöltővel akkor 2 hét után már nehezen indul.

Petyavara Creative Commons License 2005.11.22 0 0 257

halihó!

már pedig nélküled nem szeretnék túl sokat motorozni!

ezt a tényt is tessék figyelembe venni, barátom!:)

nekem nagyon tetszenek a hosszú túrák. rengeteg élmény,tapasztalat gyüjthető.amikor a fotókat nézem,legszívesebben azonnal indítanám a moccot,és mennék valamerre.

kellene egy"motorostalálkozót" már tartani,vagy neeem?

Előzmény: Hori R1100S (256)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!