itt már vki azt mondta hogy a mulard tojó termékeny,szerintem juhost mondta,hát nagyon sajnálom akkor mert nagyon szép,sajnálnám levágni is de azért megpróbálkozok vele.
Keresnék márc eleje- közepére liba tojást. Föleg Cholmogorskij azaz Holmogori lud vagy Toulousi kellene. De ha valakinek Landeszi és nagy fehére van vegyesparosban az is jó lenne. És még egy tipp a tojas tarolashoz: érdemes a kacsa,liba tojást ugy 2 naponta a hüvösebb tarolo helységböl forgatas utan szobahömérsékletre áttenni. Ugy biztosabb a kelés. Nehezebben hal el az embrio. Racio lehet benne hisz az anya lud is minden tojaskor átmelegiti az addig lerakott tojatokat is a termeszetben.
szia,és üdv mindenkinek. Nem,az is mullard ha más is a szine. Termeketlen az is. Az ipari mullardot tarka néma és fehér pekingiböl ,,gyártják'' attol olyan egyedi a kinézete. Nagggyyyon ritkán fordul elö hogy a mullard tojo megtermekenyül tehat nem érdemes ügy vele kinlodni
nekem van egy olyan kacsa tojóm ami magyar és néma keresztezéséből lett,vadas színű egy fehér folt sincs benne,nem is hasonlít a mulardra akkor ez tovább tenyészhető?
Akkor lehet ezért veri az összes liba őt? Én eddig azt néztem,hogy a gúnárnak van a lába közt 2 zacsa vagy mi a tojónak meg nincs.De itt már a farok állásáról is beszéltek. De ezek egyként verték a gúnárt. én teljesen zavarban vagyok már. :(
Szia, ilyenkor már nem fogadja el a tojo aa gunárt,berakhatod de ez lesz a vége a csajok jól elnáspángolják :D:D:D:D:D összel választanak párt maguknak.legalább is ez az én tapasztalatom, lehet hülyeséget irok, akkor a többiek kijavítanak :D
igen 14 nap,mert lefelé van.ezt kísérlettel bizonyitani lehet.a hegyével felfelé majdnem 4 hét,mire ugyan annyit romlik ,mint lefele heggyel 2 hétre.a tojások sárgája felfelé halad a fehérje tetejére és a légkamra belsö burkához tapad ér oda,kettő hét után.ezt ugy nézheted meg,hogy fogsz 8 tojást.négyet heggyel lefele,4 fel igy hagyod.hetente főzz meg egyet mindkettöböl. A végém a tojásokat kettévagva látható. Keltetni már kamrával felfele kell
tiszta helyet,meg fészket kell biztosítani és nem lesz szaros.én a szarosat nem költetem. De persze értékesebb tojcit meg moshatod,de ne dörgöld meg semi ronggyal,vagy szivaccsal.minimalizáld a dörgölést,mert ledörgölöd a védöréteget.
Nem akarok okosnak tünni,de a keltetős tojást hegyes végével lefelé kell tárolni.10 napos tojás még jól kél,de14napig nálam jól kélt.14napnál idősebb egyre rosszabbul kél.
hegyes végével felfelé,forgatás nélkül 18-22 fok között tárolva egy hétig gond nélkül tárolhatóak.a légkamra ne mozogjon ennek elősegitése,h alul van.ne tapadjon le a sárgáján levő csírakorong a légkamra burkához,ezért heggyel felfelé.a sárgája lehetőleg közepén maradjon a tojásnak a csúcsos rész felé mozdul el leglassabban. A forgatáshoz meg elvileg 90fok elég.
Na most jött el az a pillanat amikor segítséget kérek. Van 6 bütykösöm.Amiből eddig azt gondoltam 3 tojó 3 gúnár.Ma beraktam a "tojók" közé egy idegen gúnárt .Úgy elverték,hogy a pánik ütött belém. Hogy állapítom meg melyik gúnár és melyik tojó? Tudom hülye a kérdés. Köszi előre is. Attila
A keltetésre szánt tojásokat max 10 napig, 10-15 fokon, naponta kétszer forgatva kell gyüjteni.
Én már keltettem hűtőben tartott tojást is, ami 7 fokon volt, de a szakkönyvek szerint 10-15 fok a legjobb. Az is lehet, hogy 12 nap után is kikel, de az bizonytalan.
És ajánlatos néha permetezni is, hogy ne száradjanak ki, mert a tojáshéj igencsak porózus.