Effajta áramszünetek nálunk a 70-es meg 80-as években voltak.
A párom is mesél ilyeneket, nálun elég gyakran volt ilyen a faluban. Valamiért mindig akkor következett be, mikor valami szállítmány ment a közeli laktanyába.
Nekem az egyik kedvencem, amikor valamelyik hoz mindenféle cikkeket, táblázatokat, hogy tulajdonképpen reálbéremelkedés nincs, mert infláció, drága a krumpli, stb.
Majd később a híradóban meghallja valamelyik ellenzéki politikus szájából, hogy kevés a nyugdíjemelés, azt is a reálbéremelkedés szintjére kéne felhozni, na akkor meg azt mantrázza. Ami szerinte nincs is.
Kerülöm az Aktuál-t. Reménytelen, megcáfolsz valamit, 3 hsz-el később újra olvashatod a hazugságot, viszont q. anyázás és hülyézés töményen. 15 év alatt elegem lett belőle/belőlük.
Én hallottam már háztól-házig munkásszállító járattal kapcsolatban olyan kifogást, hogy az túl kötött. Mert esetleg bevásárolhatna, ha már a munka miatt úgyis a városban van, így meg nem lehet.
Végül is ez is egyfajta gondolkodásmód. Ha nincs pénze, nem nyomasztja őt a városi bevásárlás terhe. :)
Valaki magyarázza meg, hogy hogyan lehetséges az, hogy emberek százezrei hatalmas összegeket fizetnek azért, hogy átgyalogoljanak a sivatagon, életük kockáztatásával egy kis lélekvesztőn szállnak a háborgó tengerre, ugyanakkor néhány állítólag munkát kereső ember nem tud eljutni a Rétságról mondjuk Vácra, vagy Budapestre?