Tegnap jött meg a kártya, aminek ugyanaz a száma mint az appban és a walletben is. Gondolhattam volna erre. Most aktiváltam, a napokban kipróbálom működik-e.
Nem tudom mennyire releváns, de nekem hasonló problémám volt, hogy előfizettem Metal-ra. Az előfizu után egyből legenerálódott az appban egy kártya szám, lejárat, kód. A régi sima fizikai kártyát tudtam használni (POS, ATM, online), amíg nem jön meg az új fizikai. Namármost :) előre gondolkozva elkezdtem átírni az új kártya adatait itt-ott (neten, online fizetéshez, pl Simple), Apple Paybe is felvenni, hogy majd milyen jó lesz. A probléma csak az volt, hogy a kiküldött kártyán más volt a lejárat dátuma (kártyaszám ugyanaz, mint az appban újonnan generált kártya). Amint az beaktiváltam, az appban lévő kártyának is frissültek az adatai (lejárati dátum és kód). És lehetett mindenhova újra regisztrálni incl. Apple Play.
Mióta előfizettem a Curve X-re, azóta az Apple Wallet-ben lecserélődött a kártyám. Ez a kártya nem működik, mindig visszautasítja a POS. Szóval telefonnal most nem tudok fizetni, lehet a fizikai kártya menne, de annak nem tudom a pin kódját, az app-ban meg már csak az új kártyának mutatja a pin kódját, így azzal sem tudok fizetni.
Az új kártya száma nem jelenik meg rendesen az App-ban, ezért copy-pasteelnem kell másik alkalamazásba, hogy tudjam mi az új kártyaszámom, ez a kártya működik, sőt SimplePay-ben is működik! :)
Igen, ezt tudom. De nem bankkártyás fizetés van, csak a direkt debitet és az utalást fogadják el az egyetemen és a szállásadó cégnél is.
A wise tudja a direkt debitet, a bunq-ot használjuk ha kinn vagyunk és a gyerek arra kapja a fizetését, de pl. most az USA-ban végig Revolutot használtunk - mindegyik jó valamire.
Nekünk a fő ok a kinti számlanyitásra az volt, hogy egy ingatlanügylet miatt átléptük itthon a 100.000 EUR-t az ERSTE számlán, tehát mindenképp máshol kellett nyitni, akkor meg már nem itthon nyitottunk.
Ha az Erstes EUR számlához kotod a kártyát, akkor ingyen tudsz euróban költeni. Akár revolutra is visszatolteni, és akkor onnan már lehet ingyen utalni is.
Teljesen oké, minden ingyenes ami számít (kivéve az értékpapír tranzakciók), egyetlen kényelmetlenség, hogy nyitni csak személyesen lehet, egyszer kell egy kirándulás Komáromba vagy Érsekújvárra. Utána már megy minden online.
Én is hasonlóban gondolkoztam nemrég. Tud az Erste is baromi jó árfolyamot adni (Revolut közeli!) de csak bizonyos összeghatár felett, és csak egyes számlacsomagokhoz. Mindenesetre egy kérdést megér az üszi felé, hogy jogosult vagy-e a treasurytól egyedi árfolyamra. (nálunk az uram jogosult, én nem)
De azzal számolj, hogy ha egyszer átváltod és az ERSTE-ben tárolod, ahányszor szükséged van rá és mondjuk utalnál belőle horror költségeid lesznek.
Én többek közt emiatt (nekünk sok EUR költségünk van, a fiam egyetemre jár külföldre, kb 800-1000 EUR megy ki havonta utalással) váltottam az osztrák BKS banknál számlát. Havi 8 EUR a díja, és minden EUR tranzakció - készpénzfelvétel, utalás is! - ingyenes. És mellesleg ha már bizalomról beszélünk - nem az országban van a pénzed.
Nekem is van wise, bunq, revolut accountom, használom is őket mindenféle tranzakciókra, de nekem ez vált be a megtakarítás tartására. (egyébként ha ezek közül kellene választani, nekem az első a bunq lenne, utána az összes többi - de az sem hülyeség, ha szétrakod több helyre, egyiken se legyen több 100.000 EUR-nál)
A revoluton a kiutalás ingyenes, ha jól tudom akkor összeghatártol függetlenül.
Alap ingyenes csomagban a devizavaltasnak van egy 350 ezer forint körüli havi korlátja, afolott díjat számít fel. Emelt díjas csomagokban nincs ilyen korlát.
Ami még probléma lehet első látásra, hogy ha nincs bejáratva a kártyás top up feltöltés akkor elsőre csak kisebb (viszonylag) összeget enged és ezt be kell járatni. Én pont tegnap próbáltam megkérni az ügyfélszolgálatot, hogy emeljék fel ne kelljen már utaljon, de sajnos azt a választ adták, hogy nem látnak bele, sok tenyezotol függ és használjam, emelkedni fog. A tegnapi elutasított próbálkozások után ma már engedett egy millat, jövő héten majd folytatom.
