Keresés

Részletes keresés

Az ápoló Creative Commons License 2017.02.03 0 0 9066

Esetleg megindokolni, hogy anyu DNS-e milyen szerepet játszott, a DNS vizsgálat hol és mennyi idő alatt történt, azalatt a furifiu mit csinált.

Hogy vesznek igazán DNS mintát, miből, hogyan lehet. A felrobbant és valószínű megégett indítószerkezetben hol találtak DNS-t? Mi kell egy azonosításhoz? Megfogja és vehető róla DNS? Ha ennyi elég, akkor a kici kínai is gyanusított? Hiszen ő szerelte össze. 

Hamár homár:) Ezekre válasz, esetleg konteo?

Előzmény: macmester (9064)
macmester Creative Commons License 2017.02.03 0 0 9065

ps. nincs esküdtszél jelen ügyben bírói tanács fog ítélkezni, azaz 3 bíró.

Előzmény: Törölt nick (9060)
macmester Creative Commons License 2017.02.03 0 0 9064

:)

a kérdéseid re a szakértői vélemény + a kirendelő határozatok (az azokkal megküldött bűnjelek) + a vizsgálat során keletkezett csomagbontási/bűnjelvizsgálati jegyzőkönyvek adank választ...

mit, honnan, mikor, ki biztosított, milyen kirendelővel, mikor hova küldet vizsgálatra, ott mikor ki vizsgálta, milyen mintákat és honnan rögzített, milyen laborvizsgálatra írta ki, melyik labor,melyik technikus, milyen gépen, milyen vegyszerrel, mikor vizsgálta, mik a mérési eredmények, amit melyik szakértő mikor mivé validált, milyen változtatást eszközölt, mikor kezdte a véleményt írni és mikor ki ellenőrizte, mikor küldték meg a kirendelőnek...

na ez az utóbbi rész az akkreditált folyamat és központi LIMS rendszerbe logolt formába történikminden lépése...

a robbantósnál cirka 5-10 ezer oldalnyi adat, jegyzőkönyv, profil, vizsgálati lap, csomagbontási/mintabiztosítási jegyzőkönyv, fénykép, elektronikus mérési adat stb. keletkezett.

:) szóval lehet egy 100+ oldalas véleményt is nézni és el lehet merülni a részletekbe...

amúgy a fórumon jelenlevők 80% nem is értené, ill. nehezen követné.

Előzmény: Az ápoló (9061)
macmester Creative Commons License 2017.02.03 0 0 9063

gizikes is jó valamire, meg a gőzekei is.

ennyi 

macmester Creative Commons License 2017.02.03 0 0 9062

pont ott állhatott, a fellépőn...

kipróbálhatod milyen széles, mennyit takar, mennyire lehet meghúzódni...

és igen lehet úgy állni, hogy ne érj hozzá, oszt mégis megtörténhetett, hogy hozzányomódott ;)

Előzmény: Törölt nick (9056)
Az ápoló Creative Commons License 2017.02.02 0 0 9061

A topik esküdtszéke 5 perc alatt eldöntené, bűnös-e.

Ez igen dehonesztáló kijelentés volt. 

Esetleg megindokolni, hogy anyu DNS-e milyen szerepet játszott, a DNS vizsgálat hol és mennyi idő alatt történt, azalatt a furifiu mit csinált.

Az állítólagos DNS megtalálása: 

Hogy vesznek igazán DNS mintát, miből, hogyan lehet. A felrobbant és valószínű megégett indítószerkezetben hol találtak DNS-t? Mi kell egy azonosításhoz? Megfogja és vehető róla DNS? Ha ennyi elég, akkor a kici kínai is gyanusított? Hiszen ő szerelte össze. A vizsgálat idejére volt egy idő (néhány óra), ami elfogadhatónak tűnt.

Az utólag a kirakatról vett minta meg szerintem elterelés. Ruházat egy részét eldobálta. OK, hol van, hiszen az útvonala állítólag ismert, tehát végigkukázhatták volna az útvonalat.

