A topic célja a BMW motorkerékpárok tulajainak és azoknak a szimpatizánsokanak az összefogása, akik szeretik ezt a motormárkát.
Szinte hihetetlen, hogy nincs ilyen Topic még!
ez jo kerdes, anno Erdelyi terepturara kerestem ilyet, de akkor csak autot! voltak hajlando hazaszallitani, de sajna ma sem egyertelmu a helyzet...De elobb utobb lesz, ha nincs is meg...
Dédelgetett álmaim közé tartozik,hogy egyszer én is szeretnék egy hasonló nagytúrán résztvenni.
Petya barátommal Gibraltárt néztük ki uticélnak,de ha már ottlennénk biztosan "átugranánk"a fekete kontinesre is.
Sajna a dolognak nemnagy realitása van a közeljövőben,elsősorban anyagi okok miatt.
Ha valakinek van ilyen nagytúra tapasztalata netartsa magába!
Elsősorban arra lennék kiváncsi,hogy megéri-e többszázezer forintot elkölteni egyetlen ilyen alkalommal,vagy inkább a szezonban több relative kisebb távolságú (egy-két ezer km) turát érdemes tenni?
Létezik-e olyan biztosítás amely teljeskörűen fedezi,ha egy motoros bajba kerül küföldön?
Nekem az a gyanúm, elnézegeve a nyákot, hogy nem a BT modul a nagy! Van gondolom valami pic, hogy a 3db gombot és a két ledet meg a programozást lekezelje, de ez dinamikát is állít, szélzajt mér (mert két mikrofonja van és csak egy zörgöt mikor b@sztattam! Szóval itt valami inteligens zajszűrés is játszik, de ettől még nekem sem ér meg ennyit!
Előre bocsátom, nem az enyém volt. Egy fickó vett magának + a feleségének egy-egy system5-t (természetesen LT-hez megfelelő színben!) Aztán jött ez a kékfogú WCS-1 és drót nélkül tud kényelmi dolgokat. Én meg ott jártam a szervízben (mert sisakbeszélő rendszert tettem be egy RT-be és megkérdezte hogy láttam-e már ilyet. mondom - ha megmutatod, igen! :o) Aztán kiderült hogy be kéne csak rakni a sisakba és neki se ideje, se kedve nem volt a srácnak. (hozzá teszem, csak beszerelési útmutató nem volt hozzá!) Én meg beraktam. Gyári cucc, gyári sisakba! Akárki akármit mondhat, de én ezért szeretem a propelleres bajor gyárat (persze a mocikat meg Berlinben csinálják) mert átgondolt és nem csinál semmit sem ok nélkül. Beraktam, kipróbáltam (sajna nem motoron) és átadtam! Csináltam képeket is, de sajna most nem elérhető, de ha érdekel felrakom. Szóval: Sisak-sisak közötti kommunikáció az alapfunkció, az egyik sisakot betaníthatod egy mobilhoz is és elsöbséget élvez a mobil! A BT azszem v1.01. A feltöltés egy egész esti program :o) és nem tom mennyit bír! Méret kicsi, de ezt inkább a képek! És kb 110k az ára /db!
Ja! R1100S-nél, ha nincs se markolat fűtésed, se ABS akkor 40A-es a generátorod és az akksi 14Ah-s, viszont ha ezek közül valami van benne, akkor 50A-es a generátor és 19Ah-s az akksid!
Előre közlöm, senkit nem akarok bántani! De nekem az R1100R akksija 4 évig bírta. Garázsban riasztó nélkül 1-1.5 hónap után is indult! Jó nem örömködve, de kb 4-5 fordulatra röfffff! :o) Ezek az elektronikák, újdonságok, csak a bosszúságot okozzák! Szerintem egyszerűbb, ha lekotod az akksit, ha hidegben áll (minuszban) akkor ki is vegheted, de melegben ne tárold, csak ne minuszban. Hónaponta (esetleg 2 hónaponta) ráraksz egy H4-est 4-5 órára és utána újratöltöd. Első évben én is kiszedtem, pincébe és félidőben kicsit rűtöltöttem. Utána már nem szarakodtam, 4 évig bírta! Ja nekem gyárilag rendelve a markolat fűtés, (de valahol azt olvastam, hogy akkor csak a generátor nagyobb), az aksim meg 19Ah-s!
Az aksim 2 éves, de mikor 1,5 évesen megvettem már akkor mondta a tulaj hogy szerezek be töltőt ha sokáig nem használom, mert hajlamos az aksi leszívására, rá 3 hétre le kellet cserélnem az aksit..Egyébként van rajta riasztó de nincsen élesítve mert otthoni garázsban áll, ilyenkor télen is min. +10C-on van a motor
Szerintem nekem is az van, igaz meg alig hasznaltam.
Ami tudasban kb ez ill tobb az a Saito, most akcios a louisban, 50 Euro
TOM
Ui:nekem eddig nem allt hosszabb ideig, de az mar elofordult, hogy ut szelen megallva veszvillogoval, a motor nehezebben indult...elegge ki van szamolva az akksi kapacitasa...
Hany eves az akksi? Van riasztod? Nem kapcsol ki nehany nap utan a riaszto?
már pedig nélküled nem szeretnék túl sokat motorozni!
ezt a tényt is tessék figyelembe venni, barátom!:)
nekem nagyon tetszenek a hosszú túrák. rengeteg élmény,tapasztalat gyüjthető.amikor a fotókat nézem,legszívesebben azonnal indítanám a moccot,és mennék valamerre.
kellene egy"motorostalálkozót" már tartani,vagy neeem?