Nyitottam erste-nél keretszerződéssel egy devizaszámlát, a megtakarításaim nagy részét átszeretném tenni más devizába, csak forintba ne legyen..
Viszont most szembesültem vele, hogy 7,1%!! az átváltás díja, ami szerintem felháborító.
A kérdés, hogy revolute használatával megoldható lenne ezt olcsóbban megúszni? Ha jól láttam revolute-on a conversion fee kb elhanyagolható. Így egy bankkártyás vásárlással feltölteném a revolute számlám forinttal, majd itt átváltás, utána visszautalás revolute-ról erste devizaszámlára. Ha jól láttam revolute-ról a kiutalás díja 350000 ft alatt ingyenes, így elméletben csak a marginális conversion fee lenne a veszteség.
Ez így megoldható, vagy van valami hiba a matekban?
Az Erste Max-nál tudnám használni a 4%-ra a GBIT-et, de az idén még csak 1x fordult elő. Illetve a maradék 1%-ra, ha nincs meg a költés. Mivel az Erste Max nekem nem ingyenes, jelenleg ca. 700 a havidíj, így ennek a költsége el is vinné ezt a díjat. Az exBBUPC-nél a forgalom az Erste Max-os hitelkártya csoportos beszedésével is generálódik, a harmadiknál meg meg van a költés.
Persze kétségtelen, hogy van az a matek, aminél kijön.
Még nem kellett fizetni, majd július végén vonják le. Igen a 60 nap gbit az abszolút királyság, ami most pl nem elérhető a sima ingyenes csomagban, csak 30 nap.
Plusz a régi feltételek még 60 napig élnek, és a 2 fontos akció is elérhető 30 napig. Szóval ezt a váltást tényleg elhamarkodta a kolléga, július végén lenne aktuális.
Én meg fogom lépni az X-re váltást, a 60 napos GBiT még jól is jönne. Öt kártyát meg cipőkanállal kiszorítok - ami csak a kényelem miatt volt Curve alatt, azt kiszórom, aminek muszáj bent maradnia, az pont bent is tud.
Most mit csináljunk ha (szar)viharos a gazdasági helyzet.-;)
Más.
Ma váltottam revoluton, ingyenes csomagom van, és a forintról euróra illetve a vissza, eurórol forintra vltas között volt kb 1 Ft különbség. Régen váltottam nem emlékszem már, ez valami rejtett költség?
Én előfizettem erre a kis csomagra, nekem ennyit bőven megér.
Hitelkártyáknál nagyon nagy segítség a maxolásban, illetve a likviditás kezelésben. Én azon csodálkozom, hogy ilyen sokáig húzták az ingyenes csomagot ilyen formában. Azt is imádom, hogy egy helyen látom az összes költésemet, kártyától függetlenül, bármeddig visszamenőleg.
Viszont ránéztem a kártyára és a bin check azt adta ki, hogy ez már magyar bin-es lesz.
Ha valaki nem akar előfizetni annak meg profi ingyenes "strandkártya" tud lenni. Illetve €5-ba kerül a posta. (már nem is tudom ki hívta strandkártyának)
Az akció csak az első évre szól. Persze több, mint a semmi.
Jó volt a hordott kártyák redukálásában, optimalizálásában. Mióta Mo-n megy a Google Pay (hivatalosan 2021 szeptember, más lokalizációt beállítva, VPN-nel regisztrálva már régebben), a Curve már kicsit hátrébb szorult.
A GBIT jó volt az Erste Max-hoz, ha kimerült havi költést és maradt még 4%-os kategória, illetve lehetett tolni vele a visszafizetésen.
Két kártya kicsit karcsú tényleg. Hárommal - két hitel és egy debit - már jobban ki lehetne jönni. GBIT + kp felvétek.
Akkor ez is eddig tartott. Ebben a pillanatban nem látom a pluszt, amivel annyit hozzáad, amennyibe kerül.
így végiggondolva, akkor MKB (ExBB) marad az egyik, mivel neki nincs még GPay-es támogatása, a másik meg a Gránitos debit, hogy a 4 ingyenes kp-t meg lehessen toldani szükség szerint.
en peldaul meg nem kaptam meg, de olvastam en is, hogy mas mar igen. latom en is, hogy lesz ingyenes csomag, de az kvazi meg sincs, mert hasznalhatatlan
az nem fog valtozni soha, hogy egy adott tranzakciot csak egyszer lehet mozgatni
Milyen hivatalos bejelentést vársz, küldtek emailt, lesz valami más hivatalos is?
A 2 fontos csomag a korlátlan Back in Time-al szerintem a hitelkartyasoknak meg fogja érni és ha jól olvasom akkor nem egyszer lehet hanem összevissza szerteszejjel.-;)