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.02 0 0 9060

3,96 pg DNS-t tartalmaz... szóval ha egy egy vizsgálati reakcióba sikerül 5-9 sejtnyi DNS-t

Ez már komédia. Nem lenne egyszerűbb járásmintát venni? A topik esküdtszéke 5 perc alatt eldöntené, bűnös-e.

Előzmény: macmester (9051)
Az ápoló Creative Commons License 2017.02.02 0 1 9059

5 perc szabadjátékra célzol? És, ha nem ő volt, majd bevallja................

Mint a múmiás viccnél?

Előzmény: Bétaverzson (9058)
Bétaverzson Creative Commons License 2017.02.02 0 0 9058

Szerintem a mi drága két járőrünk valamikor egyszer felkeresi börtönében P. Lászlót -  megpróbálva "szemkontaktust" létesíteni vele ...

Az ápoló Creative Commons License 2017.02.02 0 0 9057

Az ügyészség a következő meccs:)

Előzmény: S mint Borenzen (9055)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.02 0 0 9056

Azoknál a kirakatoknál simán felállhatsz a "fellépőre", és még úgy is messze vagy az üvegtől. Nyugodtan kipróbálhatja bárki, ehhez nem kell szakértő, így várni sem kell rá.

Előzmény: macmester (9048)
S mint Borenzen Creative Commons License 2017.02.02 0 1 9055

Ahogy így olvaslak Benneteket, eszembe jut sok ügyészségi "bukta" hogy csak a legutóbbit említsem, a Hiszékeny (te jó ég, micsoda név egy koncepciós perben!...) Dezső ügyét.

Ahol egy "fedett" nyomozó, meg egy ügynök - más néven - "tégla" próbálták rávenni a XIII.kerület alpolgármesterét, hogy fogadjon el 5 millió forint csúszópénzt.

Az első fokon eljáró bíróság és most az Itélő tábla is felmentette Hiszékenyt. 

De a legfőbb ügyész - így kisbetűvel... - nem érezte érintve magát és nem mondott le...

Szörnyű!

Előzmény: Az ápoló (9053)
macmester Creative Commons License 2017.02.02 0 0 9054

Mint anno itt már néhányszor kifejtettem Kaise/Balla nagyon más volt.

Jutalmat visszavonták már.

Ami kiszivárgott szándékos infókiengedés volt.

Várnak nem sietnek...

Lesz itt még vádemeléskor, tárgyaláskor nagy sajtóvisszhang.

Előzmény: Az ápoló (9053)
Az ápoló Creative Commons License 2017.02.02 0 1 9053

de ha minimálisan gondolkodsz (miért ez a k. nagy magabiztosság az ügyészség részéről

Csak ne lebegne előttem Kaiser, Balla féle dolgok. Ott is volt nagy magabiztosság, aztán.................... A jutalomról korábban kifejtettem a véleményem.

Egy kiemelt bűncselekményről semmit a publikumnak, akinek még a jutalomígéretét sem vonták vissza? (Tudtommal)

Nem a Jóska baccta baltával fejbe a Bélát, Büdösbükkösön.!

Előzmény: macmester (9052)
macmester Creative Commons License 2017.02.02 0 0 9052

Hamarosan* megtudod, amint az ügyészség ismerteti a szakértői vélemények eredményét, ill. a hozzá kapcsolódó nyomozati részét. * hog ez mikor lesz nem tudom :/

de ha minimálisan gondolkodsz (miért ez a k. nagy magabiztosság az ügyészség részéről, jutalmazás stb. (miért tépem a szám) meglesz a válasz ;)

Előzmény: Az ápoló (9050)
macmester Creative Commons License 2017.02.02 0 0 9051

élő szervezet része...

naponta sok millió már elhalt hámsejtet hullajtunk, ill. ruha külső részét is megfogjuk... viselésnél kívül-belül "felDNSeződik" a ruhánk, idővel egyre jobban, ez érintkezés útján átkerülhet - un. másodlagos DNS transzferrel  - az adott felületre.

