Sőt....., mérgest isznak és semmi bajuk nem lesz....., te melyikkel próbáltad? Dögkútnből a fissen belehajított tetetemekt szereted inkább,, avagy a mélyebb alsőbb rétegen lévőket, a hónapos erjedéseset? Ha nem a bemenő falat fertőzi meg az embereket, akkor a kijövő emésztett, netán a hányadék, a nyál, avagya lehelle, a székletmintáról ne is essék szó!...?
Sajnos hiába olvassa, nem érti meg írásodat....senki...., de miért rébuszokba beszélsz? talán valamelyik szereplő bibliai szelleme reinkarnálódott beléd, avagy a karmád tudatosodott mostanára?
Kielégülsz szexuálisan, amikor azt a kifejezést leírod: "sertést zabálni"? Netán a mankós embereket is fellököd az utcán? Ezt most komolyan kérdem, annak ellenére, hogy tudom hogy nem a válasz. Viszont a mentalitásod hasonló, szóval finoman fogalmazva bunkó, durván fogalmazva rosszindulatú, esetleg szadista.
...és zsidó is. Ha rabbinak nevezed, akkor zsidónak nevezed. Egybként nem hazudtál. Csak manapság divat zsidózás miatt kitiltani nickeket. Ezt akartam megelőzni.
Elvileg a kutyahús nem egészségtelenebb, mint más húsok, de a ragadozó-dögevő volta miatt tartalmazhat az ember számára mérgező anyagokat – mondta Vallyon András állatorvos. – Megfelelő hőkezeléssel, sütéssel, főzéssel ez a veszély kivédhető, végül is ízlés dolga, kinek van kedve kutyából készült ételt enni. Néhány Tisza menti falu nyomortelepén ma is előfordul, hogy az ott lakók azt eszik, amihez hozzájutnak, kutyát, sündisznót vagy éppen a dögkútból kiemelt, elhullott állatot. Ez utóbbi veszélyessége miatt jogszabályba ütközik, ám akik már erre kényszerülnek, azokat nemigen lehet megbüntetni: a nyomor és a gyomor összefüggése itt nyilvánvaló.
Felháborítónak tartom, hogy a jogalkotók ítéletet helyeznek kilátásba olyanok ellen, kik a dögkútból esznek -egy állítólagos keresztény országban -, hiszen "nem az fertőzteti meg az embert", ugyebár, na, meg "minden tiszta a tisztának", s különbenis, "senki meg ne ítéljen titeket evésért".
Ne hazudj. Borissza rabbinak neveztem. Igaz. Bort iszik, s rabbi is. Hazudtam akkor? És látod, annak ellenére, hogy szellemileg vak, még ő is felismerte, hogy ezek a törvények kulturálisan meghatározottak, ott, az adott körülmények között volt ezen rendelkezéseknek értelme...
Nocsak! Te hivatkozol egy borissza* zsidóra? Vagy mazsolázol a hivatkozással is?
*Tisztelt modik! Néhány hete maga tanult vitapartnerem nevezte Raj Tamás rabbit borissza zsidónak. Akkor őt nem moderáltátok, ezért veszem a bátorságot őt idézni. Én természetesen ezzel nem értek egyet.
Aki a disznóhúsevést megtiltotta, az parancsolta meg a kövezést. Hiába nem eszel disznót, ha nem kövezel, akkor törvényszegő lettél. A nem kövezés a Törvény szerint egyenértékű a disznóhúszabálással.
Tehát lehet lopni, csalni, szombatot taposni, vért inni, sertést zabálni, szex. célból havi bajos asszonnyal hálni...?
"Ezek a külső rendelkezések, amelyek ételekre, italokra és különböző mosakodásokra vonatkoznak, csak az új rendelkezés idejéig kötelezők"
Pontosan. Ezek a szentélyszolgálatra vonatkoztak. Miért is kéne nekem étel-, s italáldozatokkal foglalkoznom, kultikus tisztasági szabályokat megtartanom Pakson, vagy éppen Dunaújvárosban két évezreddel Jézus váltsághalála után, mikor a Templom kárpitja kettéhasadt...?
"Amikor megváltozik a papság, szükségképpen megváltozik a törvény is"
A bűneset előtt milyen papság is volt? Hány zsidó is élt akkor? Szabad volt Évának szombatot taposni, sertést zabálni, havi bajos asszonnyal szex. célból hálni, lopni, csalni, bálványt imádni, vért inni...?
Én mazsolázgatok? :)))) Te nem eszel disznót, de meghagyod a pajeszod? Van-e rajtad kétféle szövetű ruha? Kerekdedre van nyírva a hajad? Mit sem ér, ha a pár törvényt tartasz be és akár egyetlenegyet kihagysz!
"Tehát a törvény nevelőnk volt Krisztusig, hogy hit által igazuljunk meg. De miután eljött a hit, többé nem vagyunk a nevelőnek alávetve."
"Ezek a külső rendelkezések, amelyek ételekre, italokra és különböző mosakodásokra vonatkoznak, csak az új rendelkezés idejéig kötelezők."
"Ha tehát a tökéletesség elérhető volna a lévita papság által, mert a nép ez alatt kapta a törvényt, mi szükség még azt mondani, hogy Melkisédek rendje szerint más pap támad, aki nem Áron rendje szerint való? Amikor megváltozik a papság, szükségképpen megváltozik a törvény is"
Mazsolázgatunk? Mi alapján? A szájízed alapján? Has nevű istened alapján? Így könnyű...
;)
Tételes törvények elmúltak? Mi tartozik a tételes törvények közé? Ki dönti el? Tán Te, vagy a koffeinfüggő borisszák...?
"De vajon nem ettek-e disznót? Tudták, hogy mi Isten napja?"
Vajon nem hajoltak-é el Isten törvényétől a bálványimádó természeti népek, s nem épp azért zabáltak disznajt, tapostak szombatot, káromolták az Urat, mert bálványokhoz fordultak...?