Itt látom, hogy kérdezed, milyen ez? Nekem van olyan, ami nagyon hosszúra nőtt és eredetileg bordó volt, de mostanában olyasféle, mint a Tied. Kinyílva talán nem annyira telt, mint a hagyományos rózsaszín. Majd megnézem, hátha már nyílik.
Hát bizony elég hosszúak a szárai! Én mostanában három hosszú szárat össze szoktam fonni és kis fácska lesz belőle, de több szárat is egymásba lehet fonni, vagy csak összekötni. egy ideig bután néz ki, de ha már beállnak a fény felé a virágok, akkor szép lesz, mint egy magas törzsű bokor. Majd mutatok képet.
Akkor ezt a sörösüveg dolgot szabadalmaztatni fogom! Bár az a wuxálos dolog sokkal nagyobb találmány, már nagyon várom, hogy kipróbáljam! Kár, hogy korábban nem vettem komolyan, pedig már írt róla Cserella, de most, miután láttam az ő leandereit, mindent elhiszek neki!!!!
A rózsaszín egy fokkal sötétebb, mint amilyen lenni szokott? Bár a szimplavirágúak elkötelezett híve vagyok, nem tagadom, hogy mint virág, ez a legszebb!!! Ez a rózsás és hát persze az illata is nagyon fincsi. Csak ne húzná le az ágakat!
Igen, nagyon jó, nyílnak mint a bolondgomba, szerencsére az esőt is megúszták úgyhallom mindenkinél. Nálunk csütörtökön volt nagy eső és remélem még egy hétig nem lesz, legalább végre kinyílva lássam a rózsaszíneket, tavaly nem láttam őket.
Erről is írtam már, Horváthországban vágtunk le kb. 10 hajtást, egy maradt meg. Azon meg átment építkezéskor egy munkagép. Szóval edzett, de satnya példány, épp ezért ő a kedvencem. Még nem vágnám vissza, csak ha kicsit megerősödött.
A legnagyobb leanderem, rózsaszín, nagyon régen kaptam már, sokáig panellakás-szobában tudtuk tartani csak. Ott nyúlt ilyen magasra és kopaszodott fel. Tavaly nyáron került ki teraszra, napra, ott kezdett alulról hajtani mint a gomba.
Nagyjából le is vágtam a magasra nyúlt szárait, egy kivételével, annyi bimbója volt, hogy sajnáltam. De az idén, ha levirágzik, azt is levágom. Jövőre talán már az alja is virágozni fog.
A tavaly levágott hosszú ágakat anyósom hajtatta ki, sikerült is nagy arányban, azok is virágozni fognak, lassan kipattannak a bimbói.
Nem virágzik ereje teljében, de szerintem hatalmas virágjai vannak! :-)
Jó későn ért hozzátok,a vihar, nálunk 11 kor mindennek vége lett eső nélkül, ami ugyan nem baj, mert a rózsaszín leandereimnek kedvez a nyílásban , csak a többieknek nem.Nagy a szárazság, nálunk már egy hónapja nem volt eső, még futó zápor se!
De, ezt magamtól nem így csináltam volna, úgyhogy ez nekem újdonság volt! Nálam feltaláltad a spanyol viaszt.:DD Csak a konyha pultom most tele van üvegekkel a férjem legnagyobb örömére...:DD
Vagy a bugisba vagy a citromosba írtad, nem tudom arra reagáltam, hogy köszi a tippet, azóta 2* permeteztem le őket, mikor azt nem tudom, ilyeneket sohasem fogom megjegyezni.
De csináltam képet róla, és úgy fél centis hajtásai lettek.
Este tápanyagoztam a leandereket, nehogy megálljanak a virágzásban. Most roskadásig vannak virággal, többet már nem is lehetne rájuktenni.
Meg kellett szakítanom az írást, mert egy vihar közeledik és így negyed kettő tájt a leandereimet sétáltatnom kellett a teraszunk fedett részébe, nehogy elverje az eső a virágokat. A pirosunk a leg nehezebb, biztosan nyolcvan kikló fölött van. Éjjeli tornának nem volt rossz ez a kis mozgás.....
'nappalim' dettó 40 centis cserépben lévő bokromat a szél lerakta a terasz mellé,cserépnek annyi,pedig nem volt könnyű,vagy 20 kiló,a falnak támasztva kettő áramszünet
Az én nappalim akár egy üvegház, de eső elment, mindegy, hátha mégis jön, legalább nyugodtan alszom, bár a kinnlévőket féltem, de azokért nem tehettem semmit.
Mégis mire gondoltok, arra, hogy ne érjen a szár az üveg aljáig? Hát ez nem valami nagy találmány!