+ ha bőrünk is hozzáér a felszínhez megvan a direkt DNS transzfer is.

az átkerülő mennyiség ill. az átkerült anyag megmaradása nagyon soktényezős folyamat (mennyire jó nyomhagyó valaki, érintkezés ereje, ideje, felület érdessége, időjárás, hőmérséklet, fizikai-kémiai behatás, eltelt idő stb.)

mai DNS vizsgálati rendszerek minimális érzékenysége 20-30 pg DNS/vizsgálati reakció (optimális 500 pg)

1 testi sejt (diploid = 2 kópia genom / sejt) kb. 3,96 pg DNS-t tartalmaz... szóval ha egy egy vizsgálati reakcióba sikerül 5-9 sejtnyi DNS-t (10-20 kópia genomot) sikerül belerakni, van esély némi DNS profilra...

ideális ennél jóval több, de ilyen kevéssel is lehet próbálkozni... kicsi az esély jó profilra, de nem reménytelen. 

Előzmény: halkergető (9049)
Az ápoló Creative Commons License 2017.02.02 0 0 9050

minél magát kisebbre összehúzó ember lenyomatát (töredékeke, de jól kivehető a testtartás)

Igen, a hajlékonyakra a daliás magatartás a jellemző. Találtak ott olyan nyomot?

Ruházat volt amibe a boltba//robbantásnál volt az elkövető, egy részétől megszabadult, ill. felvett mást helyette pl. amin a menekülőúton rögzített videókon van

A tanyán lefoglaltak ruházatot 

Na, most akkor eldobálta, vagy lefoglaltak? Ha eldobálta, akkor mi a stájsz?

Találtunk a kirakatüvegen egy barnás elkenődést, de biztos az elkövetőé volt, mert ruhát nem találtunk hozzá:(

Akkor most haza, vagy a tanyára ment, egyenesen?

Előzmény: macmester (9048)
halkergető Creative Commons License 2017.02.02 0 1 9049

Olvasgattam az utóbb időben írt kommentjeidet. 

Nekem ugyan nincs semmi ismeretem a dns-vizsgálatok hogyanjáról, mikétjéről, legfeljebb csak naív kérdésem lenne: A DNS nem az élő szervezet alkotóeleme?  - Eddig ugyanis én úgy sejtettem.

Ha egy ruhadarabommal hozzádörgölőzöm egy kirakatüveghez, akkor a ruhadarabon keresztül a saját dns-em is rákerül az üvegre? Nem csak a ruhadarab elemi szálai, molekulái? Az én dns-em átdiffundál netán a bélelt kabáton is? Mert különben hogy kerülne dörzsölés hatására a kirakatüvegre?

Hmmmmmm?

Előzmény: macmester (9045)
macmester Creative Commons License 2017.02.02 0 0 9048

Onnan indultam, hogy mi van ha a csodás videók antropológiai elemzésével szemben vagy egy apróság:

pl az üvegen látszik egy lenyomatot egy összegörnyedő, minél magát kisebbre összehúzó ember lenyomatát (töredékeke, de jól kivehető a testtartás)

és ha ebből a lenyomatból rögzítenek sok releváns mintát

és ha ezek a robbantóéval egyeznek (vannak sikertelenek is) azaz a robbantó lenyomata van az ablakon

(egyezik a bombamaradvánnyal)

ez a kérdés... innen indultunk.

Ruházat volt amibe a boltba//robbantásnál volt az elkövető, egy részétől megszabadult, ill. felvett mást helyette pl. amin a menekülőúton rögzített videókon van

A tanyán lefoglaltak ruházatot 

ezek képi, DNS, ill. kémia, fizikai-kémiai vizsgálata lezárult/zajlik

Előzmény: Az ápoló (9047)
Az ápoló Creative Commons License 2017.02.02 0 0 9047

Csak egy kérdés: Honnan különbözteted meg, hogy ez a bummos vagy a hajlékony "dörglőzése"? Vagy már megvan a bummosé, most már biztos, hogy az övé a nyom? Mi van akkor, ha nem "dörgölőzött"? Netán eldobta a kabátját? Tényleg, a ruházat megvan?

