Na most nem az a legfontosabb-bár nem is lényegtelen-hogy egyes izraeli állitások túl vannak-e tolva vagy egyenesen kitaláltak hanem hogy a hamasz támadott,ölt is tehát bizonyos kegyetlenkedések is voltak,továbbá a túszoknál sem ugy volt hogy:"őn most túsz legyen szives jöjjön velem" hanem ott is volt erőszak.Robert Castel is volt helyszineken de nem akart róla beszélni és Király Tamás az ultrahang egyik műsorvezetője is állitása szerint látott egy 45 perces videót a hamasz kegyetlenkedéseiről.
És az itteni propagandamester is saját magát (és persze az izraelieket) hitelteleníti folyamatosan.
De nem veszi észre.
Beír ide 8-10 nevet, hogy lám ennyi a veszteség izraeli oldalon. Holott már hivatalos izraeli kommüniké is óvatosan közli a számokat. legyen az harci jármű, vagy emberi veszteség.
Mintha be lennének készítve ezek a kis hírbombák - és mikor - már sokadszor - kezd kellemetlenné válni az izraeli hadsereg indokolatlan kegyetlenkedése a civil lakosság ellen, akkor terelésként gyorsan bedobnak egy ilyen hatásvadász hírt valami állítólagos videóról. Amik olyanok, mint Columbo felesége.
Az enyém elég hamar beállt enyhén mínuszosra, az erős pluszról, miután szembesültem a szinte csak arrafelé létező kedves antipatikus szokásokkal:
- önbíráskodás
- megtorlás
- bosszú
- házrombolás
- ítélet nélküli börtön
- mismásolás
- titkolózás
- valósághajlítás (össze vissza hazudozás)
. . .
A saját szimpátiám nem sokat számít, de a világé igen, és az is csak egyre fogy.
Mielőtt elkezded keresni az eredetit a karikatúra 2009-es, tehát nem az első eset, amikor Izrael megpróbálja félrevezetni a világot, csak eddig erre nem figyeltem eléggé.
Az egyik videón egy nő elmondja, hogy látta, amint a Hamász harcosai csoportosan erőszakolnak egy nőt, megcsonkítják, majd az utolsó támadója nemi erőszak közben fejbe lövi."
Gyorsan fogy az együttérzés, amit valahogy fékezni kellene, de ezen nem segít a hallottam olyanról, aki látott olyan embert, aki ismer valakit, aki látni vélte ...
A rendőrség újságíróknak megmutatott egy olyan videót, amin az látható, hogy iszlamisták csoportosan erőszakolnak meg, csonkítanak meg és végeznek ki nőket, írja a BBC. Az egyik videón egy nő elmondja, hogy látta, amint a Hamász harcosai csoportosan erőszakolnak egy nőt, megcsonkítják, majd az utolsó támadója nemi erőszak közben fejbe lövi.
Kiemeltem a lényeget.
Tehát megmondóember van, videó nincs.
Én is tudok hozni olyan videót, ahol valaki elmondja, tegnap bemászott hozzá a Mikulás a kéményen és megerőszakolta.