Előzmény: macmester (9046)
macmester Creative Commons License 2017.02.02 -2 0 9046

megint nem értő olvasás módban vagy(tok)

mit tyúk a taknyot, felkapjátok a "dörgölőző" szót, holott leírtam mi a "teória" szerint a szitu

belép, meglapul, hozzádől/nyomódik/lökődik... ennyi...

dörgölőzzetek nyugodtan mint a vaddisznók dagonya után, de egyre kevésbé látom értelmét infót közölni.

Előzmény: Dr. Ónos Misi (9043)
macmester Creative Commons License 2017.02.02 -1 0 9045

Simán hülyeségéket írsz, időnként nekiugrok szakmailag helyretenni, de tök fölösleges...

ennyi...

ps. nem vagyok őrnagy

Előzmény: Dr. Ónos Misi (9042)
macmester Creative Commons License 2017.02.02 0 0 9044

A kirakatüveget láttad?

;) 

Előzmény: Törölt nick (9041)
Dr. Ónos Misi Creative Commons License 2017.02.02 0 0 9043

Na de a rendőrség más videót néz. Egy olyat, ahol PLaci 15-20 centivel kisebb és dörgölődzik.

Mert ez az elvárt eredménye a nyomozásnak.

Előzmény: Törölt nick (9041)
Dr. Ónos Misi Creative Commons License 2017.02.02 0 0 9042

Látom, sikerült valamibe beletrafálnom, ha ennyire agresszív lett őrnagy úr, és már trágárkodik is.....

Előzmény: macmester (9038)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.01 0 1 9041

Biztos, hogy nem nyomódott neki. Aki járt már arra, az láthatta, hogy simán befér oda egy ember, anélkül, hogy hozzáérne az ablakhoz. Nem is értem, hogy került ez elő....

Látszik a filmen is, fellép, majd aktivál. Nincs dörgölődzés.

Előzmény: macmester (9016)
macmester Creative Commons License 2017.02.01 0 0 9040

törlés = törés üvegtörés)

Előzmény: macmester (9037)
macmester Creative Commons License 2017.02.01 0 0 9039

Te ****

Ha betörnek hozzád, akkor szerinted miről fog mintát venni a rendőrség

a nappalidban levő feltört széfről, vagy a szennyes-tartódban levő használt ruhákról?

releván vs indferens

Előzmény: Dr. Ónos Misi (9035)
macmester Creative Commons License 2017.02.01 -1 0 9038

Fingod sincs róla látom hogy mi és miért történik...

hagyjuk, nem értenéd és nem is akarod megérteni, nem is fogom elmagyarázni ezért.

persze kipécézte 2 hónappal a letartóztatása előtt...

a mintabiztosítási, helyszínelési szakban...

te ****

Előzmény: Dr. Ónos Misi (9032)
macmester Creative Commons License 2017.02.01 0 0 9037

Van egy felszín koszos, van rajta törlés friss...

van a koszba firka, monogramm szív ez az...

van egy töredékes testlenyomat (textil és bőr)

van tenyérlenyomat és egyéb daktiloszkópiai nyomtöredék

indifferens a szív, firka stb. hiszen a videón látszik, nem firkált, oda csak belépett az elkövető, és onnan, védve magát robbantott...

az összes lenyomat töredék meg releváns... mert potenciálisan ő hagyta...

megfelelő módon megjeleníteni őket, kiterjedésüket izolálva, lehet mintát biztosítani...

utána vizsgálni

és várni, hogy lesz-e benne elég DNS profilalkotásra, ill. azok jók lesznek-e...

Előzmény: Az ápoló (9030)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!